Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws OKTOBER 2012


Dichters van dienst

31 oktober 2012

Dichters van dienst

Een dichter van dienst schrijft een gedicht voor een eenzame dode. Tijdens de uitvaart leest de dichter het gedicht voor. Alleen al in Amsterdam gebeurt dat zo’n vijftien keer per jaar.
Is dat bijzonder? Ja. Kun je dat in beeld brengen? Ja.
Bianca Sistermans en Hester van Hasselt hebben het fenomeen van de eenzame uitvaart magistraal samengevat in hun expositie Dichters van dienst. Te zien tot en met 24 februari 2013 in Museum Tot Zover, dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, Kruislaan 124, Amsterdam op begraafplaats De Nieuwe Ooster.


GUV thema-avond “ JE MOET HET TOCH ZELF DOEN! ”

31 oktober 2012

GUV thema-avond “ JE MOET HET TOCH ZELF DOEN! ”

GUV organiseert de thema-avond “Verder na verlies JE MOET HET TOCH ZELF DOEN…” op donderdag 15 november in het uitvaartcentrum GUV Berkenhove. Op deze avond geven twee van de nazorgbegeleiders van GUV, Trix van Ast en Sigrid Mulder, samen een lezing over dit, voor velen gevoelige, thema.


30 oktober 2012

Drie nieuwe uitspraken ombudsman uitvaart

De ombudsman uitvaart heeft drie nieuwe uitspraken gepubliceerd.


Anita Witzier lanceert film Monuta Charity Fund

30 oktober 2012

Anita Witzier lanceert film Monuta Charity Fund

Tijdens het eerste Monuta Charity Fund Event is de nieuwe film over het fonds voor het eerst getoond. De film geeft uitleg over het fonds en belicht verschillende projecten die mogelijk zijn gemaakt dankzij een donatie van het Monuta Charity Fund.


30 oktober 2012

KRO verzorgt live-registratie ‘Ode aan de doden’ op Westerveld

Op vrijdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een bijzondere bijeenkomst. Westerveld geeft -op de gedenkdag ‘Allerzielen’-de gelegenheid om overleden dierbaren op een bijzondere manier te herdenken.


Charon Uitvaartbegeleiding lanceert nieuwe site

30 oktober 2012

Charon Uitvaartbegeleiding lanceert nieuwe site

Gijsje Teunissen, Natalie Bosscher, Petra van der Meer en Katia Mulder vormen samen Charon Uitvaartbegeleiding. Ieder van hen heeft een eigen vestiging en een eigen website. Sinds kort is er ook een gezamenlijke website: www.charonuitvaart.nl. Mooi, makkelijk en overzichtelijk!
Binnenkort wordt de site uitgebreid met de mogelijkheid voor nabestaanden om een online condoleance te plaatsen.


29 oktober 2012

Uitvaartbedrijf opent deuren voor publiek

Zaterdag 3 november opent uitvaartverzorger en -verzekeraar Algemeen Belang de deuren voor het publiek. Het Open Huis vindt plaats in Groningen, in het eigen uitvaartcentrum aan de Esdoornlaan 187. Belangstellenden zijn welkom voor een nadere kennismaking met deze belangrijke sector waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Het programma speelt zich af tussen 10.00 – 16.00 uur en is toegankelijk voor jong en oud. Er zijn diverse informatie en productpresentaties en iedere bezoeker kan een persoonlijke gedenkballon oplaten.


26 oktober 2012

Vernielingen op begraafplaats Boskamp in Assen

Op begraafplaats de Boskamp in Assen hebben vandalen graven vernield. De vernielingen zijn gepleegd in de nacht van dinsdag op woensdag. Vier grafstenen zijn kapot gemaakt door mensen die het nodig vonden om zich op deze manier uit te leven op de begraafplaats.


Nieuwe column Mariska Overman: Comfortabel sterven.

26 oktober 2012

Nieuwe column Mariska Overman: Comfortabel sterven.

Comfort. Een woord waarbij ik direct associaties krijg. Ik denk aan bedden. Aan fietsen met aerodynamische gelzadels. Aan loungebanken. Aan hotels met comfortabele sauna’s. Aan ligbedden op het strand ( heel comfortabel, niet al dat zand in je bikini ). Aan winterjassen die hoog sluiten ( lekker warm ). En aan nog veel meer leuke producten.


25 oktober 2012

Veel aandacht voor nieuwe campagne van DELA

De nieuwe campagne van uitvaartorganisatie DELA mag rekenen op heel wat aandacht van marketingspecialisten. Samen met Ogilvy heeft DELA een aantal korte spots gemaakt waarin echte mensen hun echte emoties tonen aan mensen die ze heel dierbaar zijn. Uit de artikelen die op internet gepubliceerd worden over de campagne valt op te maken dat de spots erg goed worden ontvangen.


Uitspraak ombudsman: veel klachten over uitvaart

25 oktober 2012

Uitspraak ombudsman: veel klachten over uitvaart

‘Snij de andijvie maar vast’, dat was wat een uitvaartondernemer naar een andere persoon riep tijdens het eerste telefonisch contact met een opdrachtgever voor een uitvaart. Het bleek het begin van een moeizame relatie tussen de uitvaartondernemer en een opdrachtgever. De ombudsman heeft zich moeten buigen over maarliefst zeven klachten die betrekking hebben op één uitvaart.


23 oktober 2012

Uitvaart baby’s onder de 24 weken ook vergoed

Uitvaartverzekeraars gaan de uitvaart van baby’s die voor hun 24e week komen te overlijden vergoeden. De nieuwe regel gaat in vanaf 1 januari 2013, dat heeft het Verbond van Verzekeraars bekend gemaakt.


23 oktober 2012

Ossuarium begraafplaats Orthen in gebruik genomen

Het nieuwe knekelhuis op begraafplaats Orthen in Den Bosch is in gebruik genomen, dat meldt Omroep Brabant. De oude knekelputten met daarin de menselijke resten uit geruimde graven zijn vervangen door een groot ´knekelhuis' dat is ontworpen door Vincent de Gouw en Kim Brok.


College neemt principebesluit over vestiging crematorium op landgoed Het Aamschot

23 oktober 2012

College neemt principebesluit over vestiging crematorium op landgoed Het Aamschot

Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven in principe te willen meewerken aan de vestiging van een crematorium op landgoed Het Aamschot aan de Groenloseweg nabij Borculo. Definitieve medewerking hangt nog wel af van de uitkomst van nadere uitwerking, diverse onderzoeken en instemming door de gemeenteraad en de provincie.


Associatie Uitvaartverzorging bouwt nieuw Alkmaars uitvaartcentrum

23 oktober 2012

Associatie Uitvaartverzorging bouwt nieuw Alkmaars uitvaartcentrum

In juni 2013 opent Associatie Uitvaartverzorging een nieuw uitvaartcentrum in Alkmaar. Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden aan de Edisonweg van start gegaan. Directeur Matthijs de Gee: “Onze achterban in de regio Alkmaar bestaat inmiddels uit zo’n 15.000 leden, maar het ontbrak nog aan een goede voorziening. Het past bij onze coöperatieve oorsprong om straks ook de inwoners van Alkmaar optimaal van dienst te kunnen zijn.”


Het Huis op het Spui organiseert:  Een avond voor alle zielen 2012

23 oktober 2012

Het Huis op het Spui organiseert: Een avond voor alle zielen 2012

Mensen vergeten hun dierbare overledenen nooit. Of het kort geleden of jaren terug is, veel mensen weten precies de sterfdag van hun vader of moeder, hun partner, kind, kleinkind, beste vriend of vriendin. …


Allerzielen 2012 – SCB Zoom- en Zegestede

22 oktober 2012

Allerzielen 2012 – SCB Zoom- en Zegestede

Allerzielen is van oudsher een moment om extra stil te staan bij degenen die jong of oud uit ons midden zijn weggenomen. Al vele jaren wordt te Bergen op Zoom en Roosendaal vorm gegeven aan Allerzielen. Ook voor dit jaar is er een bijzonder programma tot stand gebracht.


22 oktober 2012

Lezing door notaris Suwijn bij Yarden Uitvaartcentrum Smelt Hengelo

Het overlijden van een dierbare heeft naast emotionele gevolgen ook wettelijke consequenties voor de nabestaanden: de nalatenschap moet geregeld worden. Het Nederlands erfrecht regelt de nalatenschap automatisch, maar er zijn veel mogelijkheden om hiervan af te wijken. Notaris Suwijn biedt een verhelderend inzicht in de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht.


Gedenk uw dierbaren bij Yarden Steenbrugge op 2 november

19 oktober 2012

Gedenk uw dierbaren bij Yarden Steenbrugge op 2 november

In de week rond Allerzielen organiseert Yarden overal in het land activiteiten om uw dierbaren te gedenken en te herinneren. Medewerkers en vrijwilligers van Yarden organiseren hiertoe bijzondere activiteiten. Op 2 november aanstaande staan ook de deuren van Yarden crematorium en begraafplaats Steenbrugge voor u open. Tussen 18.00 tot 21.00 uur is iedereen van harte welkom. Yarden Steenbrugge ligt aan de Raalterweg 29 in Diepenveen.


18 oktober 2012

2 november: gedenken op Westerveld

Op vrijdag 2 november staat Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) op een bijzondere manier stil bij de gedenkdag ‘Allerzielen’. Vanaf 18.00 uur biedt Westerveld iedereen de mogelijkheid te gedenken en een kaarsje te branden voor hun overleden dierbaren. Het monumentale gedenkpark wordt speciaal hiervoor sfeervol verlicht. De KRO televisie zal in het kader van het programma ‘Ode aan de Doden’ een uitzending verzorgen.


Uitspraak ombudsman over stijging ondernemersloon

18 oktober 2012

Uitspraak ombudsman over stijging ondernemersloon

De Ombudsman Uitvaart heeft een uitspraak gedaan in een zaak waarbij een opdrachtgever van een uitvaart twee klachten had. De klachten hadden beiden betrekking op de kosten van de uitvaart. Zo vond de opdrachtgever dat het ondernemersloon wel erg hard is gestegen in minder dan tien jaar en had hij graag willen kiezen uit het all-in pakket.


CBS: Begraafplaatsen worden steeds duurder door toename crematies

18 oktober 2012

CBS: Begraafplaatsen worden steeds duurder door toename crematies

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekend gemaakt dat de kosten van begraafplaatsen steeds verder toenemen. Gemeenten moeten meer en meer betalen om het onderhoud te kunnen uitvoeren. In 2005 bedroegen de begraaflasten 33 miljoen euro, dat bedrag is opgelopen naar 52 miljoen in 2010.


Vitaedis start met inschrijvingen voor opleiding tot uitvaartbegeleider in februari

17 oktober 2012

Vitaedis start met inschrijvingen voor opleiding tot uitvaartbegeleider in februari

Vitaedis is in september 2012 gestart met de nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider. Dit voorjaar heeft Vitaedis deze nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider op HBO-niveau aangekondigd. Bij de twee open dagen waren een 60-tal belangstellenden. De eerste groep studenten is nu gestart. De inschrijving voor de tweede opleiding begin 2013 is nu gestart.


Zwollenaren mogen begraven worden op eigen grond

17 oktober 2012

Zwollenaren mogen begraven worden op eigen grond

De gemeente Zwolle ziet op basis van de Wet op de Lijkbezorging ruimte om toestemming te geven voor vijf graven op een andere locatie dan de reguliere begraafplaats, dat meldt RTV Oost. Hierdoor kunnen inwoners van Zwolle na hun dood worden begraven op eigen grond.


15 oktober 2012

Specialist in rouwbloemwerk ‘Semperflorum’ viert 3-jarig jubileum

Sinds oktober 2009 is Semperflorum dé specialist in rouwarrangementen en uitvaartbloemwerk zoals rouwboeketten, rouwkransen en complete kistbedekkingen.


15 oktober 2012

Kindergrafje vernield in Almen

Onbekenden hebben op de begraafplaats van Almen een kindergrafje kapot gemaakt, dat meldt de Gelderlander. De vernieling is vorige week ontdekt door de beheerder van de begraafplaats.


Gemeente opent telefoonnummer voor slachtoffers vernielingen Barendrecht

13 oktober 2012

Gemeente opent telefoonnummer voor slachtoffers vernielingen Barendrecht

De gemeente Barendrecht heeft op haar website een officiële reactie gepubliceerd naar aanleiding van de ravage die vandalen hebben aangericht op de algemene begraafplaats. Burgemeester Jan van Belzen laat weten geschokt te zijn en spreekt van een laffe daad van vandalisme.


Vandalen richten ravage aan op begraafplaats Barendrecht

13 oktober 2012

Vandalen richten ravage aan op begraafplaats Barendrecht

Vandalen hebben vannacht ruim veertig graven vernield op de algemene begraafplaats in Barendrecht, dat meldt de Telegraaf. Een bezoeker ontdekte de vernielingen toen hij zaterdagmorgen een graf wilde bezoeken.


Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartverzorging Erika (regio Haarlem)

12 oktober 2012

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartverzorging Erika (regio Haarlem)

Welkom bij Uitvaartverzorging Erika. U kunt bij ons voor iedere uitvaart terecht. Wij staan garant voor betaalbaar maatwerk waarbij uw wens voor ons uitgangspunt is. Geen uitvaart is hetzelfde en met deze instelling treden wij u ook tegemoet.


11 oktober 2012

Twee uitspraken Ombudsman Uitvaart

De Ombudsman Uitvaart heeft twee nieuwe uitspraken gepubliceerd. De eerste klacht gaat over de kwaliteit van geleverde diensten en een opgepaste opmerking van de uitvaartverzorger. De andere klacht heeft betrekking op extra in rekening gebrachte kosten en het afgeven van de as van de overledene.


Nieuwe bestemming Sint-Janskerk Arnhem definitief

11 oktober 2012

Nieuwe bestemming Sint-Janskerk Arnhem definitief

Na zorgvuldige afwegingen door diverse instanties, waaronder het Bisdom Utrecht, is nu definitief goedkeuring verleend voor de verkoop van de Sint-Jan de Doperkerk in de wijk Klarendal in Arnhem. De kerk, die in de volksmond de Sint-Janskerk wordt genoemd, wordt het eerste Memorarium van Nederland.


10 oktober 2012

Weduwe hoopt dat dieven beeldje terugbrengen

Dieven hebben op de Sint Janskerk in Waalwijk een beeldje gestolen vanaf het graf van een overleden man, dat meldt het Brabants Dagblad.


Nabestaandenbeurs Emmeloord

8 oktober 2012

Nabestaandenbeurs Emmeloord

Als een dierbare overlijdt, is het gemis groot. Voor veel mensen is het daarom fijn de mooie herinneringen blijvend vast te houden. Ook ervaringen delen met lotgenoten of het lezen van een boek over rouw kan helpen. Maar wat is een goed boek? Waar vind je die lotgenoten? En hoe kun je een herinnering tastbaar maken?


Nieuw initiatief DELA coöperatie van start

8 oktober 2012

Nieuw initiatief DELA coöperatie van start

Eindhoven, 8 oktober - Deze week is een nieuw initiatief van DELA van start gegaan. Met 'mooie woorden voor elkaar' vertelt DELA wie ze is en waar ze als coöperatie al meer dan 75 jaar voor staat.


Tijhuis Goor Uitvaarzorg overgenomen door Nijhuis Uitvaartzorg

8 oktober 2012

Tijhuis Goor Uitvaarzorg overgenomen door Nijhuis Uitvaartzorg

Tijhuis Goor Uitvaartzorg is overgenomen door Nijhuis Uitvaartzorg uit Bentelo. Nijhuis heeft bij de overname ook alle medewerkers en het uitvaartcentrum van Tijhuis overgenomen, dat meldt Hofweekblad.


Crisistijd: Grafrechten Veghel 44% duurder

6 oktober 2012

Crisistijd: Grafrechten Veghel 44% duurder

De gemeenteraad van Veghel heeft ingestemd met een voorstel om de tarieven op de lokale begraafplaatsen fors te verhogen, dat meldt het Brabants Dagblad. Op begraafplaatsen Zuidergaard en de Erpse Begraafplaats moet bijna de helft meer worden betaald voor een graf.


Graf zus Vincent van Gogh beschadigd door vandalen

6 oktober 2012

Graf zus Vincent van Gogh beschadigd door vandalen

Grafschenners hebben verschillende graven op de monumentale begraafplaats van Veldwijk in Ermelo beschadigd. Onder de vernielde graven is het graf van de zus van schilder Vincent van Gogh, dat meldt de Stentor.


5 oktober 2012

Crematorium Steenbrugge wordt opgeknapt

Uitvaartorganisatie Yarden laat crematorium Steenbrugge aan de Raalterweg in Diepenveen opknappen, dat meldt de Stentor. Het pand zal van binnen een restyle ondergaan waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende kleuren en geuren voor elke ruimte en een inrichting die bijdraagt aan het verwerkingsproces van nabestaanden.


5 oktober 2012

Herinneringsconcert Essenhof 2012

Dit najaar organiseert Essenhof wederom een Herinneringsconcert voor iedereen die behoefte voelt om in een troostrijke sfeer herinneringen te koesteren en/of stil te staan bij het verlies van een dierbaar persoon. De programmering is tot stand gekomen in samenwerking met de Kunstkerk.


5 oktober 2012

Allerzielen Alom op begraafplaats Houtrijk en Polanen

Op zaterdag 3 november wordt voor de tweede keer Allerzielen Alom gevierd op de begraafplaats Houtrijk & Polanen in Zwanenburg. Tijdens deze bijzondere viering krijgt iedereen de gelegenheid om geliefden te herdenken om wie ze waren en wat ze deden. Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, achtergrond en levensovertuiging. Deelname is kosteloos.


Kerken gaan concurrentie met uitvaartcentra aan

5 oktober 2012

Kerken gaan concurrentie met uitvaartcentra aan

De rooms-katholieke kerken van de dorpen Roggel, Neer en Heibloem worden te huur aangeboden voor uitvaarten zonder pastoor. De kerken hopen op die manier de concurrentie aan te gaan met diensten in uitvaartcentra en crematoria, dat meldt Dagblad de Limburger.


Stichting DELA Fonds stimuleert vrijwilligerswerk

3 oktober 2012

Stichting DELA Fonds stimuleert vrijwilligerswerk

Eindhoven, 4 oktober 2012- Stichting DELA Fonds roept mensen op de handen uit de mouwen te steken voor een ander. Want met elkaar, kun je veel voor een ander betekenen. Medewerkers van DELA geven daar zelf gehoor aan. Zij knappen op Dierendag door het hele land kinderboerderijen op.


Metamorfose koffiekamer Crematorium Dieren

3 oktober 2012

Metamorfose koffiekamer Crematorium Dieren

Op woensdag 10 oktober organiseert Crematorium Dieren een Open Avond. Iedereen is van harte welkom van 17.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze Open Avond heeft u onder andere gelegenheid de onlangs gerenoveerde koffiekamer van het crematorium te bezichtigen.


Grafsteen nieuwe stijl door industrieel ontwerper Cor Wobma

3 oktober 2012

Grafsteen nieuwe stijl door industrieel ontwerper Cor Wobma

Onlangs heeft industrieel ontwerper Cor Wobma een nieuw grafmonument ontwikkeld.
Deze is tijdens de expositie Rituelen te zien in het Stedelijk Museum Zwolle.


Duitsers kiezen steeds vaker voor crematie in Nederland

3 oktober 2012

Duitsers kiezen steeds vaker voor crematie in Nederland

Het aantal Duitsers dat in Nederland wordt gecremeerd neemt toe, dat meldt RTV Noord. Het zijn vooral crematoria in de grensstreek die merken dat er steeds meer overledenen uit Duitsland naar Nederland komen.


Uitvaartondernemers: Waardering én misverstanden

3 oktober 2012

Uitvaartondernemers: Waardering én misverstanden

Utrecht – Uitvaartondernemers ervaren veel lof en waardering voor hun vak maar er is ook een gebrek aan kennis bij mensen. Dit blijkt uit een enquête die de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) hield onder uitvaartondernemers.


2 oktober 2012

Begraafplaats Laurentius in Rotterdam krijgt crematorium

Deze week werden de contracten getekend tussen Begraafplaats Laurentius en Van Mierlo Bouwmaatschappij uit Maasdijk voor de nieuwbouw van een crematorium en de renovatie en uitbreiding van de aula. Architecte Ineke Hulshof hield in haar ontwerp rekening met de intieme sfeer van de historische begraafplaats.


Novellis: uitvaartzorg kan zonder hoge winstmarges

2 oktober 2012

Novellis: uitvaartzorg kan zonder hoge winstmarges

Leersum, 2 oktober 2012 – Advinco Uitvaartzorg gaat vanaf vandaag verder onder de naam Novellis Uitvaartzorg. Het bedrijf wil consumenten een aantrekkelijk alternatief bieden voor de huidige spelers op deze markt met een betaalbaar, betrouwbaar en transparant concept.


Uitvaart Almelo met honderd Harley-Davidsons

2 oktober 2012

Uitvaart Almelo met honderd Harley-Davidsons

Ruim honderd leden van motorclub 'HOG North-East Holland Chapter' hebben maandag afscheid genomen van hun vicevoorzitter. De stoet reed vanaf het uitvaartcentrum langs het huis van de overledene naar het crematorium, dat meldt RTV Oost.


1 oktober 2012

Den Boer Groep wil verbinden en verbreden

In 2008 werd een start gemaakt met het ontwikkelen, produceren en leveren van producten voor begraafplaatsinrichting. Grotendeels worden deze producten gemaakt in aan ons gelieerde productiebedrijven in Hardinxveld-Giessendam en Mönchen Gladbach (Dld). Den Boer Econorm is binnen de Den Boer Groep de verkoop- en ontwikkelingsmaatschappij voor producten voor het milieu, openbare ruimte en begraafplaatsinrichting. De onderneming vindt zijn oorsprong in Nieuw- Lekkerland, waar in 1883 de eerste betonproducten werden geproduceerd.


1 oktober 2012

Crematorium en tenniscentrum op Crailo

De gemeentes Laren en Hilversum hebben hun toekomstplannen voor Crailo bekend gemaakt. Als het aan de colleges van de gemeentes ligt wordt op het Larense deel het nationale tenniscentrum van de KNLTB gerealiseerd. Op het deel van de gemeente Hilversum komt een nieuw crematorium, dat meldt de Gooi- en Eemlander.


Crematorium Amersfoort heeft tweede oven nodig

1 oktober 2012

Crematorium Amersfoort heeft tweede oven nodig

Het gaat goed met Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort(CBA). CBA laat sinds 2006 positieve exploitatieresultaten zien, dat meldt DeStadAmersfoort.nl. De goede resultaten zijn voor een deel te danken aan de aanhoudende stijging van het aantal crematies. Om de bedrijfsvoering voor de toekomst veilig te stellen heeft crematorium Rusthof een extra oven nodig. In het bedrijfsplan van CBA wordt gewezen op grote risico’s voor de bedrijfsvoering wanneer er geen tweede oven komt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >