nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 31 oktober a.s.: Open dag Crematorium GUV Berkenhove Aalten

22 oktober 2010


Op zondag 31 oktober a.s. houdt GUV Berkenhove een open dag voor belangstellenden. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren open zijn voor mensen die, zonder dat er een trieste aanleiding is, het crematorium kunnen bekijken en vragen kunnen stellen die er bij hen leven.

Bert van Asselt, directeur, geeft aan waarom: “Sinds de opening van het crematorium hebben wij erg veel aanvragen voor rondleidingen in crematorium GUV Berkenhove gehad. Ook zijn er nog steeds veel vragen over de oven en de techniek daarachter. Daarom hebben wij besloten weer een Open dag te organiseren. Daarnaast hebben we sinds kort de koffiekamer vernieuwd en hebben we ons assortiment aan assieraden en urnen flink uitgebreid. Een open dag is een goede gelegenheid om hier ongedwongen een goede indruk van te krijgen. Tijdens de open dag introduceren wij ook onze nieuwe folder over Asbestemmingen."

”Wij zullen de belangstellenden ontvangen met een speciaal voor deze dag gemaakte plattegrond met een route er op. In de verschillende ruimtes die de belangstellenden op de route tegenkomen zullen onze medewerkers uitleg geven. Zo komt men in alle ruimten en zorgen we ervoor dat we per ruimte de tijd krijgen om de bezoekers goed te woord te staan.” aldus Xandra Wolterink, Contactfunctionaris bij GUV Berkenhove, die de open dag samen met de directie organiseert.

Broddie Wolterink, gastheer, vertelt over de oven: “Als gastheer ben ik tevens degene die verantwoordelijk ovenist is. Nabestaanden en belangstellenden hebben altijd veel vragen over hoe het crematieproces nu in zijn werk gaat. Een veel voorkomend misverstand is dat er meerdere personen tegelijk gecremeerd worden. Tijdens de open dag kunnen de mensen o.a. via een presentatie in de aula, met eigen ogen zien dat dit absoluut niet kan en ook niet gebeurd.”

In de koffiekamer zal hoofd koffiekamer, Hanny Heusinkveld, met haar koffiedames de bezoekers ontvangen: “Aan het einde van de route is men vast wel toe aan een kopje koffie. Wij serveren tijdens uitvaarten vaak koffie met cake, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden. Wij informeren de mensen graag over alles wat wij kunnen bieden. Natuurlijk wordt dit bij uitvaarten via de uitvaartverzorger aangevraagd die een familie begeleid, maar men moet dan wel weten wat er mogelijk is.”

Informatiemateriaal inzake asbestemmingen wordt in de koffiekamer verstrekt. Daar zijn Karin Brethouwer en Xandra Wolterink, aanwezig om uiteenlopende vragen te beantwoorden.
Van asmedaillon tot waterurn, veel mogelijkheden zijn te bekijken. Verder zijn wij natuurlijk ook de vraagbaak over verzekeringen. Veel mensen hebben vragen over kosten van een uitvaart maar stellen die niet. Dit is een kans voor bezoekers om zich ook daarover te laten informeren.”

Gerard te Roller, hoofd uitvaartzorg, licht toe: “We vinden het erg belangrijk om mensen goed te informeren en hen gelegenheid te geven vragen te stellen. Jammer is het om achteraf te constateren dat nabestaanden de uitvaart, als men meer informatie had gehad, anders hadden willen doen. Een uitvaart is een unieke gebeurtenis. Je kunt het niet overdoen. Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Wij hopen zondag 31 oktober veel mensen te mogen ontvangen.”

Voor vragen kan men contact opnemen met GUV Berkenhove onder nummer 0900 – 700 7000.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE