nieuws

Facultatieve
Sponsors

Loting voor bouw nieuw crematorium

28 oktober 2010


De gemeente Heerhugowaard nodigt uitvaartorganisaties uit om zich aan te melden voor de bouw van een crematorium en aula bij de begraafplaats langs de Krusemanlaan. Een loting moet uiteindelijk bepalen met wie de gemeente in zee gaat, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Normaal gesproken komt de gemeente met een uitgewerkt idee dat dan door belangstellende kan worden uitgevoerd. Dit keer draait de gemeente de rollen juist om. “Een crematorium is een uniek gebouw. Een crematoriumexploitant weet als geen ander aan welke eisen dat moet voldoen. Daar moeten wij als gemeente niet tussen willen zitten’’, aldus de gemeente.

De gemeente stelt wel een aantal voorwaarden. Zo moeten bouw, exploitatie en onderhoud door het bedrijf gedaan worden dat wordt uitverkoren. Ook de horeca moet door dat bedrijf worden verzorgd en er moet een gebeds- en wasruimte, urnenmuur en genoeg parkeergelegenheid worden gecreëerd.

De uitverkiezing van de bouwer gebeurt bij de notaris. Alle belangstellenden moeten voor 29 november zich schriftelijk aanmelden bij die notaris die dan met een loting bepaalt wie er bovenaan de lijst komt. Met die nummer één gaat de gemeente als eerste in zee. Voldoet diens aanbod niet aan de voorwaarden, of komen gemeente en bedrijf er niet uit, dan mag nummer twee een poging wagen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE