Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2023


26 november 2023

Uitvaartverzorgers bezoeken eenzame ouderen

Uitvaartonderneemster Tonny Kranenberg doorbreekt de stereotype associaties van haar vakgebied door eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Haar uitvaartcentrum in Goor sponsort de Vrij-Mi-Goal, een initiatief dat bedrijven koppelt aan eenzame stadsgenoten voor gezellige bezoeken.


26 november 2023

Kerk voor uitvaart dieren

Een voormalige Methodistenkerk in het Duitse Albstadt wordt vanaf nu gebruikt voor ‘kerkelijke uitvaarten’ van huisdieren.


24 november 2023

Conflict over onderhoud begraafplaats Borne

Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van de bomen op de joodse begraafplaats in Borne? De gemeente en het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) wijzen naar elkaar. Omwonenden eisen goed onderhoud omdat de bomen een gevaar zouden vormen voor de omgeving.


22 november 2023

Gemeente Purmerend wil aula afstoten

De gemeente Purmerend overweegt de aula op de gemeentelijke begraafplaats aan de Purmerweg af te stoten en een samenwerking aan te gaan met uitvaartondernemer PC Uitvaart.


20 november 2023

Onderzoek bomen begraafplaats Venlo

Een deel van de algemene begraafplaats in Venlo is afgezet voor onderzoek. De gemeente wil weten of de bomen een gevaar vormen voor de bezoekers van de begraafplaats. Tijdens de storm eerder deze maand waaide er onverwacht een grote boom om.


Jubileummagazine vijftig jaar Crematorium Schagen

20 november 2023

Jubileummagazine vijftig jaar Crematorium Schagen

‘Vijftig’ is de titel van het jubileummagazine dat Crematorium Schagen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan heeft uitgegeven. Op 16 november nam de burgemeester van Schagen, mevrouw Marjan van Kampen het crematorium het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Dorien de Bruijne, de locatiemanager van Crematorium Schagen.


18 november 2023

Onjuiste procedure bij grondruil begraafplaats Amersfoort

De gemeente Amersfoort dacht eindelijk een geschikte locatie te hebben gevonden voor de aanleg van een islamitische begraafplaats. Maar nu heeft de rechter de gemeente op de vingers getikt. De gevolgde procedure bij de grondruil is niet democratisch gegaan en moet over.


14 november 2023

Boek over begraafplaats Zuidwolde

De Natuurvereniging Zuidwolde heeft in de afgelopen jaren honderden paddenstoelensoorten ontdekt, variërend van de zwarte roetkluifzwam tot de oorlepelzwam. Door het minimale onderhoud van het gras, slechts eenmaal per jaar maaien, en het één keer in de herfst verwijderen van gevallen bladeren, biedt de begraafplaats een ideale omgeving voor zeldzame soorten.


13 november 2023

Kerstoverdenking natuurbegraafplaats Bergerbos

Op zaterdag 23 december om 19.00 uur vindt de jaarlijkse Kerstoverdenking op Natuurbegraafplaats Bergerbos plaats. Met muziek en woord wordt stilgestaan bij de dierbaren die we moeten missen tijdens Kerst. Een mooi moment van troost en nagedachtenis, samen met anderen waarvan de naasten een laatste rustplaats vonden op Bergerbos.


Innovatieve OceanUrn® van maritiem zeeafval

10 november 2023

Innovatieve OceanUrn® van maritiem zeeafval

De Vlaamse crematoriumsector zet een baanbrekende stap naar duurzaamheid met de OceanUrn® - een unieke ecologische urn gemaakt van 'end of life' maritiem zeeafval. Het resultaat van een veelbelovende samenwerking tussen het Vlaams Netwerk van Openbare Crematoria (VNOC) (1), Funico (2) en Beologic (3) biedt niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele metalen transporturne, maar draagt ook bij aan de inspanningen om plastic uit onze oceanen te verwijderen.


Klaprozendag op De Nieuwe Ooster

8 november 2023

Klaprozendag op De Nieuwe Ooster

In de Watergraafsmeer liggen op begraafplaats De Nieuwe Ooster militairen begraven uit Engeland, Polen, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Canada. Zij sneuvelden op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. De omgekomen geallieerden worden hier zaterdagochtend 11 november herdacht.


7 november 2023

DELA sluit uitvaartcentrum Kampen

Uitvaartcentrum Cello in Kampen sluit haar deuren. DELA nam het uitvaartcentrum eerder over van Yarden, maar stoot het nu af omdat er te veel verbouwd moet worden om het pand te verduurzamen. Het is de 12e locatie die DELA dit jaar sluit.


Series of interviews with Erik van Zoest about his resomatorium in Ommeren (The Netherlands)

6 november 2023

Series of interviews with Erik van Zoest about his resomatorium in Ommeren (The Netherlands)

Dutch entrepreneur and funeral director Erik van Zoest recently opened the first fully functioning resomatorium in the Netherlands. Why did Erik have a resomator installed at a time when resomation is not yet permitted in the Netherlands, how does the industry respond, what are the opportunities and which parties are lobbying against the inclusion of resomation in the new funeral law? You will get answers to these and all other questions about resomation in this exclusive series about resomation.


(video) Serie interviews met Erik van Zoest van resomatorium Ommeren

6 november 2023

(video) Serie interviews met Erik van Zoest van resomatorium Ommeren

Erik van Zoest opende onlangs het eerste, compleet werkende, resomatorium van Nederland. Waarom liet Erik een resomator installeren op het moment dat resomeren nog niet is toegestaan in Nederland, hoe reageert de branche, wat zijn de kansen en welke partijen lobbyen tegen het opnemen van resomeren in de nieuwe uitvaartwet? Antwoorden op deze, en alle andere vragen over resomeren krijgt u in deze exclusieve serie over resomeren van Uitvaartbranche.nl.


Foto’s transformatie locaties PC Uitvaart

5 november 2023

Foto’s transformatie locaties PC Uitvaart

Uitvaartverzorger PC Uitvaart gaat haar locaties vernieuwen en aanpassen aan de eisen van deze tijd. Duurzaamheid en multifunctionele inzet spelen daarbij een belangrijke rol.


2 november 2023

Geen lichtjesavond want vuurpotten vervuilen

De gemeente Rheden laat lichtjesavond op begraafplaats Heiderust niet door gaan. De reden: de vuurpotten die tot vier jaar geleden altijd werden aangestoken zijn te vervuilend. Dat was vorig jaar ook al de reden om lichtjesavond niet te organiseren.


1 november 2023

Uitvaart.nl lanceert AI-chatbot voor uitvaartzorg

Uitvaart.nl, de toonaangevende website voor informatie over uitvaarten, begrafenissen en crematies, heeft vandaag de lancering aangekondigd van een baanbrekende AI-chatbot. Deze chatbot is ontworpen om mensen snel en efficiënt te helpen bij het navigeren op het brede terrein van terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg, in samenwerking met AI-deskundige Erwin Blom.


Een humoristisch boek over de dood in tijden van wereldwijde oversterfte, kan dat wel?

1 november 2023

Een humoristisch boek over de dood in tijden van wereldwijde oversterfte, kan dat wel?

In een tijd waarin de wereld hard wordt geconfronteerd met vergankelijkheid, heeft auteur Suus van Soomeren een humoristisch en filosofisch boek geschreven over de sterfelijkheid van de mens. Onder de titel ‘Hemels (On)Geluk’ nodigt het boek lezers uit om na te denken over de waarde van het leven en het belang van het voluit benutten ervan, zelfs in zelfs in een wereld die volop geconfronteerd wordt met oversterfte.


1 november 2023

Meer mensen overleden dan geboren

De Nederlandse bevolking is in de eerste drie kwartalen van 2023 gegroeid met 110,7 duizend naar 17,9 miljoen inwoners. De bevolkingsgroei was 80,1 duizend lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt vooral doordat de immigratie uit Oekraïne dit jaar veel lager is. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.


1 november 2023

Spoed oproep rechthebbenden RK-begraafplaats Lobith

Nabestaanden van wie een dierbare is begraven op het kerkhof naast de Maria Onbevlekt Ontvangenkerk in Lobith moeten zich snel melden als zet het graf van hun dierbare in stand willen houden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >