Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2007

vrijdag 28 september 2007

Nieuwe adverteerder: Gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Essenhof

Taken: het verzorgen van begravingen en crematies in het Drechtstedengebied. Beheer van begraafplaats Essenhof aan de Nassauweg 200 en de begraafplaats aan de Zuidendijk 270 in de wijk Dubbeldam behorende bij de gemeente Dordrecht.

"Begraafplaatsen en crematorium Essenhof" is ook te vinden op www.uitvaartkaart.nl en www.crematoria.nl.

Lees verder


vrijdag 28 september 2007

Alliantie CUVO Uitvaartzorg en Uitvaart Zorgcentra Nederland.

Met ingang van 1 oktober 2007 gaan de directies van CUVO Uitvaartzorg uit Den Haag en Uitvaart Zorgcentra Nederland (UZN) uit Amsterdam een strategische alliantie aan. Door de veranderingen in uitvaartland en de wens voor een steeds completer dienstenpakket, gaan de ondernemingen samenwerken op het gebied van Uitvaartverzorging en –verzekering in de groot Haagse regio. Hiertoe worden o.a. ook Delft, Gouda, Zoetermeer en Leiden gerekend.

Lees verder


donderdag 27 september 2007

Nieuwe rouwzegel leeft

Monuta uitvaartzorg en –verzekeringen biedt consumenten de mogelijkheid de nieuwe Nederlandse rouwzegel te ontwerpen. Dat dit leeft blijkt duidelijk uit de meer dan 700 ontwerpen die tijdens de eerste weken binnenkwamen. Een ontwerp indienen en stemmen kan tot 12 oktober via www.rouwzegel.nl.

Lees verder


donderdag 27 september 2007

De website van Pur Sang is vernieuwd!

Drie zangeressen, drie muzikale achtergronden: Isabel Delemarre, Raphaela van Leer en Marieke Zevenbergen brengen met Pur Sang een repertoire 'fit for every occasion'. Pur Sang voelt zich thuis in een groot aantal genres en kan daarom elke gelegenheid muzikaal omlijsten op een manier die perfect aansluit bij de ambiance. Met ieder hun eigen muzikale inbreng, ervaring en opleiding zorgen zij voor de karakteristiek sound van Pur Sang.

Lees verder


zondag 23 september 2007

27 september: Lezing "CONSUMEREN EN PRODUCEREN" Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

David Elders, Amsterdam en Evert de Niet, Groningen spreken over uitvaart en de rol van de klant.
Gaat het over consumeren, participeren of produceren?

Lees verder


woensdag 19 september 2007

Eerste Nederlandse opleiding Thanatopraxie van start !

Vrijdag 14 september is bij Docendo de eerste Nederlandse opleiding 'Thanatopraxie' van start gegaan. Docendo heeft deze nieuwe opleiding in samenwerking met Hygeco International zorgvuldig voorbereid.

Lees verder


dinsdag 18 september 2007

Help de Oude Stadsbegraafplaats te Leeuwarden

De Oude Stadsbegraafplaats dingt mee naar een miljoen euro in het televisieprogramma
’BankGiro Loterij Restauratie’ van de AVRO. De uitzending is woensdagavond 26 september om 21.30 uur op Nederland 2.
Hoe meer stemmen de Oude Stadsbegraafplaats krijgt, hoe groter de kans om in de finale van 31 oktober te komen en een miljoen euro te krijgen voor restauratie.

Lees verder


maandag 17 september 2007

Beeld vervaardigd met crematie-as

Een kunstenaar maakt een beeld. Daar wordt een gietmal van gemaakt. Deze gietmal wordt gebruikt om met een composiet en vulstoffen, waaronder crematie-as, het beeld te vullen.

Het beeld kan in bijna iedere gewenste vorm worden gemaakt. Richtprijs van de beelden is, al naar gelang de grote en de sokkel , vanaf € 1500.

Voor meer informatie:
Hanscorsten@tiscali.nl of Uitvaart@Zonnet.nl

Lees verder


zondag 16 september 2007

BEKENDMAKING GENOMINEERDEN YARDEN-STIMULANS

Op dinsdag 20 november a.s. reikt het hoofdbestuur van Yarden Vereniging in het Uitvaartmuseum te Amsterdam de eerste Yarden-Stimulans uit. Deze tweejaarlijkse prijs van
€ 5.000 is ingesteld om vernieuwende ideeën op het gebied van uitvaart te stimuleren.

Lees verder


donderdag 13 september 2007

Start lotgenotengroep voor nabestaanden na zelfdoding

Tien jaar geleden kwam zijn moeder door verhanging om het leven. Na een aantal moeilijke jaren is Ton Baakman nu zover dat hij, gegroeid door deze traumatische ervaring, lotgenoten bijeen wil brengen en begeleiden om hun te laten zien dat je als nabestaande de zon weer kunt zien schijnen. Zijn beroep als psycholoog komt hierbij goed van pas.

Lees verder


donderdag 13 september 2007

In Pace DELA neemt Ventura Uitvaartverzorging over

Op 1 mei jongstleden heeft de Oldenzaalse uitvaartverzorger In Pace DELA Uitvaartverzorging de uitvaartonderneming Ventura Uitvaartverzorging in Groenlo overgenomen. Daarmee is Ventura DELA Uitvaartverzorging de nieuwe naam van de voormalige Groenlose uitvaartstichting geworden. Het is een logische stap in de toch al intensieve samenwerking tussen beide bedrijven. Met de overname kan Ventura DELA Uitvaartverzorging beschikken over het uitgebreide pakket diensten, uitvaartproducten en faciliteiten van moederbedrijf In Pace DELA Uitvaartverzorging en kan de uitvaartzorg daarmee in Groenlo nog beter gestalte geven. Op zondag 30 september aanstaande organiseert Ventura DELA een open dag waarop het publiek met de uitvaartverzorger kan komen kennismaken.

Lees verder


donderdag 13 september 2007

Wetgeving familierecht is gewijzigd.

Yarden Vereniging Overijssel houdt op woensdag 26 september in Hotel de Zwaan in Raalte een lezing over het nieuwe familierecht.
Notaris mr. M.M.M.Oors van het notariskantoor Borgman -Procee
Oors uit Raalte geeft van 20.00 tot 21.45 uur een uitgebreide lezing
waarin onderwerpen zoals het testament,erfenis,erfrecht,nalatenschap,
belastingen aan de orde komen.

Lees verder


woensdag 12 september 2007

Nieuwe WEB TV-Uitzending: Eer lijk? Volgt ambtenaren in hun taak eenzaam gestorven mensen te begraven

Eer lijk? Volgt ambtenaren in hun taak eenzaam gestorven mensen te begraven: Het doorzoeken van een woning op zoek naar geld ter bekostiging van de begrafenis en naar hints voor gepaste muziek en bloemenkeuze. Dan de begrafenis zelf met z'n drie liederen, het plakje cake... en de enige aanwezigen, de twee ambtenaren.

Lees verder


woensdag 12 september 2007

Vereniging Ouders van een Overleden Kind actief in Drente

Vereniging Ouders van een Overleden Kind Drente en Groningen houdt een contact middag in Beilen op zaterdag 22 september. Daarbij worden aan het eind van de middag ook balonnen opgelaten.

Lees verder


dinsdag 11 september 2007

OPEN DAG YARDEN BEGRAAFPLAATS EN CREMATORIUM IJSSELHOF

Op zondag 16 september houdt Yarden Begraafplaats en Crematorium IJsselhof - Goejanverwelledijk 6, Gouda - een open dag. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden in een informele sfeer een kijkje achter de schermen nemen. Zoals in publieksruimten èn de ovenruimte. Behalve rondleidingen en presentaties, gebeurt er veel meer. Zo is de koffiekamer ingericht als Grand Café. Hier kan men kennismaken met de culinaire mogelijkheden bij een uitvaart, zoals Goudse versnaperingen. Voor de jonge bezoekers worden poffertjes gebakken.

Lees verder


dinsdag 11 september 2007

OPEN DAG YARDEN CREMATORIA EN BEGRAAFPLAATSEN DEN HAAG EN RIJSWIJK

Zondag 16 september vindt van 10.00 tot 17.00 uur een open dag plaats van vier Yarden-vestigingen in Den Haag en Rijswijk. Belangstellenden kunnen informeel een kijkje achter de schermen nemen, zoals in ontvangstruimtes èn ovenruimte. Behalve rondleidingen en presentaties bieden de locaties meer. De koffiekamers zijn ingericht als Grand Café met een proeverij van zoete en hartige hapjes en een drankje. Zo maakt men kennis met de culinaire mogelijkheden bij een uitvaart. De locaties zijn: crematorium Ockenburgh (Ockenburghstraat 21, Den Haag), crematorium en begraafplaats Nieuw Eykenduynen (Kamperfoeliestraat 2-a, Den Haag), crematorium en begraafplaats Eikelenburg (Eikelenburglaan 7, Rijswijk), begraafplaats Oud-Rijswijk (Sir Winston Curchilllaan 233, Rijswijk). Gedurende de open dag pendelt de uitvaarbus tussen de locaties.

Lees verder


dinsdag 11 september 2007

OPEN DAG YARDEN UITVAARTCENTRUM EN CREMATORIUM GRONINGEN

Zondag 16 september houden Yarden Uitvaartcentrum Groningen en Yarden Crematorium Groningen - Crematoriumlaan 2 & 6, Groningen - van 10.00 tot 17.00 uur een open dag. Belangstellenden kunnen een kijkje achter de schermen nemen. Zo presenteert het uitvaartcentrum thema-rouwkamers, kisten, rouwauto’s en laten een bloemist en steenhouwer hun kunsten zien. Het crematorium toont Afrikaanse kisten en een tentoonstelling van sierurnen, glas- en gedenksieraden. Een draaiorgel zorgt voor de juiste sfeer. In het crematorium (aula 1) geeft Maria Derksen van Stichting ‘Achter de regenboog’ om 12.00 uur een lezing, waarna om 14.00 uur een interactieve lezing volgt. Om 13.00 en 15.00 uur (aula 2) speelt theatergroep TRAXX de voorstelling ‘Rouw op je dak’ over twee jongeren die met verlies te maken krijgen. Verder zijn er rondleidingen en is er een ‘inspiratiebuffet’ als kennismaking met de culinaire mogelijkheden bij een uitvaart.

Lees verder


dinsdag 11 september 2007

OPEN DAG YARDEN CENTRUM VOOR UITVAARTZORG STILLEWEER

Zondag 16 september houdt Yarden Centrum voor Uitvaartzorg Stilleweer - Stilleweersterweg 1, Appingedam - van 10.00 tot 17.00 uur een open dag. Belangstellenden kunnen een kijkje achter de schermen nemen. Zo zijn er rondleidingen door Stilleweer - dat uit een crematorium en uitvaartcentrum bestaat - mèt een bezoek aan de ovenruimte. Bijzonder is de presentatie van Afrikaanse kisten en een echte lijkkoets is eveneens te bewonderen. Een notaris beantwoordt alle vragen omtrent testamenten en nalatenschap. Een ‘inspiratiebuffet’ laat belangstellenden kennismaken met de culinaire mogelijkheden bij een uitvaart. Om 13.00 en 15.00 uur geeft Erwin de Vries een muzikale opvoering en om 14.00 uur vindt een interactieve lezing plaats.

Lees verder


dinsdag 11 september 2007

Nieuwe adverteerder: Crematorium Midden Limburg BV (Baexem)

Indien u kiest voor cremeren, dan is het belangrijk dat u een eigen persoonlijke invulling aan de crematieplechtigheid kunt geven. Door de kleinschalige opzet van Crematorium Midden-Limburg, waarbij rust en persoonlijke aandacht voorop staan, kunnen onze medewerkers zich inzetten om zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen. Crematorium Baexem is ook te vinden op Crematoria.nl en Uitvaartkaart.nl.

Voor meer informatie, zie www.crematorium-baexem.nl.

Lees verder


dinsdag 11 september 2007

Onthulling bijzonder monument

Het UMCG en Yarden Crematorium Groningen onthullen op 12 september een herdenkingsmonument voor mensen die hun lichaam ter beschikking van de wetenschap hebben gesteld. Nabestaanden kunnen hier de overledenen herdenken. Bij nabestaanden blijkt een toenemende behoefte te zijn aan een dergelijk monument. Het monument staat bij Yarden Crematorium te Groningen.

Lees verder


maandag 10 september 2007

Amerikaanse Uitvaartmuseum opent TV kanaal op You Tube

Het Museum Of Funeral Customs uit Springfield, (Ilinois) biedt een unieke kijk op de evolutie van de Amerikaanse uitvaartbranche vanaf midden 18e eeuw tot en met vandaag. Sindskort heeft het uitvaartmuseum ook een tv kanaal op de populaire video-site YouTube geopend. Wanneer volgt het Nederlands Uitvaartmuseum?

Bekijk hier de uitzendingen.

Lees verder


maandag 10 september 2007

Guus Sluiter directeur Nederlands Uitvaartmuseum

Guus Sluiter (1967) is per 1 september directeur van het Nederlands Uitvaartmuseum. De kunsthistoricus is vanaf augustus 2004 als projectleider verbonden aan het museum in oprichting.

Lees verder


vrijdag 7 september 2007

Monuta laat consumenten nieuwe rouwzegel ontwerpen

De rouwzegel is misschien wel de belangrijkste postzegel van Nederland. Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen biedt nabestaanden graag een keuze en start een ontwerpwedstrijd voor een nieuwe rouwzegel. Iedereen kan via www.rouwzegel.nl een ontwerp indienen en een stem uitbrengen. Van de winnende postzegel worden er direct 1.000.000 gedrukt.

Lees verder


donderdag 6 september 2007

Condoléanceregister Luciano Pavarroti

De onlangs overleden Italiaanse tenor Luciano Pavarotti is de derde internationale celebrity die herdacht wordt op Condolences.eu, de nieuwe Europese website voor online gedenken en condoleren.

Teken hier het condoléanceregister voor Luciano Pavarotti.

Lees verder


woensdag 5 september 2007

Crematorium wordt Grand Café

Op zondag 16 september houdt Yarden Crematorium Rotterdam - Maeterlinckweg 101, Rotterdam(-Zuid) - een open dag. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden in een informele sfeer een kijkje achter de schermen nemen. Zoals in ontvangstruimtes, binnencolumbarium èn ovenruimte. Behalve rondleidingen en presentaties, gebeurt er veel meer. Zo is de koffiekamer van het crematorium ingericht als Grand Café. Hier kan men kennismaken met de culinaire mogelijkheden bij een uitvaart; een proeverij van zoete en hartige versnaperingen en een drankje. Het Gedenkpark is tijdens de open dag ook te bezoeken.

Lees verder


dinsdag 4 september 2007

LOTGENOTENGROEP VOOR NABESTAANDEN NA ZELFDODING

Zelfdoding komt vaker voor dan men denkt, vaker dan bijvoorbeeld overlijden door een verkeersongeval. Toch wordt er weinig over gesproken. Soms uit schaamte, soms uit onmacht of omdat anderen niet weten hoe hierover te praten met een nabestaande. Nabestaanden van zelfdoding kunnen zich daardoor afgewezen voelen door hun omgeving. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op, want er is natuurlijk wel pijn, verdriet, gemis, maar ook boosheid en gevoel van schuld. Vaak vinden nabestaanden bij elkaar wél erkenning en troost en is contact met nabestaanden de manier om een stap verder te komen.

Lees verder


maandag 3 september 2007

Nieuwe WEB TV-uitzending over de STIVU, de vakopleiding voor uitvaartondernemer en -verzorger

De StIchting Vakopleiding Uitvaartverzorging (STIVU) exploiteert sinds 1951 diverse opleidingstrajecten voor de Nederlandse uitvaartbranche.

Overweegt u zelf een carrière in de uitvaartbranche? Bekijk dan de volgende web TV uitzending, waarin de STIVU, haar cursisten en docenten aan het woord komen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder