Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws OKTOBER 2011

donderdag 31 oktober 2011

Stof van verwoest World Trade Center in Museum Tot Zover

Afgelopen weekend werd in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover een kunstwerk met stof van het verwoeste World Trade Center geïnstalleerd. Het werk is van de bekende Chinese kunstenaar Xu Bing.

Lees verder


donderdag 31 oktober 2011

Uitvaart superboeren in stadion de Graafschap

Supporters van voetbalclub de Graafschap (superboeren) kunnen hun uitvaartplechtigheid houden in stadion De Vijverberg, dat meldt de Gelderlander. De uitvaarten in het stadion zijn een initiatief van Herman Tomesen, uitvaartondernemer en fan van de Graafschap.

Lees verder


donderdag 31 oktober 2011

Politie plaatst bewakingscamera’s op begraafplaats

De Belgische politie heeft vijf bewakingscamera’s geplaatst op een kerkhof in Scherpenheuvel-Zichem. Op deze manier hoopt men een einde te maken aan vernielingen en diefstal op de begraafplaats, dat meldt het Nieuwsblad. In de afgelopen tijd zijn er verschillende grafornamenten beschadigd.

Lees verder


donderdag 31 oktober 2011

Laatste woorden Steve Jobs: ‘Oh wow, oh wow, oh wow’

‘Oh wow, oh wow, oh wow’, dat zijn de laatste woorden die Steve Jobs uitsprak voordat hij overleed. De zus van Jobs vertelde dat tijdens de herdenkingsdienst van haar broer. The New York Times heeft haar lofrede online gezet.

Lees verder


donderdag 31 oktober 2011

Laatste wens meisje (10): trending topic op twitter

Zondag overleed het 10-jarige meisje Guusje uit Kaatsheuvel. Het meisje overleed aan de gevolgen van kanker. Haar laatste wens was dat ze trending topic zou worden op twitter. Die wens is vandaag in vervulling gegaan want er zijn zoveel berichten met #kanjerguusje geretweet dat ze trending topic is geworden.

Lees verder


donderdag 31 oktober 2011

Cas Spijkers bedankt dierbaren postuum

Tussen de rouwadvertenties in de Telegraaf staat maandag een bijzondere laatste groet van de dit weekend overleden topkok Cas Spijkers. Spijkers bedankt zijn familie, vrienden en kijkers voor de mooie momenten in zijn leven.

Lees verder


donderdag 30 oktober 2011

Casa Luna(NCRV) met Martin Kersbergen

In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen Allerheiligen en Allerzielen ontvangt NCRV's Casa Luna Martin Kersbergen van uitvaartverzekeraar DELA.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2011

Informatiemiddag rond het sterven van kinderen

In samenwerking met de Vereniging van Ouders van Overleden Kinderen organiseert Marijke Buursink Uitvaartverzorging op zaterdag 5 november een informatiemiddag rond het overlijden van kinderen. Een vader en moeder komen er vertellen over de dood van hun kind en er is veel informatie de vinden rond terminaal zieke kinderen, de uitvaart en rouwverwerking.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2011

Marokkaanse hulp bij opknappen Joodse begraafplaats

Komend weekend gaan Marokkaanse en Joodse jongeren samen een deel van de Joodse begraafplaats naast het Flevopark in Amsterdam opknappen. De begraafplaats bestaat al bijna 300 jaar, maar toch kent bijna niemand het. Met een opknapbeurt en een educatiecentrum moet daar verandering in komen, vindt de Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats, dit meldt AT5.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2011

Algemeen Belang (Groningen) opent deuren voor publiek op 5 november

Zaterdag 5 november opent uitvaartverzorger en -verzekeraar Algemeen Belang de deuren voor het publiek. Het Open Huis vindt plaats in Groningen, in het eigen uitvaartcentrum aan de Esdoornlaan 187.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2011

“Gecondoleerd. U erft … ruzie in de familie”

Uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van DELA Belgie werd duidelijk dat de totale kost ten gevolge van een overlijden nog steeds met gemiddeld 1000 euro wordt onderschat. Wanneer mensen vervolgens worden ingelicht over de reële begrafeniskost zegt slechts 35% van de ondervraagden momenteel de eigen uitvaart te kunnen financieren met de persoonlijke bankrekening.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2011

Film: Zijn kinderen verplicht om uitvaart ouders te betalen?

Vandaag presenteren wij de derde film van de nieuw serie films met mr. W.G.H.M. van der Putten. In de films krijgen kijkers antwoorden op vragen die gaan over de Wet op de Lijkbezorging. In deze film gaat het over de vraag ‘zijn kinderen verplicht om de uitvaart van hun ouders te betalen?’.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2011

Jubileumconcert Crematoria Twente/Oost Nederland

Op woensdagavond 2 november wordt in het Muziekcentrum Enschede een bijzonder concert geven door het Oorkerst van het Oosten. Er zijn onder andere optredens van Cor Bakker en Karin Bloemen. Met dit concert wil Crematoria Twente uiting geven aan haar bijzondere verbondenheid met de inwoners van Twente en de Achterhoek.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2011

Michael Jackson meest verdienende dode

Ook twee jaar na zijn dood blijft zanger Michael Jackson goed verdienen. Volgens het Amerikaanse Tijdschrift Forbes is hij zelfs de best verdienende dode van de hele wereld, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2011

Kinderen spelenderwijs bekend maken met de dood

Larissa van de Molen, bedenker van het kwartetspel ‘Niet hier, wel dichtbij’, heeft de Yarden Prijs ontvangen ter waarde van € 25.000. Het kwartetspel ‘Niet hier, wel dichtbij’ brengt kinderen, samen met hun ouder(s) of begeleider(s), spelenderwijs in aanraking met het onderwerp ‘de dood’ en alles wat daar mee te maken heeft. De feestelijke uitreiking van de Yarden Prijs 2010 vond plaats tijdens het International Funeral Award gala in Vianen.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2011

Film: interview met nieuwe en scheidend voorzitter SKU

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg heeft Matthijs de Gee de voorzittershamer overgenomen van Alois Meij. In deze film praat Alois Meij over zijn afscheid en zijn naderende pensioen. Matthijs de Gee legt voor de camera van Uitvaart.tv uit wat de speerpunten van de SKU voor de komende jaren zullen zijn.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2011

Veel misverstanden over overlast van crematorium

Een nieuw crematorium in Weesp zal niet zorgen voor overlast, dat zegt Norman van der Loop van Uitvaartverzorger DELA in het Weesper Nieuws. DELA wil een nieuw uitvaartcentrum met crematorium bouwen bij begraafplaats Carspelhof. Omwonenden zijn daar tegen omdat ze overlast vrezen.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2011

Noorderbegraafplaats wordt “Nieuwe Noorder”

Deze week is begonnen met de nieuwbouw voor de Noorderbegraafplaats in Amsterdam-Noord. De nieuwbouw omvat een nieuwe aula, condoleance- en ontvangstruimte, een kantoor, een crematorium en een opbaarcentrum. De bouw neemt iets meer dan één jaar in beslag en is in de tweede helft van 2012 gereed.

Lees verder


donderdag 24 oktober 2011

Gemeente Almere moet steeds meer uitvaarten betalen

De gemeente Almere draait steeds vaker op voor de kosten van begrafenissen of crematies van overleden inwoners, dat meldt Omroep Flevoland. Vorig jaar waren dat er nog 14. Dit jaar staat de teller al op 25 mensen.

Lees verder


donderdag 24 oktober 2011

‘Hoe overleef ik de decembermaand’

Op dinsdag 8 november vertelt Annemarie Revenberg over hoe je de decembermaand overleeft na het verlies van een dierbaar persoon. De Meenthe in Steenwijk is het decor voor de informatieve en interactieve lezing van Annemarie. Er worden handvatten aangereikt om de feestdagen door te komen. Dankzij de hoge mate van interactie die Annemarie in haar lezing nastreeft, worden bezoekers in de gelegenheid gesteld om al hun vragen te stellen. De lezing van Annemarie Revenberg start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur worden bezoekers ontvangen met koffie en thee. De toegang is gratis.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2011

Openstelling expositie Oude Algemene Begraafplaats Zeist

Zaterdagmiddag 29 oktober is het historische poortgebouw van de Oude Begraafplaats aan de Bergweg in Zeist open voor publiek. U bent welkom om de expositie ‘begraven in Zeist’ te bekijken en tevens een wandeling te maken langs de fraai gerestaureerde grafmonumenten en de graven van belangrijke Zeistenaren. U kunt op uw gemak rondlopen van 12.00 – 15.00 uur en - onder het genot van een kopje koffie - vragen stellen aan de vrijwilligers, die u informatie kunnen geven over de geschiedenis van deze bijzondere (cultuur)historische plek in Zeist.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2011

Allerzielen Alom in Haarlemmermeer

Op 3 november 2011 van 19:30-21:30 uur vindt Allerzielen Alom plaats op de begraafplaats in Zwanenburg. Allerzielen Alom biedt gelegenheid om de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2011

Actrice Lindsay Lohan aan het werk in mortuarium

Actrice Lindsay Lohan gaat de komende twee weken extra hard werken in een Amerikaans mortuarium. Op die manier hoopt ze een gevangenisstraf te kunnen ontlopen, dat meldt NU.nl.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2011

Herdenkingsdag zondag 30 oktober 2011 in Tilburg

Zondag 30 oktober a.s. opent Crematorium Tilburg en omstreken zijn poorten aan de Karel Boddenweg 5 voor de jaarlijkse herdenkingsdag. Evenals voorgaande jaren valt deze dag net voor Allerzielen: een mooie gelegenheid voor nabestaanden om hun dierbaren te herdenken.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2011

Uitvaartdienst Jennefer druk bezocht

In het evangelisch centrum Filadelfia in Rotterdam-Zuid zijn woensdag enkele honderden mensen op de uitvaartdienst van het omgebrachte 10-jarige meisje Jennefer afgekomen. Naast veel buurtbewoners is ook burgemeester Ahmed Aboutaleb aanwezig, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2011

Meer activiteiten op wereldlichtjesdag

Op wereldlichtjesdag, een dag waarop overleden kinderen worden herdacht, wordt op meer dan vijfentwintig locaties in Nederland initiatief genomen om wereldlichtjesdag naar een landelijk niveau te tillen. De reacties van de deelnemers zijn enthousiast. Er is kennelijk voor velen behoefte om deze herdenking mee te maken.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2011

Handtekeningen tegen crematorium in Waerdse Tempel

Het Wijkpanel Stad van de Zon uit Heerhugowaard heeft driehonderd handtekeningen opgehaald tegen de komst van een crematorium in de Waerdse Tempel. De petitie moet een ruggensteun zijn voor de gemeenteraad en het college die een crematorium op die locatie niet zien zitten, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2011

Allerzielen bij begraafplaats en crematorium Bergen op Zoom

Op 31 oktober wordt bij de begraafplaats en het crematorium in Bergen op Zoom een bijeenkomst gehouden rond Allerzielen. Er zijn optredens van koren en kunstenaars en er is een speciale belevingsroute, een lichttunnel, die is gemaakt door Sjoerd Boom.

Lees verder


donderdag 18 oktober 2011

Politie zet gestolen grafmonumenten online

De politie Regio Brabant Zuid-Oost heeft de foto’s van 120 gestolen grafmonumenten en gedenktekens op haar website geplaatst. Op die manier hoopt de politie dat nabestaanden hun gestolen monumenten herkennen. De monumenten zijn gestolen door een verwarde vrouw die is opgenomen in een kliniek.

Lees verder


donderdag 17 oktober 2011

Man gemummificeerd voor Britse tv

Op 24 oktober verwacht de Engelse zender Channel 4 televisiegeschiedenis te gaan schrijven als het een documentaire uitzendt waarin een man wordt gemummificeerd. Het gaat om het lichaam van een man die altijd al erg geïnteresseerd was in oude balsemtechnieken, dat meldt Pownews.

Lees verder


donderdag 17 oktober 2011

Ovens Eikelenburg buiten gebruik na brand

Na de recente brand in de ovenruimte van Crematorium Eikelenburg komen veel vragen binnen of het crematorium nog wel in gebruik is. Crematorium Eikelenburg is gewoon open en er vinden ook uitvaartplechtigheden plaats.

Lees verder


donderdag 17 oktober 2011

Duizenden bezoekers bij opendag crematorium Zutphen

Het nieuwe crematorium De Omarming bij de Oosterbegraafplaats in Zutphen heeft zondag een opendag gehouden. Dagblad de Stentor meldt dat er ongeveer 3500 bezoekers zijn geweest.

Lees verder


donderdag 17 oktober 2011

Project ouderenbond: Omgaan met verlies

Vrijdagmiddag is in Herkenbosch het startsein gegeven voor het KBO-project ‘Omgaan met verlies’. Dat gebeurde tijdens een minisymposium in Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch waar Maria van der Hoeven, voorzitter Raad van Toezicht Alzheimer Nederland en oud-minister, het eerste exemplaar ontving van het gelijknamige boekje.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2011

“De Regenboog” bij GUV “tranen en kracht“

Op dinsdag 11 oktober bezochten 170 nabestaanden de herdenkingsavond “De Regenboog” in de aula van GUV Berkenhove. Deze avond werd georganiseerd voor nabestaanden van overledenen waarvoor de GUV de uitvaart heeft begeleid.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2011

120 gestolen grafmonumenten ontdekt

De politie in Oirschot is wel een heel opmerkelijk buit op het spoor gekomen. Een psychisch gestoorde vrouw verborg maar liefst 120 grafstenen in haar huis.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2011

Film: Van wie is het grafmonument?

Vandaag presenteren wij de tweede film van de nieuw serie films met mr. W.G.H.M. van der Putten. In de films krijgen kijkers antwoorden op vragen die gaan over de Wet op de Lijkbezorging. In deze film gaat het over de vraag ‘van wie is de grafsteen?’. Dit is een vraag waar nabestaanden heel vaak mee te maken krijgen. Want wat doe je als broers en zussen het niet eens worden over wat er met een monument moet gebeuren als het stuk gaat of wat als ze het niet eens worden over hoe het grafmonument er uit moet zien?

Lees verder


donderdag 13 oktober 2011

Organen in ruil voor een kosteloze begrafenis

Ook in Groot-Brittannië is er een tekort aan donororganen. Maar als het aan de Britse Raad voor Bio-ethiek ligt, is deze situatie snel verleden tijd. De raad, een onafhankelijk liefdadigheidsfonds, stelt voor om donoren een kosteloze uitvaart aan te bieden.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2011

Langer tijd voor afscheid

De aanpassing van de Wet op de lijkbezorging, die het mogelijk maakt de uitvaart uit te stellen tot 6 werkdagen na een overlijden, lijdt tot ertoe dat meer mensen langer de tijd nemen voor het afscheid. Dat bericht het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2011

Herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden na verlies door zelfdoding

Landelijk Steunpunt Rouw organiseert op zaterdag 29 oktober samen met de Nederlandse Spoorwegen een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden na verlies door zelfdoding in Utrecht. Deze herdenkingsbijeenkomst staat in het teken van ‘Sorry’.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2011

Crematorium Rijswijk ontruimd omdat kist te vroeg vlam vat

Het crematorium in Rijswijk is zaterdagmiddag ontruimd nadat een enorme hoeveelheid rook door het pand trok. De rook kon ontsnappen doordat een kist te vroeg vlam vatte en de deur van de oven niet op tijd dicht kon.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2011

Film: Verplicht een uitvaartondernemer inschakelen?

De komende weken presenteren wij u een nieuwe serie films met mr. W.G.H.M. van der Putten. In de films krijgen kijkers antwoorden op vragen die gaan over de Wet op de Lijkbezorging. In de film bij dit artikel krijgt u een antwoord op de vraag of u verplicht bent om de uitvaart van uw dierbare te laten verzorgen door een uitvaartondernemer.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2011

Dood Steve Jobs zorgt voor grootste online reactie ooit

De dood van internet visionair Steve Jobs heeft woensdag gezorgd voor de grootste online reactie ooit. Kort nadat duidelijk was dat Jobs was overleden werden 10.000 tweets per seconde geregistreerd.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2011

Hans Klok geeft optreden tijdens uitvaart fan

Hans Klok heeft een optreden gegeven tijdens de uitvaart van de 9-jarige Ischa Groothuijse. De illusionist stond op het podium naast het opgebaarde lichaam. Ischa was een van de grootste fans van Hans Klok en had in de laatste maanden van zijn leven persoonlijk contact met de meester-illusionist, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2011

Meerendeel Nederlanders geen idee of partner financieel goed achterblijft

Uit onderzoek van Delta Lloyd blijkt dat twee derde van de Nederlanders geen enkel idee heeft welk bedrag aan hun partner wordt uitgekeerd na overlijden, dat meldt VBnet.nl. Opvallend is dat 88% van de Nederlanders een overlijdensrisicoverzekering afsluit omdat ze het zeer belangrijk vindt de partner financieel goed achter te laten, maar op de vraag welk bedrag er dan zou worden uitgekeerd kon twee derde geen antwoord geven.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2011

Flinke stijging afsluiten uitvaartverzekering via internet

Tegenwoordig sluit één op de drie mensen een uitvaartverzekering direct via internet af. Twee jaar geleden was dit nog maar 16%. Dit blijkt uit een dit voorjaar gehouden onderzoek onder consumenten. Het onderzoek is tevens gebruikt als basis voor het pleidooi om provisie als beloningsvorm voor uitvaartverzekeringen te verbieden, dat meldt Amweb.nl.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2011

Uitvaartverzekeringen zijn te duur

In dagblad de Stentor staat vandaag een artikel over de kosten die consumenten betalen voor tussenpersonen. Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten(AFM) blijkt dat het niet ongebruikelijk is dat er een provisie van 500 euro wordt betaald per uitvaartpolis. Minister De Jager van Financiën heeft er genoeg van en gaat de provisies verbieden en dat is slecht nieuws voor verkopers van uitvaartpolissen.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2011

Herinneringsconcert in de Essenhof

Dit najaar start de Essenhof met het aanbieden van een
jaarlijks terugkerend Herinneringsconcert in de
monumentale Oude Aula op de gemeentelijke
begraafplaats aan de Nassauweg.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2011

Kunst voor-bij de dood

De laatste dagen van oktober staat Bergen weer in het teken van de Kunst10daagse. Ook dit jaar worden de overleden Bergense kunstenaars niet vergeten en zal hun leven en werk op een bijzondere manier onder de aandacht worden gebracht.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2011

Uitvaartverzorging Nieuwhof tegen crematorium bij begraafplaats

Uitvaartverzorging Nieuwhof is tegen de bouwplannen van buurman en concurrent Myosotis. Myosotis wil een crematorium bouwen bij begraafplaats Carspelhoff in Weesp. Roland Koppen van uitvaartverzorging Nieuwhof laat aan Weespernieuws.nl weten dat hij vreest voor nog meer verkeersoverlast als zijn buurman toestemming krijgt om te gaan bouwen.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2011

Geen publiek afscheid Hella S. Haasse

Schrijfster Hella S. Haasse heeft voor haar dood aangegeven dat ze geen publiek afscheid wil. Daarom zal haar uitvaart in besloten kring plaatsvinden. Over enkele maanden zal haar uitgever een bijeenkomst houden waarbij de schrijfster en haar werk centraal staan.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder