Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2019

vrijdag 28 juni 2019

Meer onkruid op begraafplaats leren accepteren

Vorig jaar kwamen er veel klachten binnen over de grote hoeveelheid onkruid op de begraafplaats aan het Keern in Hoorn. De gemeente heeft toen actie ondernomen om er voor te zorgen dat de overlast afneemt. Maar de verantwoordelijk wethouder heeft de raad onlangs laten weten dat een onkruidvrije begraafplaats haast niet meer mogelijk is in dit ‘chemie vrije tijdperk’.

Lees verder


donderdag 27 juni 2019

Gemma van Baasbank is Ritueelbegeleider van het Jaar 2019

Tijdens de bijzondere ledenvergadering van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders op zaterdag 15 juni 2019 is Gemma van Baasbank verkozen tot ‘Ritueelbegeleider van het Jaar’.

Lees verder


donderdag 27 juni 2019

Vlucht gemist door ontbreken stempel urn

Paul Rutten zou onlangs met een vlucht van Transavia naar Alicante vliegen om daar de as van zijn ouders uit te strooien. Rutten was op tijd ingecheckt maar miste zijn vlucht omdat iemand bij het boarden vond dat hij eerst een stempel moest halen voor de urn die hij in zijn handbagage had.

Lees verder


woensdag 26 juni 2019

Update crematorium Etten

De Raad van State (RvS) heeft het bestemmingsplan voor het crematorium in Etten voorlopig geschorst. De RvS kreeg de indruk dat de initiatiefnemer slechts twee alternatieve locaties voor het crematorium had onderzocht.

Lees verder


woensdag 26 juni 2019

Begraafplaats Zevenbergen bijna miljoen duurder dan begroot

Er kan soms wel een afwijking ontstaan in een begroting en de uiteindelijk kosten van een project. Maar bij de aanleg van de nieuwe begraafplaats Noordtoren in Zevenbergen zijn de kosten meer dan 900.000 euro hoger dan begroot. Daar is burgemeester Klijs zeer ontevreden over.

Lees verder


woensdag 26 juni 2019

Veel inschrijvingen voor nieuwe natuurbegraafplaats bij abdij

Ruim honderd mensen hebben zich al ingeschreven voor een graf op de nieuwe natuurbegraafplaats Koningakker bij abdij Koningsoord. De mensen die zich hebben ingeschreven voor een graf op de begraafplaats bij Arnhem en Oosterbeek krijgen de eerste keuze, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


dinsdag 25 juni 2019

Eerste rouwdoula van Nederland opent deuren

Vanaf 3 juli opent de eerste rouwdoula van Nederland haar deuren. Patty Duijn introduceert hiermee het nieuwste beroep van Nederland. Waar een doula emotionele en praktische begeleiding geeft tijdens de zwangerschap en aan het begin van een nieuw leven, doet een rouwdoula dat aan de andere kant van de levenslijn.

Lees verder


dinsdag 25 juni 2019

Bronzen beeld gestolen van graf begraafplaats Groningen

Op het graf van de broer van Wim Dijkstra stond een mooi bronzen beeld die een denker verbeeldt. Het monument past bij de broer van Dijkstra. Grafrovers hebben het deze week helaas gestolen. Het is het tweede bronzen object dat in korte tijd is gestolen op begraafplaats Selwerderhof, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


dinsdag 25 juni 2019

Minder zelfdodingen in 2018

In 2018 daalde het aantal zelfdodingen met bijna 5 procent tot 1 829, waarvan 1 176 mannen en 653 vrouwen. Het aantal mannen dat een einde aan hun leven maakt, is al jaren ongeveer twee keer zo hoog als het aantal vrouwen. Onder mannen waren er echter 10 procent minder zelfdodingen dan een jaar eerder, onder vrouwen nam het aantal iets toe. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Lees verder


vrijdag 21 juni 2019

Hoe zou jij het willen? Als de dood dichterbij komt

Wat kun je al regelen, als je te horen hebt gekregen dat je doodgaat? Dit boek kan de jongere helpen om na te denken over zijn/haar eigen afscheid en uitvaart. Het is een ‘werkboek’ waarin naast het lezen van de praktische informatie, tips en ideeën ook geschreven en getekend kan worden.

Lees verder


vrijdag 21 juni 2019

Oude begraafplaats Raamsdonk gesloten

De gemeente Geertruidenberg overweegt om de oude begraafplaats achter de Lambertuskerk in Raamsdonk te sluiten. Door de hoge waterstand kan er volgens de verantwoordelijk wethouder eigenlijk niet meer worden begraven, dat meldt BN De Stem.

Lees verder


donderdag 20 juni 2019

Overheid start campagne over het levenseinde

De overheid start een campagne om terminaal zieke mensen te helpen als ze vragen hebben over hun naderende dood, dat meldt Trouw. Minister Hugo de Jonge wil dat mensen op tijd in gesprek gaan met anderen over hun levenseinde.

Lees verder


woensdag 19 juni 2019

Dineren met de dood

Dit weekend openen na sluitingstijd de deuren van Museum Tot Zover voor een uniek theatraal diner: The Last Supper. Gasten nemen zelf een gerecht mee dat zij als laatste avondmaal zouden willen hebben, en dineren in het donker in het museum – tussen de doodskisten. Per avond zijn er slechts twaalf plaatsen beschikbaar.

Lees verder


woensdag 19 juni 2019

Wateroverlast uitvaartcentrum Apeldoorn

In het uitvaartcentrum van DELA aan de Van der Houven van Oordtlaan in Apeldoorn is dinsdag een waterleiding gebroken. Daardoor liep de kelder van het uitvaartcentrum vol met water, dat meldt de Stentor.

Lees verder


dinsdag 18 juni 2019

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: The Hearse & Limo Company

The Hearse & Limo Company levert moderne, comfortabele en uiterst stijlvolle rouwauto's vanuit een continue voorraad in Europese en Amerikaanse rouwvoertuigen.

Lees verder


maandag 17 juni 2019

Eigenaar grafmonument gezocht

De politie in Dinxperlo heeft enkele weken geleden een grafmonument gevonden. Omdat niet duidelijk is van wie het grafmonument is of dat iemand er mogelijk afstand van heeft gedaan is de politie opzoek naar de eigenaar.

Lees verder


maandag 17 juni 2019

Uitspraak ombudsman: Diverse klachten bij uitvaart

Klacht
Klaagster vindt dat de uitvaartondernemer de uitvaart van haar moeder niet correct uitvoerde. Zij rekent dit de uitvaartondernemer zwaar aan en is niet bereid het gehele overeengekomen bedrag te betalen. De uitvaartondernemer geeft klaagster een compensatie van € 350,-, maar is niet bereid om verder aan haar wensen tegemoet te komen.

Lees verder


maandag 17 juni 2019

Zaak ombudsman: Geen opvang bij mortuarium, overledene meegegeven zonder opdracht nabestaanden

Klacht
Klaagster is verbijsterd over hetgeen zij meemaakte bij het plotselinge overlijden van haar zoon: in het mortuarium werd zij aan haar lot overgelaten en werd haar geen enkele informatie gegeven over de gang van zaken, laat staan dat ze werd opgevangen. Zonder dat ze daartoe opdracht gaf, zonder haar medeweten en zonder dat er een opdracht tot uitvaart overeen was gekomen, vervoerde de uitvaartverzorger haar zoon van het mortuarium naar zijn uitvaartcentrum.

Lees verder


maandag 17 juni 2019

Ombudsman: Nabestaanden zelf verantwoordelijk voor uitkering polis

De ombudsman voor de uitvaart heeft een aantal nieuwe uitspraken gepubliceerd. De uitspraak in dit artikel gaat over een nabestaande die haar uitvaartondernemer aansprakelijk stelt voor het feit dat de polissen minder uitkeren dan verwacht.

Lees verder


vrijdag 14 juni 2019

Zevenaar krijgt twee nieuwe crematoria

De gemeente Zevenaar is bereid om het bestemmingsplan voor de Doesburgseweg 16 te wijzigen zodat er een klein crematorium gebouwd kan worden. Het nieuwe crematorium is een initiatief van Haagen Uitvaartverzorging.

Lees verder


donderdag 13 juni 2019

Natuurbegraafplaats in Coevorden

Het ziet er naar uit dat er een natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd bij het dorp Meppen in de gemeente Coevorden. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het plan om een natuurbegraafplaats van ongeveer 24 hectare te realiseren, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


woensdag 12 juni 2019

Vrijwilligers halen onkruid weg op begraafplaats Rothem (video)

Op de katholieke begraafplaats in Rothem hebben vrijwilligers het afgelopen weekend het onkruid weggehaald tussen de graven. Eerder zorgde een vrijwillige beheerder voor het onderhoud, maar sinds de parochie geen geld meer had voor zijn materialen moest deze zijn taken neerleggen.

Lees verder


dinsdag 11 juni 2019

Graven vernield op Goeree-Overflakkee

Op begraafplaats Enkele Ring in Sommelsdijk zijn vier graven vernield. Het gaat om oude graven die omvergetrokken of geschopt zijn.

Lees verder


dinsdag 11 juni 2019

Natuurbegraafplaats bij algemene begraafplaats Oosterhout

De stichting Begraafplaatsen Oosterhout (SBO) die gaat over het beheer van gedenkpark Leijsenakkers wil een natuurbegraafplaats realiseren. De stichting wil de algemene begraafplaats uitbreiden met 1 hectare grond en heeft voor de aankoop daarvan een garantstelling nodig van de gemeente, dat meldt Oosterhout.nieuws.nl.

Lees verder


vrijdag 7 juni 2019

Urn gevonden bij Eindhoven Airport

De politie is opzoek naar de eigenaar van een urn die in mei is gevonden in de buurt van Eindhoven Airport. Het gaat om een urn waar een foto van een vrouw aan is bevestigd.

Lees verder


vrijdag 7 juni 2019

Onderhoud begraafplaats Sittard niet op orde

Op de monumentale begraafplaats Lahrhof in Sittard krijgt onkruid te veel kans om door te groeien. De Limburger meldt dat het onkruid graven en paden overwoekerd.

Lees verder


donderdag 6 juni 2019

Tentoonstelling over rouw om dode dieren in Museum Tot Zover

De rouwcultuur rondom dieren bloeit. Na de dood krijgen hond of kat steeds vaker een waardig afscheid en voor omgekomen varkens worden stille tochten gehouden. Expositie De Laatste Aai in het Amsterdamse Museum Tot Zover toont deze trend en belicht onze relatie met dode dieren. Er is werk van een keur aan kunstenaars, waaronder herman de vries, Stephan Vanfleteren, Jop Vissers Vorstenbosch en Tinkebell. Nooit eerder was er een tentoonstelling over dit thema.

Lees verder


donderdag 6 juni 2019

Nieuw boek van Henselmans ‘Wegwijzer voor nabestaanden’

‘Laat je niet kisten door de commercie’ van Marieke Henselmans deed de afgelopen jaren het nodige stof opwaaien. Consumenten omarmden het boek. SNS gebruikte haar boeken om een proef met het onafhankelijke platform Meegeven.nl te beginnen, waar consumenten gratis informatie vinden. Door deze samenwerking werd duidelijk dat er na de uitvaart nog een heel traject van regelwerk komt.

Lees verder


donderdag 6 juni 2019

Monuta uitvaartmuziek top 10: Nederlanders traditioneel in muziekkeuze

Nederlanders zijn nog steeds erg traditioneel in hun keuze voor muziek bij een afscheid. Dit blijkt uit de Monuta uitvaartmuziek top 10, het jaarlijkse interne onderzoek van Monuta. De top drie bestaat net als vorig jaar uit de nummers ‘Ave Maria’, ‘Time to say goodbye’ en ‘Mag ik dan bij jou’. De grootste stijgers binnen de top 10 zijn ‘My Way’ en ‘We’ll meet again’. Beide nummers zijn drie plaatsen gestegen naar respectievelijk plek vier en zeven. De helft van de nummers in de top 10 zijn van Nederlandse bodem.

Lees verder


woensdag 5 juni 2019

Crowdfunding voor uitvaart ontvoerde Ewold Horn

Zeven jaar lang heeft de familie van Ewold Horn gehoopt dat de in de Filipijnen ontvoerde vogelaar levend terug zou keren naar Nederland. Vorige week kwam er een einde aan alle hoop toen Ewold tijdens een bevrijdingsactie om het leven kwam. Vrienden van de familie vragen het Nederlandse publiek om een bijdrage voor zijn uitvaart.

Lees verder


dinsdag 4 juni 2019

Verandering in samenstelling raad van commissarissen Monuta

De raad van commissarissen van Monuta verandert van samenstelling. Theo Janssen is herbenoemd voor een termijn van vier jaar als commissaris. Eric Pouw is 15 mei 2019 afgetreden als commissaris van Monuta.

Lees verder


dinsdag 4 juni 2019

Winterswijk wil crematorium

De gemeente Winterswijk wil dat er in de gemeente een crematorium komt. Het college ziet dat er veel behoefte is aan een crematievoorziening, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


maandag 3 juni 2019

Crematorium Meerbloemhof ontvangt certificaat Samen dementievriendelijk

Crematorium Meerbloemhof heeft het certificaat Samen dementievriendelijk ontvangen. De medewerkers van het crematorium zijn nu getraind om mensen met dementie nog beter te begeleiden.

Lees verder


maandag 3 juni 2019

Nieuw op Uitvaart.nl en UitvaartRotterdam.nl: Elysium afscheidsfotografie (Rotterdam)

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. De tijd tussen overlijden en uitvaart is een hectische periode, waarin u veel beslissingen moet nemen. Vaak leeft u hierdoor in een roes waardoor deze periode zo aan u voorbij kan gaan. Het kan mooi zijn om een uitvaart te laten fotograferen zodat u deze dag later nog eens terug kunt zien.

Lees verder


maandag 3 juni 2019

Begraafplaats Cauberg open voor mensen van buiten de gemeente

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft de algemene begraafplaats aan de Cauberg opengesteld voor mensen die niet in de gemeente wonen. Op de begraafplaats, aan de voet van de door veel wielerliefhebbers geliefde berg, is volgens de gemeente voldoende plek, dat meldt TV Valkenburg.

Lees verder


maandag 3 juni 2019

Drie opties voor natuurbegraafplaatsen in Twenterand

De gemeente Twenterand heeft onderzoek laten doen naar geschikte locaties om een kleine natuurbegraafplaats te realiseren. Uit dat onderzoek is gebleken dat de algemene begraafplaatsen Vriezenveen, Dennenhof en Westerhaar geschikt zijn om een natuurbegraafdeel te krijgen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


maandag 3 juni 2019

RvS buigt zich over nieuw crematorium Etten

De Raad van State zal zich aanstaande donderdag moeten buigen over de plannen om een crematorium te bouwen aan de Zeddamseweg in Etten. Vier omwonenden willen de komst van het crematorium tegenhouden omdat ze vinden dat het te dicht bij woonhuizen komt, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder