Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2013

zaterdag 31 augustus 2013

Ombudsman: Ondernemer stuurt factuur jaar te laat en asbus met verkeerde naam erop

Soms maakt een uitvaartondernemer het wel heel erg bont. De ombudsman heeft een uitspraak moeten doen in een zaak waarbij de uitvaartondernemer verschillende fouten heeft gemaakt. Zo stuurde hij een jaar na de uitvaart pas de factuur, die ook nog niet bleek te kloppen. Maar wat misschien nog wel pijnlijker was dat de ondernemer de familie een asbus met foutieve naam heeft verstuurd. Omdat het nog erger kan belde hij toen de as alsnog was verstrooid nog even om te vragen wat er met de as moest gebeuren.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2013

Crematorium Rotterdam over de Maas

Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg ondergaat de komende vijf maanden een grondige verbouwing. Omdat het crematorium de uitvaartplechtigheden tijdens de verbouwing waardig en ongestoord wil laten plaatsvinden, zal tijdelijk naar een andere locatie worden uitgeweken. Vanaf 5 september zullen de uitvaartplechtigheden daarom plaatsvinden in De Esch, Rijnwaterstraat 11 in Rotterdam.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2013

Nieuw crematorium in Rotterdam-Crooswijk

Na een bouwperiode van bijna een jaar zal op zaterdag 7 september a.s. op de historische begraafplaats Laurentius in Rotterdam-Crooswijk een nieuw crematorium de deuren openen. Onlangs is de begraafplaats uitgebreid met een crematieoven, een nieuwe aula en een aparte familiekamer.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2013

Verrassende expositie in etalage Yarden

,,Indianen geloven dat turquoise de doden laat rusten in vrede. Want de kleur van de aarde is groen en blauw is de kleur van de hemelse hemel; die samensmelting zou goede geesten aantrekken.” Aan het woord is keramiste Marieke Vergouw die tot 1 november een inspirerende raamexpositie houdt in de etalage van Yarden Uitvaartzorg op de Amsterdamseweg.

Lees verder


dinsdag 27 augustus 2013

Politie: Neem altijd legitimatie mee ook als je gaat sporten

Mensen doen er verstandig aan om altijd hun legitimatie bij zich te hebben, ook als ze gaan wandelen in het bos of sporten. Afgelopen vrijdag kwam een 69-jarige fietser uit Leidschendam om het leven nadat hij een hartaanval kreeg tijdens het fietsen. De familie van de man kon pas maandagmiddag worden ingelicht omdat het dagen duurde voor zijn identiteit kon worden vastgesteld, dat meldt het AD.

Lees verder


dinsdag 27 augustus 2013

Bijzondere laatste wens in vervulling

In het AD van vandaag is een artikel te lezen over een bijzondere laatste wens van een doodzieke moeder die haar dochter (17) zo graag in een bruidsjurk wil zien voor ze sterft. Dankzij de stichting Wensenrijders en Mary Borsato kon deze laatste wens gisteren in vervulling gaan.

Lees verder


zaterdag 24 augustus 2013

Crematiepercentage zal stijgen naar 75%

Over vijftien jaar wordt nog maar een kwart van de overledenen begraven in Nederland. Henry Keizer, secretaris van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) zegt in het Nederlands Dagblad dat het crematiepercentage in de komende jaren zal stijgen naar 75%.

Lees verder


vrijdag 23 augustus 2013

Eerste steenlegging crematorium en uitvaartcentrum Heerhugowaard

In Heerhugowaard wordt gebouwd aan het toekomstige crematorium en uitvaartcentrum van coöperatie DELA. Maandag 26 augustus wordt de officiële openingshandeling verricht door wethouder mevrouw M. Stam-de Nijs en Joris Huizinga, directeur Uitvaartverzorging van DELA.

Lees verder


vrijdag 23 augustus 2013

Christenen kiezen niet voor goedkope uitvaart

Naar aanleiding van de berichtgeving eerder deze week over de stijging van het aantal zogenaamde low budget uitvaarten heeft het Reformatorisch Dagblad gekeken naar haar achterban. Uit navraag bij ondernemers met een reformatorische achterban blijkt dat er onder christenen geen toename te zien is van het aantal goedkope uitvaarten. Volgens Johan Hoekman (De Bevelanden) willen christenen dat vaak niet.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2013

Politie vraagt nogmaals aandacht vernielingen begraafplaats Dirksland

De politie vraagt nogmaals aandacht voor de vernielingen die in de nacht van 15 op 16 juni zijn aangericht op de begraafplaats in Dirksland, dat meldt Igo.nl. De recherche heeft inmiddels meerdere verdachten gehoord in deze zaak, maar er is nog niet voldoende bewijs om iemand aan te kunnen aanhouden.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2013

Archeologen vinden zeer oude begraafplaats in Ankeveen

Archeologen hebben naast de voormalige Hervormde Kerk in Ankeveen een oud kerkhof ontdekt. Men ging er altijd vanuit dat op die plaats nooit mensen zijn begraven, dat meldt RTV Noord-Holland.

Lees verder


woensdag 21 augustus 2013

Veel animo voor de budget uitvaart

De economische crisis laat haar sporen na in Nederland en nu ook in de uitvaartsector. Want consumenten zijn naarstig op zoek naar een uitvaart tegen zo laag mogelijke kosten. Dat bericht de Volkskrant vandaag. De krant wijdt een heel artikel aan de groeiende belangstelling voor de lowbudget-uitvaart.

Lees verder


dinsdag 20 augustus 2013

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.

Lees verder


maandag 19 augustus 2013

Expositie over overledenen Oude Algemene begraafplaats Driebergen

Op de Oude Algemene begraafplaats aan de Traaij in Driebergen is een expositie te zien die gaat over de mensen die zijn begraven op de begraafplaats, dat meldt Nieuwblad de Kaap. Het gaat om mensen die er zijn begraven tussen 1860 en 1994.

Lees verder


maandag 19 augustus 2013

Buurt protesteert tegen komst uitvaartcentrum Vlissingen

De uitbreidingsplannen van Uitvaartzorg Yarden & Slager Walcheren zijn op zijn zachtst gezegd niet in goede aarde gevallen bij de buren. Yarden wil een kleinschalig uitvaartcentrum bouwen in het voormalige pand van de duivenvereniging aan de Van Doornlaan, dat meldt PZC.

Lees verder


dinsdag 13 augustus 2013

Molens in rouwstand voor prins Friso

De meeste molens in ons land staan in de rouwstand vanwege het overlijden van prins Friso. Omdat de prins beschermheer was van de vereniging De Hollandsche Molen willen de molenaars hem op deze manier de laatste eer bewijzen.

Lees verder


dinsdag 13 augustus 2013

Gemeente Veere gaat graven stapelen in plaats van ruimen

De gemeente Veere lijkt een goed compromis te hebben gevonden om de kosten voor de begraafplaatsen te kunnen drukken zonder dat er graven geruimd moeten worden, dat meldt PZC.nl. In plaats van uitbreiden of ruimen wordt er gestapeld op de begraafplaatsen, dat is een van de voorstellen van het college.

Lees verder


maandag 12 augustus 2013

Steunbetuigingen stromen binnen na overlijden prins Friso

Vrijwel direct nadat maandagmiddag bekend werd dat prins Friso is overleden stromen de steunbetuigingen aan de Koninklijke familie binnen op het nationaal condoleanceregister, Condoleance.nl. De website wordt momenteel door vele duizenden mensen tegelijk bezocht.

Lees verder


maandag 12 augustus 2013

Auto’s weer opengebroken bij crematorium Eindhoven

Het leek een tijdje goed te gaan, maar helaas hebben autodieven de weg weer gevonden naar crematorium Rijtackers. DELA liet na een eerdere reeks inbraken bewakingscamera’s plaatsen bij de parkeerplaats. Dat leek te helpen totdat het de afgelopen weken toch weer mis ging, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


zaterdag 10 augustus 2013

Direct inpakken na overlijden in Verpleeghuis

Nabestaanden van mensen die zijn overleden in een verpleeg- of verzorgingstehuis worden regelmatig gedwongen om de kamer vrijwel direct leeg te maken. Verschillende instellingen houden zich niet aan de afspraak dat nabestaanden zeven dagen hebben om de spullen te verhuizen, dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2013

Uitvaartondernemer wacht al jaar op betaling superster Rihanna

Superster Rihanna heeft een boze uitvaartondernemer achter zich aan. De ondernemer verzorgde vorig jaar de extreem dure uitvaart van de oma van Rihanna. De uitvaart werd tot tevredenheid van de superster verzien van alle (overbodige) luxe, maar betalen dat doet ze niet.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2013

Uitbreiding begraafplaats Warmerhuizen

In september gaat de Schagen van start met de voorbereidingen voor uitbreiding van de begraafplaats in Warmenhuizen. Het ontwerp is samen met het kerkbestuur van de Rooms Katholieke kerk daar tot stand gekomen. Er komen zowel Rooms Katholieke- als algemene graven bij.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2013

Hendrik Ido Ambacht laat konijnen op begraafplaats afmaken

Vanaf 15 augustus zal zich een bloedbad voltrekken onder de konijnen die het in hun hoofd hebben gehaald om bloemen te eten van graven in Hendrik Ido Ambacht. De konijnen zorgen volgens de gemeente ook voor grafschade doordat ze gangenstelsels graven onder en rond de graven en daarom moeten de dieren dood.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2013

Jaarlijks verliezen ruim 6 duizend minderjarige kinderen een of beide ouders

Eind 2011 waren er 34 duizend minderjarigen die één van hun ouders verloren hadden en 330 van wie beide ouders overleden zijn. Jaarlijks worden ruim 6 duizend minderjarigen (half)wees. Kinderen wonen na verlies van hun moeder vaker in een stiefgezin, pleeggezin of zelfstandig dan na verlies van hun vader.

Lees verder


dinsdag 6 augustus 2013

Ombudsman: Geschil over vervoerskosten overledene naar buitenland

In deze zaak heeft de ombudsman voor de uitvaart zich gebogen over een klacht van een nabestaande die betrekking heeft op de factuur na de uitvaart. Het gaat om een uitvaart waarbij de plechtigheid werd gehouden in Nederland en de begrafenis in België. De klager in deze vindt de kosten voor het vervoer naar het buitenland achteraf te hoog en hij vindt dat het aannametarief niet overeenkomt met de uitvoering van de uitvaart.

Lees verder


dinsdag 6 augustus 2013

Ombudsman: Nabestaande wil prothesen terug na crematie

De ombudsman voor de uitvaart heeft een uitspraak gedaan in een zaak waarbij de opdrachtgever van de uitvaart de gebitsprothese en de knieprothese terug wilde krijgen na de crematie. De klager zegt dat hij dit heel duidelijk heeft besproken met de uitvaartleider die zich dit bijzondere verzoek niet kan herinneren. Na de crematie zijn de prothesen tussen die van andere overledenen gekomen.

Lees verder


dinsdag 6 augustus 2013

Tientallen vaasjes gestolen van begraafplaats Brielle

Op de Nieuwe Begraafplaats in Brielle zijn tientallen bronzen vaasjes gestolen, dat meldt RTV Rijnmond. Burgemeester Betty van Vliegen laat aan de regionale omroep weten dat ze vindt dat dit getuigd van ongelofelijk weinig respect.

Lees verder


maandag 5 augustus 2013

Cloosterman Uitvaartzorg (Zuid-Oost Brabant)

Het bespreken van de uitvaart verspreiden we over de dagen, zodat het afscheid stap voor stap de vorm gaat aannemen die bij de overledene en bij u past. Hiervoor neemt Theo Cloosterman alle tijd… de tijd die nodig is en de heer Cloosterman houdt hierover dagelijks contact met nabestaanden.

Lees verder


maandag 5 augustus 2013

Aantal zelfdodingen in Nederland stijgt met zorgelijke aantallen

Het aantal mensen dat besluit om uit het leven stappen blijft maar groeien in Nederland. Vorig jaar steeg het aantal zelfmoorden met 6% ten opzichte van een jaar eerder. In totaal pleegden 1753 mensen zelfmoord in 2012, dat meldt de Telegraaf op basis van cijfers van het CBS.

Lees verder


maandag 5 augustus 2013

Almere enige islamitische begraafplaats met eeuwige grafrust

De islamitische begraafplaats in Almere Stad is de enige islamitische begraafplaats in Nederland waar de graven niet worden geruimd na twintig jaar, dat meldt Almere Vandaag. De graven worden tot in de eeuwigheid afgekocht. Omdat er steeds meer vraag is naar deze graven wordt de begraafplaats uitgebreid.

Lees verder


maandag 5 augustus 2013

Explosieve stijging uitvaart op kosten gemeenten

Ouderenbond ANBO zegt dat er steeds meer uitvaarten plaatsvinden op kosten van de gemeente. Dat komt omdat steeds meer mensen in geldnood zitten en nabestaanden vaker niet instaat zijn om de kosten van de uitvaart op zich te nemen.

Lees verder


vrijdag 2 augustus 2013

Herdenkingsbos Venray afhankelijk van provincie

Uitvaartverzorger DELA wil een herdenkingsbos realiseren bij begraafplaats Boschhuizen in Venray. De gemeente ziet het plan wel zitten maar is afhankelijk van een besluit van de provincie, dat meldt Omroep Venray.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder