Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2006

donderdag 27 december 2006

MEDIUM ‘LEEST’ FOTO’S OVERLEDENEN IN CREMATORIUM

Op donderdag 11 januari houdt Janet Werner de lezing ‘vragen over het einde’ in Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101, Rotterdam(-Zuid). De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich als medium bezig met psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto's en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden bij de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.

Lees verder


donderdag 22 december 2006

Collectieve aanmelding NKU ondernemers voor keurmerk uitvaartzorg!

De aandeelhouders van de Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (NKU) hebben zich collectief aangemeld bij de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). De uitvaartbranche heeft lang uitgekeken naar dit keurmerk welke per 1 januari 2007 een feit is. De NKU-ondernemers erkennen nadrukkelijk het belang van het keurmerk door zich collectief aan te melden. De NKU-ondernemer staat garant voor kwaliteit en herkent zich in de gestelde keurmerknormen van de SKU. Met de huidige 35 aandeelhouders met ruim 75 uitvaartcentra en goed voor 20.000 uitvaarten per jaar is dit keurmerk een must.

Lees verder


donderdag 19 december 2006

Onderzoek naar nieuw branchestructuur verloopt voorspoedig

De presentatie van de tussenresultaten van het onderzoek naar de meest gewenste en meest effectieve branchestructuur voor de Nederlandse uitvaartbranche, dat wordt gehouden in opdracht van VOU en NUVU, verloopt voorspoedig. Op basis van de tussenrapportage is een vervolgopdracht voor Deloitte & Touche, de neutrale onderzoekspartij, geformuleerd waar in 2007 verder aan gewerkt zal worden. De tussenrapportage werd door vertegenwoordigers van de beide brancheorganisaties goed ontvangen.

Lees verder


donderdag 19 december 2006

Keurmerk Uitvaartzorg begin 2007 gelanceerd

Het Keurmerk Uitvaartzorg wordt begin 2007 gelanceerd. Dat schrijft brancheorganisatie Nederlandse Unie van Erkende Uitvaartondernemingen (De NUVU) aan haar 160 leden. Samen met de Vereniging van Ondernemingen in de Uitvaartbranche (VOU) heeft de NUVU het initiatief genomen een keurmerk uitvaartzorg te ontwikkelen.

Lees verder


donderdag 18 december 2006

Nieuwe adverteerder: Federatie van Uitvaartverenigingen in Friesland

In de provincie Friesland zijn meer dan 200 uitvaartverenigingen bij de
Friese Federatie van Uitvaartverenigingen aangesloten met ruim 300.000 leden.
Deze verenigingen nemen bijna 50% van alle uitvaarten in Fryslân voor hun rekening.
Klik hier voor meer informatie.

Lees verder


donderdag 15 december 2006

Brand kantoor Grafzorg Nederland

Gisteren, donderdag 14 december, is vermoedelijk door kortsluiting een kleine brand ontstaan in het kantoor van de Stichting Grafzorg Nederland, Wilhelminaplein 2, Wassenaar. Het kantoor is nu echter voor enkele weken en mogelijk zelfs enkele maanden onbruikbaar. Grafzorg Nederland is thans op zoek naar een locatie om de werkzaamheden voort te zetten. De stichting is mogelijk enkele dagen telefonisch niet bereikbaar.

Lees verder


donderdag 14 december 2006

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman voor het uitvaartwezen: geen kostenopgave verstrekt.

Vraag:
Bij regeling van de uitvaart had de ondernemer mondeling te kennen gegeven dat opdrachtgever op zo'n € 6000 moest rekenen.
De rekening kwam uit op € 7800 en daarmee wenste klager niet akkoord te gaan.

Lees verder


donderdag 14 december 2006

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman voor het uitvaartwezen n.a.v. een klacht over de afmeting van een grafsteen.

Klager wenste een grafsteen van 190x100cm te plaatsen, terwijl de beheerder niet verder wenste te gaan dan 165x100cm.
Klager beriep zich op het feit dat er geen beperkingen in het reglement waren opgenomen en dat hij dus recht had op plaatsing van een steen van de door hem gewenste afmeting.
De klacht ging nog over twee andere onderwerpen,welke hier buiten bespreking zullen blijven.

Lees verder


donderdag 13 december 2006

"Praten over de dood: hoe doe je dat?"

Iedereen krijgt vroeg of laat met de dood te maken. Hoe reageer je dan? Wat kun je betekenen voor de nabestaanden? Wat kan en mag er tegenwoordig op uitvaartgebied? Welke plek heeft rouw in onze samenleving? Hoe gaan kinderen om met de dood? Wat houdt orgaandonorschap of euthanasie in?

Lees verder


donderdag 13 december 2006

Dood geen definitief afscheid meer

Eindhoven, 13 december 2006 - Ruim 70% van de Nederlanders wil een tastbare herinnering om daarmee de gedachte aan een dierbare ‘levend’ te houden. Foto’s en videobeelden bieden nabestaanden de meeste houvast (35%) om herinneringen levend te houden. Een sieraad (13%) of specifieke muziek (12%) doen hetzelfde. Ook blijkt de Nederlander geen frequente bezoeker van een begraafplaats, oorzaak hiervan is de toename in alternatieve manieren van gedenken en herinneren. Steeds meer mensen willen hun persoonlijke levensverhaal laten vastleggen als herinnering voor de nabestaanden. Dit zijn enkele uitkomsten van een publieksonderzoek dat is gedaan door uitvaartorganisatie DELA naar de wijze van gedenken en herinneren onder 526 respondenten.

Lees verder


donderdag 12 december 2006

Informatie- en inspiratiedag Tri Limes Uitvaartzorg, Steenwijk/Tuk

Op zaterdag 16 december a.s. organiseert Tri Limes Uitvaartzorg en -begeleiding een informatie- en inspiratiedag. Iedereen die wel eens meer wil weten over wat er kan en wat er mag bij een uitvaart is van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uurin de Mennozaal van Buitengoed Fredeshiem, Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk (De Bult). De toegang is gratis.

Lees verder


donderdag 12 december 2006

Layla en de blauwe vogel

Layla houdt van schilderen. Op een dag stapt ze in haar schilderij. Ze ontmoet een blauwe vogel. Hij spreidt zijn vleugels en samen vliegen ze tot hoog boven de wolken waar Layla haar papa ontmoet.

Lees verder


donderdag 11 december 2006

Vrijdag 22 december: Lichtjesavond

Op vrijdagavond 22 december van 18.00 tot 20.00 uur organiseert de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, in samenwerking met DELA uitvaartverzorging Oosterhout, een lichtjesavond op de begraafplaats Leijsenakkers aan de Veerseweg.

Lees verder


donderdag 8 december 2006

Nieuwe boek Met stomheid geslagen? belicht nieuwe taal en gebruiken bij uitvaarten

Hoewel de kerk in het leven van velen geen rol meer speelt, wordt haar hulp nog wel vaak ingeroepen bij rond het einde van het leven en bij de uitvaart. Er wordt in deze tijd nog nauwelijks geluisterd naar de kerk, toch krijgt de christelijke traditie op veel begrafenissen en crematies het woord.

Lees verder


donderdag 6 december 2006

Eerste fase verbouwing Yarden Centrum voor Uitvaartzorg Reestborgh voltooid

Op vrijdag 15 december worden de koffiekamer en de familiekamer van Yarden Centrum voor Uitvaartzorg Reestborgh, Zomerdijk 10-a in Meppel, opnieuw in gebruik genomen. Hiermee is de eerste fase van de verbouwing van het centrum afgerond. De tijdelijke aanbouw, die als vervangende ruimte diende, wordt verwijderd. De ontvangstruimte van het centrum zal per 15 december als tijdelijke aula dienen. De aula ondergaat als laatste fase een grondige renovatie.

Lees verder


donderdag 6 december 2006

HERDENKEN IN KERSTSFEER BIJ YARDEN CREMATORIUM OCKENBURGH

Op vrijdag 22 december houdt Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21, Den Haag, een bijzondere kerstbijeenkomst. Onder leiding van geestelijk verzorger Maurice van der Put wordt met gesproken woord en zang ‘het kerstverhaal verteld’. Negenkoppig vocaal ensemble Good Company verzorgt de muziek bij het verhaal. Zij zingen kerstliederen in het Nederlands, Engels, Italiaans, Duits en Frans. Zoals ‘Gabriëls Message’, ‘Stille Nacht’, ‘O, Jesulein süss’ en ‘The Lord of the Dance’. Muziek en gesproken woord vormen samen een warm en troostrijk geheel. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Lees verder


donderdag 5 december 2006

Symposium "Kwaliteit van leven in christelijk perspectief"

Kan de waarde van het leven beneden een bepaald minimum zakken?
Heeft het leven een essentiële waarde die het onder alle omstandigheden behoudt en die gerespecteerd moet worden?
Als we aannemen dat het menselijke leven zo’n essentiële waarde heeft, zijn er dan wegen waarlangs we mensen kunnen helpen om die waarde te (her)ontdekken?

Lees verder


donderdag 5 december 2006

Helderziende in Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

Op woensdag 20 december houdt medium Janet Werner de lezing ‘vragen over het einde’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2-A in Den Haag. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich bezig met psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto’s en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden naar de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.

Lees verder


donderdag 5 december 2006

Nieuwe website HDB Assen NV

Eind oktober 2006 heeft de HDB Assen Uitvaartverzekeringen NV haar geheel vernieuwde website gelanceerd!

Lees verder


donderdag 4 december 2006

Dood.nl gaat vanaf 1 januari aanstaande een andere koers varen.

Dood.nl wordt een ‘weblog van de dood’. Geschreven door mensen die werkzaam zijn in de wereld van sterven en begraven, voor mensen die geïnteresseerd zijn in 'het einde' (dood, begraven en rouwen). De actuele, informerende en/of amuserende berichten zullen overigens een vaste plaats houden op de site, maar we willen deze verrijken met belevenissen, gedachten, foto's en verhalen e.d. van onze lezers.

Lees verder


donderdag 1 december 2006

Deelnemer Uitvaartbranche.nl winnaar Rabo Award

HAARLEM- Op woensdag 29 november 2006 heeft Marleen Verspoor uit Heemstede in de Philharmonie in Haarlem de Rabobank Netwerk Award ontvangen uit handen van de Haarlemse burgemeester Mr.B.B.Schneiders.
De gala-bijeenkomst werd georganiseerd ter ere van het 5-jarig bestaan van het netwerkplatform Business to Business.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder