Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2020

donderdag 31 januari 2020

Definitief geen vervolgonderzoek begraafplaats Zevenbergen

De grote kredietoverschrijding bij de aanleg van de begraafplaats in Zevenbergen wordt niet verder onderzocht. De gemeenteraad wilde in november nog opschalen naar een forensisch onderzoek. Maar na de resultaten van een nieuw onderzoek heeft de raad unaniem besloten om het niet verder te onderzoeken.

Lees verder


donderdag 30 januari 2020

Nieuw uitvaartmuseum over Veluwse grafheuvels

De Veluwse gemeenten Apeldoorn, Nunspeet, Epe, Ermelo en Putten laten onderzoeken of een museum over de Veluwse grafheuvels levensvatbaar is. De vijf gemeenten stellen elk 5.000 euro ter beschikking voor het onderzoek dat eind dit jaar afgerond moet zijn.

Lees verder


donderdag 29 januari 2020

Meeste huisdieren krijgen een menselijke uitvaart

Zeventig procent van de overleden huisdieren kreeg in 2019 een persoonlijke uitvaart. Een opmerkelijke stijging, want twintig jaar geleden was dit nog slechts dertig procent. De meerderheid ging toen naar een destructiebedrijf. Waar komt de toename van de dierenliefde vandaan? Kom naar De avond van kat en hond op 3 februari in Arminius.

Lees verder


donderdag 29 januari 2020

Uitreiking Gouden Terebinth 2020

De Gouden Terebinth, de funeraire prijs die Terebinth (de stichting die zich hard maakt voor funerair erfgoed) in 2015 instelde, wordt op 8 februari a.s. voor de derde keer uitgereikt. Winnaar van deze prijs is de organisatie of de persoon die zich volgens de jury in 2018-2019 uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van de (historische) begraafplaats. De drie genomineerden zijn in december geselecteerd.

Lees verder


donderdag 28 januari 2020

Jeanine Helthuis vertrekt bij PC Uitvaart

Jeanine Helthuis, Algemeen Directeur van PC Uitvaart BV, heeft besloten om na 5 jaar een vervolg aan haar carrière te willen geven buiten PC Uitvaart. Zij zal tot 1april aanstaande als Algemeen Directeur aanblijven.

Lees verder


donderdag 28 januari 2020

Weekend van de Begraafplaats 2020

Op 5, 6 en 7 juni wordt het Weekend van de Begraafplaats gehouden. Het thema dit jaar is: Begraafplaatsen: vol liefde.

Lees verder


donderdag 28 januari 2020

Informatiemarkt over uitbreiding begraafplaats Sliedrecht

Er is bijna geen ruimte meer op de begraafplaats in Sliedrecht. De begraafplaats, die dateert uit 1885, moet daarom worden uitgebreid. Onderzoek heeft uitgewezen dat er zeven plekken rond de begraafplaats zijn waar die uitbreiding gerealiseerd kan worden. De gemeenteraad wil tijdens een informatiemarkt op 17 februari horen wat inwoners vinden van de plannen.

Lees verder


donderdag 28 januari 2020

Video: Aandacht voor eenzame uitvaart in Gouda

In Gouda verzorgt een groep dichters voor elke eenzame uitvaart een gedicht. Een van de dichters leest het gedicht voor tijdens de uitvaartplechtigheid. In het stadhuis van Gouda is momenteel en fototentoonstelling te zien over eenzame uitvaarten.

Lees verder


donderdag 28 januari 2020

Anne Frankboom op begraafplaats Haaksbergen

Op de dag dat het precies 75-jaar geleden was dat vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd is op de algemene begraafplaats aan de Enschedesestraat een Anne Frankboom geplant. Het planten van de boom was een initiatief van de gemeente Haaksbergen en de Duitse partnerstad Ahaus.

Lees verder


donderdag 28 januari 2020

Eerste multicultureel uitvaartcentrum opent deuren

Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan: Amsterdam heeft als eerste in Nederland een multicultureel uitvaartcentrum. In het Afscheidshuis Amsterdam Zuidoost, tegenover station Bijlmer ArenA, kunnen mensen geheel volgens hun eigen wensen en rituelen afscheid nemen van een overleden dierbare. U bent op zaterdag 1 februari van harte welkom om er een kijkje te nemen.

Lees verder


donderdag 27 januari 2020

Nieuwe natuurbegraafplaats in Rhenen

Op landgoed Prattenburg in Rhenen mag een natuurbegraafplaats worden gerealiseerd. Met de inkomsten van de natuurbegraafplaats kan het landgoed de natuur in stand houden.

Lees verder


donderdag 27 januari 2020

Geen crematorium in Harderwijk

Er is geen commerciële marktpartij gevonden die een crematorium wil realiseren aan de Ceintuurbaan in Harderwijk. De gemeente had partijen opgeroepen om zich te melden. Maar partijen die interesse hebben getoond vinden de grond te duur en zien de locatie niet zitten.

Lees verder


donderdag 24 januari 2020

Speciale graven voor foetussen in Kampen

De gemeente Kampen gaat op de begraafplaatsen in de stad plekken vrijmaken voor foetussen. Er is steeds meer behoefte om foetussen tot 24 weken ook te kunnen begraven op een reguliere begraafplaats. De ChristenUnie had er daarom op aangedrongen om dit mogelijk te maken in Kampen.

Lees verder


donderdag 23 januari 2020

Hele CAO 2020 - 2022 nu in te zien

Op 20 december publiceerde Uitvaartbranche.nl de nieuwe CAO voor de uitvaartbranche. Toen moest de door de vakbonden en de werkgevers overeengekomen CAO nog wel langs de ledenraadplegingen. Dat is inmiddels gebeurd en daarmee is de CAO definitief van kracht. Onderaan dit artikel kunt u de nieuwe CAO downloaden.

Lees verder


donderdag 23 januari 2020

Begraafplaats Zetten kan worden aangelegd

De Raad van State geeft de gemeente Overbetuwe toestemming om een begraafplaats aan te leggen in Zetten. Daarmee komt er een einde aan een lange discussie en protesten van direct omwonenden. De bezwaren zijn door de Raad van State afgewezen.

Lees verder


donderdag 22 januari 2020

Tanja Groen mogelijk in vers gedolven graf

Het is een van de bekendste vermissingszaken uit de jaren 90, de vermissing van Tanja Groen. De studente verdween in de nacht van 31 augustus 1993 na een avond stappen in Maastricht. Vandaag is de recherche samen met het NFI bezig om een graf op de begraafplaats aan de Beente in Maastricht te onderzoeken.

Lees verder


donderdag 21 januari 2020

Familie naar rechter voor crematieverklaring

De moeder en de broer van een man die in oktober 2018 is overleden hebben Stijl Uitvaartverzorging voor de rechter gedaagd. De familie eist dat de uitvaartondernemer een crematieverklaring stuurt. De familie twijfelt namelijk of de as van hun dierbare wel in de urn zit die ze hebben ontvangen.

Lees verder


donderdag 21 januari 2020

Familie uit Voorst mag begraven in eigen tuin

De gemeente Voorst heeft Jan Bouwmeester uit Wilp-Achterhoek toestemming gegeven om hem en zijn ouders te begraven in eigen grond. Bouwmeester woont zijn hele leven al op het landgoed dat sinds 1898 in het bezit is van zijn familie.

Lees verder


donderdag 21 januari 2020

Video: Consumentbond en ConsumentenClaim onderzoeken situatie Yarden

De Consumentenbond is niet overtuigd dat de nood bij Yarden zodanig hoog was dat het de polis eenzijdig mocht aanpassen. ‘Wij zijn er niet van overtuigd dat de nood zo hoog was dat dat moest’, vertelde Joyce Donat van de Consumentenbond maandag in het televisieprogramma Radar. De Consumentenbond en massaclaimspecialist ConsumentenClaim zijn in deze zaak een samenwerkingsverband aangegaan.

Lees verder


donderdag 20 januari 2020

Te zien op Uitvaartbeurs Amsterdam: Holografische herinneringen

Your Legacy uit Amsterdam biedt een unieke mogelijkheid om je levensverhaal in een 3D Hologram na te laten aan je dierbaren. Op die manier kunnen je nabestaanden jouw verhaal levensecht terugkijken. Tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam op 18 april is deze bijzondere Holografische herinnering van dichtbij te zien.

Lees verder


donderdag 20 januari 2020

Situatie Yarden vanavond besproken bij Radar op NPO 1

Nadat afgelopen zomer duidelijk werd dat Yarden in financiële problemen zit wijzigde de verzekeraard de polisvoorwaarden in het nadeel van de polishouders. 390.000 polishouders moeten daardoor meer gaan betalen.

Lees verder


donderdag 20 januari 2020

Grafrovers Enschede horen taakstraf tegen zich eisen

Het OM eist taakstraffen van 180 uur tegen twee mannen van 19 en 20 jaar vanwege grafroof. De twee worden ervan verdacht dat ze in mei 2019 diverse graven hebben vernield op de Westerbegraafplaats in Enschede. Een van de mannen nam vorige week niet eens de moeite om naar de rechtbank te komen. De andere man was wel aanwezig en had spijt van zijn daden.

Lees verder


donderdag 20 januari 2020

Lezing Crematorium Tilburg

Woensdag 29 januari lezing georganiseerd door Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant en het crematorium voor Tilburg en omstreken.

Lees verder


donderdag 16 januari 2020

Video: Mindervaliden kunnen niet meer bij graf komen op begraafplaats Westduin

De gemeente Den Haag lijkt niet helemaal goed nagedacht te hebben over het nieuwe mobiliteitsbeleid op begraafplaats Westduin. Mensen die mindervalide zijn mochten altijd met hun auto naar het graf van hun dierbare rijden. Maar dat mag nu niet meer omdat er overlast zou zijn geweest van auto’s.

Lees verder


donderdag 16 januari 2020

Veel meer schade op begraafplaats Orthen

Grafrovers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag veel meer zaken vernield en gestolen dan eerder werd gemeld op begraafplaats Orthen in Den Bosch. Het gaat niet alleen om één kindergraf maar om meerdere graven waar ornamenten van zijn gestolen.

Lees verder


donderdag 16 januari 2020

Crowdfunding voor uitvaart Max Meijer

Max Meijer (23) verdween ruim een maand geleden na een avondje stappen in Antwerpen. Zijn lichaam werd onlangs gevonden in de Schelde in Antwerpen. Omdat de familie het niet breed heeft en Max geen uitvaartverzekering had is de familie een crowdfunding gestart.

Lees verder


donderdag 15 januari 2020

Grafroof op begraafplaats Den Bosch

Een grafrover heeft een grafornament gestolen op begraafplaats Orthen in Den Bosch. De grafroof heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsgevonden.

Lees verder


donderdag 15 januari 2020

CDA wil begraafplaats Westduin toegankelijk houden

Iedereen die dat wil moet het graf van een dierbare kunnen bezoeken, vindt de Haagse CDA-fractie. Bij begraafplaats Westduin konden mindervaliden eerder met hun auto op de begraafplaats komen, maar het lijkt erop dat deze regeling sinds 1 januari is stopgezet. Mindervaliden kunnen dan bij het bezoek aan de begraafplaats onaangenaam verrast worden. Fractievoorzitter Kavish Partiman stelde kritische vragen over deze vreemde zaak.

Lees verder


donderdag 15 januari 2020

Hoe zorgvuldig gaat u om met de gegevens van een familie?

Zorgvuldig omgaan met de gegevens van overledenen en familie. Voor de meeste van ons een vanzelfsprekende zaak. Maar hoe zorgvuldig is zorgvuldig?

Stel dat u de gegevens van een uitvaart in MS Word of in MS Excel registreert. Deze gegevens staan op een laptop of voor grotere bedrijven geldt dat ze misschien op een server staan. Maar hoe goed zijn deze gegevens beveiligd?

Wat als uw hardware crasht of wordt gestolen? En hoe vaak heeft u getest dat een back-up ook daadwerkelijk kan worden teruggezet?

Lees verder


donderdag 14 januari 2020

Aantal natuurbegravingen verdubbelt elke twee jaar

Het aantal begrafenissen op natuurbegraafplaatsen stijgt snel. In 2013 ging het om 250 begrafenissen en in 2019 waren dat er al 1.500. Het aantal natuurbegravingen verdubbelt ongeveer elke twee jaar, vertelt Wim van Midwoud van de LOB in een artikel op NU.nl.

Lees verder


donderdag 14 januari 2020

Familie mag toch afscheid nemen overleden broer

De broer van een dakloze man heeft met een tweet heel wat reacties los gemaakt. De man schreef in de tweet dat zijn broer onlangs is overleden en dat de familie geen afscheid mocht nemen. De gemeente Schiedam stelt de familie uit coulance in staat om voor de crematie alsnog afscheid te nemen.

Lees verder


donderdag 14 januari 2020

Verdubbeling grafkosten Ede niet zeker

De gemeente Ede was eigenlijk van plan om de kosten voor grafrechten bijna te verdubbelen. Dat resulteerde de afgelopen tijd in verontwaardigde reacties van nabestaanden. Zij moesten voor het verlengen van de grafrechten opeens 900 euro betalen in plaats van 500 euro.

Lees verder


donderdag 13 januari 2020

Orgaandonaties met 6 procent gedaald

In 2019 hebben 250 mensen hun organen afgestaan voor donatie. Dat is een daling van acht procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal transplantaties kwam uit op 769, dat is een daling van zes procent (2018: 817). Het aantal hoornvliestransplantaties is met 3 procent toegenomen, maar het aantal weefseldonoren nam in 2019 iets af.

Lees verder


donderdag 13 januari 2020

Gemeente verwijdert per ongeluk grafsteen en urn

De gemeente Ridderkerk heeft onlangs een fout gemaakt toen het een grafsteen en een urn verwijderde. Het ging om het graf van de moeder van een vrouw uit Ridderkerk. Op het graf stond de urn met de as van haar overleden vader. Toen ze vorige week een bezoek bracht aan het graf waren de steen en de urn verdwenen. Het bleek te gaan om een pijnlijke vergissing van medewerkers van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 10 januari 2020

Nieuwe naam begraafplaats Zeist: Zeister Bosrust

In de afgelopen periode mochten inwoners van Zeist meedenken over een nieuwe naam voor de gemeentelijke begraafplaats aan de Woudenbergseweg. De begraafplaats heet voorstaan Zeister Bosrust.

Lees verder


donderdag 10 januari 2020

Rouwpost toch op tijd na fout in sorteercentrum

Afgelopen dinsdag overleed de vader van Jolanda uit Leiden. Een dag later heeft de familie negentig rouwkaarten verstuurd via PostNL. Maar gisteren schrok Jolanda toen PostNL belde met de mededeling dat de rouwkaarten zijn kwijtgeraakt in het sorteercentrum in Nieuwegein.

Lees verder


donderdag 10 januari 2020

Westerbegraafplaats Enschede zoekt mooie- en bijzondere verhalen

De Westerbegraafplaats in Enschede bestaat volgend jaar honderd jaar. De gemeente zal het jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er wordt al gewerkt aan een eeuwfeest en daar hoort een jubileumboek bij. Mensen die mooie- en bijzondere verhalen hebben over de begraafplaats worden gevraagd om hun verhaal te delen.

Lees verder


donderdag 9 januari 2020

RvS moet zich buigen over begraafplaats Zetten

De aanleg van nieuwe begraafplaats in Zetten zorgt voor spanning bij omwonenden. Onderwerp van discussie is het bestemmingsplan, maar vooral ook de toekomstige ontsluitingsweg naar de begraafplaats. Deze week stonden tegenstanders van de begraafplaats bij de Raad van State (Rvs) tegenover de gemeente Overbetuwe.

Lees verder


donderdag 7 januari 2020

Kleine daling sterftecijfer

Het CBS heeft de voorlopige ramingen van 2019 gepubliceerd. Daarin is te zien dat in 2019 151.700 mensen zijn verleden. Een jaar eerder overleden er 153.400 mensen in Nederland.

Lees verder


donderdag 6 januari 2020

Alternatieven oplaten ballonnen bij uitvaart

Het oplaten van ballonnen tijdens uitvaarten kan eigenlijk niet meer in deze tijd dat iedereen weet wat voor schade de ballonnen aanrichten aan dieren en milieu. Er zijn gelukkig een aantal heel passende en goedkope alternatieven voor het oplaten van ballonnen.

Lees verder


donderdag 6 januari 2020

Definitief oplaatverbod ballonnen Rotterdam

Per 1 januari 2020 is het oplaten van ballonnen definitief niet meer toegestaan in Rotterdam. De gemeenteraad heeft daartoe besloten vanwege de ernstige gevolgen die het oplaten van ballonnen heeft voor milieu en dieren.

Lees verder


donderdag 5 januari 2020

Henk Schiffmacher mist uitvaart Deelder dankzij PostNL

Henk Schiffmacher heeft de uitvaart van Jules Deelder op 31 december gemist omdat PostNL de rouwkaart pas op 4 januari heeft bezorgd. Schiffmacher had in de media gelezen dat het zou gaan om een besloten uitvaart en dacht dat hij niet was uitgenodigd.

Lees verder


donderdag 3 januari 2020

Veel animo voor natuurgraven

Op dit moment kiest 1,5 procent van de Nederlanders voor een natuurgraf als laatst rustplaats. Dat percentage zou wel eens op kunnen lopen naar 5 tot 10 procent. Dat meldt het Dagblad van het Noorden naar aanleiding van onderzoek van de gemeente Emmen.

Lees verder


donderdag 2 januari 2020

Rouwstoet bekogeld met vuurwerk

Op oudejaarsdag is een rouwstoet van Van de Weerd Uitvaartzorg in Ede door jongeren bekogeld met vuurwerk. Uitvaartleider Hans heeft de jongeren direct aangesproken op hun respectloze gedrag.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder