Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MAART 2010


Belangrijkste Nederlandse uitvaartprijs voor nieuw rouwteken

31 maart 2010

Belangrijkste Nederlandse uitvaartprijs voor nieuw rouwteken

Beeldend kunstenaar Marian van Essen, bedenker en ontwerper van de parlAmore rouwknoop, heeft op zaterdag 27 maart de Yarden Stimulans 2009 in ontvangst genomen. Aan deze tweejaarlijkse prijs voor vernieuwende ideeën voor levenseinde en uitvaart is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro.


25 maart 2010

Nieuwe uitspraak ombudsman uitvaart: ongewenst rouwbezoek (2009-66)

De klacht heeft betrekking op, door de opdrachtgever ongewenst, rouwbezoek door zijn zuster, waarmee de familie en de overledene gebrouilleerd was.
De uitvaartondernemer stelt (impliciet) dat klager geen opdrachtgever was en dat hij ongwenste gasten bij rouwbezoek toch niet tegen zou kunnen houden, gezien het standpunt van de rechter daarover.
Na eerst langdurig het rouwbezoek te hebben tegengehouden, wordt uiteindelijk een kort rouwbezoek van de zuster en haar echtgenoot om middernacht toegestaan, zonder dat klager daarvan weet. Uiteindelijk wordt klager met de rekening voor dit bezoek geconfronteerd, deze rekening wordt later ingetrokken.


25 maart 2010

Grand Café en ballonnen oplaten op eerste Paasdag

Rijswijk, 25 maart 2010 - Eerste Paasdag, zondag 4 april opent Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7, Rijswijk van 11.00 tot 16.00 uur de deuren van haar Grand Café. Tevens kunnen nabestaanden een ballon oplaten met een persoonlijke boodschap ter nagedachtenis aan hun dierbare. Met deze manier van herdenken wil Eikelenburg nabestaanden op bijzondere dagen als Pasen een steuntje in de rug geven.


24 maart 2010

Herdenkingsdienst Milly Boele op internet

Vanmiddag tussen 12.00 uur en 14.30 uur wordt in Dordrecht een herdenkingsdienst gehouden voor het vermoorde meisje Milly Boele. De dienst wordt ook uitgezonden op internet. Daarnaast kunnen mensen die niet zijn uitgenodigd de dienst buiten de kerk via luidsprekers volgen.


Uitvaart.tv op bezoek bij Orthometals

19 maart 2010

Uitvaart.tv op bezoek bij Orthometals

Inmiddels zijn de opnames voor Uitvaart.tv weer in volle gang. In de derde opnamecyclus staat het thema Cremeren en Asbestemming centraal. Presentatrice Femke gaat langs bij een groot aantal bedrijven en laat u kennis maken met een groot aantal bijzondere nagedachtenisvormen.


18 maart 2010

Elke 2 minuten overlijdt een EU-burger door een ongeval (17/03/10)

Vandaag werden in het Europees Parlement de resultaten voorgesteld van een onderzoeksproject over de preventie van ongevallen uitgevoerd door de Wereldgezondheidsorganisatie met steun van de Europese Commissie. Volgens gastvrouw N-VA Europarlementslid Frieda Brepoels is er nog bijzonder veel ruimte voor verbetering.


17 maart 2010

"Ik en mijn 1000 tranen" zakdoek

“Ik en mijn 1000 tranen” zakdoek
Wanneer kinderen en jongeren iets of iemand verliezen waar ze heel veel van houden, brengt dat veel verdriet met zich mee. Het is dan fijn, om al die tranen van verdriet, op te vangen in je eigen zakdoek. Doormiddel van de textielstiften, die erbij geleverd worden, kunnen kinderen en jongeren hun eigen persoonlijke zakdoek maken. Er kan op geschreven en getekend worden. Zo wordt het ook echt iets van henzelf.


17 maart 2010

Condoleances Milly Boele stromen binnen

Nederland reageert massaal en geschokt op de dood van Milly Boele, het vermiste meisje van wie het lichaam gisterenavond is gevonden. Inmiddels hebben meer dan 3500 mensen hun medeleven met de nabestaanden betuigd en wordt het zelfs drukker op het condoleanceregister. Reden voor Condoleance.nl om extra servers in te zetten om iedereen in de gelegenheid te stellen zijn of haar medeleven te betuigen.


17 maart 2010

Gemeente Naarden halveert tarieven grafkosten

Eindhoven, 17 maart 2010 - De gemeente Naarden heeft per 1 januari 2010 haar grafkosten gehalveerd. Naarden is daarmee niet meer een van de duurste gemeenten. DELA is verheugd dat de gemeente Naarden gehoor heeft gegeven aan de oproep van de Tweede Kamer om een discussie over grafkosten op te starten en hoopt dat meer gemeenten snel dit voorbeeld zullen volgen.


17 maart 2010

Dr. C.J. Vaillantfonds ondersteunt grote diversiteit aan projecten

Met een bedrag van ruim 125.000 euro heeft het Dr. C.J. Vaillantfonds - het Goede Doelen Fonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) – opnieuw diverse waardevolle projecten steun toegezegd. De projecten die worden gesteund kennen een grote diversiteit.


16 maart 2010

Lyofiliseren: een milieuvriendelijk alternatief voor begraven en cremeren?

Het Zweedse bedrijf Promessa zet zit al jaren in voor een milieuvriendelijk alternatief voor begraven en cremeren. Hiervoor ontwikkelde ze een methode die lyofiliseren wordt genoemd. De overledene wordt gekoeld tot -18 graden en vervolgens in een bad van vloeibare stikstof gelegd.


16 maart 2010

Vesalius wordt brede beroepsgroep door wijziging in statuten!

De Wijk, dd: 15 maart 2010
In november 2009 heeft er 2 maal een ledenraad plaats gevonden om de
statuten van Vesalius te wijzigen. Was Vesalius voor deze wijziging slechts toegankelijk voor obductieassistenten en mortuariumfunctionarissen in instellingen, door deze wijziging zal Vesalius een brede beroepsgroep kunnen vertegenwoordigen. De drie beroepsgroepen die zich aan kunnen sluiten bij de branchevereniging zijn: obductieassistenten, overledenenverzorgers en thanatopracteurs.


Nieuw: de uitvaarttruck (Update- video)

16 maart 2010

Nieuw: de uitvaarttruck (Update- video)

Het regent vernieuwingen in de branche de laatste tijd: de wollen kist, de bamboe kist, bijzondere kinderkistjes. Maar nu dus een primeur op vervoersgebied: de uitvaarttruck.


Monuta wil resomatie introduceren in Nederland

15 maart 2010

Monuta wil resomatie introduceren in Nederland

Apeldoorn, 15 maart 2010

Steeds meer mensen kiezen voor cremeren in plaats van begraven. Op dit moment kiest zo’n 57% van de Nederlanders voor een crematie. Maar er is een alternatief. Monuta onderzoekt momenteel samen met DFW Europe een nieuw fenomeen, resomation. Bij dit milieuvriendelijke alternatief voor begraven en cremeren komen er beduidend minder schadelijke stoffen en gassen zoals CO2 vrij en worden minder fossiele brandstoffen verbruikt. Dit past bij de visie van Monuta om op een milieubewuste en duurzame manier te willen werken. Als innovator in de uitvaartbranche is Monuta altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Daarom onderzoekt Monuta of dit nieuwe alternatief bestaansrecht heeft en aangeboden kan worden aan klanten.


Bedrijfsreportage: Ferentes, gedragen in stijl

12 maart 2010

Bedrijfsreportage: Ferentes, gedragen in stijl

Een inmiddels bekend fenomeen in de uitvaart zijn de jonge dragers, studenten die naast hun studie de functie van drager bekleden. Ferentes is een bedrijf dat deze jonge dragers aanbiedt. Met hun ervaring in dragen zijn zij in staat een grote last bij de nabestaanden weg te nemen en familie een eervolle herinnering te bezorgen.


11 maart 2010

Rotterdam herbegraaft zijn onbekende overledenen

PERSBERICHT
Rotterdam - Donderdag 11 maart heeft gemeente Rotterdam de eerste negen onbekende overledenen na onderzoek op de Zuiderbegraafplaats herbegraven. Deze doden zonder naam zijn opgegraven op de begraafplaats Crooswijk. Hun graven bestonden 15 jaar en werden geruimd. Om het mogelijk te maken dat ooit nog de identiteit van deze overledenen wordt achterhaald, zijn hun kenmerken met de laatste technieken onderzocht en opgenomen in een landelijke databank van vermiste personen.


11 maart 2010

Handig overzicht van uitvaartfilmpjes

Op de nieuwe website Uitvaart.tv zijn de afgelopen tijd regelmatig filmpjes verschenen van bedrijven die actief zijn in de uitvaartbranche. Momenteel zijn we zelfs bezig met meer dan 40 nieuwe filmpjes. Hoewel Uitvaart.tv ook een uitstekend archief heeft, lijkt het toch tijd voor een handig overzicht van alle bedrijven die in beeld gebracht zijn. Onder de kop Bilbiotheek, subriek WEBTV houden we voortaan een handig overzicht bij van alle filmpjes met bedrijfspresentaties.

Klik hier om het overzicht te bekijken


Bijzondere babykistjes

10 maart 2010

Bijzondere babykistjes

Witte Wolkjes uitvaart atelier, maakt exclusieve producten voor de allerkleinsten.
Als je baby overlijdt tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte, moet je afscheid nemen van het meest dierbare in je leven. Dit is een zeer verdrietige en ingrijpende gebeurtenis.


Bedrijfspresentatie: P van Kessel & Zoon uitvaartkisten

10 maart 2010

Bedrijfspresentatie: P van Kessel & Zoon uitvaartkisten

Wanneer iemand bij een ongeluk of brand om het leven komt, is het lichaam van de overledene vaak niet meer toonbaar. Meestal wordt er dan een foto op de kist geplaatst.


Marijke Helwegen trekt het land door met haar witte en zwarte “uitvaartduiven”

10 maart 2010

Marijke Helwegen trekt het land door met haar witte en zwarte “uitvaartduiven”

Marijke Helwegen, Vredesduivenkoningin van Nederland, gaat samen met René Dijkhuizen van Columbadecoraties op pad met haar geliefde witte en zwarte vredes / uitvaartduiven.'


Nieuwe bedrijfspresentatie: Kindermandjes.nl

9 maart 2010

Nieuwe bedrijfspresentatie: Kindermandjes.nl

Wanneer een kind voor de geboorte sterft, is het te klein om 'normale' babykleding te dragen bij het afscheid. Prematuur.nl uit Apeldoorn biedt ouders de kans om toch te kunnen beschikken over kleertjes op maat.


Uitvaartinformatiedag “ZO WIL IK AFSCHEID NEMEN…”

9 maart 2010

Uitvaartinformatiedag “ZO WIL IK AFSCHEID NEMEN…”

Op zondag 21 maart organiseert Uitvaartonderneming Wilma van Opstal een grote uitvaartinformatiedag in Korenmolen de Hoop aan de Liesboslaan 35 in Breda (Princenhage). Van 11.00 tot 16.00 uur kunt u in een sfeervolle ambiance kennismaken met bijzonder toegewijde mensen uit de palliatieve zorg, uitvaartbegeleiding en rouwverwerking.


De bamboe uitvaartkist!

8 maart 2010

De bamboe uitvaartkist!

Seker BV, specialist in milieuvriendelijke uitvaartproducten, introduceert een innovatieve uitvaartkist. Deze kist van bamboe heeft een sterke constructie en met een matras en hoofdkussen van 100% biologisch katoen volledig vervaardigd van natuurlijke producten. Het materiaal is, hoewel sterk, licht van gewicht en verteert snel. De kist kan opgezet aangeleverd worden of de familie kan zelf de kist opzetten.


8 maart 2010

DELA: "Grafkosten 2010 nog steeds ondoorzichtig"

Eindhoven, 8 maart 2010 - Gemeenten hebben de oproep van de Tweede Kamer om inzicht te geven in grafkosten genegeerd. DELA roept nieuwe lokale besturen op het onderwerp grafkosten, dat alle burgers in Nederland aangaat, na de verkiezingen opnieuw hoog op de agenda te zetten. Ook in 2010 zijn de verschillen in grafkosten tussen gemeenten erg groot en zelfs toegenomen.


Nieuw: De bamboe uitvaartkist!

8 maart 2010

Nieuw: De bamboe uitvaartkist!

Seker BV, specialist in milieuvriendelijke uitvaartproducten, introduceert een innovatieve uitvaartkist. Deze kist van bamboe heeft een sterke constructie en met een matras en hoofdkussen van 100% biologisch katoen volledig vervaardigd van natuurlijke producten. Het materiaal is, hoewel sterk, licht van gewicht en verteert snel. De kist kan opgezet aangeleverd worden of de familie kan zelf de kist opzetten.


Nieuwe website Dodenakkers.nl

8 maart 2010

Nieuwe website Dodenakkers.nl

Na negen jaar heeft Stichting Dodenakkers.nl een geheel nieuwe website gelanceerd. De oude site voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen en daarom werd het tijd voor een meer dynamische website. Vooral voor de honderden dagelijkse bezoekers biedt de nieuwe website meer gebruiksgemak en een beter overzicht.


Vernieuwd Condoleance.nl gaat print, mobiel en sociaal

5 maart 2010

Vernieuwd Condoleance.nl gaat print, mobiel en sociaal

De populaire nationale condoleancesite Condoleance.nl (www.condoleance.nl) is vandaag opnieuw gelanceerd. De site heeft een frisse nieuwe vormgeving en biedt tal van nieuwe mogelijkheden.


4 maart 2010

Nieuw in Nederland! Unieke primeur tijdens de uitvaartbeurs

Op zaterdag 20 maart 2010 organiseert Vereniging Uitvaartbeurs Leiden haar eerste grootse uitvaartbeurs in de Hooglandse Kerk (Middelweg 2 te Leiden) met als thema inspiratie, herdenken en herinneren. Verder kunt u zich volledig laten informeren i.v.m. de vele belangrijke wetswijzigingen.
Tussen 10.00 en 16.00 uur is de kerk speciaal voor U geopend. Entree is gratis. Mooi programma!


Derde opnamecyclus Uitvaart.tv van start. Thema: Asbestemming

4 maart 2010

Derde opnamecyclus Uitvaart.tv van start. Thema: Asbestemming

Maandag a.s. gaan de opnames van start voor de derde opnamecyclus van Uitvaart.tv. Deze keer staan asbestemming en asverstrooiing centraal. Doel is kijkers duidelijk te maken welke vernieuwende mogelijkheden er vandaag de dag zijn.


Open Dag ‘De Boskamp’ op zaterdag 13 maart

4 maart 2010

Open Dag ‘De Boskamp’ op zaterdag 13 maart

Om het resultaat te laten zien van de eerste fase van de verbouwing - waarbij een groot aantal ruimtes is aangepast - én om iedereen een kijkje te kunnen laten nemen achter de schermen organiseert Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp (Boskamp 5 te Assen) op zaterdag 13 maart een Open Dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Er zijn rondleidingen en nagenoeg alle ruimtes zijn toegankelijk. Ook kinderen zijn van harte welkom.


4 maart 2010

Yarden Prijs 2010

Yarden vindt het belangrijk de bewustwording rond het levenseinde te bevorderen. Daarom reikt zij elke twee jaar een beloning van € 25.000,- uit aan een initiatiefnemer die hier een opvallende bijdrage aan heeft geleverd. Iedereen, die op het gebied van uitvaart en/of levenseinde een bijzondere actie heeft ondernomen met een grote impact voor de maatschappij, kan zich hiervoor opgeven. De winnaar wordt in het najaar van 2010 bekend gemaakt.


Kinderurntjes

2 maart 2010

Kinderurntjes

Dennis en Christel Bouwmeester hebben in 2009 hun zoontje Scott verloren. Omdat zij niet tot een besluit konden komen voor een urntje hebben zij besloten dat Dennis deze zelf zou maken. Dennis is al bijna 20 jaar werkzaam als siersmid in een vooraanstaande ambachtelijke siersmederij. Nu hopen Dennis en Christel hier mischien meerdere ouders van een overleden kindje een plezier mee te kunnen doen.


0800-STERFGEVAL, meldnummer voor overlijdensmeldingen

2 maart 2010

0800-STERFGEVAL, meldnummer voor overlijdensmeldingen

Het meldnummer 0800-STERFGEVAL is het meldnummer voor overlijdensmeldingen. Wanneer nabestaanden dit nummer bellen na het overlijden van een dierbare, wordt men direct doorverbonden naar een betrouwbare, professionele en betaalbare uitvaartondernemer in de buurt.


Phoenix Urnen, vernieuwde website en nieuwsbrief

2 maart 2010

Phoenix Urnen, vernieuwde website en nieuwsbrief

Met de publicatie van de eerste nieuwsbrief gaat Phoenix Urnen®, bekend van de bijzondere handbeschilderde sierurnen met diverse decoraties, het bedrijf meer onder de aandacht brengen.
Michael van de Sande, oprichter en eigenaar van het atelier, wil met de publicatie van een nieuwsbrief zijn afnemers op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf.
Het is de bedoeling dat de nieuwsbrief 2 keer per jaar verschijnt, zodat de informatie ook interessant genoeg blijft om te lezen.


1 maart 2010

Twee nieuwe uitspraken Ombudsman voor het Uitvaartwezen: Een te commerciële uitvaartondernemer en een dyslectische uitvaartverzorger

Zojuist zijn er op de website van de Stichting Klachteninstituut voor het Uitvaartwezen twee nieuwe uitspraken van de ombudsman geplaatst.


Productdemonstratie: Yarden Franchise

1 maart 2010

Productdemonstratie: Yarden Franchise

Wilt u een eigen bedrijf beginnen in de uitvaartbranche? Maar tegelijkertijd terug kunnen vallen op de expertise en marketingkracht van een landelijke uitvaartorganisatie? Dan is Yarden Franchise mogelijk iets voor u. Want Yarden Franchise zorgt voor een vliegende start in de uitvaartbranche. Ben Buitelaar, Manager Franchise bij Yarden legt uit.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >