Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2014


30 november 2014

Nieuw in de boekenlijst: Niemand vertelt graag over een uitvaart ... Toch?

In de boekenlijst van Uitvaart.nl is een nieuw boek opgenomen. Niemand wil graag over een uitvaart praten, laat staan er over schrijven. Tenminste, dat zou je misschien denken. Leo van den Hazelkamp, uitvaartleider bij Uitvaartverzorging Kramer, vertelt geregeld hoe verschillend mensen omgaan met de uitvaart van hun dierbare. Al is elk verhaal verschillend, ze hebben allemaal een bijzonder tintje.


28 november 2014

Afscheidscentrum Leidsche Rijn

Om u nog beter op onze eigen wijze van dienst te kunnen zijn, heeft Barbara Uitvaartverzorging besloten om haar uitvaartcentrum in Vleuten om te dopen in een waar afscheidscentrum. Op zaterdag 29 november opent het Afscheidscentrum Leidsche Rijn aan de Nieuwe Vaart 5 in Vleuten haar deuren.


28 november 2014

Miljoenen voor aula Nieuwe Begraafplaats Maassluis

De gemeente Maassluis wil 5,6 miljoen euro beschikbaar stellen voor de bouw van een aula op de Nieuwe Begraafplaats, dat meldt WOS.nl.


27 november 2014

Gezamenlijk herdenken tijdens Lichtjesavond op Moscowa

Op vrijdag 12 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 en 19.30 uur de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door Coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer, Begraafplaats & Crematorium Moscowa en medewerkers van de Eusebiusparochie. Tijdens de Lichtjesavond is iedereen welkom om dierbare(n)te herdenken.


Video: Uitvaartverzorging Myosotis Weesp

27 november 2014

Video: Uitvaartverzorging Myosotis Weesp

Op de algemene begraafplaats Carspelhof in Weesp bevindt zich het uitvaartcentrum van Uitvaartverzorging Myosotis. Al decennia lang wordt de aula van het uitvaartcentrum door families gebruikt om afscheid te nemen van hun overleden dierbare. Uitvaartverzorging Myosotis is opgericht door Charles Benschop en Bob ten Boekel. In deze film kunt u kennis maken met Uitvaartverzorging Myosotis.


27 november 2014

Video: Grafvernielers gevangen op begraafplaats Zandvoort

Twee schattige zilvervosjes, die waarschijnlijk ooit eigenlijk gefokt zijn voor mensen die anno 2014 nog steeds bont kopen, zijn gevangen op een begraafplaats in Zandvoort. De beestjes zijn mogelijk door iemand vrijgelaten en deden zich op de begraafplaats bij de Agathakerk tegoed aan alle ‘lekkernijen’ op en rond de graven, dat meldt het AD.


Bijna een derde van de Nederlanders vindt condoleancemoment ongemakkelijk

26 november 2014

Bijna een derde van de Nederlanders vindt condoleancemoment ongemakkelijk

Lange rijen, handen schudden en zoeken naar juiste woorden: het moment van condoleren tijdens een uitvaart wordt door bijna een derde van de Nederlanders als ongemakkelijk en lastig ervaren*. Het traditionele condoleanceregister biedt bovendien geen ruimte voor een persoonlijke boodschap. Reden voor Yarden om het nieuwe concept Goodbyes® te omarmen: een alternatief voor het traditionele condoleanceregister.


Grote restyling Yarden uitvaartcentrum en crematorium Ölandhorst in Lelystad

25 november 2014

Grote restyling Yarden uitvaartcentrum en crematorium Ölandhorst in Lelystad

Het uitvaartcentrum en crematorium in Lelystad, Ölandhorst wordt momenteel grondig verbouwd. Vanaf 17 december opent het Ölandhorst haar ‘nieuwe’ deuren voor het publiek. Het pand wordt nu verbouwd, gerenoveerd en opnieuw ingericht zodat het aansluit op de huidige en toekomstige wensen van nabestaanden.


25 november 2014

Uitvaartvoorlichtingsavond ABOVO Uitvaartverzorging Spijkenisse

Op dinsdag 25 november houdt “ABOVO Uitvaartverzorging” uit Spijkenisse een uitvaartvoorlichtingsavond. Dit zal gebeuren in het ontmoetingscentrum van het Terras aan de Maas, Hongerlandsedijk te Spijkenisse.


25 november 2014

Rouwcafé “OMARM” in Middelburg

Vanaf woensdag 3 december opent in Middelburg een rouwcafé. In het rouwcafé kunnen mensen elkaar ontmoeten die een verlieservaring hebben. Ook andere belangstellenden zijn welkom. De toegang is gratis.


25 november 2014

Ruimen graven algemene begraafplaats Nederweert

Op de algemene begraafplaats van de gemeente Nederweert is een aantal graven dat binnenkort wordt geruimd.


Farid Azarkan treedt toe tot het hoofdbestuur van Yarden Vereniging

24 november 2014

Farid Azarkan treedt toe tot het hoofdbestuur van Yarden Vereniging

Farid Azarkan treedt met ingang van 1 januari 2015 aan als hoofdbestuurslid van Yarden Vereniging. Azarkan heeft ruim 15 jaar integrale managementervaring binnen zowel de rijksoverheid als het bedrijfsleven. Hij heeft talrijke leidinggevende functies vervuld en beschikt over een omvangrijk netwerk in de politiek, het bedrijfsleven, onderwijs en de media. Ook is Azarkan een vooraanstaand lid van de Marokkaanse gemeenschap en lid van verschillende multiculturele netwerken.


De Nieuwe Ooster wint Gouden Piramide

23 november 2014

De Nieuwe Ooster wint Gouden Piramide

Op 22 november 2014 heeft minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Gouden Piramide 2014, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, uitgereikt aan begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster in Amsterdam. De uitreiking is vanavond(zondag) om 17.05 te zien op NPO 2 bij de AVRO/TROS.


21 november 2014

Coöperatie DELA heropent verbouwde crematorium Rosmalen

Crematorium Rosmalen aan de Oude Baan Oost 170, naast de gemeentelijke begraafplaats, is in de periode van 25 oktober tot 24 november verbouwd en heringericht. Vanaf maandag 24 november opent het crematorium haar ‘nieuwe’ deuren weer voor uitvaartdiensten en crematies.


20 november 2014

Duurzaam initiatief zorgt voor hergebruik grafstenen geruimde graven

De gemeente Zwolle maakt het mogelijk dat grafstenen een tweede leven krijgen. De Stichting Denuo krijgt voortaan oude grafstenen die worden weggehaald van graven waar geen rechten meer voor worden betaald, dat meldt de Stentor.


Primeur op de Europese markt: De Cadillac Platinum Phoenix

20 november 2014

Primeur op de Europese markt: De Cadillac Platinum Phoenix

Met de markante Cadillac Platinum Phoenix, introduceert Huiskamp Carrosseriefabriek een splinternieuw Amerikaans rouwautomerk op de Europese markt. Huiskamp Carrosseriefabriek, zelf fabrikant van hoogwaardige staatsierouwauto’s en rouwtransportauto’s, verwierf recent het exclusieve dealership van het jonge Amerikaanse merk Platinum Funeral Coach. De eerste Cadillac Platinum Phoenix, op basis van de Cadillac XTS is momenteel in de Winterswijkse showroom te bezichtigen.


19 november 2014

Mogelijk nieuwe locatie voor crematorium Den Helder

Het oude gebouw van de Dienst Gebouwen Werken & Terreinen wordt mogelijk de locatie voor een nieuw te bouwen crematorium in Den Helder. Uitvaartondernemer Jan Dop bekijkt momenteel of deze locatie een kans heeft op goedkeuring van de gemeente en de raad, dat meldt het Noordhollands Dagblad.


19 november 2014

Eén op de zes jongeren in rouw presteert slechter op school

Jongeren die een dierbare verliezen, hebben vaak moeite met het omgaan met hun emoties. Vooral pubers hebben hier moeite mee.Bijna één op de zes jongeren zegt dat het meemaken van een overlijden invloed heeft gehad op zijn of haar schoolprestaties. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta onder jongeren van 12 tot en met 19 jaar.


19 november 2014

80% Groningers wordt gecremeerd na overlijden

Het crematiepercentage in de stad Groningen ligt ver boven het landelijke gemiddelde van 61%. Maar liefst 80% van de inwoners van de stad Groningen wordt na overlijden gecremeerd. De lokale omroep OOG TV is op onderzoek uitgegaan om er achter te komen waarom het crematiepercentage zo hoog is. Zou het komen door bijvoorbeeld prijsverschillen of ontkerkelijking?


19 november 2014

Politie zoekt eigenaar gestolen vaas begraafplaats Beilen

Wijkagent Henk Bosker uit Beilen is op zoek naar de eigenaar van de vaas die te zien is op de foto in de tweet van de wijkagent. De vaas is vermoedelijk gestolen op de begraafplaats aan de Torenlaan in Beilen. De politie hoopt de vaas terug te kunnen geven aan de eigenaar.


18 november 2014

Opening eerste uitvaartwinkel van Flevoland

Voor veel mensen is de dood nog altijd een beetje taboe en lijkt de wereld van uitvaarten ondoorzichtig. Daar wil Rebel’s Begrafenisonderneming met de Uitvaartwinkel in Almere verandering in brengen. De eerste en enige uitvaartwinkel van Flevoland en ’t Gooi.


Olifanten leren kinderen over 'leven, dood en afscheid' in Dierenpark Amersfoort

18 november 2014

Olifanten leren kinderen over 'leven, dood en afscheid' in Dierenpark Amersfoort

Hebben olifanten verdriet? En hoe troosten deze dieren elkaar? Leerlingen uit groep 7 en 8 van Montessoribasisschool De Gouden Kraal uit Huizen namen vandaag deel aan een bijzondere activiteit over ‘leven, dood en afscheid’ in DierenPark Amersfoort. Tijdens een interactieve ochtend onder leiding van Marjo Hoedemaker, olifantenkenner en oprichter van de Elephant Foundation, werden deze zware onderwerpen op laagdrempelige wijze bespreekbaar gemaakt door het gedrag van olifanten als voorbeeld te nemen. De excursie ‘Leven en dood van de olifant en Zoo’ is een initiatief van Yarden Vereniging. De komende maanden doet de vereniging dierenparken door heel Nederland aan om kinderen spelenderwijs voor te lichten over de dood, afscheid en verlies.


17 november 2014

Video: Vader wordt Spider-man voor doodzieke zoon

De vijfjarige Jayden heeft een hersentumor en zal waarschijnlijk niet heel lang meer leven. Toen Jayden vijf jaar werd wilde zijn vader een hele bijzondere verrassing regelen voor zijn zoon. Vader liet een speciaal Spider-man pak maken en ging zo verkleed naar zijn zoon.


17 november 2014

Wereldlichtjesdag dit jaar ook in Tilburg

Zondag 14 december is het Wereldlichtjesdag en steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dit jaar voor het eerst ook bij Crematorium Tilburg. Het aansteken van de kaarsjes vormt de opening van een viering voor jong en oud, verzorgd door ritueelbegeleider bij afscheid Rob van Tilburg.


14 november 2014

WieTroostMij.nl winnaar Zilveren Pearl

Het online platform www.wietroostmij.nl van Monuta heeft dinsdag 11 november in Amerika de Zilveren Pearl Award gewonnen in de categorie Digital / Best Microsite. Daarnaast is het platform genomineerd voor de Grand Prix Content Marketing Award in de categorie Gebruik User Generated Content. De winnaar van de Grand Prix wordt op donderdag 20 november in Utrecht bekend gemaakt.


14 november 2014

Keurmerk Uitvaartzorg blijft groeien

Het aantal uitvaartondernemers dat het Keurmerk Uitvaartzorg heeft, blijft groeien. Het afgelopen jaar kregen 19 uitvaartondernemingen het certificaat. Zij tonen hiermee aan dat ze aan de strenge eisen van het Keurmerk voldoen. Met de nieuwe keurmerkhouders komt het totaal aantal uitvaartondernemingen dat gecertificeerd is op 191.


14 november 2014

Graven kapot getrapt op begraafplaats Assen

Op de Zuiderbegraafplaats in Assen hebben grafrovers een spoor van vernieling achtergelaten. Koperdieven hebben diverse graven omver getrokken om het koper te kunnen stelen, dat meldt RTV Drenthe.


Gemeente Smallingerland plaatst nieuwe urnenwanden

14 november 2014

Gemeente Smallingerland plaatst nieuwe urnenwanden

Op begraafplaats Wâldhôf te Drachten zijn 69 nieuwe urnenkamers geïnstalleerd. Op begraafplaats Slingehof te Drachten 60. De wanden zijn gemaakt van duurzaam beton waarbij de stalen wapening is vervangen door fibers. De kamers zijn voorzien van een gepatenteerd klik- en sluitsysteem waarbij het bijzetten van urnen uiterst eenvoudig en piëteitsvol kan plaatsvinden. Het geheel heeft een klassieke uitstraling met mooie dak elementen en pilaren. Deze wand is een ontwerp van Den Boer Econorm, leverbaar in 9 verschillende deklagen.


14 november 2014

Herdenken Belicht wandeltocht voor nabestaanden in Zwolle

Op zaterdag 22 november 2014 vindt op Kranenburg een wandeltocht plaats. Begraafplaats Kranenburg, het terrein van Crematorium Kranenburg en de begraafplaats Bergklooster zijn die avond verlicht met fakkels en vuurkorven. Op een aantal verschillende, speciaal gecreëerde, plekken wordt passende muziek gespeeld. Tijdens deze wandeltocht kunt u op uw eigen manier uw overleden dierbaren gedenken. De wandeltocht is voor iedereen die iemand heeft verloren. Ook wanneer een dierbare van u elders is begraven of gecremeerd, kunt u deelnemen aan deze wandeltocht. Wij stellen uw komst zeer op prijs.


Uitvaartverzorger Barry de Haas nieuw gezicht in regio Beverwijk en Heemskerk

13 november 2014

Uitvaartverzorger Barry de Haas nieuw gezicht in regio Beverwijk en Heemskerk

Als ambulancechauffeur in Kennemerland had Barry de Haas niet alleen contact met patiënten, maar ook met hun families. Juist het ondersteunen van de familie vond hij het meeste voldoening geven. Daarom maakte hij de overstap naar het uitvaartvak. Onder de naam Monuta De Haas verzorgt Barry uitvaarten in de regio Beverwijk en Haarlem. Hierbij ondersteunt hij nabestaanden in de periode tijdens en na het overlijden van hun dierbare en neemt hen praktische zaken uit handen.


13 november 2014

Nederlanders staan stil bij afscheid dierbaren tijdens herinneringsweken

Zo’n 4.800 Nederlanders stonden de afgelopen weken stil bij het afscheid van hun dierbaren tijdens de Herinneringsweken van Yarden. Door heel Nederland werden locaties van Yarden omgetoverd tot bijzondere herdenkingsplaatsen waar nabestaanden hun overleden dierbaren tijdens herinneringsbijeenkomsten konden herdenken. Van lichtjesceremonies tot concerten en lezingen. Het is de tweede keer dat Yarden de Herinneringsweken organiseert, dit jaar waren er ruim 2000 meer bezoekers dan vorig jaar.


12 november 2014

Bouw crematorium op begraafplaats Hilversum start in zomer 2015

Volgend jaar zomer wordt gestart met de bouw van het nieuwe crematorium op begraafplaats Zuiderhof in Hilversum, dat meldt Dichtbij.nl. Als alles volgens planning verloopt, zal het crematorium in de zomer van 2016 haar deuren kunnen openen.


12 november 2014

Waterpeil begraafplaats Bemmel te hoog

Op begraafplaats De Tesselaar in Bemmel kunnen alleen nog graven voor één overledene worden uitgegeven. De gemeente heeft dat besloten omdat het grondwaterpeil te hoog is, dat meldt de Gelderlander.


12 november 2014

Trailer: vanaf 20 november in de bioscoop, STILL LIFE

Vanaf 20 november kunt u in de bioscoop kijken naar de film Still Life. De film gaan over John May, een gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Met zijn zeer perfectionistische instelling probeert hij zoveel mogelijk informatie over de overledene te achterhalen, zodat er een passende uitvaart geregeld kan worden waar uiteindelijk niemand anders bij zal zijn dan hij.


Eigen doodskist maken bij Tast Meubel Maken

12 november 2014

Eigen doodskist maken bij Tast Meubel Maken

Huub Wullems kijkt terug op een enerverend eerste jaar van zijn bedrijf Tast Meubel Maken. Onder de bezielende begeleiding van de ambachtsman in hart en nieren werden tientallen cursisten geïnspireerd tot het maken van een meubelstuk. “Uit hout iets moois maken is het leukste dat er is”, vertelt Wullems enthousiast. Zelf zat hij niet stil. Zijn meest bijzondere opdracht: het vervaardigen van een doodskist. “Dat gaf mijn werk een extra dimensie waardoor ik voel dat ik hiermee een stap verder wil: mensen hun eigen doodskist laten maken.”


12 november 2014

Eén op 75 uitvaart op kosten gemeenten

Het aantal uitvaarten voor rekening van gemeenten blijft steeds verder oplopen. Inmiddels wordt 1 op de 75 uitvaarten door de samenleving opgebracht, dat meldt BN DeStem. De stijging wordt volgens Ouderenbond ANBO veroorzaakt door het feit dat steeds meer mensen in geldnood zitten.


Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: MH17

10 november 2014

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: MH17

Ik wilde vandaag een column schrijven over Allerzielen. Al schrijvend drongen zich echter steeds gedachten op over de dag van vandaag. Vandaag (10-11-14) worden 298 slachtoffers herdacht, zij kwamen om in de ramp met de MH17, in juli van dit jaar.


6 november 2014

Zelfdoding: Weinig aandacht voor nabestaanden

Na de zelfdoding van een dierbare persoon voelen de naasten zich vaak alleen staan en niet begrepen door de omgeving. In het eerste jaar overheersen bij 93% gedachten aan hoe zwaar de laatste periode voor het overlijden voor hun geliefde moet zijn geweest. Dit blijkt uit een onderzoek onder nabestaanden, gedaan in opdracht van Sinds 1883 – uitgevers.


6 november 2014

Nieuw opleidingsinstituut LUX voor bij- en nascholingen

De uitvaartsector vraagt om mensen met een open blik, zich bewust van de verantwoordelijkheden van het vak. Goed geschoolde uitvaartbegeleiders zorgen voor tevreden opdrachtgevers, een goede pr en zijn ambassadeur van het bedrijf.


6 november 2014

Uitvaartvereniging Albergen komt snel met voorstel keuze bij uitvaart

Uitvaartvereniging Albergen wil haar leden zo snel mogelijk een voorstel doen over de keuzes die zij kunnen gaan maken bij een uitvaart. Vorig jaar ontstond er ophef omdat de leden zelf een ondernemer willen kiezen. Nu is dat nog niet mogelijk, dat meldt Tubantia.


6 november 2014

Twee nieuwe uitspraken ombudsman Uitvaart

De ombudsman voor de uitvaart heeft twee nieuwe uitspraken gepubliceerd. Hieronder de twee verkorte versies van de uitspraken.


Vanaf nu in de boekenlijst op Uitvaart.nl: Leven met zelfdoding

5 november 2014

Vanaf nu in de boekenlijst op Uitvaart.nl: Leven met zelfdoding

Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goeie vriend zichzelf om het leven brengt? Hoe ziet je leven er na zo’n ingrijpende gebeurtenis uit? Het recent verschenen boek ‘Leven met zelfdoding’ hoopt antwoord te geven op die vragen.


4 november 2014

Waarschuwing voor slangen op begraafplaats

Bezoekers van begraafplaats Ellecom en de Steeg krijgen een niet alledaagse waarschuwing als ze het terrein oplopen. Er zijn namelijk slangen waargenomen op de begraafplaats, dat meldt De Gelderlander.


Yarden franchisenemer Arjen van de Hee start op 1 december a.s. in Zeeland

3 november 2014

Yarden franchisenemer Arjen van de Hee start op 1 december a.s. in Zeeland

Inmiddels zijn nu 27 van de 31 beschikbare franchisegebieden in Nederland ingevuld”, zegt Ben Buitelaar, Manager Yarden Franchise. “De groei van franchisenemers gaat hard. Dit jaar zijn al vijf nieuwe franchisenemers gestart. Toch gaat de snelheid nooit ten koste van de kwaliteit. We kennen een uitgebreide en zorgvuldige selectieprocedure. Daarbij is belangrijk dat zowel franchisegever als de kandidaat-franchisenemer 100% overtuigd zijn, dat de samenwerking voor beiden tot een win-win situatie zal leiden. We ontvangen veel inschrijvingen en het aantal te vergeven gebieden is schaars geworden.”


3 november 2014

Wereldlichtjesdag dit jaar ook in Mantgum

Op de tweede zondag in december wordt ieder jaar wereldwijd Wereldlichtjesdag georganiseerd (Worldwide CandleLighting). We staan met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd dan ook, zijn overleden.


Uitvaartondernemers Veenendaal zamelen geld in voor goed doel

3 november 2014

Uitvaartondernemers Veenendaal zamelen geld in voor goed doel

Yarden & de Ruiter en Monuta Uitvaartzorg zamelen ruim 1.250 euro in voor het goede doel tijdens succesvolle Open dag in Veenendaal. Ruim 600 bezoekers bezochten afgelopen Zaterdag 1 november de showroom van Grafmonumenten Van de Lustgraaf en Jansen aan de Hovystraat 39 in Veenendaal. Ondanks of dankzij het prachtige weer vonden veel mensen de Open dag “Afscheid en Uitvaart” een unieke gelegenheid om informatie rondom een uitvaart te verkrijgen.


Nieuw op GroningenUitvaart.nl: Begrafenis en crematieverzorging Uitvaartverzorging Dick Koster (Eelde)

3 november 2014

Nieuw op GroningenUitvaart.nl: Begrafenis en crematieverzorging Uitvaartverzorging Dick Koster (Eelde)

Uitvaartverzorging Dick Koster is een onafhankelijk en kleinschalig bedrijf dat inspeelt op de wensen van de multiculturele samenleving. Zoekt tevens bewust zo veel mogelijk samenwerking met andere kleinschalig werkende bedrijven omdat betrokkenheid en overzicht houden op het werk als prettig en belangrijk ervaren wordt.


3 november 2014

Thema-avond "Weg van Jou" succesvol

De thema-avond "Weg van Jou", die Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland op 29 oktober in de Nieuwe Kerk in Zierikzee hield is een succes geworden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >