nieuws

Facultatieve
Sponsors

Geen uitvaartgebouw begraafplaats Tongerseweg

10 oktober 2010

De gemeente Maastricht heeft een streep gezet door de plannen om een uitvaartgebouw te realiseren op Begraafplaats Tongerseweg, dat meldt dagblad De Limburger. Begrafenisondernemer Sassen-Dielemans die samen met de gemeente werkte aan de ontwikkeling is volgens de krant woedend.

Volgens de gemeente is ze tot de conclusie gekomen dat ze steeds meer moet toeleggen op de begraafplaats. Dit komt omdat er steeds minder graven worden gehuurd waardoor de inkomsten afnemen. De dalende vraag wordt mede veroorzaakt doordat andere begraafplaatsen oude graven hebben geruimd, waardoor daar weer plaats is vrij gekomen.

Eerder vroeg een meerderheid van de gemeenteraad al om de plannen voor de bouw van een crematorium op de begraafplaats stop te zetten. Nu heeft het college besloten dat de bouw van het uitvaartgebouw met aula ook niet door gaat. In de krant stelt advocaat Tripels namens Sassen-Dielemans dat de gemeente in 2003 en in 2006 ondubbelzinnig heeft gekozen voor samenwerking met de uitvaartondernemer.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE