Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2013

vrijdag 26 april 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Ferentes, uw dierbare op stijlvolle wijze begeleid naar de laatste rustplaats

Als het over dragers bij een uitvaart gaat denken veel mensen aan heren op leeftijd. Maar het kan ook anders.

Lees verder


woensdag 24 april 2013

Minder slachtoffers in het verkeer

Vorig jaar zijn 650 mensen omgekomen op de Nederlandse wegen. Dat houdt in dat er 11 minder verkeersslachtoffers te betreuren waren dan in 2011. In vergelijking met 2006 is het aantal dodelijke slachtoffers afgenomen met bijna 20%, dat valt op te maken uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd.

Lees verder


woensdag 24 april 2013

Politie doet buurtonderzoek na vernielingen op begraafplaats

De politie heeft buurtonderzoek gedaan naar aanleiding van de vernielingen op begraafplaats Brandenburg in De Bilt. Om de daders snel te kunnen aanhouden roept de politie getuigen op om zich te melden.

Lees verder


dinsdag 23 april 2013

Concerto in Memoriam op 2 juni in teken van jubileum

Op zondag 2 juni vindt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het Concerto in Memoriam plaats. Met een bijzondere invulling van het muzikale programma staat het herdenkingsconcert in de open lucht dit jaar in het teken van 125 jaar begraafplaats en 100 jaar crematorium.

Lees verder


dinsdag 23 april 2013

Tientallen graven vernield op begraafplaats De Bilt

Begraafplaats Brandenburg in De Bilt is het slachtoffer geworden van grafschenners. Onbekenden hebben er twintig graven omgetrapt, dat meldt RTV Utrecht.

Lees verder


maandag 22 april 2013

Goede resultaten voor Monuta in 2012

Voor Monuta is 2012 een succesvol jaar geweest. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden is zowel op het gebied van uitvaartzorg als uitvaartverzekeringen een mooi resultaat geboekt. De omzet is met 22,3% gestegen tot € 276,4 miljoen. Het netto resultaat kwam uit op € 20,6 miljoen (2011: € -12,7 miljoen). De Solvency I ratio bedroeg 331% (2011: 252%).

Lees verder


maandag 22 april 2013

Rouwpost wel op maandag bezorgd door PostNL

PostNL mag vanaf 1 januari 2014 stoppen met het bezorgen van post op maandag, dat staat in een wetsvoorstel dat minister Kamp van Economische Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De minister wil wel dat PostNL rouwpost blijft bezorgen op maandag.

Lees verder


donderdag 18 april 2013

Coöperatie DELA neemt Crematorium Den en Rust en Tap Uitvaartzorg over

Per 19 april neemt coöperatie DELA de aandelen van familiebedrijf Tap Uitvaartzorg over. DELA breidt zo uit met de natuurbegraafplaats en het vooraanstaande crematorium Den en Rust, en vier uitvaartcentra op de Utrechtse Heuvelrug. Alle 70 personeelsleden van Tap Uitvaartzorg behouden hun baan.

Lees verder


donderdag 18 april 2013

Meeste Nederlanders denken na over eigen uitvaart

Uitvaartorganisatie Monuta heeft een onderzoek gedaan naar de uitvaartwensen van Nederlanders. Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat de meeste Nederlanders nadenken over hun eigen uitvaart. Ze willen vooral zelf bepalen welke muziek er wordt gedraaid, dat meldt Metro.nl.

Lees verder


donderdag 18 april 2013

Gemeente verstrekt vergunning voor crematorium De Wetering-Zuid in Utrecht

De gemeente Utrecht heeft een vergunning afgegeven voor de bouw van een nieuw crematorium aan de Proostwetering in Utrecht. Buurtbewoners uit de aangrenzende wijken Leidsche Rijn en Vleuten de Meern hebben er alles aan gedaan om de komst van het crematorium tegen te houden.

Lees verder


dinsdag 16 april 2013

Notarissen: ‘regel je digitale erfenis in je testament!’

Nabestaanden lopen een groot risico dat ze een deel van de erfenis mislopen doordat mensen hun online tegoeden niet goed vastleggen. Nederlanders bouwen een steeds waardevoller online bezit op. Notarissen waarschuwen mensen om dit goed vast te leggen, dat meldt NU.nl.

Lees verder


maandag 15 april 2013

Dieven slaan toe op begraafplaats Lichtenvoorde

Grafrovers hebben de weg gevonden naar de katholieke begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Lichtenvoorde. Van twee graven zijn bronzen voorwerpen gestolen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


maandag 15 april 2013

Eervolle erkenning voor ‘750.000 herinneringen’

Uit 28 inzendingen in de categorie ‘creatief’ bereikte coöperatie DELA tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Giraffe de top 3. Goud werd het niet, maar met het evenement ter herinnering aan 750.000 overledenen op de Floriade heeft DELA een eervolle erkenning gekregen voor haar betekenisvolle rol richting haar leden.

Lees verder


maandag 15 april 2013

Meer sterfgevallen in eerste kwartaal

Het aantal overledenen in het eerste kwartaal is toegenomen in vergelijking met andere jaren. Er stierven in de eerste 13 weken van 1013 elke week gemiddeld meer dan 3000 mensen. Niet eerder was het aantal overledenen zo lang zo hoog, dat meldt NU.nl.

Lees verder


maandag 15 april 2013

Begraafplaats Putten krijgt nieuwe loopbrug

De gemeente Putten laat een nieuwe loopbrug plaatsen op begraafplaats Schootmanshof. De begraafplaats is toegankelijk via twee oude loopbruggen. Eén van deze bruggen wordt nu vervangen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


maandag 15 april 2013

Besems Uitvaartverzorging en Afscheidscentrum De Engel van start in Gorinchem

Besems Uitvaartverzorging is vanaf 15 maart j.l. van start gegaan met hun eigen uitvaartonderneming. Tevens beschikken zij over een eigen afscheidscentrum De Engel genaamd. Na 4 maanden verbouwen staat er een compleet centrum waar opgebaard kan worden, maar ook in alle rust afscheid genomen kan worden van overledenen.

Lees verder


zaterdag 13 april 2013

Google helpt mensen om gegevens van internet te halen na overlijden

Internetgigant Google heeft een nieuwe tool ontwikkeld, de inactive account manager. Deze tool biedt mensen de mogelijkheid om bij leven vast te leggen wat er met hun onlinegegevens moet gebeuren als ze zijn overleden.

Lees verder


donderdag 11 april 2013

Nieuwe commercial Monuta vanaf 15 april op televisie

De nieuwe commercial borduurt voort op het thema ‘Nabestaanden hebben het al moeilijk genoeg’ van de twee voorgaande commercials. In deze commercials zien we nabestaanden die een bepaalde keuze moeten maken, de keuze voor welke jurk of welke muziek. Monuta kan deze keuzes niet maken voor nabestaanden, maar hen wel bijstaan en steunen. Met de nieuwe commercial laat Monuta zien hoe steun bij een uitvaart er uit kan zien.

Lees verder


donderdag 11 april 2013

Aanleg Chinese begraafplaats Zwolle van start

In Zwolle is een begin gemaakt met de aanleg van een Chinese begraafplaats op begraafpark Kranenburg. Binnenkort kunnen Chinezen in Zwolle geheel volgens eigen traditie begraven, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 11 april 2013

Opknapbeurt voor kerkhof Reduzum

De gemeente Reduzum/Idaerd (friesland) investeert €80.000 in het kerkhof in Reduzum. Kapotte grafstenen worden gerepareerd en schoongemaakt. Ook wordt de begroeiing aangepakt en wordt het kerkhof opgehoogd, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 11 april 2013

Uitbreiding voor crematorium Uden

Het crematorium in Uden wil gaan uitbreiden. Er komt een nieuwe aula en een extra koffieruimte bij. De huidige faciliteiten zijn te klein en omdat mensen na de dienst steeds vaker een borrel op de overledene drinken wordt ook de horeca uitgebreid, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 11 april 2013

Virtuele tour crematorium en begraafplaatsen Amersfoort

Op de website van crematorium en begraafplaatsen Amersfoort (CBA) is een uitgebreide unieke virtuele tour beschikbaar waar de (toekomstige)bezoeker een indruk kan krijgen van aula's, koffiekamers, urnenwinkel tot en met de ovenruimte.

Lees verder


dinsdag 9 april 2013

Londen maakt zich op voor grootse uitvaart Margaret Thatcher

The ‘Iron lady’ Margaret Thatcher wordt volgende week woensdag (17 april) gecremeerd in Londen. De eerste en tevens enige vrouwelijke premier van Engeland krijgt een ceremoniële uitvaart met militaire eer. Op de dag van haar uitvaart zal een deel van het Londense wegennetwerk stil worden gelegd zodat Thatcher per lijkkoets kan worden vervoerd.

Lees verder


dinsdag 9 april 2013

81 Klachtenmeldingen ombudsman in 2012

De ombudsman voor de uitvaart heeft in 2012, 81 klachten binnen gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag van oud-ombudsman mr. Spierings. De ombudsman deed in het vorige jaar ook nog 17 uitspraken in zaken die al in 2011 waren ingebracht.

Lees verder


dinsdag 9 april 2013

Bedrijven moeten stoppen met versturen reclame naar overledenen

De regeringspartijen VVD en PvdA willen de wet aanpassen om er voor te zorgen dat er geen reclamepost meer verstuurd kan worden naar overledenen. De partijen willen dat de stichting Postfilter toegang krijgt tot de basisadministratie van de gemeentes.

Lees verder


maandag 8 april 2013

‘Interessant’ kijkje achter de schermen bij Crematoria Twente op 14 april

Crematoria Twente opent haar deuren in Almelo en Enschede om bezoekers een kijkje te geven in de interessante, maar onbekende wereld van de uitvaart. Van rouwvervoer en erfrecht tot live-muziek en catering. Over alle facetten die kleven aan een uitvaart worden belangstellenden op de hoogte gebracht bij de ‘Twentse Uitvaart Informatiedag’ op zondag 14 april. De Vereniging Uitvaartondernemingen Oost-Nederland (VUON) organiseert de informatiedag waarbij Crematoria Twente als deelnemer bijdraagt aan een informatieve dag.

Lees verder


zondag 7 april 2013

In China is geen plek meer om te begraven

In Chinese steden is het al enige tijd verplicht om de doden te cremeren. Die crematieplicht is er omdat er geen plek meer is om mensen te begraven. Maar de meeste Chinezen laten de as na de crematie bijzetten in een graf op de begraafplaats. Omdat op die begraafplaatsen nu zelfs geen ruimte meer is om de as te begraven gaat de overheid mensen geld geven als ze de as verstrooien op zee, dat meldt de Volkskrant naar aanleiding van een artikel in de Washington Post.

Lees verder


vrijdag 5 april 2013

Gemeente Noordenveld zit opgezadeld met 800 graven

De gemeente Noordenveld (Drenthe) weet niet wat ze moet doen met 800 graven waarvan ze de rechthebbenden niet kan vinden. Het gaat om graven op de begraafplaats aan de Norgerweg in Roden, dat meldt RTV Drenthe.

Lees verder


donderdag 4 april 2013

Meedenken over grafbedekking

De Essenhof vraagt bezoekers van de begraafplaats mee te denken over de voorschriften voor de grafbedekking van de algemene keldergraven. De Essenhof heeft hiervoor een internetforum geopend.

Lees verder


donderdag 4 april 2013

Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders introduceert voorlichtingsfilm

Vandaag verschijnt de nieuwe voorlichtingsfilm over ritueelbegeleiding bij afscheid, een initiatief van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR). Floortje Agema, vice-voorzitter van de LBvR en tevens meespelend in de film: ”Veel particulieren weten nog niet precies wat een ritueelbegeleider is of doet. Met deze film kunnen de kijkers zelf zien wat we kunnen betekenen voor de nabestaanden.” De film is ook geschikt voor mensen die beroepsmatig bezig zijn met afscheid nemen. De film is te bekijken op www.lbvr.nl , op www.uitvaart.tv, www.uitvaart.nl, en www.uitvaartverzekering.net.

Lees verder


woensdag 3 april 2013

Opening crematorium Eikelenburg

Op zaterdag 13 en zondag 14 april houdt Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk open huis. Na een intensieve verbouwing van bijna een jaar opent Eikelenburg van 11.30 uur tot 15.30 uur haar deuren voor belangstellenden.

Lees verder


woensdag 3 april 2013

Terneuzenaren ‘gedwongen’ om te kiezen voor crematie

Begrafenisondernemer John Tollenaar maakt zich zorgen over het voorstel van de gemeente om de begraafplaatskosten te laten stijgen. Steeds meer mensen kunnen de kosten van een begrafenis niet meer dragen en kiezen daarom gedwongen voor een crematie. Tollenaar zegt in het Reformatorisch Dagblad dat hij bereid is zijn prijzen te verlagen als het gemeentelijk tarief omhoog gaat.

Lees verder


woensdag 3 april 2013

Willem Glaudemans geeft lezing bij Yarden Uitvaartzorg Smelt

Wat gebeurt er met de ziel na het sterven? Op 17 april is Willem Glaudemans te gast bij Yarden Uitvaartzorg Smelt waar hij een lezing geeft over het ‘Boek van het Eeuwige leven. Een cursus in sterven’. Hij neemt je mee op zielereis, “vertrekpunt” Hengelo.

Lees verder


dinsdag 2 april 2013

Kritische consumenten gezocht!

Voor een opdrachtgever is Uitvaart.nl op zoek naar consumenten die van plan zijn zelf (zo veel mogelijk) de uitvaart van een dierbare te regelen.

Lees verder


dinsdag 2 april 2013

Bos- en stinseplanten dag op Natuurbegraafplaats Bergerbos

Intussen zijn op Natuurbegraafplaats Bergerbos ruim 1200 graven. Door het toepassen van materialen zoals takken, mos en varens zijn veel graven één geworden met het omringende bos.

Lees verder


dinsdag 2 april 2013

Waar we sterven verschilt per regio

Het verschilt heel sterk per regio waar mensen sterven. Zo overlijden er in Brabant en Limburg veel meer mensen in het ziekenhuis dan in de provincies Friesland, Groningen of Zeeland. De verschillen hebben niets te maken met de kwaliteit van de geleverde gezondheidszorg in bepaalde regio's maar meer met culturele en religieuze verschillen en de beschikbaarheid van hospices en vrijwilligers die kunnen ondersteunen in de zorg.

Lees verder


dinsdag 2 april 2013

DELA wil crematorium bouwen in Nijmegen

Uitvaartorganisatie DELA wil een uitvaartcentrum in Nijmegen met crematorium bouwen langs de A73 in Nijmegen. De gemeente heeft een intentieverklaring gesloten met DELA over de verkoop van de grond, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder