Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2019

donderdag 30 augustus 2019

Inrichting Wierdebegraafplaats Wierum van start

Deze week is gestart met de inrichting van de wierdebegraafplaats in Wierum. In opdracht van eigenaar Het Groninger Landschap wordt door Groenvoorziening A.J. van der Werf uit Bedum een pad aangelegd en ruimte gemaakt voor een entree- en ontvangstplek. Langs de Paddepoelsterweg naast de begraafplaats komt een tiental parkeerplaatsen.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2019

ADO Den Haag-strooiveld in gebruik genomen

De as van overleden supporters van ADO Den Haag kan voortaan worden uitgestrooid op een speciaal ADO Den Haag-strooiveld. Het ADO-strooiveld is aangelegd op begraafplaats Nieuw Eykenduynen.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2019

Sociaal netwerk The Afternet laat Nederlanders hun digitale erfenis veilig stellen

De Nederlandse technologie startup The Afternet laat Nederlanders gratis hun digitale erfenis vastleggen, zodat hun levensverhaal bewaard blijft voor huidige en volgende generaties. Op het nieuwe sociale netwerk kunnen gebruikers voor zichzelf of voor overleden dierbaren herinneringen verzamelen. Daarnaast is het een plek om vast te leggen wat er na het overlijden moet gebeuren met social media accounts en welke wensen er zijn voor bijvoorbeeld de uitvaart.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2019

Terug op Uitvaart.nl: Assieraad.com, uw specialist in ashangers

U kunt dankzij een assieraad of urn een verloren dierbare toch ‘dichtbij’ houden. Assieraden zoals een ashanger of asring, zijn gedenksieraden waar u een beetje as, stukje stof of een haarlokje van uw dierbare in kunt doen. Zo heeft u een mooi tastbaar aandenken aan een overledene, voor een fijne steun.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2019

Utrecht krijgt nieuw crematorium op St. Barbara

Begraafplaats Sint Barbara in Utrecht mag een crematorium realiseren op haar terrein. De rechter heeft de bezwaren van omwonenden afgewezen, dat meldt RTV Utrecht.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2019

Opening natuurbegraafplaats zusters Trappistinnen Arnhem

Natuurbegraafplaats Koningsakker van de zusters Trappistinnen in Arnhem wordt aanstaande zaterdag officieel geopend. Op die dag kan het publiek een rondleiding krijgen over de natuurbegraafplaats.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2019

Verbouwing crematorium Almere klaar

In de afgelopen maanden is crematorium Almere verbouwd. Het crematorium beschik vanaf nu onder andere over een grand café en een babykamer waar ouders afscheid kunnen nemen van baby’s die voor de 24e zwangerschapsweek zijn overleden.

Lees verder


donderdag 27 augustus 2019

Graf Utrechtse verzetsstrijder niet geruimd

Het graf van Wolter Heukels (1892-1945), de Utrechtse verzetsstrijder wordt niet geruimd. Op het graf is een sticker geplakt waarop de gemeente nabestaanden oproept om zich bij hen te melden. Meestal wordt dat gedaan als men voornemens is om het graf te ruimen.

Lees verder


donderdag 26 augustus 2019

Eerste rechtszaak tegen arts vanwege euthanasie

De rechtbank in Den Haag is vandaag het decor van het eerste proces dat ooit is gevoerd tegen een arts die euthanasie heeft uitgevoerd. De arts deed dat bij een 74-jarige demente vrouw die een euthanasieverklaring had, maar die later ook diverse keren aangaf dat ze niet dood wilde.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2019

Overleden zanger wilde alleen worden begraven

De laatste wens van een 74-jarige zanger uit Nieuwleusen was dat er niemand aanwezig zou zijn bij zijn uitvaart. Hij wilde dat alleen de uitvaartondernemer er zou zijn om de kist te laten dalen in het graf. Maar de zanger wilde ook dat niemand zou weten dat hij dood was. Die laatste wens is niet in vervulling gegaan.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2019

Mortuariumkosten weer onder vuur

De mortuariumkosten die consumenten, vaak zonder dat er enige opdracht is gegeven, moeten betalen zijn wederom in het nieuws. De zogenaamde ‘drie-uursregeling’ is in de praktijk vaak totaal niet haalbaar waardoor consumenten op kosten worden gejaagd.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2019

Crematiepercentage stijgt flink door in 2019

Prinses Christina wordt vandaag ergens in een crematorium in Nederland gecremeerd. Ze is het eerste lid van de koninklijke familie die niet wordt begraven of bijgezet. Voor de NOS is de crematie van de prinses aanleiding om de crematiecijfers nog eens onder de aandacht te brengen.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2019

Hond sterft kwartier na baasje

Een 25-jarige man uit Schotland overleed onlangs aan de gevolgen van een ernstige ziekte. De man was al jaren ziek, maar de laatste weken van zijn leven verbleef hij thuis bij de hond. Een kwartier nadat de man was overleden stierf de hond.

Lees verder


donderdag 20 augustus 2019

Cursus beheer begraafplaatsen gemeente Assen

Landschapsbeheer Drenthe verzorgt op 5 oktober 2019 een tweedaagse cursus over het beheer van begraafplaatsen in de gemeente Assen door vrijwilligers. De cursus wordt gegeven in het kader van het project Noordergraf dat door de Rijksuniversiteit Groningen en Erfgoed Partners is ontwikkeld om handvatten te bieden voor het beheer van oude begraafplaatsen. De cursus is bedoeld voor mensen die meer kennis willen opdoen over het onderhouden en mogelijk restaureren van begraafplaatsen en zich vrijwillig willen inzetten op deze cultuurhistorische waardevolle plekken.

Lees verder


donderdag 20 augustus 2019

Wiel Amerikaanse Sherman-tank ontdekt op Natuurbegraafplaats Bergerbos

Op Natuurbegraafplaats Bergerbos in Sint Odiliënberg is een wiel gevonden van een Amerikaanse Sherman-tank. Dat is een hele bijzondere vondst, vertelt directeur Huub Kluijtmans.

Lees verder


donderdag 19 augustus 2019

Docu over trends in uitvaartbranche

Op HBO is een nieuwe documentaire te zien die gaat over de trends in de uitvaartbranche. De documentaire ‘Six New Ways to Die in America’ laat de kijker meekijken hoe uitvaarttradities veranderen. Ook in Amerika worden uitvaarten steeds meer maatwerk.

Lees verder


donderdag 19 augustus 2019

Begraven voor de wetenschap

In het Amerikaanse Texas is een begraafplaats waar het ontbindingsproces van overledenen nauwkeurig in beeld wordt gebracht. Maar waarom stellen mensen hun lichaam ter beschikking aan de wetenschap. Het NPO Radio1 programma spraakmakers vroeg het forensisch archeologe Hayley Mickleburgh.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2019

Secretaris Stichting Keurmerk Persoonlijke Uitvaart legt zijn functie per direct neer.

Hans Kuyper, o.a. bekend van Brancheadres en de Spulexvoice, de uitgever van de podcast voor de uitvaartbranche, heeft per directe ingang zijn functie als secretaris van de Stichting neergelegd.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2019

Rouwcafé voor huisdierbezitters bij Museum Tot Zover

Mensen hebben vaak een hechte band met hun huisdier. Als zo’n geliefd dier sterft is het verlies en verdriet groot. Op zaterdag 24 augustus organiseert Museum Tot Zover een speciale bijeenkomst voor mensen die een huisdier hebben verloren en daarover willen praten.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2019

‘Consumenten kunnen uitvaartverzekering beter ruilen voor overlijdensrisicoverzekering’

Consumenten kunnen hun uitvaartverzekering veel beter inruilen voor een overlijdensrisicoverzekering. Op die manier kan veel geld worden bespaard, dat zegt verzekeringsadviseur Juul Dijkhuis in een interview op Assurantie Magazine.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2019

Trouw: Shoppen uitvaart op internet loont

Dagblad Trouw heeft een artikel gepubliceerd over de mogelijkheden om online je uitvaart te regelen. De online uitvaartbedrijven zorgen volgens de krant voor transparantie en lagere prijzen. Dat is goed nieuws voor consumenten.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2019

Actie om graf ‘gekke Eddie’ te behouden

Eddie Otten, liefkozend ‘gekke Eddie’ genoemd, is de meest bekende Vierdaagse wandelaar die de Nijmeegse Vierdaagse nooit helemaal heeft uitgelopen. Hij was vooral gespecialiseerd in de laatste kilometers tijdens de Via Gladiola. Hij werd een bekendheid rond de Vierdaagse maar nu jaren na zijn overlijden wordt zijn graf misschien geruimd, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 13 augustus 2019

Waakmaatjes bij stervenden in Utrecht

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein beschikt sinds kort over een groep vrijwilligers die ervoor zorgen dat geen patiënt meer alleen hoeft te sterven. De groep waakmaatjes houden de wacht bij mensen die terminaal zijn, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 12 augustus 2019

Bizarre vernielingen op begraafplaats Den Helder

Iemand heeft op de algemene begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Helder spijkers met de scherpe punt naar boven ingegraven voor een graf. Daarnaast zijn er knuffels gestolen van kindergraven en zijn diverse vuilnisbakken omvergegooid, dat meldt Denhelderactueel.nl.

Lees verder


donderdag 12 augustus 2019

Beloning uitgeloofd voor tip vernield monument

Familie en vrienden van de familie Gerritsen uit Putten hebben een beloning uitgeloofd van 700 euro voor de persoon die kan vertellen wie dit weekend een bermmonument heeft vernield. Het gaat om een bermmonument langs de Putterweg tussen Putten en Ermelo, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2019

Meeste extra sterfgevallen door hitte in Oost-Nederland

De landelijke hittegolf in 2019 duurde 6 dagen. Regionaal waren er duidelijke verschillen in temperatuur. Met name in Oost-Nederland lag de temperatuur hoger en duurde de hittegolf langer dan in de rest van Nederland, dat meldt het CBS.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2019

400 extra sterfgevallen door hittegolf juli

De hittegolf van eind juli duurde niet heel lang, maar de temperaturen waren ongekend hoog. Tijdens deze extreme hitte zijn in Nederland vierhonderd mensen meer gestorven dan in een normale zomerweek, dat meldt het CBS.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2019

Japanse delegatie bezoekt Yarden Crematorium Haarlem

Naar aanleiding van het in 2018 verschenen boek: “Goodbye Architecture: De architectuur van crematoria in Europa”, is het afgelopen jaar een Japanse delegatie een rondgang aan het maken langs de diverse crematoria die beschreven staan in dit boek. De delegatie bestaat uit diverse architecten, professoren en managers uit de uitvaartbranche in Japan.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2019

Bekeuring rouwauto tijdens ophalen overledene

Toen een Zwolse uitvaartverzorger afgelopen woensdag een overledene ophaalde schreef een overijverige handhaver een waarschuwingsprent uit. Ondanks dat een overbuurman de handhaver even duidelijk te verstaan gaf dat de rouwauto werd gebruikt om een overledene op te halen ging de ambtenaar gewoon door met zijn actie.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2019

Geen lugubere lichaamshandel in Nederland

Een man uit Amerika liet enige tijd geleden de wens van zijn overleden moeder in vervulling gaan. Zij wilde dat haar lichaam na haar overlijden gebruikt kon worden voor medische training van geneeskunde studenten. De man kwam er kortgeleden achter dat het lichaam van zijn moeder door het leger is gebruikt om een bom te testen. Dit kan in Nederland gelukkig niet gebeuren, dat zegt hoogleraar anatomie Ronald Bleys tegen RTL Nieuws.

Lees verder


donderdag 6 augustus 2019

Einde stichting eenzame uitvaart Maastricht

De gemeente Maastricht wil niet langer gebruik maken van de diensten van vrijwilliger Ton Ramaker (77). Ramaker zorgt er al jaren voor dat ook eenzaam overleden Maastrichtenaren een persoonlijk afscheid krijgen.

Lees verder


donderdag 6 augustus 2019

Rechter moet oordelen over natuurbegraafplaats Vlierden

Eind september dient er een rechtszaak over de komst van een natuurbegraafplaats aan de Hazeldonkseweg in Vlieren (gemeente Deurne). De zaak is aangespannen door twee natuurorganisaties die geen natuurgraven in het gebied willen, dat meldt Weekbladvoordeurne.nl.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2019

Adagio uitvaartzorg Middelburg overgenomen

Adagio uitvaartzorg uit Middelburg is per 1 augustus overgenomen door Monuta Adrienne Klein. Maaike Verstraten is zeven jaar eigenaar geweest van het bedrijf dat voorheen Uitvaartverzorging de Groot – de Kam heette, dat meldt de Internetbode.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2019

Amsterdammers verzetten zich met geweld tegen belasting op begraven

In 1696 besloot het bestuur van Amsterdam om een belasting op begrafenissen in te voeren. Daar waren de gewone Amsterdammers het niet mee eens. Er kwam een opstand waarbij de huizen van enkele notabelen werden geplunderd. Zestien onruststokers moesten het bekopen met een gang naar de galg.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2019

Levenslessen van een rouwdeskundige

Deze avond wordt georganiseerd op initiatief van Annerie Kremer Uitvaartzorg. Zij nodigen Manu Keirse , die gezien wordt als dé specialist op het gebied van rouw en verlies, uit in Meppel. Manu vertelt eenvoudig en innemend, dit zorgt voor herkenning en begrip bij een ieder die die geconfronteerd wordt met verlies en voor mensen die iemand in hun omgeving willen bijstaan in het verdriet.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2019

Themadag stichting Terebinth in Maastricht: Begraafcultuur in Limburg

Terebinth, de nationale stichting voor funerair erfgoed, organiseert op zaterdag 24 augustus in Maastricht een themadag over de Limburgse begraafcultuur. De belangrijkste vragen die op deze dag aan de orde komen: wat is de geschiedenis van de begraafcultuur in Limburg en wat is er bijzonder aan? En: hoe zal die zich gaan ontwikkelen?

Lees verder


donderdag 5 augustus 2019

Voorbeeldbrief bezwaar wijziging uitvaartverzekering Yarden

Op de website van Tros Radar staat een voorbeeldbrief die mensen kunnen invullen wanneer ze bezwaar willen maken tegen het wijzigen van hun uitvaartpolis door Yarden. Mensen met een polis zonder en-bloc clausule kunnen deze voorbeeldbrief gebruiken.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2019

'Wijzigen polissen Yarden onrechtmatig'

Yarden mag de polisvoorwaarden niet wijzigen op de manier waarop de uitvaartverzekeraar dat heeft gedaan. Dat zei advocaat Casper Janssens afgelopen weekend in het programma Radar op NPO Radio 1. Yarden heeft 380.000 klanten een brief gestuurd waarin staat dat hun polis behoorlijk is uitgekleed. Jarenlang hebben deze mensen betaald aan Yarden, maar nu moeten ze toch bijbetalen voor hun uitvaart.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2019

Grafrover Den Helder opgepakt

Een 60-jarige man is opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt dat hij meerdere keren bloemen heeft gestolen op een begraafplaats in Den Helder. De politie verspreidde eerder deze week videobeelden waarin de man in actie te zien was op de begraafplaats.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder