Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JANUARI 2013


Help ons en 'like' onze Facebook-pagina

31 januari 2013

Help ons en 'like' onze Facebook-pagina

Uitvaart.Com was als een van de eerste actief met Social Media. Zo registreerden we in 2007 het Twitter account @uitvaart. Met Facebook waren we iets later maar we zijn hard op weg die achterstand in te halen. Op de Facebookpagina van Uitvaart.nl komen veel van de online activiteiten samen. En uù kunt ons helpen, door onze Facebook pagina te "liken"!


27 januari 2013

Kassa: Hardinxveld-Giessendam rekent €1079,75 voor asverstrooiing

Zaterdagavond werd in het consumentenprogramma Kassa van de VARA aandacht besteed aan de kosten die gemeenten rekenen voor het verstrooien van as. De verschillen zijn enorm, zo zijn er gemeenten die helemaal niets in rekening brengen, maar anderen durven er een vermogen voor te vragen. Hardinxveld-Giessendam is volgens Kassa het duurst, daar moeten nabestaanden meer dan 1000 euro betalen om de as te verstrooien op de begraafplaats.


24 januari 2013

Oriëntatiedagen bij Docendo

Op 14 maart en 2 april bieden we een oriëntatiedag voor mensen die een functie ambiëren in de uitvaartbranche. De informatie behelst zowel werken in de postmortale zorg, de focus ligt dan op zorg voor overledene als werken in de uitvaartzorg, zorg voor nabestaanden. Voor de deelnemers houden we altijd een aantal plaatsen beschikbaar in de opleiding Uitvaartzorg die in september weer van start gaat.


22 januari 2013

De Terebinth winnaar Dickens festival

Vrienden van de Terebinth hebben een club opgericht met de naam Funeraire Erfgoeddragers. Deze groep heeft meegedaan aan het Dickens festival in Druten waar ze met hun optreden de eerste prijs behaalden.


Nieuw op Uitvaart.nl: Koester, lijkwaden van vilt

21 januari 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Koester, lijkwaden van vilt

Koester maakt prachtige, betaalbare lijkwaden van vacht en vilt. Eigenaresse Saskia Beentjes: "Met mijn lijkwaden van vilt zou ik graag een warme bijdrage willen leveren aan het afscheid van dierbaren."


Cremeren van zwaarlijvigen geen probleem

21 januari 2013

Cremeren van zwaarlijvigen geen probleem

De afgelopen dagen was er publiciteit over een paardencrematorium dat aangaf ‘zwaarlijvigen’ tot driehonderd kilo te willen gaan cremeren omdat die mogelijkheid er in Nederland niet zou zijn. In reactie hierop stelt de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) dat er op dit gebied helemaal geen probleem is en dat de recente publiciteit onnodige onrust oplevert.


Nieuwe column Mariska Overman: Januarigedachten

21 januari 2013

Nieuwe column Mariska Overman: Januarigedachten

Vergankelijkheid. Een woord dat bij elke jaarwisseling terugkomt. Luisterend naar de zoveelste lijst met allerbeste nummers van de afgelopen decennia bekruipt me altijd het gevoel van vergankelijkheid.


18 januari 2013

EOD brengt bommen tot ontploffing op begraafplaats Duinhof in IJmuiden

De Explosieven Opruimingsdienst heeft een paar oude oorlogsbommen laten ontploffen op begraafplaats Duinhof in IJmuiden. De bommen zijn gevonden door medewerkers van de begraafplaats, dat meldt het Haarlems Dagblad.


Belgen zelfs verdeeld over keuze crematie

18 januari 2013

Belgen zelfs verdeeld over keuze crematie

Cijfers van de Belgische CBS laten een opvallend verschil zien in het crematiepercentage. In Vlaanderen werden vorig jaar 58% van de overledenen gecremeerd, maar in Wallonië was dat percentage slechts 31%.


17 januari 2013

Gemeente Beemster zoekt eigenaren graven

Burgemeester en wethouders van Beemster maken bekend dat zij graag in contact willen komen met familie, rechthebbende, (of nabestaande daarvan) van verschillende graven op de algemene begraafplaats (namen en nummers via de link onderaan dit artikel). Het gaat in sommige gevallen om graven van bijna honderd jaar oud, maar ook om graven waarin begin jaren negentig nog bijzettingen hebben plaatsgevonden.


16 januari 2013

Reclamezuil bij begraafplaats Zevenberg moet weg

De reclamezuil bij begraafplaats Zevenberg in Hoogeveen moet worden verwijderd, dat meldt Regio Hoogeveen.nl. De fractie van de PvdA stelde er vorig jaar vragen over in de raad naar aanleiding van verschillende klachten van nabestaanden. Zij vinden een reclamezuil bij de ingang van een begraafplaats niet gepast. De gemeente is het daar nu ook mee eens en laat de zuil verwijderen.


16 januari 2013

Heemskerk krijgt nieuw crematorium met uitvaartcentrum

De gemeente Heemskerk wil een crematorium met een uitvaartcentrum laten realiseren. Het college heeft met zeven uitvaartorganisaties gesproken die er wel brood in zien. Daarnaast wijst een haalbaarheidsonderzoek uit dat een crematorium in Heemskerk levensvatbaar is, dat meldt Dichtbij.nl.


Kosten graf rond € 10,- per maand

16 januari 2013

Kosten graf rond € 10,- per maand

De kosten van een graf in Nederland zijn gemiddeld circa € 10,- per maand. Dat is de uitkomst van een uitgebreid onderzoek dat de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) in 2012 hield. In het onderzoek zijn met uitzondering van de kosten voor een eventueel monument alle éénmalige en jaarlijkse kosten meegenomen. Per provincie verschillen de kosten. Zo liggen Groningen (- 28%), Noord-Brabant (- 26%) en Overijssel (- 23%) lager en zijn Noord-Holland (+ 27%), Utrecht (+ 23%) en Drenthe (+ 19%) hoger dan het landelijk gemiddelde.


Memodes, nieuwe producten voor de begraafplaats op nieuwe website

14 januari 2013

Memodes, nieuwe producten voor de begraafplaats op nieuwe website

Memodes introduceert een nieuwe website en neemt de gelegenheid te baat om twee nieuwe producten, de grafkelders en de FrostTap vorstvrije kraan te presenteren. Op www.memodes.nl vindt u de uitgebreide informatie en documentatie over begraafplaatsontwerp en –inrichting. Memodes biedt als eerste sinds 2000 de mogelijkheid om op de website zelf een Honingraat urnenmuur samen te stellen. Deze functie bestaat nog steeds, nu in uitgebreidere vorm. Met veel fotomateriaal worden talloze voorbeelden getoond, om begraafplaatsbeheerders nieuwe ideeën te bieden.


Nieuw op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert: Rouwcentrum

14 januari 2013

Nieuw op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert: Rouwcentrum

R.-K. Begraafplaats Buitenveldert beschikt tegenwoordig over de eerste twee 24-uurs rouwkamers van Amsterdam, die optimale privacy waarborgen in een huiselijke, intieme sfeer.


13 januari 2013

Rechter staat NODO-patholoog geen obductie toe om erfelijkheidsredenen

De ouders van een kindje dat twee maanden na de geboorte overleed zijn door de rechter in het gelijk gesteld. De ouders wilden niet meewerken aan een obductie op hun kind om zo te achterhalen of er medische risico’s zijn te verwachten bij de achtergebleven broertjes en zusjes dat meldt het Nederlands Juridisch Dagblad. De gemeentelijk lijkschouwer kon na een uitgebreid uitwendig onderzoek geen doodsoorzaak vaststellen.


Nieuw op Uitvaart.nl: Begraafplaats Buitenveldert

10 januari 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Begraafplaats Buitenveldert

Begraafplaats Buitenveldert is een sfeervolle, prachtige begraafplaats nabij centrum Amsterdam. Begraafplaats Buitenveldert is zeer goed bereikbaar, met eigen parkeergelegenheid.
Er zijn sfeervolle en luxe ingerichte rouwkamers, welke dag en nacht toegankelijk zijn voor familie. In ons rouwcentrum kunt u uw overledene laten verzorgen in de wasruimte, afscheid nemen, een avondwake, afscheidsdienst en condoleance (laten) organiseren voorafgaand aan de begrafenis.


10 januari 2013

Management Buy Out bij Facultatieve Groep

Uitvaartverzekeraar Facultatieve Verzekeringen N.V. uit Den Haag zal per 1 maart aanstaande de gehele verzekeringsportefeuille overdragen aan ASR Levensverzekering N.V. Alle rechten van verzekerden blijven volledig gehandhaafd. “Voor ons was van het allergrootste belang dat alle rechten en voorwaarden ongewijzigd zouden blijven," zegt Henry Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep'. “Ook de vrijheid bij de keuze voor een uitvaartondernemer was voor ons een heel belangrijk punt. ASR is een bekende en betrouwbare partij die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Wij dragen onze verzekerden met een gerust hart en vol vertrouwen aan hen over."


ASR neemt uitvaartportefeuille over van Facultatieve

10 januari 2013

ASR neemt uitvaartportefeuille over van Facultatieve

Utrecht/Den Haag, 10 januari 2013 – ASR neemt per 1 maart 2013 de verzekeringsportefeuille over van de Facultatieve Groep. Het gaat om een portefeuille van 70.000 uitvaartpolissen met een waarde van € 100 miljoen verzekerd kapitaal.


8 januari 2013

Vader overleden kind houdt lezingen bij Yarden over rouw en social media

Lowie van Gorp is vader van zes kinderen. Eén van hen, Guusje, overleed op 30 oktober 2011 op 10-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kanker. Toen zij ziek werd, startte Van Gorp de weblog ‘KanjerGuusje’ en begon hij met twitteren over haar. Zijn weblogs bundelde hij in een boek, waarvan de opbrengst gaat naar Stichting KanjerGuusje, die de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten ondersteunt. 20 Keer is Lowie van Gorp begin 2013 te gast bij Yarden Vereniging in alle regio’s, van Goes tot Groningen, en geeft hij een interactieve lezing.


Meer vraag naar rouwcaravan

8 januari 2013

Meer vraag naar rouwcaravan

Het AD meldt dat de rouwcaravan steeds vaker wordt gebruikt als vervanging van de traditionele rouwauto. Mensen kunnen de overledene zelf vervoeren in de caravan die gewoon vastgemaakt kan worden aan de trekhaak. Consumenten ontdekken volgens het AD steeds meer dat ze een overledene zelf mogen vervoeren.


4 januari 2013

Italiaanse kat bezoekt dagelijks graf overleden baasje

Dierenliefde kan heel ver gaan bij mensen, maar ook vice versa. Dat laat een kat uit het Italiaanse Montagnana al 15 maanden merken. Dagelijks loopt de kat naar het graf van baasje die haar drie jaar voor zijn dood adopteerde, dat meldt het AD op basis van een artikel in de Italiaanse krant Le Correire Fiorentino.


4 januari 2013

Uitvaartcentrum UVZ belaagd door jongeren

Een groep jongeren heeft woensdagnacht vernielingen aangericht bij uitvaartcentrum UVZ in Hoogland. Er werden herdenkingsmonumentjes vernield en ze gooiden een ruit in met een kaars. Gré te Braak laat aan het AD weten dat het gaat om een groep jongeren die vaker rond hangt bij het uitvaartcentrum, ze noemt de vernielingen respectloos.


3 januari 2013

Video: Eén op vier families krijgt ruzie bij verdeling erfenis

In het programma Nieuwsuur van de NOS werd gisteravond een onderwerp uitgezonden over ruzies die ontstaan bij het verdelen van de erfenis. In de reportage werd verteld dat bij maar liefst 25% van de erfenisverdelingen ruzie ontstaat.


3 januari 2013

Start werkzaamheden ruiming graven begraafplaats Oud Avereest

Op maandag 14 januari 2013 starten de ruimingswerkzaamheden op begraafplaats Oud Avereest. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor de zomer afgerond.


2 januari 2013

Uitbreiding Infotheek Uitvaart.nl met veel praktische informatie

De laatste weken is de Infotheek van Uitvaart.nl uitgebreid met allerhande praktische informatie over zorg voor nabestaanden, geldzaken na overlijden, belastingzaken en milieu-aspecten van de uitvaart.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >