Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws APRIL 2006


24 april 2006

Oproep: persoonlijke verhalen van buurtbewoners

In Nederland wonen meer dan 16 miljoen mensen. Per jaar sterven er meer dan 140.000 mensen. Dat zijn er ongeveer 384 sterfgevallen per dag.
5.000 van de mensen die komen te overlijden sterven aan een niet-natuurlijke dood.
Kanker en hart- en vaatziekten zijn de meest voorkomende doodsoorzaken.
Van het totaal aantal mensen dat komt te overlijden zijn 1.800 kinderen.


21 april 2006

Klachten en uitspraken van het Klachteninstituut Uitvaartwezen vanaf vandaag online!

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen houdt zich bezig met klachten van consumenten over een uitvaart. De Stichting heeft hiertoe een reglement opgesteld.
De Stichting heeft een Ombudsman aangesteld die de klachten op basis van hoor en wederhoor bestudeert en uitspraak doet.

Vanaf vandaag worden klachten en uitspraken gepubliceerd op de website van de ombudsman. Inmiddels zijn 3 klachten met uitspraken op de site gepubliceerd.


Café Roosenburgh wordt de naam van het café van het Nederlands Uitvaartmuseum op De Nieuwe Ooster

21 april 2006

Café Roosenburgh wordt de naam van het café van het Nederlands Uitvaartmuseum op De Nieuwe Ooster

Er is een naam gevonden voor het toekomstig museumcafé! Twee stenen met de gebeitelde naam Roosenburgh leveren het café zijn naam op. De stenen - die op de zolder van De Nieuwe Ooster bewaard werden - komen van de poort van de buitenplaats Roosenburgh, ooit gelegen op het terrein van de huidige begraafplaats. Decennia lang was Roosenburgh in gebruik als theetuin. Een logische naam daarom voor het café dat ten dienste staat aan de bezoekers van zowel het museum als De Nieuwe Ooster.
De achttiende-eeuwse stenen worden ingemetseld in een muur van het café. Lees meer over de geschiedenis van Roosenburgh op onze website bij Collectie>Object van de maand april/mei 2006.

Voor meer informatie, zie www.uitvaartmuseum.nl


Uitvaartverzorging Atropos B.V introduceert de “Rouwcaravan”

20 april 2006

Uitvaartverzorging Atropos B.V introduceert de “Rouwcaravan”

donderdag 20 april 2006

Uitvaartverzorging Atropos B.V. uit Den Haag / Scheveningen komt met een nieuw vervoermiddel voor uitvaarten. Omdat dit vervoermiddel nog het meeste weg heeft van een caravan, is gekozen voor de naam Rouwcaravan.


20 april 2006

Start Monuta campagne ‘Ik ga op reis...’

Afgelopen weekend is de Monuta campagne ‘Ik ga op reis...’ van start gegaan. Het doel van de campagne is mensen aan het denken zetten over wat zij achterlaten. De komende twee maanden en in het najaar is Monuta uitgebreid in de media aanwezig.


20 april 2006

Begin officiele nieuwbouw uitvaartcentrum H. Jobse

Op 1 mei a.s start Uitvaartverzorging H. Jobse officieel met de bouw van hun nieuwe uitvaartcentrum in de Mortiere, gemeente Middelburg.


19 april 2006

Uitvaartondernemers winnen 1e prijs met vernieuwend idee, stadsdeel besliste anders...

In december 2005 schreef gemeente Amsterdam-stadsdeel Zeeburg een prijsvraag uit. de prijsvraag hield in dat er een nieuwe bestemming gezocht moest worden voor het prachtige 19e eeuwse gemaal in het Flevopark. ons plan voor een vernieuwend uitvaartcentrum paste precies in het eisenpakket van de jury. wij hebben dan ook unaniem gewonnen, maar helaas; het stadsdeel koos voor "het leven"


18 april 2006

Politie stelt onderzoek in naar vernielingen op begraafplaats

Roden, 15-04-2006

Op vrijdagavond of in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er vernielingen gepleegd op de begraafplaats aan de Borglaan. Het gaat om 21 graven, waarbij met name de grafstenen omver zijn geduwd. Nadat de eerste melding is binnengekomen is de politie direct een onderzoek gestart. Zo is er onder meer een buurtonderzoek gehouden in de nabije omgeving van de begraafplaats. Door de technische recherche is sporenonderzoek verricht. De gemeente zal nabestaanden informeren over de vernielingen en over het doen van aangifte.


18 april 2006

Conferentie Weg van mij - kinderen en jongeren als nabestaanden na zelfdoding

In Nederland overlijden jaarlijks ongeveer 1500 mensen door zelfdoding. Bij vele van hen zijn kinderen en jongeren betrokken. Het betreft hun vader, moeder, broer, zus, grootouder, klasgenoot of vriend. Hoe vertel je aan hen iets wat nauwelijks te bevatten is? Hoe kun je kinderen en jongeren ondersteunen bij het omgaan met hun verlies? Hoe ga je om met het taboe rondom zelfdoding en met de gevoelens van schuld, schaamte en in de steek gelaten voelen?


13 april 2006

Eerste leidse uitvaartbeurs zaterdag 22 april 2006 in het Waaggebouw te Leiden

Alle informatie rondom een uitvaart in één gebouw over praktisch alle aspecten van het laatste afscheid. Dat vindt u in het Waaggebouw van rouwkoets tot nazorg, van kristallen urn tot nalatenschap-u ziet en hoort er alles over

Loop eens binnen, wij zijn geopend van 10.00 - 17.00 uur. Toegang vrij

Deelnemende bedrijven:
uitvaartverzorging Janson&Bolland
Drukkerij Elvé/Labor Vincit
Unigra Uitvaartkisten
Marcelis Gedenktekens
Rhijnhof Centrum voor begraven en cremeren
Gemeente Leiderdorp
De Uitvaartbloemist
De Clerq Notarissen en adviseurs
Haasnoot Rouwkoetsenverhuur
Autoverhuur De Jong Leiden
Uitvaart Zorgcentrum Leiden
Van Marwijk&Partners, uitvaartverzekeringen


12 april 2006

"Over mijn lijk" van start bij BNN

Hilversum, 11 april 2006

Vanaf maandag 17 april brengt BNN een nieuwe docusoap; Over Mijn Lijk. In het BNN- programma volgt Patrick Lodiers een jaar lang vijf jonge mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Over Mijn Lijk is zeven weken lang te zien van 21.40 uur tot 22.20 uur op Nederland 2. De gasten van het programma proberen samen met Patrick alles uit de laatste tijd van hun leven te halen. Maar Patrick is ook bij de dagelijkse dingen in hun leven: een onderzoek in het ziekenhuis, het uitzoeken van een doodskist of gewoon even op de koffie.


Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 11 juni

10 april 2006

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 11 juni

Op zondag 11 juni wordt om 14.00 uur in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis (Duin en Kruidbergerweg) het traditionele Concerto in Memoriam gehouden. De muzikale invulling wordt verzorgd door de bekende Nederlandse componist/pianist Laurens van Rooyen en de Koninklijke Zangvereniging ‘Mastreechter Staar’. Met dit jaarlijkse herdenkingsconcert in de open lucht - dat vorig jaar bezocht werd door zo’n 4.700 mensen - wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Vandaar dat het concert vrij toegankelijk is.


7 april 2006

Lezing verliescounseler Herman de Mönnink in Yarden Crematorium Ockenburgh

Op woensdag 12 april houdt verliescounseler Herman de Mönnink de lezing ‘Een opgeruimde verlieskast’ in Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21 in Den Haag. De lezing duurt van 20.00 tot 21.45 uur en behandelt hoe mensen met hun verlies kunnen omgaan en een gezond rouwproces kunnen doormaken. Niet alleen bij het verlies van een dierbare, maar ook in geval van werk, relatie of gezondheid. De essentie is dat je verlies verwerken zélf doet. Wel kan een verliescounseler voorwaarden scheppen om het rouwproces te vergemakkelijken. Het verlies een plek geven symboliseert De Mönnink met de persoonlijke ‘verlieskast’. Tijdens de avond is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Met dit initiatief wil het crematorium belangstellenden op een andere wijze kennis laten maken met het thema verlies.


6 april 2006

Theater TRAXX en Yarden helpen jongeren bij verliesverwerking

Op donderdag 20 april speelt TRAXX de voorstelling ‘Rouw op je dak’ om 19.30
uur in Yarden Centrum voor Uitvaartzorg Goutum, Yndijk 1, Goutum. ‘Rouw op
je dak’ gaat over twee jongens die te maken krijgen met verlies. De jonge
acteurs spelen in het publiek en brengen het thema ‘rouw en verlies’
dichterbij jongeren. Het stuk duurt één uur, waarna de acteurs in gesprek
gaan met het publiek. De voorstelling is tot stand gekomen met medewerking
van Riet Fiddelears en Marieke de Bruijn, beide professioneel betrokken bij
uitvaart en rouw. De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk.


3 april 2006

Frédérique Huydts (38) overleden

De Nederlandse actrice Frédérique Huydts is maandag op 38-jarige leeftijd overleden. Bij de actrice werd in 2004 darmkanker geconstateerd. Ze speelde onder andere in de televisieseries Goede Tijden, Slechte Tijden (als Annette Dekker van Thijn) en Meiden van De Wit (als Roos van Rechteren-de Wit).

Eind vorige week werd de actrice met spoed opgenomen in het ziekenhuis wegens nierproblemen.

Op Condoleance.nl is een register voor Frederique Huydts aangemaakt.


Buchenwaldherdenking op De Nieuwe Ooster

3 april 2006

Buchenwaldherdenking op De Nieuwe Ooster

Op dinsdag 11 april 2006 om 11.30 uur vindt in het gedenkpark van De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in Amsterdam de jaarlijkse Buchenwaldherdenking plaats. De organisatie van deze plechtigheid is in handen van het herdenkingscomité Buchenwald in samenwerking met Stichting 1940-1945.


3 april 2006

Voorlichtingsdag begraafplaatsen

Op 10 juni organiseert de gemeente een voorlichtingsdag over zaken die spelen bij begraven, cremeren en rouwverwerking en de mogelijke keuzes er zijn. De voorlichtingsdag vindt plaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Bellamystraat in Terneuzen van 10.00 tot 16.00 uur. Op deze dag worden er demonstraties, presentaties en rondleidingen gegeven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >