Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2017

donderdag 31 december 2017

Grafstukken gestolen in Putten

Op begraafplaats De Nieuwe Eng in Putten zijn diverse grafbloemstukken gestolen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 31 december 2017

Grafrover actief op begraafplaats Zierikzee

Bezoekers van de algemene begraafplaats in Zierikzee moeten goed bedenken wat ze wel of niet op het graf van een dierbare achterlaten. Sinds het vertrek van de beheerder van de begraafplaats heeft een grafrover al tientallen keren toegeslagen, dat meldt PZC.nl.

Lees verder


donderdag 28 december 2017

De laatste daad van liefde: het terugwinnen van de riten rond de dood

De Engelse krant The Guardian publiceerde onlangs een interessant artikel waarin de veranderende omgang met de dood wordt geïllustreerd. Volgens de krant eisen steeds meer mensen hun dode geliefde terug van de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 28 december 2017

Video: Tientallen graven vernield in ’s-Heerenberg

Op de protestantse begraafplaats aan het Hof van Bergh in ’s-Heerenberg zijn vorige week veertig graven vernield. De politie is op zoek naar de grafschenners, dat meldt Regio8.nl.

Lees verder


donderdag 28 december 2017

Natuurbegraven erg in trek in Haaksbergen

Sinds een jaar worden er op de begraafplaats aan de Buurserstraat in Haaksbergen natuurgraven uitgegeven. Van de tachtig beschikbare graven zijn er inmiddels al veertig gereserveerd en zeven in gebruik. Daarom is nu al besloten om de natuurgraven uit te breiden, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 28 december 2017

Friese uitvaartverzorgster Babs Mulder stopt

Babs Mulder uit Leeuwarden draagt haar uitvaartbedrijf Comes per 1 januari over aan José Hobert, dat meldt Dehuisaanhuis.nl. Mulder is twintig jaar trendsetter geweest binnen de Friese uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 24 december 2017

Oostburg kiest toch niet voor crematorium

De Zeeuwse gemeente Sluis kiest voor horeca in plaats van een crematorium op het verwaarloosde Euregiotuinencomplex bij Oostburg, dat meldt BN DeStem. De gemeente vroeg ondernemers met plannen te komen voor het gebied. Er werden diverse ideeën aangedragen, waaronder een crematorium.

Lees verder


donderdag 22 december 2017

Onderzoek Monuta naar eenzaamheid tijdens feestdagen

Voor alleenstaande Nederlanders die kerst zonder familie moeten doorbrengen, zijn de feestdagen allesbehalve ‘de mooiste tijd van het jaar’. Deze groep voelt zich namelijk vaker eenzaam en verdrietig tijdens kerst dan mensen die wel met familie samen zijn. Bijna de helft (42 procent) van de alleenstaanden zegt blij te zijn als de feestdagen voorbij zijn en het weer 2 januari is. Dat blijkt uit onderzoekdoor onafhankelijk onderzoeksbureau NL-Eyes in opdracht van uitvaartverzorger Monuta.

Lees verder


donderdag 22 december 2017

Koor en erwtensoep op Kerstavond Rusthof

Ook dit jaar haalt Rusthof weer alles uit de kast om bezoekers een troostrijke Kerstavond te geven. Dit jaar zullen nog meer fakkels en kaarsen de begraafplaats verlichten. Kinderen kunnen marshmellows boven vuurkorven roosteren en voor volwassenen is er niet alleen een warm drankje maar ook erwtensoep.

Lees verder


donderdag 22 december 2017

Parkeerplaatsen crematorium Rhijnhof blijven open

De extra parkeerplaatsen bij crematorium Rhijnhof in Leiden blijven voorlopen gewoon open. Dat heeft de Raad van State beslist in een spoeduitspraak waar omwonenden om hadden gevraagd. De omwonenden willen dat de overloopparkeerplaats dicht gaat maar de RvS vindt dat de overlast verwaarloosbaar is, dat meldt Omroep West.

Lees verder


donderdag 21 december 2017

Uitvaarthuis Nuenen sluit definitief

Na tijden van discussies en rechtszaken is het doek definitief gevallen voor het uitvaarthuis in het centrum van Nuenen. De Raad van State heeft de gemeente in het gelijk gesteld en daarmee is de sluiting definitief, dat meldt ED.nl.

Lees verder


donderdag 21 december 2017

Augustijnen dragen Eindhovense Paterskerk en klooster over aan nieuwe eigenaar

De sleutels van de Paterskerk en het klooster Mariënhage zijn donderdag 21 december officieel overgedragen aan de nieuwe eigenaar coöperatie DELA. De restauratie start op korte termijn. Als in 2019 alles klaar is dan heeft het stadshart van Eindhoven een eigentijdse plek voor ontmoeting, verbinding en verdieping.

Lees verder


donderdag 21 december 2017

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Geen sinecure

Onlangs ontmoette ik Karin. Karin is tweeëndertig en gaat dood. Preciezer gezegd, want dood gaan we allemaal: ze heeft kanker met uitzaaiingen en weet dat ze niet ontzettend lang meer zal leven. En niemand weet exact hoe lang ‘niet ontzettend lang’ is, maar ze zal niet oud worden. Karin is de spiegel van ons aller toekomst, en op een dag zullen we allen zelf Karin zijn.

Lees verder


donderdag 20 december 2017

Herinrichting begraafplaats Peize

Op de begraafplaats in Peize wordt in week 51 een veld ingericht speciaal voor kinderen.

Lees verder


donderdag 20 december 2017

Klachten over takken begraafplaats Zeist

Bij de gemeente Zeist zijn klachten binnengekomen over rondslingerende takken op de gemeentelijke begraafplaats, dat meldt RTV Utrecht. De takken zijn geknakt onder het gewicht van de sneeuw van vorige week.

Lees verder


donderdag 19 december 2017

Resomeren wordt het nieuwe cremeren

Resomeren moet het helemaal gaan worden, althans als het aan uitvaartorganisatie Yarden ligt. Volgens het uitvaartbedrijf zou maar liefst één op de vijf zich liever laten oplossen dan dat hij of zij wordt gecremeerd of begraven, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 19 december 2017

Lichtjesavond oorlogsgraven nieuwe traditie

In 2005 zette Dick Jansen uit Burgum een Facebookpagina op met daarop de oproep om in heel Nederland op kerstavond kaarsjes te laten branden op oorlogsgraven. Nu in 2017 worden er op 236 locaties kaarsjes aangestoken op oorlogsgraven. Het lijkt daarmee een van de nieuwe tradities op uitvaartgebied in Nederland.

Lees verder


donderdag 19 december 2017

Geen negatieve effecten natuur door natuurbegraven

Onderzoeksbureau Wageningen Environmental Research heeft onderzoek gedaan naar de effecten van natuurgraven op de vegetatie en bodemwaarden. De conclusie uit het onderzoek is dat natuurgraven niet schadelijk zijn voor het milieu, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder


donderdag 15 december 2017

Duurzaam crematorium Ommeland en Stad in gebruik genomen

Het nieuwe crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde is in gebruik genomen. Uitvaartverzorgers kunnen crematies vanaf nu aanmelden bij het crematorium aan de Borchsingel, tussen de wijk Ter Borch en de A7 bij Hoogkerk. “We hebben 1 december officieel de sleutel gekregen en deze week al proefgedraaid. We zijn er klaar voor”, aldus manager Ingrid Stevens.

Lees verder


donderdag 15 december 2017

Rouwpost tijdens de feestdagen

Kerst valt dit jaar op een maandag en dinsdag en daardoor kan er wat meer tijd zitten tussen het versturen van de rouwpost en het moment dat deze wordt bezorgd. Ook veranderen de aanlever mogelijkheden rond kerst en oud en nieuw.

Lees verder


donderdag 15 december 2017

PostNL bezorgt rouwpost 180 uitvaarten te laat

PostNL verzorgt in Nederland de rouwpost. Rond de kerst is de postbezorger uiteraard extra druk door alle kerstkaarten die verstuurd moeten worden. Door de drukte ging het mis bij de rouwpost van 180 uitvaarten, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 13 december 2017

Yardenhuis van Brabant open op zondag 24 december

Wegens de kerstdagen zal Yardenhuis van Brabant in Oosterhout geopend zijn op zondag 24 december 2017. U kunt terecht op zondag 24 december op de gebruikelijke openingstijden, tegen normaal tarief.

Lees verder


donderdag 13 december 2017

Thema-avond ‘Muziek bij afscheid’

Vereniging Yarden organiseert in samenwerking met Kindt Uitvaartzorg een thema-avond ‘Muziek bij afscheid’ De avond staat in het teken van muziek en zang, welke muziek zou je graag horen bij afscheid? met muziek probeer je een verhaal te vertellen. Yarden wil de dood bespreekbaar maken in het dagelijks leven en mensen bewust te maken wat muziek bij een ingrijpende gebeurtenis kan doen.

Lees verder


donderdag 13 december 2017

Eindhoven gaat toch kijken naar bushalte bij crematorium

De gemeente Eindhoven gaat kijken of het mogelijk is om weer een bushalte te krijgen bij crematorium De Rijtackers. Nu stopt daar geen bus meer waardoor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer een kwartier moeten lopen, dat meldt het Eindhovens Dagblad. Dat is geen optie voor mensen die slecht ter been zijn.

Lees verder


donderdag 13 december 2017

Opening nieuw Afscheidshuis Hess

Op 16 december 2017 opent Hess uitvaartzorg het nieuwe “Afscheidshuis Hess” aan het Barbarakruid in Rotterdam-Ommoord. Het “Afscheidshuis Hess” is een nieuwe vestiging van Hess uitvaartzorg, een familiebedrijf dat al meer dan een eeuw op een betrokken en persoonlijke manier uitvaarten verzorgt in de regio Rotterdam. Met ouderwetse zorg en toewijding voor nabestaanden, met moderne faciliteiten en mogelijkheden voor een uitvaart van deze tijd. En in maatschappelijke betrokkenheid naar senioren- en kerkelijke instellingen, koren, culturele projecten en (sport)verenigingen.

Lees verder


donderdag 13 december 2017

Oss koopt huis buurman om crematorium te kunnen bouwen

Het hing al even in de lucht, maar nu is officieel bekend geworden dat de gemeente Oss de buurman van uitvaartorganisatie Van Lith uitkoopt. De gemeente koopt zijn huis waardoor het mogelijk wordt om een crematorium te bouwen aan de Docfalaan, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 13 december 2017

Stichting wil thanatopraxie aanbieden voor overleden kinderen

Deze zomer verloren Juliette en Tim Zwaan hun dochtertje Félice een week na haar geboorte. Aan de hand van de ervaringen die Juliette en Tim hadden rond het afscheid hebben ze de stichting Félice opgericht. Met deze stichting willen ze ouders van overleden kinderen ondersteunen met bijvoorbeeld bloemen of een houten diertje met de naam van het kind voor bij het graf, dat meldt RTL Nieuws.

Lees verder


donderdag 12 december 2017

1600 mensen tekenen petitie crematorium Utrecht

De online petitie tegen de bouw van een crematorium op begraafplaats Kovelswade aan de Koningsweg in Utrecht is 1600 keer getekend. Wethouder Kreijkamp heeft de handtekeningen in ontvangst genomen uit handen van Sanne Frequin, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 11 december 2017

DELA zet volgende stap in verduurzamen van uitvaarten

Voor ieder product uit het assortiment van coöperatie DELA, is minimaal één duurzaam alternatief beschikbaar. Mede daarom is DELA toegetreden tot GreenLeave.

Lees verder


donderdag 11 december 2017

Crematoria DELA open op zondag voor kerst

Bij crematoria van coöperatie DELA kunnen op zondag 24 december crematies plaatsvinden. DELA heeft dit besloten omdat kerst dit jaar op maandag en dinsdag valt. Er zouden daardoor drie dagen geen crematies gehouden kunnen worden, waardoor het vlak voor en na de kerst erg druk zou worden.

Lees verder


donderdag 11 december 2017

Besluit crematorium Landscroon begin 2018

Na jaren van debatteren, onderzoeken en nog meer onderzoeken wordt er nu eindelijk een definitief besluit genomen of er een crematorium mag komen op begraafplaats Landscroon in Weesp. De gemeenteraad zal eind februari of begin maart stemmen over dit onderwerp, dat meldt Weespernieuws.nl.

Lees verder


donderdag 8 december 2017

Nieuw in Baarn: Afscheidshuis de herberg van paulus

Op zaterdag 16 december opent burgemeester Mark Roëll om 12.00 uur het Afscheidshuis de herberg van paulus in het souterrain van de Herberg van Paulus in Baarn. Een unieke, mooie, sfeervolle plek om van een dierbare afscheid te nemen.

Lees verder


donderdag 7 december 2017

Extra onderhoud begraafplaatsen Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn zorgt ervoor dat de begraafplaatsen aan de Soerenseweg en in Uddel volgend jaar extra onderhoud krijgen. De gemeente doet dat nadat de SGP het college vroeg om meer aandacht te besteden aan het groen op de begraafplaatsen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 7 december 2017

Rouwlust: boek over seksualiteit en huidhonger bij weduwen

RouwLust Ik heb honger mijn hele lichaam schreeuwt Op zaterdag 9 december om 14.00 uur vindt in het Filmhuis Oosterbeek de presentatie plaats van het boek RouwLust. Een boekje open over huidhonger, gemis en verlangen door en voor weduwen. In deze publicatie worden seksualiteit en huidhonger uit het taboe gehaald op een manier die kwetsbaar en enorm krachtig is. De bijzondere vormgeving raakt het gevoel dat voorbij de woorden gaat.

Lees verder


donderdag 7 december 2017

Twenterand debatteert over begraven in eigen tuin

Mogen inwoners van de gemeente Twenterand nu wel of niet worden begraven in hun eigen tuin. De gemeente vindt van wel, tenminste als ze aan alle eisen voldoen die in de Wet op de lijkbezorging staan. Een inwoner van de gemeente die aan al die eisen voldoet heeft een aanvraag gedaan en het college is voor. Maar in de gemeenteraad heerst nog verdeeldheid over dit onderwerp, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 7 december 2017

Zondag Wereldlichtjesdag in Winterswijk

Aanstaande zondag, 10 december, wordt ook in Winterswijk weer Wereldlichtjesdag gehouden. Wereldlichtjesdag is de wereldwijde herdenking van alle kinderen die overleden door vroeggeboorte, ziekte, ongeluk, oorlog, honger of geweld. Het gemis is er altijd, of het nu kortere of langere tijd geleden is dat het kind overleed. Mensen die ongewild kinderloos zijn mogen een kaars aansteken voor het kind dat niet kwam. Verdriet verdient zorg en aandacht.

Lees verder


donderdag 7 december 2017

Overhandiging petitie crematorium Koningsweg Utrecht

Er zijn plannen om een crematorium te realiseren op begraafplaats Kovelswade aan de Koningsweg in Utrecht. Het initiatief van twee uitvaartorganisaties kan de gemeente nieuwe inkomsten opleveren, maar omwonenden zijn tegen. Ze hebben de afgelopen weken handtekeningen verzameld.

Lees verder


donderdag 6 december 2017

Nieuw op Uitvaart.nl en Begrafenis-Amsterdam.nl: Dunweg (Hoofddorp)

Dunweg Uitvaartzorg is een particulier, onafhankelijk familiebedrijf, dat sinds 1911 begrafenissen en crematies verzorgt. Dunweg Uitvaartzorg staat bekend om haar persoonlijke en betrokken uitvaartverzorging, waarbij de kwaliteit van dienstverlening hoog in het vaandel staat.

Lees verder


donderdag 6 december 2017

Restauratie monumentale begraafplaats Tiel

De Rooms-Katholieke begraafplaats in Tiel wordt grondig gerestaureerd, dat meldt de Gelderlander. De historische metalen voordeur is tijdelijk overgebracht naar een smederij waar hij weer helemaal wordt opgeknapt.

Lees verder


donderdag 6 december 2017

Omwonenden willen sluiting parkeerplaats Rhijnhof

De zeventig extra parkeerplaatsen die zijn aangelegd bij begraafplaats en uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden moeten dicht. Tenminste als het aan de omwonenden ligt, ze stappen naar de Raad van State, dat meldt Omroep West.

Lees verder


donderdag 6 december 2017

Video Opsporing Verzocht dieven begraafplaats Nijmegen

De politie maakt serieus werk van een reeks aan inbraken op de begraafplaats in Zutphen. Omdat er goede bewakingsbeelden zijn heeft de politie beelden uitgezonden in het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 4 december 2017

Ali B. is meest irritante BN’er in Yarden spot

De Yarden spot met daarin een hoofdrol voor Ali B. is door het Nederlandse publiek niet heel goed ontvangen. Sterker nog, Ali B. is zelfs verkozen tot meest irritante BN’er in een reclame van 2017.

Lees verder


donderdag 4 december 2017

Uitvaartverzorging Myosotis geeft Ouderenfonds cheque

Dinsdag 28 november heeft Uitvaartverzorging Myosotis i.s.m. begraafplaats Carspelhof de jaarlijkse lichtjesavond gehouden. Sandra van der Spruit en het Weesper Gemengd hebben de avond muzikaal omlijst.

Lees verder


donderdag 4 december 2017

Geen bus maar taxi naar crematorium Eindhoven

Sinds vorig jaar stopt er geen bus meer voor de deur van het crematorium aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven. De halte kwam te vervallen omdat er gemiddeld maar twee mensen per dag uitstapten. Mensen die nu met het openbaar vervoer naar het crematorium reizen moeten een kilometer lopen. Dat is geen probleem voor de meeste mensen, maar uiteraard geen optie voor ouderen en mensen die niet mobiel zijn.

Lees verder


donderdag 4 december 2017

Veel Duitsers gecremeerd in Nederland

Alleen al bij de vestigingen van Crematoria Twente werden vorig jaar 200 Duitsers gecremeerd. Ook in andere grensgebieden laten Duitsers hun overleden dierbare steeds vaker cremeren in een Nederlands crematorium. Ze doen dat omdat de Duitse wetgeving op het gebied van lijkbezorging veel strenger is dan hier. Zo mag de as van een in Duitsland gecremeerde overledene niet mee worden gegeven aan de familie. De as moet verplicht worden begraven of uitgestrooid op een strooiveld.

Lees verder


donderdag 1 december 2017

Inschrijving Uitvaartbeurs Amsterdam vanaf vandaag open voor iedereen

Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van Uitvaartbeurs Amsterdam. De historische Westerkerk in het hartje van de Jordaan is wederom het decor voor de beurs. Bedrijven die zich willen presenteren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder