Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2013

donderdag 29 maart 2013

Ombudsman: geen kosteninfo door ondernemer; verzekering vergoedt alles.

Klacht
Volgens klaagster had de uitvaartondernemer geen informatie over de kosten verstrekt.
Bovendien was zij van mening dat de uitvaartverzekering "alles "zou betalen

Lees verder


donderdag 29 maart 2013

Gemeenteraad stemt tegen crematorium in Heemskerk

Het voorstel van het college van B&W voor de evstiging van een kleinschalig crmeatorium op begraafplaats Eikenhof 2 is gisteravond weggestemd door een meerderheid van de gemeenteraad.

Lees verder


donderdag 29 maart 2013

Uitvaartcentrum Cereshaege officieel geopend

Uitvaartcentrum Cereshaege is vorige week officieel geopend door wethouder Peerenboom. Het uitvaartcentrum is het eerste gebouw dat open is gegaan op Zorpark Uden.

Lees verder


donderdag 29 maart 2013

Kritische consumenten gezocht!

Voor een opdrachtgever is Uitvaart.nl op zoek naar consumenten die van plan zijn zelf (zo veel mogelijk) de uitvaart van een dierbare te regelen.
Mensen die met nadruk de regie over de uitvaart in eigen hand willen houden. Het onderzoek vindt plaats in Amsterdam.

Lees verder


donderdag 28 maart 2013

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding BV & Harrie van Dun Zorg voor Overledenen gaan fuseren

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding BV & Harrie van Dun, Zorg voor Overledenen vormen al acht jaar een samenwerkingsverband als het gaat om het begeleiden van nabestaanden bij het vormgeven van een persoonlijke uitvaart.

Lees verder


donderdag 28 maart 2013

Nieuwe column Mariska Overman: Al mijn doden.

Rouw is een bijzonder iets. Het is volgens het woordenboek een verzamelnaam voor gevoelens die door een verlies opgeroepen kunnen worden. Het is een naam waar theorieën aan verbonden kunnen worden.

Lees verder


donderdag 27 maart 2013

Nieuwe begraafruimte op Begraafplaats Eerbeek

Op begraafplaats Eerbeek is niet genoeg begraafruimte aanwezig voor de toekomst. De gemeente Brummen heeft afgelopen half jaar verschillende werkzaamheden uitgevoerd om nieuwe begraafruimte vrij te maken. De komende gaat men nieuw groen inplanten en de vrijgekomen ruimte geschikt maken voor begraven.

Lees verder


donderdag 27 maart 2013

Eerste Paasdag paasdienst op begraafplaats Nijkerk

De Raad van Kerken zal op Eerste Paasdag een samenkomst houden op de algemene begraafplaats in Nijkerk, dat meldt de Stentor. Nabestaanden kunnen na de dienst narcissen leggen op het graf van hun dierbaren.

Lees verder


donderdag 27 maart 2013

Geen begrafenissen meer in Klundert

De gemeente Moerdijk laat de begraafplaats in Klundert niet uitbreiden. Door dit besluit kan er vanaf 2017 niet meer worden begraven in Klundert, dat meldt BN de Stem. Overledenen uit Klundert worden vanaf 2017 begraven in Zevenbergen.

Lees verder


donderdag 26 maart 2013

Nieuwe natuurbegraafplaats: Eeuwigdurende grafrust in de natuur op Landgoed de Hoevens

Dit najaar start Landgoed de Hoevens in Alphen met de aanleg van een natuurbegraafplaats. Deze begraafplaats biedt de mogelijkheid tot een graf- en asbestemming in de natuur met als coulisse een eeuwenoud landgoed. Ter hoogte van de ‘Kruisbaan’, bij de Janshoeve, wordt hiervoor 15 ha landbouwgrond omgevormd tot nieuwe natuur. Daarmee krijgt de regio één van de 1e natuurbegraafplaatsen van Brabant met mogelijkheid tot eeuwigdurende grafrust. De opening wordt voorzien voor juni 2014.

Lees verder


donderdag 26 maart 2013

Moscowa lid van prestigieuze ‘Association of Significant Cemeteries in Europe’

Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18 in Arnhem) is toegetreden tot de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Lid van deze prestigieuze internationale organisatie van bijzondere begraafplaatsen zijn onder meer Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome. De monumentale begraafplaats Westerveld uit Driehuis trad in 2010 toe als eerste Nederlandse begraafplaats. Carla Bosua, directeur van Moscowa, is vereerd: “De bij de ASCE aangesloten begraafplaatsen zijn heel bijzonder, soms zelfs wereldberoemd. We zijn dan ook trots dat ook Moscowa is gevraagd lid te worden.”

Lees verder


donderdag 26 maart 2013

Bezoekers slaags in Crematorium Slangenburg (Doetinchem)

Na de brand in De Nieuwe Noorder afgelopen weekend is er wederom een incident in een crematorium. Dit keer gaat het om een vechtpartij in Crematorium Slangenburg te Doetinchem. Dat meldt de Telegraaf zojuist.

Lees verder


donderdag 24 maart 2013

Gratis graf voor Nederlanders aan de Turkse rivièra

Nederlanders, maar ook andere buitenlanders, die wonen in de Turkse badplaats Alanya krijgen een gratis graf aangeboden van de gemeente, dat meldt NU.nl. Een woordvoerder van de gemeente heeft aan diverse Turkse media laten weten dat buitenlandse ingezetenen voortaan net als de Turken een gratis graf krijgen.

Lees verder


donderdag 22 maart 2013

Ombudsman: Nabestaande wil korting omdat ze zelf veel heeft gedaan

De ombudsman voor de uitvaart heeft een nieuwe uitspraak gepubliceerd. Het gaat om een zaak waarin de klaagster een korting van 500 euro verwacht op het basistarief. Ze vond dat ze daar recht op had omdat ze zelf veel dingen heeft gedaan rond de uitvaart.

Lees verder


donderdag 22 maart 2013

Lezing Manu Keirse Drachten

“Helpen bij verlies en verdriet. Een opdracht voor elke burger.”
Wanneer: donderdag 4 april 2013
Hoe laat: 20.00 uur
Waar: Doopsgezinde Kerk
Zuiderbuurt 26/28, 9203 CX Drachten

Lees verder


donderdag 22 maart 2013

Monuta doneert voor cursus bezoekdienst voor & door weduwen/weduwnaars

Het Monuta Charity Fund heeft 2000 euro beschikbaar gesteld voor de stichting Radius. Het geld wordt gebruikt voor een cursus voor de vrijwilligers van de regionale bezoekdienst voor & door weduwen en weduwnaars, dat meldt Volnieuws.

Lees verder


donderdag 22 maart 2013

Een ode aan de liefde in 30 portretten (Museum Tot Zover)

Kun je liefde bewaren? Kunstenaar Clemens Merkelbach van Enkhuizen (1937) tekende portretten van zijn stervende vriend Gerard Spruyt (1922-2011). In Museum Tot Zover zijn dertig van deze portretten te zien in de ontroerende tentoonstelling Teken van Liefde, portretten door Clemens Merkelbach van Enkhuizen.

Lees verder


donderdag 22 maart 2013

Rondloop om de Dobbe en herstel van het oude kerkhof worden mogelijk

De Nicolaasparochie kan het oude parochiehuis gaan herontwikkelen en het kerkhof achter de Nicolaaskerk, in de Dorpsstraat, gaan herstellen. Beide zijn in de loop der tijd ernstig in verval geraakt.

Lees verder


donderdag 21 maart 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Vitaedis, leren rondom het levenseinde (FILM!)

Vitaedis is de plaats voor een volledige opleiding tot uitvaartbegeleider. Of een cursus over vraagstukken rond sterven, de uitvaart en rouw. Of om coaching te ontvangen wanneer u in uw beroep als uitvaartbegeleider, in de verzorging, maatschappelijk werker of predikant, te maken heeft met deze vragen.

Lees verder


donderdag 21 maart 2013

Coöperatie DELA neemt prijsverschillen grafkosten voor eigen rekening

Coöperatie DELA neemt prijsverschillen gemeentelijke grafkosten voor eigen rekening
Maximering vergoeding voor leden na 2008 wordt teruggedraaid

Lees verder


donderdag 21 maart 2013

Wet orgaandonatie wordt verruimd

Artsen mogen voortaan voorbereidende handelingen verrichten bij een patiënt die stervende is, ook als de naaste familie niet bereikt kan worden. Een meerderheid van de Tweede Kamer is akkoord met de wetswijziging van minister Schippers van Volksgezondheid, dat meldt de NOS. De wet moet nog door de Eerste Kamer, maar daar lijkt een meerderheid voor de aanpassing.

Lees verder


donderdag 20 maart 2013

Van Leusden neemt uitvaartcentrum Ochten over

Uitvaartorganisatie Van Leusden uit Ochten is eigenaar geworden van het rouwcentrum op de gemeentelijke begraafplaats, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 19 maart 2013

Urnenwinkel.nl, voor bijzondere en betaalbare urnen

Vandaag lanceert Uitvaart.com een nieuwe webshop voor urnen en assieraden: Urnenwinkel.nl. Op de site worden urnen gepresenteerd, die nog niet in het standaard assortiment van de meeste crematoria zitten. Bijzondere urnen dus, en tegen een scherpe prijs.

Lees verder


donderdag 18 maart 2013

Docendo Thanatopraxietrainer Bas de Leng live te gast bij Omroep MAX!

Dinsdag is in het programma Studio Max Live aandacht besteed aan het onderwerp ‘Balsemen’. Aanleiding was het niet meer kunnen balsemen van Hugo Chávez, de onlangs overleden president van Venezuela.

Lees verder


donderdag 18 maart 2013

Relatief weinig verkeersdoden in Nederland

Ondanks het feit dat we vrijwel dagelijks berichten lezen over doden in het verkeer doet ons land het gemiddeld genomen erg goed. Europees gezien hoort Nederland tot de veiligste landen voor deelnemers aan het verkeer. In 2012 stierven 32 mensen in het verkeer per miljoen inwoners. De cijfers zijn naar buiten gebracht door de Europese Commissie.

Lees verder


donderdag 18 maart 2013

Video:Crematorium Groningen wordt monument

Minister Bussemaker van Cultuur heeft het crematorium in Groningen voorgedragen als Rijksmonument.

Lees verder


donderdag 18 maart 2013

Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie

Wat is dementie? Medici twijfelen niet aan het antwoord op die vraag. Het is een ziekte van de hersenen. Hersencellen worden aangetast waardoor het denkproces van de mens wordt vernietigd. Dit boek, dat het dementieproces van mijn moeder schetst, laat zien dat aan dementie ook een heel andere betekenis gegeven kan worden.

Lees verder


donderdag 18 maart 2013

Ontdek Museum Tot Zover tijdens 24H Amsterdam

Zaterdag 23 maart en zondag 24 maart is het zover, de tweede editie van 24H Amsterdam. Op zaterdag leidt directeur Guus Sluiter u gratis rond. Hij vertelt over het museum en over de tentoonstelling ‘Dichters van dienst’, die alleen dit weekend nog te zien is. Deelnemers krijgen een gratis kopje koffie of thee in Café Roosenburgh. De rondleidingen starten om 15 en 16 uur. U kunt zich verzamelen in het café.

Lees verder


donderdag 18 maart 2013

Eerste herdenkingsdag druk bezocht

De door het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant georganiseerde Herdenkingsdag ‘Dichterbij’ op zondag 17 maart is druk bezocht. Volwassenen en kinderen van alle leeftijden liepen alleen of samen langs alle activiteiten in het crematorium Tilburg.

Lees verder


donderdag 18 maart 2013

Besloten condoleren nu mogelijk op Condoleance.nl

De populaire internetsite Condoleance.nl biedt nu ook de mogelijkheid om besloten te condoleren. Nabestaanden hebben dan een toegangscode nodig, verstrekt door de uitvaartondernemer, om te kunnen condoleren.

Lees verder


donderdag 17 maart 2013

Rouwlinten om spiegel vrachtwagens voor overleden chauffeur

Dit weekeinde kwam een 48-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven bij een ongeval op de A2 bij Best. Als eerbetoon en om samen te kunnen rouwen rijden collega’s van de man maandag met een rouwlint aan de buitenspiegel, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 17 maart 2013

Monument op ‘armenlap’ begraafplaats Stedum

Op de begraafplaats in Stedum is een monument onthuld voor overledenen die geen grafmonument konden betalen. Het monument staat op de zogenaamde ‘armenlap’. Daar werden tussen 1882 en 1983 arme mensen begraven, dat meldt RTV Noord. Op dit deel van de begraafplaats werden de meeste mensen naamloos begraven.

Lees verder


donderdag 17 maart 2013

Politie onderzoekt vernielingen begraafplaats Lochem

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er vernielingen aangericht op de begraafplaats aan de Zutphenseweg in Lochem. De grafschenners hebben ook een bronzen sculptuur gestolen van een graf.

Lees verder


donderdag 14 maart 2013

Metro: We eten steeds luxer bij uitvaarten

In de Metro staat vandaag een artikel met de volgende kop: ‘Koffie met cake wordt tapas en wijn bij uitvaart’. In het artikel komen BGNU-voorzitter Paul Koeslag, Ilse de Cloe van Yarden en Babs Bakel van het uitvaartmuseum aan het woord.

Lees verder


donderdag 14 maart 2013

Open dagen nieuwe uitvaartcentrum Venray

Uitnodiging

Met gepaste trots hebben wij op 26 februari ons nieuw Regionaal Uitvaartcentrum en “De Foyer” aan het Keizersveld 54 te Venray in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 14 maart 2013

Lichaam Chávez kan niet worden gebalsemd

Het lijkt erop dat de Venezolaanse autoriteiten te lang hebben gewacht met het balsemen van het lichaam van Hugo Chávez. Wetenschappers uit Rusland en Duitsland zeggen dat het niet meer mogelijk is om Chávez te balsemen.

Lees verder


donderdag 13 maart 2013

Populair in Brabant: mooi de kist in met thanatopraxie

Auteur: Rob Bartol

EINDHOVEN - Meer en meer Brabanders ondergaan na hun dood een thanatopraxie behandeling. Brabantse uitvaartondernemers en crematoria bevestigen onafhankelijk van elkaar een enorme toename. Bij zo'n behandeling wordt het bloed in het lichaam vervangen door een conserveringsvloeistof. Het milde balsemen is sinds 2010 wettelijk in ons land toegestaan en heeft als effect dat lichamen langer houdbaar en toonbaar zijn zonder koeling.

Lees verder


donderdag 13 maart 2013

Crematorium Hoogezand-Sappemeer langs A7

Monuta wil onderzoeken of het een crematorium kan realiseren op bedrijvenpark Rengers langs de A7. De gemeente zegt dat Monuta met de bestuurders van het bedrijvenpark om tafel wil, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 12 maart 2013

Anja Broess- Van de Kamp verkozen tot beste ritueelbegeleider 2013

Tijdens de ledenvergadering van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders is Anja Broess- van de Kamp door haar collega's uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het Jaar 2013.

Lees verder


donderdag 11 maart 2013

Overheid gaat erfgenamen beter beschermen

Nabestaanden van mensen met schulden lopen in de toekomst minder risico. Staatssecretaris Teeven wil voorkomen dat erfgenamen onverwacht een schuld erven. Hij zegt dit naar aanleiding van een onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Netwerk Notarissen, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 11 maart 2013

Yarden Prijs: beloning voor innovatieve ideeën rondom het afscheid

Vernieuwende onderzoeken en initiatieven rondom het levenseinde en de rouwverwerking die grote impact op de maatschappij hebben, maken kans op de Yarden Prijs. Met deze prijs wil Yarden studenten, ondernemers, reclamebureau’s en kunstenaars stimuleren om vernieuwend te denken over het omgaan met het levenseinde. Winnende ideeën worden beloond met het prijzengeld van in totaal € 15.000.

Lees verder


donderdag 11 maart 2013

Werkzaamheden uitbreiding begraafplaats Vorden van start

Vanaf 11 maart 2013 start de gemeente aan de zuidkant van de begraafplaats in Vorden met de werkzaamheden voor de uitbreiding van de begraafplaats. De uitbreiding gaat plaats bieden aan circa 500 nieuwe graven.

Lees verder


donderdag 11 maart 2013

DELA: "Kostprijsbenadering door gemeenten is zorgwekkend"

Coöperatie DELA vergeleek de meest recente tarieven van het begraven van 706 gemeentelijke begraafplaatsen in 401 gemeenten. In deze vergelijking is uitgegaan van het meest voorkomende graf voor de duur van 20 jaar. Hieruit blijkt dat het tariefsverschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke begraafplaats is opgelopen naar bijna 6.700 euro. Dit verschil is daarmee ruim 700 euro groter dan vorig jaar. Nabestaanden moeten de gemeentelijke tarieven voor het begraven in één keer vooruit betalen.

Lees verder


donderdag 9 maart 2013

Kosten gemeentelijke begraafplaatsen op een rij: Groningen de duurste

Uitvaartorganisatie DELA heeft haar jaarlijkse vergelijking van de tarieven van gemeentelijke begraafplaatsen gepubliceerd. Begraafplaats Esserveld uit Groningen mag zich dit jaar weer de duurste van het hele land noemen. De gemeente vraagt daar 7153 euro voor grafrechten, onderhoud en grafdelving.

Lees verder


donderdag 8 maart 2013

Ruimte voor nieuwe graven begraafplaats Vorden

De gemeente Bronckhorst laat de begraafplaats in Voren uitbreiden. De extra ruimte is nodig omdat er momenteel bijna geen begraafcapaciteit meer is. Er zal ruimte worden gecreëerd voor 500 nieuwe graven, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 8 maart 2013

Lichaam Chávez eeuwig tentoongesteld

Het lichaam van de Venezolaanse president Hugo Chávez wordt gebalsemd en daarna voor altijd tentoongesteld. Het lichaam zal te zien zijn in het Museum van de Revolutie. Waarnemend president Maduro heeft dat laten weten aan de wereldpers.

Lees verder


donderdag 7 maart 2013

Omroep Brabant: live uitzending afscheid thaibokslegende

De uitvaart van thaibokser Ramon Dekkers is vanmiddag live te volgen op de website van Omroep Brabant. Het afscheid vindt plaats in crematorium Zuylen.

Lees verder


donderdag 6 maart 2013

Crematiepercentage in 2012 naar 59,3

In 2012 was het percentage crematies in Nederland 59,3. Ten opzichte van 2011 betekent dat een stijging van 0,7% (in 2011: 58,6%). Voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat het aantal overledenen vorig jaar met 4.968 steeg tot 140.709. Hiervan werden 83.379 mensen gecremeerd.

Lees verder


donderdag 6 maart 2013

Huisdier heeft onzekere toekomst na overlijden baasje

Huisdieren gaan een ongewisse toekomst tegemoet wanneer hun baasje overlijdt. Dit blijkt uit onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekeringen. Slechts 7% van de huisdiereigenaren heeft op papier staan wat er met Fikkie, Felix of Flappie moet gebeuren wanneer zij zelf overlijden. Voor de helft van de huisdieren geldt dat hun baasje hier niet over na heeft gedacht of de nabestaanden met deze beslissing opzadelt. Een deel van de huisdiereigenaren heeft wel iets afgesproken, maar dit niet vastgelegd. Hierdoor is het allerminst zeker dat hun huisdier goede opvang krijgt.

Lees verder


donderdag 5 maart 2013

Yarden uitgeroepen tot Top Employer 2013!

In ons land bestaan diverse keurmerken, zo ook voor personeelsbeleid. Yarden is een van de organisaties die gecertificeerd is voor het keurmerk Top Employers. Daarbij is getoetst op het niveau en de invulling van beleid op het gebied van arbeidsvoorwaarden, loopbaanmogelijkheden, training & ontwikkeling, werkomstandigheden en organisatiecultuur.

Lees verder


donderdag 5 maart 2013

Video: Sfeerimpressie Natuurbegraafplaats Bergerbos in St.Odiliënberg

In deze film ziet u een sfeerimpressie van natuurbegraafplaats Bergerbos bij winter. De film is een voorproefje van de vierjaargetijden film van de natuurbegraafplaats die momenteel wordt gemaakt. De komende jaargetijden (lente, zomer en herfst) zullen we u ook korte sfeerimpressies laten zien op Uitvaart.nl en natuurlijk ook op Groeneuitvaart.nl.

Lees verder


donderdag 4 maart 2013

Keuzes rondom het levenseinde Een goede dood of goed sterven?

Door de euthanasiewet en de toegenomen aandacht voor palliatieve zorg in het algemeen en de palliatieve sedatie in het bijzonder ontstaat vaker dan voorheen een discussie over de beslissingen die men kan nemen om uitzichtloos en ondraaglijk lijden te voorkomen.

Lees verder


donderdag 4 maart 2013

Nieuw: Na je dood Tweets blijven versturen op Twitter

Wie denkt dat je na je dood geen Tweets meer kan versturen aan je ‘followers’ op Twitter zit er naast. Sinds kort is er een nieuwe dienst LivesOn. Dit een applicatie die na je dood tweets voor je verstuurd aan je volgers, dat meldt Editie NL van RTL. Das wel handig, want zo hoeven ze je niet helemaal meer te missen als je er niet meer bent.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder