Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2006


24 februari 2006

Leidse ondernemer gebruikt webcams in opbaar- en koffiekamer

Uitvaartverzorging Janson & Bolland in Leiden heeft een nationale primeur op het gebied van uitvaartverzorging. In het rouwcentrum van de onderneming hebben de eigenaars Léon Janson en Karel Bolland drie camera's geinstalleerd die zijn aangesloten op internet. Eén camera hangt in de koffiekamer van het rouwcentrum, een tweede camera is gericht op een foto van de overledene die op een witte muur is geprojecteerd en de derde camera maakt een opname van de kist waarin de dode is opgebaard. Nabestaanden in het buitenland, zieken of slecht ter been zijnde familieleden kunnen via een uniek wachtwoord inloggen op de website van het uitvaartcentrum en zo de beelden van de camera's bekijken om afscheid te nemen van hun dierbare overledene.


Herdenkingsconcert Yarden Crematorium Ockenburgh

24 februari 2006

Herdenkingsconcert Yarden Crematorium Ockenburgh

Op maandag 27 februari 2006 houdt Yarden Crematorium Ockenburgh aan de Ockenburghstraat 21 in Den Haag een herdenkingsconcert met lichtjesceremonie. Het concert duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Met dit initiatief wil het crematorium nabestaanden de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Pianiste Merel van der Knoop, zangeres Rozemarijn Kalis en zanger Peter Scheele verzorgen de muzikale omlijsting met evergreens en licht klassieke muziek. Pastor Rob Lijesen spreekt een woord van troost uit en leest bij de ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden een kaarsje kunnen opsteken.


22 februari 2006

DELA biedt crematieplechtigheid online en op DVD

Bijna 8 jaar geleden zond Uitvaart.Com samen met CVN Crematoria (nu Yarden) en TV3000 als eerste ter wereld live een crematieplechtigheid via Internet uit, een wereldprimeur. Sinds die tijd hebben vele crematoria dit idee gevolgd. Vanaf vandaag biedt ook DELA de mogelijkheid een plechtigheid liva via internet te volgen. Lees hieronder het persbericht van DELA.


HERDENKEN BIJ KAARSLICHT

21 februari 2006

HERDENKEN BIJ KAARSLICHT

Op maandag 6 maart houdt Yarden Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101in Rotterdam(-Zuid) een herdenkingsconcert met lichtjesceremonie. Het concert duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Met dit initiatief wil het crematorium nabestaanden de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Pianiste Merel van der Knoop, zangeres Rozemarijn Kalis en zanger Peter Scheele verzorgen de muzikale omlijsting met evergreens en licht klassieke muziek. De Rotterdamse pastor Rob Lijesen spreekt een woord van troost uit en leest bij de ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden een kaarsje kunnen opsteken.


21 februari 2006

DA VINCI CODE IN YARDEN CREMATORIUM EN BEGRAAFPLAATS EIKELENBURG

Op dinsdag 7 maart houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in het spraakmakende boek, waarvan wereldwijd al meer dan 15 miljoen exemplaren werden verkocht. Met dit initiatief wil het crematorium belangstellenden op een andere wijze kennis laten maken met het thema dood.


21 februari 2006

Exit Pimp my grave: spraakmakende reclame van het Nationaal Spaarfonds moet worden gestaakt.

Viacom International Inc. is rechthebbende op het merk PIMP MY en PIMP MY RIDE. Met registratie van de domeinnaam pimpmygrave.nl, het gebruik van het teken primpmygrave en gebruik van de website www.pimpmygrave.nl zonder toestemming van Viacom International Inc. erkent Nationaal Spaarfonds inbreuk te hebben gemaakt op de rechten van Viacom International Inc. Nationaal Spaarfonds betreurt dit ten zeerste.


20 februari 2006

DELA zet nieuwe standaard in transparantie en voorlichting

Eindhoven, 20 februari 2006 - De kosten van een kist, rouwauto, bloemen, rouwadvertentie of een begraafplaats; afhankelijk van de wensen is een uitvaart een gebeurtenis waar een prijskaartje aanhangt. Vandaag lanceert DELA daarom het nieuwe systeem Lara Bora waarmee de kosten van de uitvaart tijdens het eerste gesprek van de nabestaanden met de uitvaartverzorger meteen inzichtelijk zijn. De uitvaartorganisatie verschaft hiermee beter inzicht en meer transparantie over kostenopgaven vooraf en facturen achteraf. DELA speelt hiermee in op de wens om consumenten zo goed en snel mogelijk te informeren over alle aspecten van de uitvaart. Hierdoor komen nabestaanden achteraf, vanwege bijvoorbeeld onvoorziene kosten, niet voor een verrassing te staan.


Yarden, marktleider in crematoria, schrijft in op de uitvaartreserveringsservice

15 februari 2006

Yarden, marktleider in crematoria, schrijft in op de uitvaartreserveringsservice

Binnenkort is het voor uitvaartondernemers mogelijk online tijd en ruimte te reserveren in een van de achttien crematoria van uitvaartorganisatie Yarden.
Yarden schrijft zich namelijk in op de uitvaartreserveringsservice van het Shared Service Center voor Crematoria en Begraafplaatsen, een modern online systeem waarop uitvaartondernemers 24 uur per dag, zeven dagen per week via internet bij crematoria kunnen reserveren.


13 februari 2006

Nieuwe brochures Omgaan met Verlies

De nieuwe opleidingsbrochures van het Expertisecentrum Omgaan met Verlies zijn verschenen. Het betreft de tweejarige opleiding Omgaan met Verlies, de eenjarige Leergang Rouwen voor beginners (begeleiden van rouw bij kinderen en jongeren) en de opleiding Verliesconsulent. De brochures zijn te downloaden op www.rietfiddelaers.nl. Binnenkort zijn ook de brochures van de kortlopende trainingen beschikbaar en te vinden op de site. Verdere informatie: renske.fiddelaers@in-de-wolken.nl of 040-2260450.


10 februari 2006

PLATFORM UITVAARTWEZEN OPGEHEVEN

Tijdens een vergadering op 10 februari van het Platform Uitvaartwezen in Hoevelaken is besloten het Platform per 1 april 2006 op te heffen. De toekomst van Platform werd onzeker door het opzeggen van het lidmaatschap van de VOU (Vereniging Ondernemingen in de Uitvaartverzorging) eind november 2005. Het vertrek van VOU werd gevolgd door de LVC (Landelijke Vereniging van Crematoria) en NUVU (Nederlandse Unie van erkende Uitvaartondernemingen).


10 februari 2006

Oproep: DELA zoekt deelnemers expositie herinneringsproducten

Eindhoven, 9 februari 2006 –DELA zoekt nieuwe aanbieders van herinneringsproducten om deel te nemen aan een speciale expositie in april. Nederlands grootste uitvaartorganisatie constateert dat de vraag naar deze producten toeneemt, maar dat nieuwe en vernieuwende aanbieders zoals kunstenaars en startende ondernemers, moeilijk een voet aan de grond krijgen. Mede om hen een platform te bieden, organiseert DELA een publieksevenement hierover.


Polyester grafmonument

9 februari 2006

Polyester grafmonument

Fabuglass levert een grafmonument gemaakt van polyester. Het monument is leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen en kent een uitgebreid optie pakket De prijs is vanaf 1450 euro incl belettering, plaatsen, vergunning aanvraag en 19% btw.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar info@fabuglass.nl


Nieuwe begraafplaats Smallingerland klaar

9 februari 2006

Nieuwe begraafplaats Smallingerland klaar

Smallingerlands nieuwste begraafplaats, de Wâldhôf, tussen Opeinde en Drachten, is sinds begin januari klaar. Het is een grote begraafplaats, maar tegelijk ook een fraai aangelegd park met een vijverpartij, zithoekjes, wandelpaden en houtsingels.


Nieuwe foto's in fotoboek buitenlandse crematoria

9 februari 2006

Nieuwe foto's in fotoboek buitenlandse crematoria

Deze week ontving de redactie nieuwe foto's ontvangen van binnen- en buitenlandse crematoria. Het gaat om De Nieuwe Ooster te Amsterdam en Crematorium Westlede Lochristi België.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan.


Huisarts kan nóg meer proberen te doen aan preventie van zelfmoord

9 februari 2006

Huisarts kan nóg meer proberen te doen aan preventie van zelfmoord

Veel mensen die zelfmoord plegen of daartoe een poging doen, zijn al voor een depressie onder behandeling bij hun huisarts. Toch praten ze vooraf maar zelden met hun huisarts over het feit dat ze met de gedachte aan zelfmoord rondlopen. Huisartsen zouden daarom beter zelf met ze over dit onderwerp kunnen beginnen, om mensen die het risico op suïcide lopen nog eerder te kunnen herkennen en beter te kunnen helpen.


De dood, door de ogen van een kind.

8 februari 2006

De dood, door de ogen van een kind.

“Kinderen werden en worden vaak “weggehouden” bij een sterfgeval. Dit komt de rouwverwerking niet ten goede en kinderen voelen zich zelfs buitengesloten.
GUV en Wekking Uitvaartverzorging betrekken daarom juist de kinderen en jong volwassenen al jaren bij de uitvaart. Hier wordt de basis gelegd voor een goed rouwproces” aldus Willy Kemperman-van Eerden en Xandra Wolterink.


FUSIE OP KOMST IN UITVAARTBRANCHE

8 februari 2006

FUSIE OP KOMST IN UITVAARTBRANCHE

Twee landelijke koepels van uitvaartorganisaties, die zich richten op de belangenbehartiging van uitvaartverenigingen, hebben besloten tot nauwe samenwerking. De besturen van het Landelijk Samenwerkingsverband van Uitvaartverenigingen zonder Winstoogmerk (LSUW) en het Nederlands Verbond van Uitvaartorganisaties (NVU) hebben gezamenlijk en unaniem de intentie uitgesproken om die samenwerking uit te laten monden in een fusie. De nieuwe koepelorganisatie gaat de belangen behartigen van het grootste deel van de uitvaartverenigingen in Nederland. Samen tellen de aangesloten verenigingen van beide koepels ruim 2 miljoen leden c.q. verzekerden.


Glazen kruisjes

7 februari 2006

Glazen kruisjes

Nieuw in het assortiment van SuppleX.

Door kunstenares Anne Hein ontworpen glazen kruisjes.

Ieder exemplaar is geheel uniek, met heldere kleuren die prachtig tot hun recht komen voor een raam, in licht of zonlicht.

Als ode en herinnering aan een geliefde die er niet meer is of als mooie decoratie in aula, wacht- of opbaarruimte.

Afmetingen (lxb) ongeveer 24x18 cm. De prijs: € 39,25 per stuk.


Het mooiste crematorium

7 februari 2006

Het mooiste crematorium

De meeste crematoria in Nederland blinken niet uit in architectuur. Behalve Westerveld, Haarlem en aantal andere lijken de meeste crematoria op elkaar: platte lage gebouwen met weinig onderscheidend vermogen. Afgaand op de vormgeving zouden de meeste ook door kunnen gaan voor basisschool, bowlingbaan, partycentrum of buurthuis. Dat het ook anders kan bewijst het fotoboek van crematoria met een bijzondere vormgeving. Klik hier om het fotoboek te bekijken. Heeft u zelf nog foto's van bijzondere crematoria? Mailt u deze dan naar info@uitvaart.nl.


Bijeenkomst over werkzaamheden begraafplaats en crematorium Middelburg

7 februari 2006

Bijeenkomst over werkzaamheden begraafplaats en crematorium Middelburg

Donderdag 9 februari a.s. is er een informatieavond over de verbouwing en herinrichting van de accommodatie van de begraafplaats Westelijke Oude Havendijk. De bijeenkomst is in de raadzaal van het stadskantoor en begint om 19.30 uur.


Nederlander als euthanasietoerist

7 februari 2006

Nederlander als euthanasietoerist

Tientallen Nederlanders regelen hun gewenste hulp bij zelfdoding door zich aan te sluiten bij Dignitas, een Zwitserse ‘zelfmoordkliniek’.


6 februari 2006

Volksuniversiteit Aventus Apeldoorn organiseert nieuwe uitvaartcursus in samenwerking met lokale uitvaartbranche

Vanaf 28 februari wordt er een uitvaartcursus gegeven van 5 avonden i.s.m. uitvaartonderneming Rouwenhorst en Monuta en crematorium/begraafplaats Heidehof.
Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een dergelijke cursus wordt gegeven.
Onderdeel van de cursus is de lezing “Als ik er op een dag niet meer ben”.
De heer Harry van Rijn is auteur van het onlangs verschenen boek “Als ik er op een dag niet meer ben”. In dit boek en tijdens deze lezing gaat hij in op verschillende zaken rondom een uitvaart.


3 februari 2006

De nieuwsbrief van Lifegem, oktober 2005, staat online

met deze keer:Engeland: na inbraak sieraden met LifeGem's gestolen
Noorse TV station TV2 maakt reportage
LifeGem Europe van start in Italie
Nieuwe sieradenbrochure te downloaden
Hoge Raad voor Diamant (HRD) stelt informatiemateriaal ter beschikking
Personele versterking
En dan dit...
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.


Waken is een heftige levenservaring

2 februari 2006

Waken is een heftige levenservaring

Verpleeghuispastor en auteur Marinus van den Berg heeft op Palliatievezorg.nl een nieuwe column gepubliceerd: Waken is een heftige levenservaring. Een citaat: “Waken is niet stilstaan maar een innerlijk heftig bewegen: herinneren, werken in het eigen autobiografisch archief, op het spoor komen van wie die ander voor je was in stimulerende en in belemmerende zin. Vaker dan vermoed in verwondende (traumatiserende) zin.” Dagblad Trouw heeft inmiddels aandacht besteed aan het pleidooi van Van den Berg om een waakverlof in CAO’s op te nemen. Wilt u de hele column lezen, klik hier.


Nieuwe adverteerder: Eijgelaar Natuursteen B.V.

1 februari 2006

Nieuwe adverteerder: Eijgelaar Natuursteen B.V.

Eijgelaar Natuursteen vervaardigt en ontwerpt met name grafmonumenten van natuursteen, maar ook van doorzichtig en gekleurd glas, brons, RVS, hout en andere duurzame materialen. In onze uitgebreide showtuin staan meer dan 200 monumenten opgesteld, voornamelijk van natuursteen. Daarnaast hebben wij in de showroom voorbeelden van lantaarntjes, vazen, boekwerkjes, foto's, gravures, lettersoorten en andere grafdecoratie opgesteld. Ook hebben wij een aparte showroom met glazen grafmonumenten en urnen ingericht. Zij plaatsen grafmonumenten in heel Nederland. Ga naar:
www.eijgelaar.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >