Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2009

donderdag 30 april 2009

Condoleanceregister voor slachtofferings Koninginnedag-drama

Op Koninginnedag heeft een 38 jarige man een aanslag proberen te plegen door in te rijden op de bus met de Koninklijke familie. Hoewel hij daar niet in slaagde, is hij ingereden op het aanwezige publiek. Hierbij zijn 5 mensen om het leven gekomen. Voor de slachtoffers is een condoleanceregister aangemaakt.

Klik hier om het condoleanceregister te tekenen.

Lees verder


donderdag 29 april 2009

Rozenceremonie met muziek op moederdag

Op Moederdag zondag 10 mei houden Crematoria Nieuw Eykenduynen in Den Haag en Eikelenburg in Rijswijk beide een herdenkingsconcert met rozenceremonie op hun locatie. Tijdens deze ceremonie wordt een woord van troost gesproken, namen van overledenen worden afgelezen en kunnen nabestaanden naar voren komen om een roos neer te leggen voor hun dierbare. Opgave voor deelname kan tot en met donderdag 7 mei.

Lees verder


donderdag 29 april 2009

Topsprekers op Summerschool Veelkleurig Verlies 2009

Recent onderzoek over rouwen laat zien dat de reacties op verlies veelkleurig zijn. In deze summerschool kunnen werkers uit de wereld van zorg, uitvaart, onderwijs en geestelijke begeleiding op creatieve wijze kennis maken met de nieuwste informatie over rouwen en rouwbegeleiding

Lees verder


donderdag 28 april 2009

4 mei herdenking op De Nieuwe Ooster

Op maandag 4 mei 2009 om 10.00 uur vindt de eerste van een reeks officiële herdenkingen in Amsterdam op De Nieuwe Ooster plaats. De bijeenkomst heeft een informeel karakter en is in het bijzonder bedoeld voor de burgers van Amsterdam en overige belangstellenden.

Lees verder


donderdag 27 april 2009

Uitvaartbeurs Alkmaar 23 mei 2009: Afscheid nemen met heel je hart

Op 23 mei a.s. zal in de Grote Kerk in Alkmaar voor de tweede keer de uitvaartbeurs : “Afscheid nemen met heel je hart” plaatsvinden.
Na het succes in 2007 kon een – waarschijnlijk nog succesvollere – herhaling van deze bijzondere dag in Alkmaar niet uitblijven. Succesvoller, omdat Gijsje Teunissen, initiatiefneemster van de Uitvaartbeurs in Alkmaar, door het bestuur van de kerk is gevraagd is om deze dag voor de tweede keer vorm te geven.

Lees verder


donderdag 26 april 2009

Maandag 11 mei : Thema-avond over Euthanasie en Palliatieve sedatie.

Yarden Vereniging regio Limburg organiseert op 11 mei aanstaande een boeiende thema-avond

Lees verder


donderdag 23 april 2009

Afscheid nemen met heel je hart

Op zaterdag, 23 mei 2009 zal voor de tweede keer de uitvaartbeurs in Alkmaar plaatsvinden. De bezoekers zullen kennis maken met bijzonder toegewijde mensen uit de stervensbegeleiding en rouwverwerking. Ook zal men zich breed kunnen oriënteren over wat er voor, tijdens en na een uitvaart mogelijk is.

Lees verder


donderdag 22 april 2009

Aantal inbraken tijdens uitvaart neemt toe

Yarden uitvaartorganisatie constateert een toename in het aantal inbraken tijdens een uitvaart. Het is via de rouwadvertenties in een krant eenvoudig te achterhalen wanneer een uitvaart plaatsvindt. Omdat de politie niet constant kan surveilleren en er niet altijd iemand in huis aanwezig kan zijn, biedt Yarden de Uitvaart Beveiligingskoffer. Dit eenvoudige en mobiele beveiligingssysteem zorgt ervoor dat het huis van de overledene is beveiligd vanaf de dag van overlijden tot en met de uitvaart.

Lees verder


donderdag 22 april 2009

Petit restaurant bij Crematoria Twente in Usselo.

Crematoria Twente is voor haar vestiging in Usselo bezig met de realisatie van een Petit Restaurant. Het restaurant zal dagelijks geopend zijn en biedt bezoekers de gelegenheid om rustig iets te eten en te drinken.

Lees verder


donderdag 21 april 2009

Eindelijk is hij daar:......De Roze Rouwauto

Rouwvervoerder Bergamin introduceert vandaag de Roze Rouwauto. Manager Willem van Lammeren: "Soms krijgen we zeer bijzondere verzoeken. Als gespecialiseerd rouwvervoerder proberen we zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze opdrachtgevers". Vandaag resulteert dat in een opmerkelijke primeur: Nu is het dan zover: de Roze Rouwauto.

Lees verder


donderdag 21 april 2009

De ombudsman Karin Been van Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen heeft een nieuwe uitspraak geplaatst

Het gaat hier om de coördinerende rol van de uitvaartverzorger bij eventuele tijdsoverschrijding in de aula bij de uitvaartdienst.
In dit geval is aan klager een vergoeding toegekend, ook al werd bij voorbaat de opdrachtgever attent gemaakt op doorberekening van de kosten van een eventuele tijdsoverschrijding.
Naar de klacht en uitspraak

Lees verder


donderdag 20 april 2009

Workshop: zelf maken van een persoonlijke urn

“ Iedereen sterft maar niemand is dood” zo leert ons een Tibetaans gezegde."

Door aan de dood voorbij te gaan doe je niemand recht. Jezelf in de laatste plaats. Ieders leven is uniek. Het is juist die uniciteit die ons zo boeit. Voor ons was het sterven en de crematie van een aantal dierbaren het moment van bezinning. Het sterven en de dood is niet standaard en laat zich niet vangen in een standaard urn.

Lees verder


donderdag 20 april 2009

Vrijdag 17 april Villa Westerveld officieel geopend

In het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) is op vrijdag 17 april om 17.00 Villa Westerveld officieel geopend. Voorzitter van de Raad van Bestuur van ‘de Facultatieve Groep’ de heer J.M.H.J. Keizer gaf een toespraak waarna alle genodigden een beeld onthulden om de Villa te openen.

Lees verder


donderdag 20 april 2009

Bouwen op de grens

‘In die Kerkhoflaan...
ik word hier altijd luguber.
Hoe ben je hier toch komen wonen,
zeg... tussen twee kerkhoven in?’

Lees verder


donderdag 20 april 2009

Lezing door drs.Frans Ort: Een uitvaart in stijl in Hengelo

Een van de belangrijkste beslissingen rondom de uitvaart is de keuze tussen begraven of cremeren. Soms is de religieuze achtergrond van de overledene de reden van een keuze, maar soms is het ook gewoon de persoonlijke voorkeur. Helaas gebeurt het nog steeds dat na een plotseling overlijden de nabestaanden niet weten wat de persoonlijke voorkeur van de overledene was. Hierdoor komt het voor dat de nabestaanden later spijt hebben van hun keuze. Het is daarom zeer belangrijk dat men zijn of haar persoonlijke keuze kenbaar maakt. Dit kan in een persoonlijk gesprek met je dierbare of door middel van een uitvaartwensen registratie.

Lees verder


donderdag 13 april 2009

"Phoenix Urnen ®" handbeschilderde sierurnen op Uitvaartbeurs Alkmaar

Op zaterdag 23 mei zal Michaël van de Sande, plateelschilder en eigenaar van het atelier van “ Phoenix Urnen”, op de Uitvaartbeurs te Alkmaar in de Grote of St. Laurenskerk een demonstratie geven van het met de hand beschilderen van zijn bijzondere sierurnen.

Lees verder


donderdag 10 april 2009

Dr. C.J. Vaillantfonds maakt ondersteuning projecten bekend

Met een toegewezen bedrag van 114.000 euro heeft het Dr. C.J. Vaillant Fonds - het Goede Doelen Fonds van de LVC – opnieuw een aantal projecten steun toegezegd. De projecten die worden gesteund kennen een grote diversiteit.

Lees verder


donderdag 9 april 2009

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet spreekt tijdens jaarlijkse Buchenwaldherdenking.

Op zaterdag 11 april 2009 om 11.30 uur vindt in het gedenkpark van De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in Amsterdam de jaarlijkse Buchenwaldherdenking plaats. De organisatie van deze plechtigheid is in handen van het Herdenkingscomité Buchenwald in samenwerking met Stichting 1940-1945.

Lees verder


donderdag 9 april 2009

Zaterdag 18 april 2009: Open Dag Uitvaartcentrum en Crematorium Oost-Groningen

Zaterdag 18 april a.s. van 10.30 tot 16.00 uur houdt Uitvaartcentrum en Crematorium Oost-Groningen Open Huis.

Lees verder


donderdag 7 april 2009

Boek brengt Moscowa zeer gedetailleerd in kaart

Met een compleet register van grafteksten en familienamen, tekeningen van álle voorkomende graf- en urnenmonumenten én een zeer gedetailleerde kaart van het hele begraafpark, is er een uniek naslagwerk verschenen: ‘Moscowa; een poort naar geborgenheid’. Uit handen van de auteur Ben Speijdel ontvingen wethouder C. Jansen van Arnhem en J.M.H.J. Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep' (exploitant van Moscowa) in de aula van Moscowa op 6 april de eerste twee exemplaren. Het boek - dat € 29,95 kost - is verkrijgbaar bij Begraafplaats & Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 in Arnhem.

Lees verder


donderdag 7 april 2009

Uitvaartgeschenk.nl: "Een nieuwe trend in de uitvaartbranche"

Steeds meer mensen vinden het prettig om de regie van hun uitvaart in eigen handen te nemen. De nieuwe webwinkel Uitvaartgeschenk.nl speelt daar op in door de mogelijkheid te bieden iets tastbaars aan de nabestaanden mee te geven. Hiermee zetten ze een nieuwe trend in de uitvaartbranche. Uitvaartgeschenk.nl is een initiatief van moeder en dochter De Meere uit Amsterdam.

Lees verder


donderdag 7 april 2009

(Her)opening en opendag Uitvaartcentrum Myosotis groot succes

Bij de (Her)opening van Uitvaartcentrum Myosotis op vrijdag 3 april is een bedrag van 5000,00 Euro opgehaald voor KIKA. De directie van Myosotis had verzocht om i.p.v. cadeaus een gift te doen voor KIKA. In totaal werd er 2500,00 Euro opgehaald.

Lees verder


donderdag 3 april 2009

Bouw crematorium Venray

De gemeente Venray bouwt momenteel een crematorium op begraafplaats Boschhuizen. De werkzaamheden nemen naar verwachting heel 2009 in beslag.

Lees verder


donderdag 2 april 2009

Nieuwe uitspraken ombudsman van het Klachten Instituut voor het Uitvaartwezen

De Ombudsman van de Stichting Klachteninstituut voor het Uitvaartwezen, mr Karin Been, heeft nieuwe uitspraken gedaan naar aanleiding van de volgende klachten:Klacht 2008-64: Dubbele verzekering?
Klacht 2008-61 Onzorgvuldige uitvaart?
Klacht 2008-75 Prijsverhogingen diensten
Klacht 2008-71: Veel misgegaan bij uitvaart vader

Lees verder


donderdag 2 april 2009

Download nu het rapport "Terug naar de Natuur" over milieubelasting van natuurbegraven

Menselijke resten in de vorm van lijken of as belasten de natuur aanzienlijk. Natuurbegraven kan daarom in Nederland wel, maar onder strikte voorwaarden en op beperkte schaal. Het begraven van urnen met as heeft de voorkeur boven asverstrooiing of het ter aarde bestellen van een kist.
Download hier het onderzoeksrapport Terug naar de natuur

Lees verder


donderdag 1 april 2009

DELA: Transparantie en vergelijkbaarheid grafkosten nog ver weg

Eindhoven, 1 april 2009 – Tariefverschillen tot 4.000 euro tussen buurgemeenten voor een gemeentelijk graf bleken moeilijk verklaarbaar. Een half jaar na de politieke behandeling van de nieuwe Wet op de Lijkbezorging, maakt coöperatie DELA de balans op. Een onderzoek onder ruim 60 Nederlandse gemeenten laat zien dat gemeenten nog altijd moeite hebben om grafkosten transparant en onderling vergelijkbaar te maken.

Lees verder


donderdag 1 april 2009

Landelijke Organisatie Begraafplaatsen (LOB): Grafkosten stabiliseren

Grote stijgingen in grafkosten behoren tot het verleden, zo blijkt uit de uitkomsten van het grafkostenonderzoek 2009 van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB).

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder