Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws NOVEMBER 2010

donderdag 30 november 2010

Mandarijntjes voor overleden kinderen

Op begraafplaats Campo Santo in het Belgische Amandsberg (deelgemeente van Gent) heeft een onbekende persoon mandarijntjes gelegd op kindergrafjes, dat meldt Nieuwsblad.be.

Lees verder


donderdag 30 november 2010

Nederland rouwt meest om vermoorde Milly Boele

Op website Condoleance.nl zijn dit jaar de meeste condoleances binnengekomen voor de vermoorde Milly Boele, dat meldt De Telegraaf. Het meisje dat tot haar dood nog onbekend was ontving meer condoleances dan bekende Nederlanders die dit jaar zijn overleden.

Lees verder


donderdag 29 november 2010

Enorme groei asverstrooiingen op zee in China

In China is sinds een paar jaar een enorme groei ontstaan van het aantal asverstrooiingen op zee, dat meldt express.be. De stijging heeft vooral te maken met de exorbitante prijzen van de begraafplaatsen. In Shangai kost de grond op dit moment 6.000 dollar per vierkante meter. Daar komt dan nog bij dat het graf na 10 jaar waarschijnlijk al geruimd moet worden.

Lees verder


donderdag 29 november 2010

Herdenkingsbijeenkomst op begraafplaats Eikenhof (Gemeente Heemskerk)

Op woensdag 15 december is er vanaf 16.30 uur een algemene herdenkingsbijeenkomst op de begraafplaats Eikenhof. Deze bijeenkomst is een initiatief van een aantal nabestaanden en is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft om gezamenlijk dierbaren te herdenken.

Lees verder


donderdag 29 november 2010

Zelfmoordlijn voorziet in grote behoefte

Het afgelopen jaar hebben meer dan 100.000 mensen gebruik gemaakt van de zelfmoordlijn 113 online , dat meldt NU.nl. De behoefte aan de zelfmoordlijn is dus groot, maar het voortbestaan van de lijn wordt bedreigd omdat de subsidie per 1 april stopt. Ad Kerkhof, hoogleraar klinische psychologie en suïcide preventie, benadrukt het belang van de zelfmoordlijn. ”Er is een enorme behoefte en de website gooit hoge ogen in het buitenland”, aldus de hoogleraar die in het bestuur zit van de onlinehulpdienst.

Lees verder


donderdag 29 november 2010

Sterren filmen hun eigen begrafenis

Alicia Keys, Lady Gaga en vele andere sterren hebben hun eigen ‘begrafenis’gefilmd, dat meldt NU.nl. De sterren willen zo de aandacht vestigen op Wereld Aids Dag, die woensdag 1 december plaatsvindt. In de verschillende filmpjes zijn de beroemdheden opgebaard in een doodskist te zien.

Lees verder


donderdag 29 november 2010

Ziekenhuis Willemstad laat patiënten zelf ledematen opruimen

Patiënten bij wie in het Sint Elisabeth Hospital (Sehos) in Willemstad (Curaçao) ledematen worden geamputeerd moeten zelf zorgen dat deze worden opgeruimd, dat meldt Radio Nederland Wereldomroep(RNW). Het ziekenhuis en verzekeraars dekken de hoge kosten van het begraven en cremeren niet meer.

Lees verder


donderdag 26 november 2010

Regels voor rouwvuren Roma’s in Veldhoven

De gemeente Veldhoven legt de traditionele rouwvuren voor overleden Roma’s in haar gemeente aan banden, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 26 november 2010

Eén op honderd sterft door meeroken

Volgens een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterft een over de honderd mensen op aarde door onvrijwillig meeroken met anderen. Jaarlijks zouden hierdoor wereldwijd 600.000 mensen overlijden.

Lees verder


donderdag 26 november 2010

Uitvaartkist krijgt persoonlijke uitstraling door fotoprint

Berkel en Rodenrijs - Go Creative, vormgevers van communicatie, heeft onder de naam 'Memory of life' een uniek concept ontwikkeld waarbij iedere standaard uitvaartkist kan worden voorzien van een fotoprint. Hierdoor krijgt de uitvaartkist de (beeld)uitstraling die past bij de levensstijl en/of persoonlijkheid van de overledene. Om een 24-uurs service door geheel Nederland te verzekeren is Go Creative een samenwerkingsverband aangegaan met Unigra uit Katwijk en Vos Molenaar uit Bergschenhoek.

Lees verder


donderdag 25 november 2010

Crematorium en ecologische begraafplaats in Obdam stap dichterbij

Als het aan uitvaartverzorger UNC en verzekeraar DELA ligt, gaan in 2012 de poorten van de nieuwe uitvaartvoorziening in Obdam open. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland bracht onlangs een positief besluit uit over de realisatie van een crematorium en ecologische begraafplaats. De voorziening is gepland aan de N507, tussen recreatiegebied De Weel en bedrijventerrein De Braken.

Lees verder


donderdag 25 november 2010

Nederlander laat het liefst geluk en liefde na

Geen miljoenen euro’s, auto’s, huisdieren of antieke meubels, maar “geluk” en “liefde” worden het liefst nagelaten door Nederlanders. Dit blijkt uit een analyse van een speciale website “Zeg het nu” van Centraal BeheerAchmea. Hierop wordt iedereen gevraagd nu te zeggen wat men de wereld na wil laten.

Lees verder


donderdag 25 november 2010

Arts VieCuri ontkent fouten te hebben gemaakt rond overlijden vrouw

Opnieuw is een arts van het VieCuri ziekenhuis uit Venlo in opspraak geraakt. Dit keer verwijt de familie van een in 2006 overleden vrouw (79) dat de arts en de arts-assistent fouten hebben gemaakt bij de behandeling.

Lees verder


donderdag 24 november 2010

TNT Bezorging rouwzendingen op stakingsdag donderdag 25 en vrijdag 26 november 2010

Op 25 en 26 november is er sprake van zeer beperkte collectie en bezorging van brievenbuspost in het hele land. TNT Post betreurt dit en stelt alles in het werk om de ongemakken voor u tot een minimum te beperken.

Lees verder


donderdag 24 november 2010

Zondag 28 november: pianospel in Café Roosenburgh

Komende zondag 28 november speelt Tatiana Nestratova voor de derde keer in Café Roosenburgh. Nestratova zal muziek spelen van onder andere haar favoriete componisten Mozart, Rachmaninov, Chopin en Poulenc.

Lees verder


donderdag 24 november 2010

LVC ontraadt crematoria gebruik van kartonnen of wollen kisten

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) adviseert de Nederlandse crematoria om géén kartonnen of wollen kisten meer te accepteren. De LVC - waarbij alle crematoria in ons land zijn aangesloten - kwam tot dit besluit na een aantal gevaarlijke situaties rondom de crematie van dergelijke kisten. “Hierbij kwamen zowel de veiligheid van de medewerkers als de werking van de technische installaties, maar óók de piëteit naar de nabestaanden ernstig in het gedrang”, aldus LVC-secretaris J.M.H.J. Keizer. “Om dit te vermijden is het van belang dat crematoria met uitvaartondernemingen overleggen dat zij een wollen of kartonnen kist in combinatie met een crematie afraden.”

Lees verder


donderdag 24 november 2010

Belgen hoeven niet meer naar Nederland voor crematie

Bij de stedelijke begraafplaats in Lommel wordt een crematorium gebouwd. Hierdoor hoeven nabestaanden uit de omgeving voor een crematie niet meer naar het Nederlandse Heeze, Hasselt (B) of Turnhout(B), dat meldt Het Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 24 november 2010

Families hoeven lintjes na overlijden niet meer in te leveren

Er moet een einde komen aan het terugvorderen van Koninklijke onderscheidingen, dat meldt Trouw. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel van de SP dat wil dat nabestaanden de onderscheidingen mogen houden.

Lees verder


donderdag 23 november 2010

Uitvaartbedrijf bezorgt rouwpost tijdens staking zelf

Een uitvaartondernemer uit Vries (Drenthe) gaat de rouwpost tijdens stakingen van TNT zelf bezorgen. De ondernemer wil voorkomen dat klanten de dupe worden van nieuwe stakingen, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 23 november 2010

Veel doden bij begrafenis in Pakistan

Bij een begrafenis in een dorpje in Pakistan zijn veertien doden gevallen, dat meldt Nieuws.nl. Het ongeluk gebeurde toen een afdekplaat van een septic tank het begaf.

Lees verder


donderdag 23 november 2010

Asverstrooiing in natuurgebieden van Noord-Holland

Steeds vaker willen mensen hun overleden dierbare kunnen gedenken op een plek in de natuur die juist voor hem of haar zo bijzonder was. Zij hebben dan ook de wens er de as van de overledene te verstrooien. Om as te mogen verstrooien is echter altijd toestemming nodig van de grondeigenaar. Vanaf 1 december 2010 maken Monuta en Landschap Noord-Holland het mogelijk as te verstrooien in een aantal natuurgebieden van Landschap Noord-Holland.

Lees verder


donderdag 23 november 2010

Jongen bekent vernielingen op begraafplaats Heerde

De 17-jarige Heerdenaar die vorige week werd aangehouden als verdachte in de grote vernielingszaak op de begraafplaats in Heerde heeft bekend. Volgens de politie is de jongen vooralsnog de enige verdachte in de zaak. Wat de jongen ertoe heeft gebracht om een ravage aan te richten op de begraafplaats is niet naar buiten gebracht.

Lees verder


donderdag 23 november 2010

Nieuwe uitspraken van de Ombudsman voor het uitvaartwezen:

Zojuist zijn er op de website van de Stichting Klachteninstituut voor het uitvaartwezen (www.klachteninstituutuitvaartwezen.nl) drie nieuwe uitspraken geplaatst.

Lees verder


donderdag 23 november 2010

RUG doet onderzoek naar hulp nabestaanden van moord

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaat onderzoeken hoe nabestaanden van slachtoffers van moord beter kunnen worden geholpen, dat meldt de Telegraaf. Veel van deze nabestaanden krijgen te maken met posttraumatische stress.

Lees verder


donderdag 22 november 2010

Lotgenotengroep voor jongeren in rouw

Vanaf 9 december start Humanitas Eemland een lotgenotengroep voor jongeren in rouw, dat meldt destadamersfoort.nl. Elk jaar krijgen 7000 jongeren te maken met een sterfgeval in hun gezin.

Lees verder


donderdag 22 november 2010

Dieseltekort legt crematoria grotendeels stil

Door het enorme dieseltekort in de Centraal-Chinese stadsprovincie Chongqing liggen de meeste crematoria in de omgeving compleet stil, dat meldt Elsevier. De ovens van 28 van de 30 crematoria draaien op diesel, maar die kunnen door het tekort van de brandstof de vraag niet aan. Inmiddels liggen de koelingen in de 31 miljoen zielen tellende stadsprovincie overvol.

Lees verder


donderdag 22 november 2010

Debat over cremeren in Turkije

Veel begraafplaatsen in Turkije kampen met een ruimte tekort en zullen binnen enkele maanden vol zijn. Mustafa Akaydýn, burgemeester van Antalya, kwam daarom met het idee om een crematorium op hun begraafplaats te openen. Dit ontketende een fel debat in het land, dat meldt Hürriyet Daily News.

Lees verder


donderdag 20 november 2010

OM wil neuroloog begrafenis laten betalen

Het Openbaar Ministerie wil dat een neuroloog van het VieCuri ziekenhuis in Venlo de begrafeniskosten van een 14-jarig meisje gaat betalen. Het OM eist dat in de rechtszaak die al sinds 2004 tegen de man loopt, dat meldt dagblad de Limburger.

Lees verder


donderdag 20 november 2010

Jongen verdacht van vernielingen begraafplaats Heerde

Een 17-jarige jongen uit Heerde is door de politie opgepakt als verdachte in de grote vernielingszaak op de begraafplaats aan Meester Nijhoffstraat in Heerde. Eind juli werden daar 56 graven vernield.

Lees verder


donderdag 19 november 2010

Bezoekers klagen over Noorderbegraafplaats

Bezoeker van de Noorderbegraafplaats in Amsterdam zijn niet tevreden over het onderhoud van de begraafplaats, dat meldt Buurleven.nl. Het stadsdeel (verantwoordelijk voor de begraafplaats) zou te weinig aan het onderhoud doen.

Lees verder


donderdag 19 november 2010

Toeristen bezoeken graf Harry Potter

Op een militaire begraafplaats in het Israëlische Ramla ligt het graf van Harry Potter. Het gaat hier niet om de wereldberoemde hoofdpersoon uit de boeken van J.K. Rowling, maar om een soldaat die in 1939 op 18-jarige leeftijd sneuvelde. Het graf van de naamgenoot van de hoofdpersonage uit de bekende films en boeken trekt een stroom van toeristen naar de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 19 november 2010

Crematorium Boshuizen bijna gereed

De bouw van het nieuwe crematorium van Dela op begraafplaats Boshuizen nadert zijn voltooiing. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Venray kreeg deze week een uitgebreide rondleiding op de bouwplaats van het crematorium dat in februari 2011 in gebruik wordt genomen.

Lees verder


donderdag 19 november 2010

Begrafenisondernemer veroordeeld voor cremeren diamanten

Een begrafenisondernemer uit het Belgische Lier is veroordeeld voor het mee cremeren van een diamanten ring. De ondernemer moet 4.500 euro betalen aan de nabestaanden van de overledene, dat meldt Nieuwsblad.be.

Lees verder


donderdag 19 november 2010

Ouders eindigen in massagraf

In de afgelopen maanden zijn op een begraafplaats in Baasrode(B) 1200 graven geruimd. Helaas zijn daarbij een aantal fouten gemaakt waardoor de resten van de ouders van Julien Moens in een massagraf terecht zijn gekomen, dat meldt de Standaard.

Lees verder


donderdag 17 november 2010

135 jaar Moscowa en afronding eerste fase Masterplan

Met het openen van een nieuw hek bij de ingang van het monumentale Rooms Katholieke gedeelte op begraafplaats Moscowa heeft de burgemeester van Arnhem – mevrouw Pauline Krikke – op 16 november de eerste fase van het Masterplan 'van begraafplaats naar begraafpark’ officieel afgesloten en werd stilgestaan bij het 135-jarig bestaan van Moscowa. Ter gelegenheid hiervan ontving de heer P. Goderis van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Midden Gelderland een cheque van € 10.000 euro voor zijn organisatie uit handen van burgemeester Pauline Krikke en Henry Keizer, de bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep'.

Lees verder


donderdag 17 november 2010

Huisdieren mee in graf van baasje

In het Duitse Teltow kunnen eigenaren van huisdieren binnenkort worden begraven met hun trouwe viervoeter, dat meldt het AD. Op dit moment is het in Duitsland nog verboden om dieren en mensen te begraven op dezelfde begraafplaats, maar daar komt binnenkort verandering in.

Lees verder


donderdag 17 november 2010

Merendeel uitvaarten slecht verzekerd, provisieloze verzekering kwart goedkoper

Ruim 65% van de Nederlanders heeft geen uitvaartverzekering of is onderverzekerd*. Een provisieloze uitvaartverzekering is tot een kwart goedkoper en moet hieraan een einde maken.

Lees verder


donderdag 17 november 2010

Uitvaart docent vanuit klaslokaal

Afgelopen donderdag overleed docent Douwe Griffioen (69). Omdat de school alles voor hem was vindt zijn uitvaart plaats vanuit zijn school in Steenwijk, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 17 november 2010

Eerste graflift Vlaanderen in gebruik

De gemeente Berlaar heeft naar eigen zeggen de eerste begraafplaats in België die beschikt over een graflift. Het Gazet van Antwerpen meldt dat de graflift in tegenstelling tot in Nederland in Vlaanderen nog niet bekend is.

Lees verder


donderdag 16 november 2010

Lichaam Deense astronoom opgegraven

Het lichaam van de in 1601 overleden astronoom Tycho Brahe is maandag opgegraven door een team van internationale onderzoekers, dat meldt Trouw. Het team wil uitzoeken of de bekende Deen is vermoord of dat hij destijds overleed aan de gevolgen van een blaasontsteking.

Lees verder


donderdag 16 november 2010

Monuta en Siebel Juweliers brengen gedenksieraden op de markt

Apeldoorn, 15 november 2010

Steeds vaker hebben nabestaanden de wens om iets tastbaars van een overleden dierbare dichtbij te dragen. Om in deze groeiende vraag te voorzien hebben Siebel Juweliers en Monuta samen een collectie gedenksieraden ontwikkeld. In deze sieraden kan een gedeelte van de as van de overledene worden bewaard.

Lees verder


donderdag 15 november 2010

Vermoorde moeder werd eenzaam begraven

In februari 2008 werd het lichaam van de 26-jarige Katrina Kanyak uit Baarle-Nassau gevonden in haar echtelijke woning. Haar man is al tweeënhalf jaar hoofdverdachte in deze zaak, maar toch is hij in staat geweest om haar tegen de wil van haar Wit-Russische familie te laten begraven in Nederland.

Lees verder


donderdag 15 november 2010

Hanny Veerkamp stort in tijdens begrafenis

Tijdens de uitvaart van Nel Veerkamp op begraafplaats Vredenhof is dochter Hanny flauw gevallen. Dat gebeurde op het moment dat ze met familie rozenblaadjes verstrooide over het graf van de excentrieke realityster.

Lees verder


donderdag 15 november 2010

Film Krematorium Niederrhein Willich

In opdracht van het Krematorium Niederrhein Willich heeft Uitvaart.tv een film geproduceerd voor dit voor Duitsland unieke Krematorium dat deel uit maakt van onder andere de Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Best en 'de Facultatieve Groep'.

Lees verder


donderdag 15 november 2010

Stoffelijke resten Tilburgse priester Peerke Donders bijgezet

In de gerestaureerde Sint Petrus en Paulus kathedraal van Paramaribo zijn de stoffelijke resten van Petrus ‘ Peerke’ Donders afgelopen zaterdag bijgezet, dat meldt de Wereldomroep. De priester uit Tilburg wijdde een groot deel van zijn leven aan het helpen van melaatsen in het plaatsje Batavia in Suriname. In 1982 werd hij door de Paus zalig verklaard.

Lees verder


donderdag 15 november 2010

Protestmars om vermoorde broers te mogen begraven in Turkije

Zo’n 250 mensen hebben dit weekend meegelopen in een protestmars in het Belgische Meulebeke. Ze deden dat om de familie van de twee vermoorde broers Suleyman en Ugur Aygün te steunen. De ouders willen hun zoons begraven in het familiegraf in hun geboortedorp in Turkije, maar dat staat de onderzoeksrechter niet toe.

Lees verder


donderdag 14 november 2010

Man vast voor beroving bij crematorium Breda

De politie heeft een 25-jarige man aangehouden die verdacht wordt van de brutale overval op een 75-jarige weduwe bij het crematorium in Breda. De overvaller lokte de vrouw maandagmorgen met een smoes naar het uitvaartcentrum aan de Tuinzigtlaan.

Lees verder


donderdag 12 november 2010

Wat wilt u de wereld nalaten als u overlijdt?

Nadenken over het idee dat je er niet meer zal zijn. Dat is geen leuke gedachte, maar wel nuttig daar eens bij stil te staan. Met de online campagne “Wat wilt u de wereld nalaten als u overlijdt? Zeg het nu!” wil Centraal Beheer Achmea vooral het bewustzijn verhogen.

Lees verder


donderdag 12 november 2010

Spelers Feyenoord vormen erehaag bij uitvaart Blankemeijer

Een aantal spelers en de technische staf van Feyenoord zullen zaterdag een erehaag vormen tijdens de uitvaart van clubman Fred Blankemeijer, dat meldt het AD. Blankemeijer was speler, scout en medewerker bij de club uit Rotterdam.

Lees verder


donderdag 11 november 2010

DELA biedt ook bestaande polishouders een lagere premie aan

Eindhoven, 11 november 2010 - Met ingang van 31 december 2010 maakt DELA het voor bestaande polishouders mogelijk om over te stappen naar de vernieuwde overlijdensrisicoverzekering. De premies van het DELA LeefdoorPlan zijn verlaagd en nabestaandenzorg is vanaf dat moment via de polisvoorwaarden gegarandeerd; een overlijdensrisicoverzekering met een natura-component.

Lees verder


donderdag 11 november 2010

Video over bermmonumenten: Private gedenkplekken in openbare ruimte

In heel Nederland vind je honderden bermmonumenten. Vooral de laatste jaren komen er steeds meer, ook in Noord-Nederland. De meeste gedenkstenen staan er voor jonge verkeersslachtoffers.

Lees verder


donderdag 11 november 2010

Brief van TNT Post van 10 november 2010 aan uitvaartondernemingen: Actuele stakingsinformatie

In een brief van 10 november 2010 informeert TNT Post alle uitvaartondernemingen over de landelijke staking op 16 november a.s. en de gevolgen voor de rouwpost. Lees hier de hele brief.

Lees verder


donderdag 10 november 2010

Assieraden van Glasbranderij Vuurvliegje

Bij Glasbranderij Vuurvliegje kunt u op bestelling AS of HAAR in glazen sieraden laten branden. Door het dragen van dergelijke kunstwerkjes, kunt u de herinnering aan uw dierbare, op een tastbare manier dichtbij u houden.

Lees verder


donderdag 10 november 2010

Kist BN'er Nel Veerkamp bekleed met panterprint

Nel Veerkamp zal maandag worden begraven in een kist die is bekleed met panterprint, dat meldt de Telegraaf. Op de deksel van de glanzende witte kist staat haar naam en een afbeelding van een tijgerkop in 756 Swarovski steentjes.

Lees verder


donderdag 10 november 2010

‘Crematorium Noord lijkt een prestigeproject’

Tegenstanders van het nieuwe crematorium op de Noorderbegraafplaats in Amsterdam hebben hun laatste hoop gevestigd op Lodewijk Asscher, dat meldt De Echo. De wethouder van financiën wordt in een brandbrief gevraagd om de nieuwbouw tegen te houden. Een woordvoerster zegt in de krant dat het crematorium een prestigeproject lijkt te worden. Volgens haar zijn veel omwonenden ‘doodsbang’ dat de stadsdeelraad de bouwplannen er door drukt.

Lees verder


donderdag 10 november 2010

Zondag 12 december: Wereldlichtjesdag, herinnering aan verloren kinderen

Op zondag 12 december –de tweede zondag in die maand- worden over de hele wereld, precies om 19.00 uur plaatselijke tijd, lichtjes gebrand ter nagedachtenis aan verloren kinderen.
Door het tijdsverschil tussen de verschillende zones, zal er in één etmaal een symbolische  golf van licht over de wereld gaan.
Door een kaars aan te steken, geeft u uitdrukking aan uw verbondenheid met ouders, broers en zussen en anderen, die een kind hebben verloren. 

Lees verder


donderdag 10 november 2010

Opnieuw aangifte van grafroof in Losser

Bij politie Twente is opnieuw aangifte gedaan tegen het bestuur van Heilige Maria Geboortekerk in Losser. Dit keer gaat het om een vrouw uit Friesland die aangifte heeft gedaan van het onrechtmatig laten ruimen van het graf van haar grootouders op het kerkhof, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 9 november 2010

Steeds meer Duitsers kiezen voor een crematie

Cremeren is meer en meer de trend aan het worden in de Duitse uitvaartbranche. Een onderzoeksbureau heeft in opdracht van een grote Duitse verzekeraar onderzoek gedaan naar de uitvaartwensen onder Duitsers, dat meldt Ptext.de.

Lees verder


donderdag 9 november 2010

D66-raadslid wil grafmonumenten langs openbare weg verbieden

D66-raadslid Charles ten Hengel wil dat er in de gemeente Terneuzen een verbod komt op grafmonumenten langs de openbare weg, dat meldt BN de Stem. Volgens het raadslid leveren de monumenten extra gevaar op voor de verkeersveiligheid.

Lees verder


donderdag 8 november 2010

Laat uw grafsteen stralen (Video)

Memorial Design, bekend om de roestvast stalen monumenten, urnen, vazen en windlichten van hoogwaardige kwaliteit, heeft een nieuw materiaal ontwikkeld. Een innovatie speciaal voor de uitvaartbranche, dat de uitstraling van grafmonumenten zal veranderen: illustone®

Lees verder


donderdag 8 november 2010

GUV’s wagenpark milieuvriendelijk

Sinds een tijdje heeft GUV haar wagenpark vernieuwd en daarbij gekozen voor milieuvriendelijke, degelijke auto’s. Daarnaast is gekozen voor een eenheid in het wagenpark en zijn het allemaal zwarte volkswagens. DAGO in Aalten heeft deze geleverd.

Lees verder


donderdag 5 november 2010

Nieuw: Bedrijfsfilm van CVU Rotterdam gemaakt door Uitvaart.tv

CVU Uitvaartzorg is een dienstverlener op het gebied van het verzorgen van piëteitsvolle uitvaarten tegen aanvaardbare prijzen, volgens de specifieke wensen van de cliënt en met respect voor ieders persoonlijke levensbeschouwing. Hierbij staat het streven naar een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening met de grootste toewijding voorop.

Lees verder


donderdag 4 november 2010

Overvaller gebruikt rouwadvertentie om weduwe te beroven in Breda

Een bejaarde vrouw (75) is maandagmorgen het slachtoffer geworden van een brutale overval bij het crematorium aan de Tuinzigtlaan in Breda, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 4 november 2010

Fred Meeuwsse Koninklijk onderscheiden

Tijdens de drukbezochte receptie op 6 november ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van Nardus Samenwerkende Uitvaartorganisaties is Fred Meeuwsse benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden opgespeld door de heer Jos Penninx, Burgemeester van de gemeente Voorst.

Lees verder


donderdag 4 november 2010

As 300 overledenen moet worden uitgestrooid

In Dendermonde (België) laat de gemeente volgend jaar de as uit strooien van driehonderd urnen waarvan de concessie is vervallen, dat meldt het Nieuwsblad. Op begraafplaatsen worden met regelmaat graven geruimd en het stadsbestuur van Dendermonde vindt dat dit ook hoort te gebeuren met urnen.

Lees verder


donderdag 4 november 2010

Einde in zicht voor zelfmoordpreventielijn

De overheid wil de financiële steun voor de zelfmoordpreventielijn 113 en de website 113online.nl stop zetten, dat meldt Spits. Hiermee hangt de toekomst van het platform aan een zijden draadje. Het zelfmoordpreventieplatform biedt anoniem hulpverlening aan mensen die denken over zelfmoord, aan hun naasten en nabestaanden.

Lees verder


donderdag 4 november 2010

Oude beuk zorgt voor ravage op Zwols kerkhof

Op de algemene begraafplaats in Zwolle is een oude beuk omgewaaid. De boom viel daarbij op tien graven die daardoor werden vernield. De wortels van de boom zijn in de loop van de jaren aangetast, waardoor de boom door de herfstwind omwaaide. Verschillende graven zijn hierbij omgevallen of zelfs helemaal doormidden gebroken.

Lees verder


donderdag 4 november 2010

Gemeentelijke begrafenissen geschrapt

De gemeente Oosterhout is van plan te gaan bezuinigen op gemeentelijke uitvaarten dat meldt BN de Stem. In de toekomst worden Oosterhouters die na hun dood zijn aangewezen op een gemeentelijke uitvaart waarschijnlijk alleen nog maar gecremeerd. De gemeente hoopt zo jaarlijks 5.000 euro te besparen.

Lees verder


donderdag 4 november 2010

Online shop voor geplastificeerde menselijke resten

De bekende Duitse anatoom Gunther von Hagens is een online webshop begonnen waar geplastificeerde menselijke resten gekocht kunnen worden. De Duitser die vooral bekend is van zijn exposities met ontlede lijken zegt de lichaamsdelen enkel te verkopen aan mensen die deze nodig hebben voor hun werk.

Lees verder


donderdag 3 november 2010

Verjaardagsfeest voor Zorgvlied

Met een lasershow en een animatiefilm heeft begraafplaats Zorgvlied haar 140-jarige verjaardag groots gevierd. De aula van de begraafplaats werd gevuld met rook waarna mensen konden genieten van het spektakel.

Lees verder


donderdag 3 november 2010

Babysterfte Nederland bij hoogste van Europa

Het aantal baby’s dat in ons land sterft tijdens de bevalling is een van hoogste van Europa, dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht. Verschillende media melden dat er mogelijk een verband is tussen dat hoge aantal en het feit dat er veel met verloskundigen wordt gewerkt.

Lees verder


donderdag 3 november 2010

Uitvaart Mulisch live bij de NOS

De NOS zendt aanstaande zaterdag een live registratie uit van de uitvaart van Harry Mulisch. De uitzending begint om 10.45 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur (Nederland 1).

Lees verder


donderdag 3 november 2010

Herdenkingswandeltocht op Zwolse begraafplaatsen

Mensen die een dierbare op een bijzondere manier willen herdenken kunnen op zaterdagavond 20 november meelopen met een speciale wandeltocht.

Lees verder


donderdag 3 november 2010

Zetten krijgt mogelijk een algemene begraafplaats

De gemeente Overbetuwe gaat onderzoeken of een algemene begraafplaats in Zetten haalbaar is, dat meldt de Gelderlander. De gemeente wil daarmee bekijken of het tegemoet kan komen aan de wens van verschillende inwoners van Zetten.

Lees verder


donderdag 3 november 2010

Begraafplaats ligt vol met wortels

Een Belgische begraafplaats is na ruimwerkzaamheden per ongeluk volgestort met wortels en daar is men niet blij mee, dat meldt het Nieuwsblad. Op een oud stuk van het kerkhof in Baasrode staan alleen nog maar een paar graven waarop eeuwig durende concessie rust. Alle andere graven zijn geruimd. Maar de vrijgekomen grond ligt nu helemaal vol met wortels.

Lees verder


donderdag 3 november 2010

Digitaal rouwen steeds populairder

Een mail sturen naar een dierbare overledene is de nieuwe manier van rouwen, dat meldt de Telegraaf. Steeds vaker staan er in overlijdensadvertenties ook een website vermeld, waarop berichten voor de overledene en condoleances kunnen worden achtergelaten. Het is zelfs mogelijk om een voicemail in te spreken of nog eens met de dode te ‘praten’ via een e-mail.

Lees verder


donderdag 2 november 2010

Buurt vreest komst crematorium

Buurtbewoners van begraafplaats Eikenhof in Heemskerk vrezen dat er door de komst van een crematorium veel verkeersoverlast in de buurt gaat ontstaan, dat meldt het Noordhollands Dagblad. De komst van een (klein) crematorium is echter nog lang niet zeker, toch zijn de eerste bezwaarschriften alvast ingediend.

Lees verder


donderdag 2 november 2010

Veelpleger steelt van begraafplaats

Een 38-jarige man is aangehouden op verdenking van het stelen van geld uit een kapel op de begraafplaats Orthen in Den Bosch, dat meldt Omroep Brabant. De beheerder van het kerkhof had een alarm horen afgaan en zag daarna de verdachte de kapel uitkomen.

Lees verder


donderdag 2 november 2010

Familie mag vermoorde broers niet begraven

De familie van de vermoorde Turkse broers Ugur en Suleyman Aygun die in september in Meulebeke (B) werden vermoord mag de lichamen niet in Turkije begraven, dat meldt de Morgen. De familie wil de broers volgens de traditie van de islam in Turkije begraven, maar dat mag niet van de Kortrijkse onderzoeksrechter.

Lees verder


donderdag 1 november 2010

Aandacht voor Allerzielen bij de KRO

Op de dag van Allerzielen zendt de KRO Ode aan de Doden uit, gepresenteerd door Karin de Groot. Familieleden, vrienden en collega’s brengen een eerbetoon aan een overleden dierbare.

Lees verder


donderdag 1 november 2010

Rebel's begrafenisonderneming biedt nu ook uitvaartverzekeringen

Trudy Floor-Rebel en Mijndert Rebel van Rebel’s Begrafenisonderneming hebben de Vakopleiding uitvaartverzekeringen met goed gevolg afgerond. Op de vraag waarom deze opleiding nodig was antwoordt Mijndert Rebel: “Met deze opleiding kunnen wij zelf mensen adviseren over een uitvaartverzekering die past bij hun uitvaartwensen.

Lees verder


donderdag 1 november 2010

Publiek welkom bij begrafenis Harry Mulisch

Harry Mulisch wordt aanstaande zaterdag om 14.30 uur begraven op Zorgvlied in Amsterdam. Een woordvoerder van de begraafplaats heeft dat laten weten aan RTV Noord-Holland.

Lees verder


donderdag 1 november 2010

Amsterdamse begraafplaats Sint Barbara opgetekend

De begraafplaats Sint Barbara is nu ook vastgelegd in een boek met tekeningen van veel grafmonumenten en andere bijzonderheden op de begraafplaats. De tekeningen zijn vervaardigd door historisch pentekenaar Ben Speijdel.

Lees verder


donderdag 1 november 2010

Honderden bezoekers bij opendag crematorium op Heidehof

Monuta heeft dit weekend honderden bezoekers op bezoek gehad bij de opendag van het vernieuwde crematorium in Ugchelen. Er waren zelfs zoveel mensen gekomen dat er tijdens rondleidingen wachttijden ontstonden, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 1 november 2010

Antwerpen krijgt ecologische begraafplaats

Antwerpen is de eerste stad in Vlaanderen waar nabestaanden de as van een overledene kunnen begraven in een ecologisch begraafbos. In een beukenbos achter begraafplaats Schoonselhof worden hiervoor twee stroken van 2.000 vierkante meter vrijgemaakt, dat meldt Het Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 1 november 2010

2 november: 3de editie van de auditie van ViVace Uitzendburo en Monuta plaats

Op dinsdag 2 november 2010 vindt de 3de editie van de auditie / kennismakingsdag van ViVace Uitzendburo en Monuta plaats. ViVace, “Live muziek als laatste eerbetoon” werkt samen met Monuta inzake ‘live’ muziek tijdens de uitvaartplechtigheid. Plaats van handeling is de Nationale Reisopera, Perikweg 97 te Enschede. Voor deze auditie hebben zich ruim 60 deelnemers ingeschreven waaronder zangers, solisten instrumentaal, ensembles, bands en een koor.

Lees verder


donderdag 1 november 2010

Vernielingen op Joodse begraafplaats

Een Joodse begraafplaats in het noordoosten van Frankrijk heeft bezoek gehad van vandalen. Deze hebben bijna vijftig grafstenen omver gegooid, dat melden verschillende Franse media.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder