Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2021

donderdag 31 augustus 2021

Lezing ‘Uitvaartrituelen bij andere culturen’

Hoe gaan verschillende culturen om met de dood en hoe nemen zij afscheid? Tijdens een bijzondere lezing vertelt Lieve Blancquaert, schrijfster en filmmaakster, er alles over. Ze neemt u mee op reis rond de wereld en brengt de drie grote levensverhalen - geboorte, liefde en de dood - samen op een nieuwe en verrassende manier. U bent van harte welkom om deze boeiende lezing bij te wonen.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2021

Freelance uitvaartleiders gezocht voor Amstel Uitvaarten en Top Uitvaarten

Amstel uitvaarten (regio Amsterdam) en Top Uitvaarten (rest van Nederland) zijn jonge, gedreven uitvaartonderneming die mensen helpt bij het vormgeven van een unieke uitvaart die zorgt voor een mooie herinnering. Door onze flexibele opzet en weinig vaste lasten kunnen wij unieke, prachtige uitvaarten verzorgen alleen tegen veel lagere kosten dan traditionele ondernemingen.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2021

Al 10.000 euro opgehaald voor vernielde graven begraafplaats ’s-Gravenzande

Er is al meer dan 10.000 euro opgehaald voor het herstel van de 150 graven die onlangs zijn vernield op begraafplaats Beukenhage in ’s-Gravenzande. De initiatiefneemster van de inzameling roept gedupeerde nabestaanden op om zich te melden zodat het geld eerlijk verdeeld kan worden.

Lees verder


donderdag 27 augustus 2021

Anonieme uitvaart Zutphen voorkomen dankzij Opsporing Verzocht

Vandaag zou in Zutphen een anonieme uitvaart plaatsvinden van een onbekende man die overleed in het Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Het lukte de politie niet eerder om te achterhalen wie de onbekende man was en daarom regelde de gemeente de uitvaart. Maar gisteren werd toch duidelijk wie de man is, daardoor kan zijn familie de uitvaart zelf regelen.

Lees verder


donderdag 26 augustus 2021

Onkruid om biodiversiteit te bevorderen op begraafplaats Odoorn

De gemeente Borger-Odoorn wil de biodiversiteit op het oude deel van de begraafplaats in Odoorn bevorderen. Dat doet de gemeente door weinig te maaien zodat het gras bloemrijker wordt. Een mooi initiatief voor insecten, maar sommige nabestaanden zijn er minder enthousiast over.

Lees verder


donderdag 26 augustus 2021

Video: ‘Verloedering begraafplaatsen Stichtse Vecht dramatisch’

De begraafplaatsen van de gemeente Stichtse Vecht hebben allemaal te maken met achterstallig onderhoud. Uitvaartondernemer Sander van der Spek legt bij RTV Utrecht uit dat het soms zo erg is dat bij ’s ochtends zelf onkruid weghaalt van een graf voordat een familie het ziet.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2021

Onderhoud begraafplaatsen Stichtse Vecht geïntensiveerd

De gemeente Stichtse Vecht kreeg de afgelopen periode heel wat klachten over de wildgroei aan onkruid op de gemeentelijke begraafplaatsen. De gemeente heeft moeite om het onkruid weg te houden door het groeizame weer en het feit dat men geen chemische bestrijdingsmiddelen meer mag inzetten.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2021

Vergunning voor kap fijnsparren op natuurbegraafplaats Oldenzaal

De 5000 fijnsparren op de grond waar natuurbegraafplaats Het Groote Veld wordt aangelegd mogen worden gekapt. De bomen zijn getroffen door de Letterzetter en daardoor in zeer slechte conditie.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2021

Yarden reageert op ophef onderhoud begraafplaats IJsselhof Gouda

Onlangs publiceerde nieuwswebsite DeGouda.nl een artikel over het matige onderhoud op begraafplaats IJsselhof. Daar kwamen heel wat reacties op van lezers die vinden dat de begraafplaats beter onderhouden met worden. Maar volgens Yarden is er geen sprake van slecht onderhoud, maar juist van bewust beleid.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2021

DBVU wil einde aan ongevraagde kosten mortuarium en start meldpunt

Nabestaanden en uitvaartondernemers mogen niet meer opdraaien voor gedwongen mortuariumkosten. Dat vindt de Branchevereniging voor Uitvaartondernemers DBVU. Voorzitter Pieter Dekker wil namens de vereniging de kosten van mortuaria transparant krijgen. Nu komt het regelmatig voor dat overledenen naar een mortuarium in bijvoorbeeld een ziekenhuis worden gebracht, zonder dat er overleg is geweest met de nabestaanden. Zij krijgen vervolgens wel de rekening gepresenteerd.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2021

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart: over groeikansen en franchisenemers

Een groep van 20 franchisenemers van Yarden komt in het verweer tegen de door Yarden geplande ‘uitfasering’ van de franchisecontracten. Vakblad Uitvaart sprak met onder andere de advocaat van de franchisenemers. Binnen de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) droeg Jaap Blaak de voorzittershamer over aan Corné Mulders. In deze editie – die rond 24 augustus bij abonnees in de bus ligt – een interview met de komende en de gaande man.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2021

Wie steelt er spullen van graf op begraafplaats Woerden?

De laatste drie jaar verdwijnen er met regelmaat spullen van het graf van de ouders van Ria Twaalfhoven- van het Schip. Nadat er recent weer stenen en een beeldje zijn verdwenen vraagt ze om hulp van andere bezoekers van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2021

Onbekende zaagt boom om op begraafplaats Oisterwijk

Een 10 meter hoge conifeer die aan het hoofdpad van de begraafplaats in Oisterwijk stond is dit weekend door een vandaal omgezaagd.

Lees verder


donderdag 20 augustus 2021

Urn met as gestolen bij woninginbraak Renkum

Inbrekers hebben bij een inbraak in een seniorencomplex in Renkum een urn gestolen. In de urn zit dat as van de overleden echtnoot van de 85-jarige bewoonster. Het was haar laatste wens om na haar dood samen met haar man te worden uitgestrooid.

Lees verder


donderdag 19 augustus 2021

Coronamonument in Nunspeet

In het Oranjepark in Nunspeet komt een speciale plek waar mensen de slachtoffers van corona kunnen herdenken. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners een plek krijgen om de pandemie een plekje te kunnen geven.

Lees verder


donderdag 18 augustus 2021

CBS: "1 op de 8 sterfgevallen in 2020 door COVID-19"

In 2020 overleden 168 678 inwoners van Nederland, van wie ruim 20 duizend aan COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Dat komt neer op ongeveer 12 procent van alle sterfgevallen. Aan kanker en andere nieuwvormingen overleden 47 duizend mensen (bijna 28 procent), en aan hart- en vaatziekten stierven 37 duizend mensen (bijna 22 procent). Dit meldt het CBS op basis van de voorlopige cijfers over doodsoorzaken in 2020.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2021

Nieuwe eigenaar voor locaties in Veldhoven en Venray

Het uitvaartcentrum van Yarden in Veldhoven en het uitvaartcentrum Goemans in Venray komen volledig in handen van Van der Stappen Uitvaartverzorging. De Brabantse uitvaartonderneming heeft hierover overeenstemming bereikt met coöperatie DELA. Om goedkeuring te krijgen van de Autoriteit Consument & Markt voor de overname van Yarden moet DELA de uitvaartcentra afstoten. Samen met Yarden was Van der Stappen al eigenaar van beide uitvaartcentra.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2021

Podcast over 150 jaar begraafplaats Noordlaren

De begraafplaats in Noordlaren (Groningen) bestaat op 11 september 150 jaar. Op die dag verschijnt er een boek over de begraafplaats. De lokale omroep van Groningen, OOG heeft een podcast gemaakt over het boek.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2021

Impressie nieuw crematorium begraafplaats St. Barbara Den Haag

Op begraafplaats St. Barbara wordt een nieuw crematorium gebouwd. De begraafplaats speelt daarmee in op het groeiende crematiepercentage. Er zou al sinds 1964 worden nagedacht over de vraag of er een crematorium gebouwd moet worden op de begraafplaats, nu is het dus zover.

Lees verder


donderdag 11 augustus 2021

Krijgen nabestaanden in ziekenhuizen Twente een neutrale- of een reclamefolder?

Als iemand komt te overlijden in het ziekenhuis dan wordt de overledene overgebracht naar het mortuarium. Daar wordt de noodzakelijke zorg verleend en wordt de overledene in een koeling geplaatst. De eerste drie uur in het mortuarium zijn voor rekening van het ziekenhuis, maar niet noodzakelijke zorg en een langer verblijf van meer dan drie uur zijn voor rekening van de nabestaanden. Nabestaanden krijgen daarom altijd informatie over de regels en kosten van het mortuarium uitgereikt. Het is de bedoeling dat nabestaanden neutrale informatie krijgen zonder verwijzingen naar een specifieke uitvaartondernemer, maar dat zou bij het MST in Enschede, ZGT Hengelo en Almelo niet altijd het geval zijn.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2021

Goederen gevonden na diefstal op begraafplaats Oss

Op de begraafplaats bij de Visserskerk in Oss zijn in de afgelopen periode diverse goederen gestolen. De politie heeft vrijdag, bij een inval in Oss, diverse gestolen goederen teruggevonden.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2021

Tak monumentale boom begraafplaats Zaltbommel valt op graf

Er is een tak van enkele honderden kilo’s afgebroken van de ruim 200 jaar oude beuk op begraafplaats Bossche Poort in Zaltbommel. De tak is op een graf gevallen dat daardoor is beschadigd.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2021

Zojuist verschenen De Begraafplaats augustus 2021

Amsterdam, 7 augustus 2021

Zojuist verschenen
De Begraafplaats, augustus 2021

Lees verder


donderdag 6 augustus 2021

Tweede koper meldt zich voor crematorium Schagen

Naast uitvaartondernemer Pieter Dekker is ook uitvaartondernemer Jan Dop uit Den Helder in de race om het Yarden crematorium in Schagen over te nemen. Dop wil het bestaande crematorium volledig afbreken en er een modern en duurzaam crematorium terugbouwen.

Lees verder


donderdag 6 augustus 2021

Oversterfte in juli

In juli overleden wekelijks net iets meer mensen dan verwacht, vooral in de leeftijdsgroep 65 tot 80 jaar. In week 30 (26 juli tot en met 1 augustus) overleden naar schatting 2 900 mensen. Dat zijn er ruim 150 meer dan verwacht voor deze periode. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2021

DELA redder van miljoen polishouders

Een miljoen polishouders van Yarden komen door de overname door DELA niet in de kou te staan, dat vertelt DELA CEO Edzo Doeve in een interview met het Eindhovens Dagblad. Als DELA Yarden niet zou overnemen zou de Nederlandse bank de vergunning van Yarden deze dagen mogelijk hebben ingetrokken.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2021

Plan natuurbegraafplaats De Polberg Wapenveld ingetrokken

Het ontwikkelteam natuurbegraafplaats De Polberg stopt per direct met de verdere ontwikkelingen voor de realisatie van een natuurbegraafplaats op het landgoed. Na jarenlange protesten van omwonenden en het besluit van de gemeente om slechts 3.300 graven toe te staan wordt de strijdbijl begraven.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2021

24-uurs grafcamera nu ook in Nederland verkrijgbaar

De 24-uurs grafcamera van de Emmeloordse ondernemers Mario Hesselberth en Geza Sarkany is al een groot succes in Amerika. Nu komt de camera ook op de Nederlandse markt. Nabestaanden kunnen via een app, wanneer ze maar willen, kijken naar het graf van hun dierbare.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2021

Vlinder met as gestolen bij kapel Gendt

Bij de Maria Kapel Hulhuizen in Gendt hing tot zaterdag een mooie kunst vlinder met daarin de as van een overleden man. Helaas heeft iemand deze vlinder gestolen, mogelijk wist deze persoon niet dat de vlinder was gevuld met as. De beheerder van de kapel doet daarom een dringende oproep aan de dief om de vlinder terug te brengen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder