Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2016

vrijdag 29 januari 2016

Nieuwe website over het thema uitvaart in Almere

Alle relevante informatie over het thema uitvaart in Almere is vanaf vandaag te vinden op de nieuwe website www.uitvaartalmere.nl. De site informeert en inspireert bezoekers over de mogelijkheden om een uitvaart in Almere helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen.

Lees verder


vrijdag 29 januari 2016

Video: Uitvaartondernemer biedt woning-oppas aan tijdens uitvaarten

Het komt regelmatig voor dat dieven hun slag slaan bij mensen die afscheid moeten nemen van hun dierbare. Om dat te voorkomen biedt uitvaartonderneemster Liesbeth Blom uit Oost-Souburg de mogelijkheid aan om haar zoon op het huis te laten passen tijdens de uitvaart.

Lees verder


vrijdag 29 januari 2016

Herinneringsbijeenkomsten Yarden op Valentijnsdag

Uitvaartorganisatie Yarden houdt op Valentijnsdag herinneringsbijeenkomsten in diverse locaties in Nederland. Yarden organiseert vier keer per jaar herinneringsbijeenkomsten waar nabestaanden hun dierbare kunnen herdenken.

Lees verder


donderdag 28 januari 2016

Uitvaart met Go Ahead Eagles-tint mogelijk bij Monuta

Go Ahead Eagles heeft een overeenkomst gesloten met uitvaartverzorger Monuta. Hierdoor is het vanaf nu bij Monuta mogelijk de clubliefde voor GA Eagles te laten doorklinken in een uitvaart.

Lees verder


donderdag 28 januari 2016

College Oldenzaal verwacht dat crematorium er komt

Vijftien jaar wordt er inmiddels al gesproken over de realisatie van een crematorium in Oldenzaal. Eind vorig jaar werd bekend dat er een impasse was ontstaan tussen de beoogde exploitanten DELA en Crematoria Twente. Het college van Oldenzaal zegt er toch vertrouwen te hebben dat het crematorium er op termijn gaan komen, dat meldt Twente FM.

Lees verder


donderdag 28 januari 2016

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Praten over de dood, moet dat nou?

Praten over de dood. Het is niet eenvoudig, klaarblijkelijk. Thuis op de zaterdagavond kijken we liever naar de televisie. Of we drinken een wijntje op een terras, als het mooi weer is. Genieten van het leven, dat vinden we belangrijk. Praten over de dood, bah, daar word je triest van, doe maar niet.

Lees verder


woensdag 27 januari 2016

Gemeente praat met burgers over toekomst begraafplaatsen op Urk

Donderdag 28 januari en zaterdag 30 januari wordt in de kantine van het gemeentehuis van Urk een informatiebijeenkomst gehouden over de toekomst van de begraafplaatsen op Urk. Ondanks het feit dat bijna elke Urker kiest voor een begrafenis draaien de begraafplaatsen niet kostendekkend.

Lees verder


woensdag 27 januari 2016

PC Hooft Uitvaartverzekeringen opnieuw als beste uit de test bij de Consumentenbond

Uit het onderzoek waarin de Consumentenbond herhaaldelijk verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijkt, is PC Hooft Uitvaartverzekeringen opnieuw als beste uit de test gekomen met haar naturapakketverzekering.

Lees verder


dinsdag 26 januari 2016

Krant onderzoekt misstanden op Huizumer begraafplaats

De Leeuwarder Courant is bezig met een journalistiekonderzoek over mogelijke misstanden op de Huizumer begraafplaats in Leeuwarden. Medewerkers van de begraafplaats hebben de krant anoniem getipt over diverse ‘misstanden’ op de begraafplaats. De krant meldt dat er sprake zou zijn van een angstcultuur, fraude en er zouden grote fouten gemaakt zijn bij het ruimen van graven.

Lees verder


dinsdag 26 januari 2016

Meeste Nederlanders overleden vorig jaar in de winter

In 2015 is een relatief groot aantal Nederlanders gestorven. Het aantal sterfgevallen is in drie jaar niet zo hoog geweest. In 2014 lag het aantal overledenen (5%) aanzienlijk lager. De meeste mensen overleden vorig jaar in de wintermaanden (28%). Al drie jaar lang sterven de minste mensen op zondag. Dit blijkt uit het aantal overlijdensmeldingen bij Uitvaartorganisatie Yarden.

Lees verder


maandag 25 januari 2016

Monuta start met medewerkersparticipatie

Uitvaartorganisatie Monuta start met een nieuwe samenwerkingsvorm in Deventer: de medewerkersparticipatie. Monuta Spaans is daar vanaf 1 januari een zelfstandige bv onder leiding van manager Wilco Leukenhaus.

Lees verder


maandag 25 januari 2016

Eerste exposanten Uitvaartbeurs Amsterdam staan online

Op 23 april wordt in de historische Westerkerk in Amsterdam de eerste grote Amsterdamse uitvaartbeurs gehouden. De inschrijving voor deze beurs is sinds vorige week officieel geopend en vanaf vandaag zijn de namen en logo’s van de eerste deelnemers te vinden op de website van de beurs.

Lees verder


maandag 25 januari 2016

Natuurbegraafplaats Welna Epe mag er komen

De gemeente Epe is akkoord met de realisatie van een natuurbegraafplaats op landgoed Welna. Op het landgoed komt een natuurbegraafplaats van 10 hectare, dat meldt de Stentor. Welna heeft de natuurbegraafplaats nodig om haar exploitatie ook in de toekomst rond te kunnen krijgen.

Lees verder


zondag 24 januari 2016

Hospicezorg in de gevarenzone

Het gaat niet goed met veel hospices in Nederland. Vorig jaar is de financiering van deze zorg veranderd en daardoor komen diverse hospices in grote problemen, dat meldt Nieuwsuur. Door de nieuwe regels krijgt ook niet iedere terminaal zieke meer toegang tot deze gespecialiseerde zorg.

Lees verder


vrijdag 22 januari 2016

Nieuw op Uitvaart-Utrecht.nl: Nabij Uitvaarten

Op eigen wijze afscheid nemen van uw geliefde, dat is waar Nabij Uitvaarten uit Utrecht voor staat. Het is een ingrijpende gebeurtenis, waar met rust, liefde en zorg aandacht aan mag worden gegeven. Maar het is vooral belangrijk dat een afscheidsbijeenkomst herkenning oproept en dat mensen getroost worden, passend bij de overledene en nabestaanden.

Lees verder


vrijdag 22 januari 2016

Hardere aanpak stelende mantelzorgers

Leefbaar Rotterdam wil dat er snelrecht wordt ingevoerd voor mensen die stelen van hulpbehoevende ouderen. De partij wil ook dat er veel zwaardere straffen komen voor dit soort misdrijven. Aanleiding is een zaak die deze week naar buiten kwam waarbij een oude vrouw door haar mantelzorger is bestolen van 120.000 euro, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 21 januari 2016

Wilco Leukenhaus mede-eigenaar Monuta Spaans

Sinds 1 januari is Wilco Leukenhaus mede-eigenaar van Monuta Spaans uit Deventer.

Lees verder


donderdag 21 januari 2016

Overleg over komst crematorium Oldenzaal

Er wordt al jaren gesproken over de (mogelijke) realisatie van een crematorium in Oldenzaal. Het crematorium moet er komen door een samenwerking tussen Crematoria Twente en In Pace DELA, maar er zijn nog een aantal hobbels die genomen moeten worden.

Lees verder


woensdag 20 januari 2016

Video: ‘Gemeente ging over lijken’ bij sluiten begraafplaats Schiphol

Na een lange strijd hebben een aantal rechthebbenden van graven op begraafplaats de Wilgenhof toch nog hun zin gekregen. Vanwege de uitbreiding van de Schiphol zouden er na 2029 geen overledenen meer bijgezet mogen worden in bestaande graven. Maar de gemeente en Rijkswaterstaat zijn nu toch terug gekomen op dat besluit, dat meldt RTV Noordholland.

Lees verder


woensdag 20 januari 2016

Nieuw op Uitvaart.nl: Crematorium De Lariks (Hardenberg)

Het nieuwe Crematorium De Lariks in Hardenberg is maandag 18 januari j.l. gestart met haar dienstverlening. ‘Een aanwinst voor Hardenberg’, vindt manager Birgit Rusken. ‘Ook in het Noorden en Oosten kiezen steeds meer mensen voor een crematie. Die hoeven nu niet meer af te reizen naar Emmen, Zwolle of Almelo.’

Lees verder


woensdag 20 januari 2016

Begraafplaats Zaltbommel wordt stadspark

De gemeente Zaltbommel heeft Begraafplaats Bossche Poort de status van stadspark gegeven. Door deze status valt het onderhoud van de begraafplaats voortaan onder dat van de stadswallen, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


woensdag 20 januari 2016

Gemeenteraad stemt in met komst crematorium Tynaarlo

Het crematorium in Tynaarlo mag er komen. De gemeenteraad van Tynaarlo heeft dinsdagavond ingestemd met de bouw van een nieuw crematorium in de wijk Ter Borch, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


dinsdag 19 januari 2016

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaart-Totaal.nl, voor een complete uitvaart vanaf € € 1189,-

Na een overlijden bieden wij hulp met het regelen en organiseren van de uitvaart voor ieder budget.

Lees verder


maandag 18 januari 2016

Uitbreiding begraafplaats Kootwijkerbroek

Er worden 297 nieuwe graven aangelegd op begraafplaats Veluwegaard aan de Veluweweg in Kootwijkerbroek. De gemeente Barneveld moet de begraafplaats uitbreiden omdat er bijna geen begraafcapaciteit meer is, dat meldt de Barneveldse Krant.

Lees verder


maandag 18 januari 2016

Stichting Oude Groninger Kerken wint Gouden Terebinth

De Gouden Terebinth, de prijs van De Terebinth, vereniging voor funerair erfgoed, is afgelopen zaterdag uitgereikt aan de Stichting Oude Groninger Kerken. Volgens de jury heeft de stichting zich uitzonderlijk ingezet voor het behoud van ons funerair erfgoed. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van duizend euro (te besteden aan een funerair doel).

Lees verder


maandag 18 januari 2016

Monumentaal pand van uitvaartverzorging EHBC in de verkoop

Het oudste uitvaartbedrijf van Hoorn, opgericht in 1894, vertrekt op termijn uit de binnenstad. De Eerste Hoornsche Begrafenis en Crematie Verzorging is sinds de jaren ’60 gevestigd in het karakteristieke gebouw aan het Achterom 3-5. Het besluit om het bedrijf elders te gaan huisvesten heeft verschillende redenen; de veranderende markt vraagt een andere invulling van het uitvaartcentrum maar ook de toegenomen parkeer-druk in de binnenstad speelt een rol.

Lees verder


zondag 17 januari 2016

Schaterlachen en ontroering bij ‘Geen dooie boel’

De uitvaartwereld een dooie boel? Integendeel! U zult aan de lippen hangen van uitvaartspreekster Liesbeth van Berkel-Vollenbroek. In de voorstelling ‘Geen dooie boel’ vertelt ze verhalen en anekdotes uit haar beroepspraktijk . Soms heftig, soms grappig, en altijd intrigerend.. Marjon Weerink van de Song-Smederij schreef er schitterende liedjes bij, die ze bij de voorstelling zal zingen samen met zangeres Wendy Kolste. Het belooft een taboedoorbrekende, buitengewone avond te worden!

Lees verder


vrijdag 15 januari 2016

Excuses voor professor George Maat

Gisteren verscheen in alle media het positieve bericht dat minister Ard van der Steur openlijk excuses heeft aangeboden aan professor George Maat. Professor Maat, Patholoog-anatoom was als deskundige voor het LTFO betrokken bij de identificatie van bijna 300 MH17 slachtoffers. Daarnaast is hij vakdocent bij de opleiding ‘Anatomische schedel- en aangezichtsreconstructies’ die hij voor de Academie Postmortale Zorg van Docendo Opleidingen verzorgt. Ook is hij voorzitter van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie.

Lees verder


vrijdag 15 januari 2016

Open dag Yarden Crematorium Ockenburgh

Het Crematorium Ockenburgh opent na een ingrijpende verbouwing weer haar deuren voor het publiek. Het bijzondere aan deze verbouwing is dat de locatie veel mogelijkheden biedt om met muziek, licht, kleuren en beeld een sfeer te creëren die past bij de overledene en de nabestaanden. De officiële opening voor genodigden vindt plaats op vrijdag 22 januari. Om iedereen de kans te geven het vernieuwde crematorium te zien, is er op zondag 24 januari een open dag.

Lees verder


donderdag 14 januari 2016

Dief steelt tasje tijdens uitvaart Oisterwijk

Het kan maar niet vaak genoeg gezegd worden dat het belangrijk is om geen waardevolle spullen achter te laten in een auto tijdens een uitvaart. Dieven weten namelijk dat mensen vaak minder aandacht voor hun auto hebben op de dag van de uitvaart. In het Brabantse Oisterwijk was het deze week helaas weer raak. Tijdens een uitvaart in de H. Joannes Parochie heeft een dief kans gezien om een tasje te stelen uit een auto bij de kerk, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 14 januari 2016

Voorontwerp crematorium Borne ter inzage

Aan de Hosbekkeweg in Borne wordt een crematorium gebouwd. De eerste schetsontwerpen van het nieuwe crematorium zijn klaar. Inmiddels is de gemeente in de fase gekomen waarin de plannen ter inzage liggen, dat meldt Bornebloeit.nl.

Lees verder


woensdag 13 januari 2016

Gestoorde man belt vrouw om te vertellen dat haar dochter is verongelukt

Een gestoorde man heeft zich in een telefoongesprek voor gedaan als agent. De man belde een vrouw uit de provincie Groningen met de mededeling dat haar dochter was verongelukt. De politie neemt de zaak heel hoog op en wil het publiek benadrukken dat de politie dit soort slecht nieuws gesprekken nooit telefonisch afhandelt. In deze situaties zal de politie altijd bij mensen langs gaan.De vrouw die door de nog onbekende man werd gebeld raakte erg overstuur door het voorval, dat meldt het AD.

Lees verder


dinsdag 12 januari 2016

Dief racet met auto over begraafplaats Enschede

Een brutale dief heeft zondagochtend voor de nodige onrust gezorgd op de Oosterbegraafplaats in Enschede. De dief ging er vandoor met de auto die geparkeerd stond in de werkplaats op de begraafplaats, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


dinsdag 12 januari 2016

Overname uitvaartverzekeringen NorthWest door Yarden definitief

Uitvaartorganisatie Yarden heeft de portefeuille met uitvaartverzekeringen van NorthWest Uitvaartverzekeringen overgenomen. Op 31 december 2015 heeft De Nederlandsche Bank hiervoor toestemming verleend. NorthWest heeft haar uitvaartverzekeringsactiviteiten hiermee beëindigd. Het gaat om een totaal van ongeveer vijftigduizend uitvaartpolissen met een verzekerd bedrag van € 350 miljoen euro.

Lees verder


maandag 11 januari 2016

Lezing: De Goede dood – Bergerbos

Lezing ‘De Goede Dood’ door SCEN-arts Marc America op dinsdag 22 maart a.s. locatie Natuurbegraafplaats Bergerbos.

Lees verder


vrijdag 8 januari 2016

Rechter: Nabestaanden hebben recht op Facebookprofiel

Een rechter in Berlijn heeft voor belangrijke jurisprudentie gezorgd als het gaat om de digitale nalatenschap. De rechter heeft de ouders van een verongelukt meisje in het gelijk gesteld. De ouders eisten het facebookprofiel van hun dochter op na haar overlijden, maar Facebook wilde daar niet aan meewerken. De ouders stapten daarom naar de rechter, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder


vrijdag 8 januari 2016

Crematorium De Lariks opent deuren op 18 januari a.s.

Het nieuwe Crematorium De Lariks in Hardenberg start maandag 18 januari a.s. met haar dienstverlening. ‘Een aanwinst voor Hardenberg’, vindt manager Birgit Rusken. ‘Ook in het Noorden en Oosten kiezen steeds meer mensen voor een crematie. Die hoeven nu niet meer af te reizen naar Emmen, Zwolle of Almelo.’

Lees verder


vrijdag 8 januari 2016

Rouwcentrum Heerhugowaard opgeheven

De gemeente Heerhugowaard, als eigenaar van het Rouwcentrum aan de Dreef 21, heeft besloten dat het hebben van een gebouw zoals deze niet meer tot haar kerntaken behoort. Derhalve is het pand in de verkoop gedaan.

Lees verder


donderdag 7 januari 2016

Nieuwe website met alles over het thema uitvaart in Den Bosch

Vanaf nu is alle informatie die mensen in Den Bosch kan helpen en inspireren om een uitvaart helemaal naar eigen wens in te vullen te vinden op www.uitvaart-den-bosch.nl. Mensen die de site bezoeken zullen ontdekken dat er veel meer mogelijk is dan men doorgaans denkt.

Lees verder


donderdag 7 januari 2016

Heerde wacht besluitvorming natuurbegraven provincie af

De gemeente Heerde wacht met het afgeven van vergunningen voor natuurgraven totdat de provincie Gelderland haar ‘natuurbeleid inzake natuurbegraafplaatsen' heeft vastgesteld, dat meldt de Stentor.

Lees verder


woensdag 6 januari 2016

Iedere uitvaart uniek…nu rouwauto zelf rijden

Meijers Rouwvervoer biedt als eerste autoverhuurbedrijf al vanaf 2010 de mogelijkheid aan nabestaanden in het zelf besturen van de rouwauto om zo hun eigen visie, of die van de overledene, ten uitvoer te brengen. Inmiddels hebben velen naar volle tevredenheid hun dierbare ZELF naar de laatste rustplaats gereden. Verzekering wordt afgesloten op naam- en kopie rijbewijs van de bestuurder.

Lees verder


woensdag 6 januari 2016

Anders omgaan met verlies

Vers van de pers is het thematijdschrift 'ANDERS omgaan met verlies'. Het is een initiatief van Diane Boerrigter, die als tekentherapeut kinderen en volwassenen begeleidt met het schilderen van een laatste groet. Ook andere aspecten van dit thema worden in het blad belicht.

Lees verder


woensdag 6 januari 2016

Forse toename gesprekken op Pratenoververlies.nl

In 2015 zijn er op Pratenovervlies.nl 1152 gesprekken gevoerd. Daarmee is het aantal gesprekken op jaarbasis meer dan verdubbeld. In 2014 kwam het aantal gesprekken uit op 420. Op Pratenovervlies.nl kunnen mensen terecht voor online steun na het verlies van een dierbare.

Lees verder


dinsdag 5 januari 2016

Bekeuring voor hangjongeren begraafplaats Offenbeek

Een groepje hangjongeren heeft zaterdagavond rommel gemaakt bij de begraafplaats in Offenbeek. De jongeren deden dat bij het materiaalhok van de begraafplaats, dat meldt RTV Roermond.

Lees verder


dinsdag 5 januari 2016

CBS: Bijna een kwart van de Nederlanders wil organen doneren

Bijna een kwart van de bevolking (12 jaar en ouder) heeft toestemming gegeven voor het gebruik van haar organen of weefsels na het overlijden. In 2015 waren dit ongeveer 2 miljoen vrouwen en bijna 1,6 miljoen mannen, iets meer dan een jaar eerder. Met het vorderen van de leeftijd neemt de bereidheid tot orgaandonatie toe, maar vanaf 65 jaar neemt dit weer af. Dat maakt CBS bekend.

Lees verder


dinsdag 5 januari 2016

SGP maakt bezwaar tegen komst crematorium Binnenmaas

De lokale fractie van de SGP is tegen het plan om een crematorium te realiseren op een regionaal bedrijventerrein in Binnenmaas. De SGP heeft naast principiële bezwaren ook moeite met de in hun ogen ongepaste locatie, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder


maandag 4 januari 2016

In dialoog over omgaan met het verlies van een kind

Een kind dat overlijdt… Een grotere nachtmerrie voor een ouder is niet denkbaar. En ook voor de omgeving voelt de dood van een kind onnatuurlijk en verkeerd. Hoe ga je daarmee om? Tijdens de Anna-Lisa dialogen zondag 10 januari 2016 bij Crematorium Tilburg wordt letterlijk en figuurlijk ruimte geboden om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Lees verder


maandag 4 januari 2016

Mannen aangehouden op begraafplaats Zandvoort

Zandvoort - Twee mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur aangehouden op een begraafplaats aan de Tollenstraat in Zandvoort. Een getuige had vreemde geluiden gehoord en had het vermoeden dat er werd ingebroken of dat er spullen werden vernield.

Lees verder


maandag 4 januari 2016

Nieuwjaarsviering op Natuurbegraafplaats De Hoevens

Op zondag 10 januari 2016 organiseert Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen van 15.00-17.30 uur een nieuwjaarsviering in ontvangstgebouw 'De Eik'. Met gelegenheid tot bezichtiging van de foto-expositie ‘Mystic Lights’ en een piano- en vioolconcert van Carl van Kuyk en Gyða Stephensen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder