nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wandelen en fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe voor Stichting Make a Memory

Succesvolle actie levert 25.750 euro op

11 oktober 2010


Arnhem, 8 oktober 2010  - Vandaag zetten de collega’s van coöperatie DELA  zich in het kader van de ‘DELA-Doegoeddag’ in om geld in te zamelen voor de Stichting Make a Memory. De gesponsorde wandel (10 km)- en fietstocht (26 km) vond plaats in Nationaal Park De Hoge Veluwe in Arnhem. In totaal deden 130 deelnemers mee en heeft de actie 25.750 euro opgeleverd. Het bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de stichting.

Stichting Make a Memory maakt foto’s van terminaal zieke en overleden baby’s en kinderen. Het gaat om baby’tjes vanaf de 24e week van de zwangerschap en kinderen tot zestien jaar. Deze foto’s zijn een belangrijke troost en herinnering voor de ouders van deze kinderen.

De stichting heeft in het hele land een netwerk van professionele fotografen die dag en nacht bereikbaar zijn. Deze fotografen vragen zich bij ieder kind af; wat zou een mooie herinnering voor de ouders zijn? Een foto van het gezichtje, de vingers, handen, een laatste kus van papa of mama. Samen met de ouders komen de fotografen tot een mooie reportage. Die bieden zij aan op CD en in een speciaal boekje met foto’s.

De missie van de Stichting Make a Memory past heel goed binnen één van de thema’s van DELA, namelijk het levend houden van herinneringen. Daarom verdubbelde de organisatie het door de collega’s opgehaalde sponsorbedrag. Door het ondersteunen van verschillende goede doelen als deze geeft DELA haar rol in de samenleving vorm.


Over Stichting Make a Memory
Stichting Make a Memory vervaardigt foto’s voor de familie van terminaal zieke en overleden baby’s en kinderen. Hiertoe werkt zij samen met professionele fotografen. De stichting wil ouders van een overleden kind op deze manier troost bieden. Zij streeft na om iedere ouder die een beroep doet op de stichting van dienst te zijn. Een raad van toezicht ziet toe op de professionaliteit van de stichting. Sponsors, donateurs en fondsen dragen de kosten van de stichting.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE