Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws OKTOBER 2005

maandag 31 oktober 2005

De nieuwsbrief van Lifegem, oktober 2005, staat online

met als onderwerpen:
LifeGem Europe BV introduceert sieradenlijn
Een unieke herinnering aan een unieke vrouw
Nieuw project: kunstobject voor LifeGem klanten zonder nabestaanden
LifeGem Europe BV op Salon Funeraire 2005
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2005

THEATERVOORSTELLING ‘ROUW OP JE DAK’ IN CREMATORIUM

Op dinsdag 8 november speelt TRAXX de voorstelling ‘Rouw op je dak’ om 19.30 uur in Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3, Schagen. ‘Rouw op je dak’ - voor breed publiek én jongeren - gaat over twee jongens die te maken krijgen met verlies. De jonge acteurs spelen in het publiek en brengen het thema ‘rouw en verlies’ dichterbij jongeren. Het stuk duurt één uur, waarna de acteurs in gesprek gaan met het publiek. De voorstelling is tot stand gekomen met medewerking van Riet Fiddelears en Marieke de Bruijn, beide professioneel betrokken bij uitvaart en rouw. ‘Rouw op je dak’ reist langs Yarden crematoria en uitvaartcentra en diverse scholen in het land. De toegang is gratis, maar reserveren noodzakelijk.

Lees verder


woensdag 26 oktober 2005

DA VINCI CODE IN YARDEN CREMATORIUM ROTTERDAM

Op maandag 7 november 2005 houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in het spraakmakende boek, waarvan wereldwijd al meer dan 15 miljoen exemplaren werden verkocht. Met dit initiatief wil het crematorium belangstellenden op een andere wijze kennis laten maken met het thema dood.

Lees verder


dinsdag 25 oktober 2005

De Thebe 65, een nieuw ontworpen kinderkistje

De Thebe 65, een nieuw ontworpen kinderkistje met een vloeiende, afgeronde vormgeving. Het kistje is gemaakt van ongelakt populieren multiplex en heeft een naturel katoenen binnenbekleding. Beiden versterken de zachte, serene uitstraling.

Lees verder


dinsdag 25 oktober 2005

Begraafplaats & Crematorium Westerveld introduceert eigen polis

Om persoonlijke wensen vast te leggen en de kosten te verzekeren, introduceert Begraafplaats & Crematorium Westerveld nu de Westerveld Polis. Met deze nieuwe polis kunnen mensen zich nu al verzekeren van een plek in het monumentale gedenkpark. Niet alleen het graf, een plek in een van de urnentuinen, het bijzetten in een (monumentaal) columbarium of een monument kan met de Westerveld Polis verzekerd worden, maar ook het verstrooien van de as, een gedenkplaatje of een assierraad. Het is zelfs mogelijk rouwzorg voor partner en/of kinderen en de aangifte successierechten mee te verzekeren.

Lees verder


dinsdag 25 oktober 2005

OVER MIJN LIJK

Volgend jaar begint BNN, bekend van spraakmakende programma's zoals Spuiten en slikken, een bijzonder nieuw tv-programma. In Over mijn lijk worden een jaar lang vijf jonge mensen gevolgd die weten dat ze niet lang meer te leven hebben.

Over Mijn Lijk is vanaf 2006 bij BNN te zien, maar de opnames zijn al begonnen. Op dit moment houden de 5 hoofdpersonen een weblog bij op bnn.nl. De 5 zijn: Karin (29), Fedde (27), Geja (20), Wiebe (21) Elmar (34).

Lees verder


dinsdag 25 oktober 2005

Cremotions, de afspiegeling van uw leven

Cremotions is een ‘student company’ opgericht door tien gemotiveerde studenten van Hogeschool TIO Amsterdam. Het doel van dit project is om binnen een periode van zes maanden een succesvol product of dienst op de markt te brengen. Onder toeziend oog van een begeleidend docent, mentor, accountant en Jong Ondernemen zal Cremotions zich een aantal maanden begeven in het Nederlandse bedrijfsleven. Gedurende deze periode zal Cremotions ons product zo sterk mogelijk in de markt proberen te zetten, zodat de ondernemers van Cremotions kunnen bewijzen dat zij in staat zijn een eigen bedrijf te starten en te runnen. Cremotions is gestart met het schrijven van een businessplan en het uitgeven van aandelen om een startkapitaal veilig te stellen.

Lees verder


maandag 24 oktober 2005

Facultatieve Groep nieuwe sponsor Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl

De Facultatieve Groep te Den Haag heeft woensdag 19 oktober een sponsorcontract getekend met Uitvaart.Com Inhoud van het sponsorcontract is dat alle dochtermaatschappijen van de Facultatieve Groep te vinden zijn in de adressengidsen van Uitvaart.nl of Uitvaartbranche.nl. Het is voor het eerst dat de bedrijven van de Facultatieve vindbaar zijn op beide websites. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken meer en beter samen te werken.

Lees verder


zondag 23 oktober 2005

Monuta ontvangt Belgische prijs voor meest servicegerichte uitvaartonderneming

Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen heeft afgelopen zaterdag tijdens de International Funeral Awards 2005 de prijs gekregen van meest servicegerichte uitvaartonderneming. De jury was met name lovend over de manier waarop kwaliteit in de gehele organisatie is doorgevoerd.

Lees verder


vrijdag 21 oktober 2005

Airport Mortuary in Zaventem Europese primeur

Zaventem, 21 oktober 2005. – SOPHIA GROUP, de grootste uitvaartonderneming in België, opent vandaag het Airport Mortuary, een rouwcentrum gelegen aan de luchthaven van Zaventem. Geen enkele Europese luchthaven biedt thans dezelfde combinatie van diensten en faciliteiten aan families in rouw.

Lees verder


vrijdag 21 oktober 2005

Nieuw op de site www.uitkinderliefde.nl : ‘online uitvaartinformatie’ en forum

Nieuw op de site www.uitkinderliefde.nl : ‘online uitvaartinformatie’ en forum voor kinderuitvaarten

De 'online- uitvaartinformatie' bestaat uit pagina’s met links naar verschillende bedrijven en organisaties op uitvaartgebied. Met deze informatie kunnen ouders de uitvaart van hun kind (grotendeels) via het internet zelf regelen met familie en vrienden. Begeleiding door een uitvaartverzorger blijft wenselijk omdat zij veel uit handen kunnen nemen en ouders minder te hoeven regelen en organiseren. Bepaalde onderdelen zelf doen is altijd in overleg mogelijk. Een uitvaartverzorger vragen voor het begeleiden van de uitvaart kan ook zonder verzekering. Een (particuliere) uitvaartverzorger kan men soms per onderdeel inschakelen en ook per onderdeel of soms per uur betalen. Alleen voor ouders die de uitvaart echt denken zelf te kunnen gaan verzorgen of ouders die geen andere keus hebben is een uitvaart zonder de begeleiding van een uitvaartverzorger mogelijk. Binnenkort zal de lay-out hier en daar nog worden aangepast en foto's worden toegevoegd.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2005

De nieuwe stijl van DELA: nieuwe foto's van de koffiekamers in Heeze en Geleen

Op 26 augustus bracht uitvaartorganisatie DELA een persbericht naar buiten over het crematorium nieuwe stijl, waar emotiebeleving centraal zou staan. Een speelhoek voor kinderen, uitnodigende kunstwerken en zachte comfortabele banken in plaats van hardhouten stoelen en banken; allemaal aspecten die het gezicht bepalen van de nieuwe generatie crematoria.

Lees verder


woensdag 19 oktober 2005

Palliatievezorg.nl: Nieuwe columnist: Rinie Arts

Palliatievezorg.nl introduceert een nieuwe columnist: Rinie Arts. Hij werkte als vrijwilliger in een hospice. Uit zijn eerste bijdrage: "Na bijna 8 maanden in het Gasthuis vond hij het welletjes. Hij had geen zin meer om nog langer in dit sterfhuis te wachten op de dood die toch niet komen wilde." Om de hele column te lezen, klik hier.

Lees verder


woensdag 19 oktober 2005

Lezing ‘Omgaan met verdriet en verlies’ in crematorium

In Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 te Rijswijk, houdt prof.dr. Manu Keirse op woensdag 2 november 2005 van 20.00 tot 21.45 uur zijn lezing ‘Omgaan met verdriet en verlies. Een opdracht voor alle mensen’. Keirse is auteur van vele boeken over omgaan met ziekte, sterven, miskraam en kinderverdriet. Hij geeft tijdens de lezing antwoord op dringende vragen rond een overlijden. Kunnen jonge kinderen de dood van hun moeder begrijpen? Kan men ooit nog van het leven houden? Ben je sneller over het verlies heen als je er niet meer aan denkt?

Lees verder


dinsdag 18 oktober 2005

Nieuwe adverteerder: G. Hulzebos (Bloemwerk)

Met ons bloemwerk maken wij tastbaar wat soms niet te bevatten is. Voor de uitvaart kunnen naast bloemen ook planten worden gebruikt. Na de begrafenis worden ze op het graf gezet tot het plaatsen van de steen.
Voor meer informatie, zie www.hulzebosplantcompany.nl.

Lees verder


maandag 17 oktober 2005

Zaventem (België) tweede luchthaven ter wereld met volledig luchthavenmortuarium

Lange tijd was Schiphol uniek als enige luchthaven ter wereld met een eigen mortuarium. Maar daar komt op 21 oktober a.s. verandering in, want dan wordt het tweede luchthavenmortuarium geopend op de luchthaven Zaventem te België. Het mortuarium biedt overledenen en nabestaanden de gelegenheid het vertrek naar of de aankomst uit een (ver) land af te wachten in een piëteitvolle ruimte. Daardoor worden de overledenen in afwachting van hun vertrek niet langer ergens in een vrachtloods tussen de tomaten en spijkerbroeken geplaatst.

Lees verder


maandag 17 oktober 2005

Speciaal Vlindermonument op Moscowa en Jonkerbos

Samen met Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, Ziekenhuis Zevenaar en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en UMC St. Radboud in Nijmegen bieden Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Arnhem) en Crematorium Jonkerbos (Nijmegen) aan ouders van ongeboren kindjes tot 24 weken de mogelijkheid om bij de asverstrooiing aanwezig te zijn. Beide crematoria hebben hiervoor inmiddels bovendien een speciaal Vlindermonument geplaatst.

Lees verder


maandag 17 oktober 2005

Uitvaartzorg voor speciale groepen mensen

Een uitvaart is in de meeste gevallen een zeer ingrijpende gebeurtenis. En dat geldt misschien nog wel extra voor bepaalde, kwetsbare groepen zoals asielzoekers, eenzamen en daklozen en mensen met een verstandelijke beperking. Hoe verloopt in dat geval de uitvaart? En op welke manier kan rekening worden gehouden met deze mensen?

Lees verder


woensdag 12 oktober 2005

Lancering forumwebsite voor nabestaanden van donoren

Donderdag 13 oktober wordt de nieuwe forumsite voor nabestaanden van orgaan- en weefseldonoren gelanceerd. Vanaf deze dag kunnen nabestaanden op www.nabestaandencontact.nl met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen.

Lees verder


woensdag 12 oktober 2005

THEATERVOORSTELLING ‘ROUW OP JE DAK’ IN CREMATORIUM

Op woensdag 26 oktober speelt TRAXX de jongerenvoorstelling ‘Rouw op je dak’ om 19.30 uur in Yarden Crematorium Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12 in Beuningen. ‘Rouw op je dak’ gaat over twee jongens die te maken krijgen met verlies. De jonge acteurs spelen in het publiek en brengen het thema ‘rouw en verlies’ dichterbij jongeren. Het stuk duurt één uur, waarna de acteurs in gesprek gaan met het publiek. ‘Rouw op je dak’ reist langs Yarden crematoria en uitvaartcentra en diverse scholen in het land. De toegang is gratis, maar reserveren noodzakelijk.

Lees verder


dinsdag 11 oktober 2005

Requiem op maat

Het is nu mogelijk om een muziekstuk voor de eigen, of iemand anders zijn uitvaart te regisseren en te laten maken. Juriaan Buikema, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting compositie in contexten, biedt deze mogelijkheid met zijn bedrijf Buikema Muziek. In samenspraak met de opdrachtgever wordt in minimaal 2 maanden tijd, naar een bevredigend resultaat gewerkt.

Lees verder


maandag 10 oktober 2005

Open info-dag Balinkes Uitvaartverzorging

Stichting Balinkes Uitvaartverzorging te Winterswijk houdt op zaterdag 15 oktober een open info-dag.
Op deze dag is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het gerenoveerde en gemoderniseerde Uitvaartcentrum Balinkes. De open info-dag wordt gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Lees verder


maandag 10 oktober 2005

Yarden en CVU Uitvaartverzorging (Rotterdam) tekenen intentieverklaring voor overname

Vorige week is er een intentieverklaring getekend waarin het voornemen is uitgesproken. Tevens is vorige week personeel ingelicht. Hieronder volgt de gezamenlijke verklaring:

Lees verder


vrijdag 7 oktober 2005

Prominente CDA’ers tolerant over euthanasie

CDA-coryfeëen Elco Brinkman en Hannie van Leeuwen hebben persoonlijk een liberaler standpunt over euthanasie dan hun partij. Dit blijkt uit het boek Buigen als bamboe. Over leven na kanker, waarvoor beiden zijn geïnterviewd. In het boek, geschreven door freelance-journalisten Rob Bruntink en Anja Krabben, staan interviews met 14 prominente Nederlanders over hoe zij met de diagnose kanker omgaan.

Lees verder


woensdag 5 oktober 2005

Nieuw boek: Vroeg geboren

Anjo Geluk en Willem-Pieter de Boode
En dan opeens, ver voor de uitgerekende datum, is het zover. In een couveuse tussen slangen, pleisters en apparatuur ligt jóuw kind; veel te klein en veel te kwetsbaar. In die periode tussen hoop en vrees wil je als ouders lezen over ervaringen van anderen en je wilt van deskundigen horen wat je allemaal te wachten staat. Vroeg geboren biedt het allebei.

Lees verder


dinsdag 4 oktober 2005

Nieuwe website Van Deursen Uitvaartverzorging

Van Deursen Uitvaartverzorging is een “jong” bedrijf dat kan bogen op ruim 45 jaar ervaring. Wat eens als eenmanszaak begon, is nu uitgegroeid tot een dynamische servicegerichte organisatie waar 20 mensen werken die allemaal klaar staan voor u. Op de vernieuwde website kunt u nader kennismaken met Van Deursen Uitvaartverzorging.

Lees verder


maandag 3 oktober 2005

Bekende Nederlanders praten over hun ervaring met kanker

Afgelopen zaterdag verscheen Buigen als bamboe. Over leven na kanker van Rob Bruntink en Anja Krabben. In dit boek vertellen 14 prominente Nederlanders openhartig over hun ervaring met kanker. De een is al jaren kankervrij, de ander is nog in behandeling of weet dat genezing niet meer mogelijk is.

Lees verder


maandag 3 oktober 2005

Meer mogelijk met as

Asdiamanten, asvuurpijlen, asmedaillons, schilderijen met as.... vandaag de dag lijkt alles mogelijk met de as van overledenen. Het TV Programma Twee Vandaag besteedde er aandacht aan, met medewerking van funerair historicus Henk Kok. De uitzending is al een tijdje geleden uitgezonden maar is nu nog te bekijken.


Klik hier om de uitzending te bekijken.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder