Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2018

donderdag 31 mei 2018

Crematorium op begraafplaats Orthen stap dichterbij

De gemeente Den Bosch is enthousiast over de plannen om een kleinschalig crematorium te realiseren op begraafplaats Orthen, dat meldt het Brabants Dagblad. Met de inkomsten van het crematorium kan de stichting Solamen (beheerder van de begraafplaats) zorgen dat het ook in de toekomst voldoende inkomsten krijgt.

Lees verder


donderdag 30 mei 2018

Meander wil graag tweede crematorium in Zwolle

Eerder deze week gaven acht Zwolse uitvaartondernemers in een brief aan de gemeenteraad aan dat ze tegen de komst van een tweede crematorium op begraafpark Kranenburg zijn. Maar een van de grootste uitvaartondernemingen uit Zwolle, Meander Uitvaartbegeleiding, is juist voor de komst van het nieuwe crematorium, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 30 mei 2018

Jonge weduwe schrijft aangrijpend boek over rouw

Marloes Harkema is pas 28 jaar als ze weduwe wordt. In het boek 'Nu is nog zo zon-der jou' beschrijft ze op aangrijpende wijze haar rouwproces. Het is een kwetsbaar en teder verslag, dicht op de huid en recht uit het hart geschreven. Een boek vol herkenning voor mensen die hun geliefde of dierbare hebben verloren, en hun om-geving. Het boek verschijnt vlak voor de Internationale Weduwendag op 23 juni.

Lees verder


donderdag 29 mei 2018

PC Uitvaart draagt verzekeringsportefeuille over aan a.s.r.

a.s.r. en PC Uitvaart hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van het merendeel van de uitvaartverzekeringsportefeuille van PC Uitvaart aan a.s.r. Ter afdekking van de verzekeringsverplichtingen ontvangt a.s.r. een koopsom. Over de hoogte van de koopsom worden geen details bekend gemaakt.

Lees verder


donderdag 29 mei 2018

Docendo presenteert nieuwe opleidingsbrochure 2018-2019

Deze week verschijnt het nieuwe opleidingsaanbod van Docendo.

Lees verder


donderdag 29 mei 2018

Open dag op 3 juni in Gedenkpark Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) organiseert op zondag 3 juni - de laatste dag van de Week van de Begraafplaats - van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. Behalve een kijkje achter de schermen worden ook bijzondere wandelingen georganiseerd, waaronder een ‘Johanna Westerdijk’ bomenwandeling. Iedereen is van harte welkom.

Lees verder


donderdag 29 mei 2018

Staatsecretaris: ‘uitvaartbranche moet zelf werken aan transparantie’

Staatssecretaris Mona Keijzer vindt dat de uitvaartbranche zelf moet werken aan meer transparantie over de kosten van een uitvaart. Keijzer benadrukt daarbij ook dat er duidelijkheid moet zijn in hoeverre de dekking van een afgesloten polis voldoende is om de hele uitvaart van te betalen. Op die manier hoopt Keijzer dat mensen niet meer onaangenaam worden verrast door bijkomende kosten, dat meldt VVPonline.nl.

Lees verder


donderdag 29 mei 2018

Zwolse raad wil uitleg over plannen tweede crematorium

Respectrum Crematoria wil op gedenkpark Kranenburg een tweede crematorium bouwen. Daarmee wil het bedrijf de concurrentie aangaan met het bestaande crematorium. Maar er is in Zwolle veel protest tegen de bouw van een tweede crematorium op de grond van Kranenburg. De gemeenteraad heeft het college inmiddels om uitleg gevraagd, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 29 mei 2018

Video: Duurzame catering

Hoe ziet een duurzame catering voor een uitvaart er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Lees verder


donderdag 28 mei 2018

Rouwauto uitgebrand bij uitvaartcentrum Schiedam

Vlak voordat een rouwauto een overledene van het uitvaartcentrum van Matice in Schiedam zou overbrengen naar het crematorium is de rouwauto uitgebrand, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 25 mei 2018

‘Over schuld-, spijt en schaamtegevoelens na het verlies van een dierbare'

Op zondag 10 juni a.s. is er in Andante Café een interactieve middag met Ine van den Heuvel. Ine heeft een praktijk in Berkel-Enschot voor integrale therapie en verliesverwerking.

Lees verder


donderdag 24 mei 2018

Honderden graven geruimd in Sprang-Capelle

Op de begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle worden in juni 317 graven geruimd, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 24 mei 2018

Bedum maakt begraafplaatsen onkruid vrij

Sinds het verbod om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken bij onkruidbestrijding van kracht is hebben veel begraafplaatsen moeite met het onderhoud. Om het onkruid met de hand te lijf te gaan kost veel tijd en geld en daarom heeft de gemeente Bedum besloten om de begraafplaatsen zo in te richten dat onkruid minder kans krijgt, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 23 mei 2018

“Wat na de dood”; Een themadag vol inspiratie en informatie

Op zondag 3 juni aanstaande, organiseert Den Hollandsche Gedenktekens in Tilburg een themadag: “Wat na de dood?” Een vrij toegankelijke inspiratie- en informatiedag waar iedereen van harte welkom is om kennis te maken met dienstverleners en professionals rondom uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 23 mei 2018

Lessen over de dood op de basisschool

De dood in de klas bespreken? Museum Tot Zover lanceert het eerste digitale lespakket over afscheid en verlies. Op speelse wijze kunnen leerkrachten van groep 7 en 8 met dit lastige thema aan de slag. Praat erover voordat er tranen zijn. Doodgewoon in de klas helpt daarbij.

Lees verder


donderdag 23 mei 2018

Rondleiding langs gedenkkunst op Herdenkingspark Westgaarde

Tijdens de Week van de Begraafplaats staat kunst op begraafplaatsen centraal. Herdenkingspark Westgaarde sluit daarbij aan met het organiseren van rondleidingen op zondag 27 mei langs herdenkingsmonumenten en bijzondere (kunstzinnige) graven.

Lees verder


donderdag 23 mei 2018

Nieuw crematorium Borne past in de omgeving

De redactie van de Tubantia heeft deze week een rondleiding gekregen in het nieuwe crematorium in Borne. Het crematorium is afgebouwd en kan bijna in gebruik genomen worden.

Lees verder


donderdag 22 mei 2018

Video: Duurzaam rouwboeket

Hoe ziet een duurzaam rouwboeket er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Lees verder


donderdag 17 mei 2018

Wandelingen in Gedenkpark Moscowa

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats - met als thema ‘Tussen kunst en kist’ - organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) een aantal bijzondere wandelingen. Op 26 mei vindt er vanaf 14.00 uur een kunstwandeling plaats. Op 31 mei - 19.00 uur en 3 juni - 14.30 uur organiseert Moscowa in samenwerking met het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) natuurwandelingen. Startpunt van de wandelingen is Theehuis Moscowa. Iedereen is welkom.

Lees verder


donderdag 17 mei 2018

Hond eet pas na afscheid overleden baasje

De Canadese Andy Baelieu, overleed kortgeleden plotseling. Zijn hond wilde niet bij zijn baasje weg, ook niet toen hulpverleners hem reanimeerden. Na het overlijden van Andy wilde de hond niet meer eten, totdat hij mee mocht naar het uitvaartcentrum om afscheid te nemen.

Lees verder


donderdag 16 mei 2018

Haringkoppen Verbinden, een zaak van leven en dood

Een aantal Vlaardingse ondernemers en de stichting Haringkoppen Verbinden hebben de krachten gebundeld en willen zich op innovatieve wijze bezighouden met het verbinden van Vlaardingers. Vlaardingers worden al eeuwen lang ‘Haringkoppen” genoemd, een benaming die door vele Vlaardingers gezien wordt als een echte Geuzentitel.

Lees verder


donderdag 16 mei 2018

Engelen & Spoor Uitvaartverzorging koopt uitvaartcentrum ’t Clingendaelhuys

Engelen & Spoor Uitvaartverzorging heeft uitvaartcentrum ’t Clingendaelhuys in Den Haag gekocht. Op dinsdag 1 mei zetten Jan Willem Engelen en Michiel Spoor hun handtekening bij Matzinger Eversdijk Notarissen.

Lees verder


donderdag 16 mei 2018

Herdenking verzetsstrijders begraafplaats Tolsteeg

De gemeente Utrecht houdt vandaag een herdenking voor 18 verzetsstrijders uit Utrecht die aan het einde van de oorlog door de Duisters zijn gefusilleerd. Het gaat om de groep die ook wel de Oranje Vrijbuiters werden genoemd, dat meldt RTV Utrecht. De herdenking vindt plaats bij het monument op begraafplaats Tolsteeg.

Lees verder


donderdag 16 mei 2018

Nieuw crematorium in Moordrecht

Van der Spek Uitvaart wil een crematorium bouwen op de algemene begraafplaats van Moordrecht, dat meldt het AD. Op de begraafplaats is een uitvaartcentrum gevestigd van de gemeente. Maar de gemeente wil dit uitvaartcentrum verkopen aan Van der Spek.

Lees verder


donderdag 16 mei 2018

Uitvaartmuseum Tot Zover toont poëtisch werk van talentvolle fotografen

Hoe verbeeld je verdriet in een foto? Hoe laat je rouw zien? Of herinnering? Museum Tot Zover toont werk van vier talentvolle fotografen, die recent afstudeerden aan de Fotoacademie in Amsterdam. Alle vier zochten ze hun thema in een persoonlijke benadering van omgaan met verlies. In de tweede Best of Class toont het museum hun poëtische en indringende foto’s.

Lees verder


donderdag 15 mei 2018

Grafsteen uit Haarlem gevonden in Deventer

Een hondenbezitter uit Deventer heeft een grafsteen gevonden die in 1987 op het graf van een vrouw uit Haarlem is geplaatst. De man vond de grafsteen omdat zijn hond plotseling de bosjes in dook tijdens hun wandeling bij de Rielerkolk in Deventer, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 15 mei 2018

Nominatie voor Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden

Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden, Rucphensebaan 95 te Roosendaal is genomineerd voor de prestigieuze Herengracht Industrie Prijs 2018. De Herengracht Industrie Prijs (H.I.P.) is een tweejaarlijkse award die door de industrie wordt uitgereikt aan een architect of interieurarchitect voor een in Nederland gerealiseerd interieurproject.
Van de 239 ingezonden projecten zijn er 5 projecten genomineerd waaronder Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden op Begraafplaats Zegestede in Roosendaal.

Lees verder


donderdag 15 mei 2018

Video: Duurzaam rouwdrukwerk

Hoe ziet een duurzame uitvaart er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam drukwerk kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Lees verder


donderdag 14 mei 2018

Begraafplaats Akendam realiseert het Sterretjesveld

Woensdag 16 mei wordt het Sterretjesveld op begraafplaats Akendam geopend. Initiatiefneemster Ariënne Post moest in 2012 na 15 weken zwangerschap afscheid nemen van haar kindje. Het was een jongetje en ze hebben hem Teuntje genoemd. De ontmoeting na de geboorte was ook meteen het afscheid. Het ziekenhuis heeft vervolgens de crematie en verstrooiing op een Sterretjesveld verzorgd. Op deze plek vonden Ariënne en haar naasten later rust en troost. Dat is wat Ariënne andere ouders ook gunt.

Lees verder


donderdag 14 mei 2018

ASR waarschuwt voor grote financiële risico’s jonge weduwen

Jonge vrouwen kunnen tot wel 50 procent van het gezinsinkomen verliezen wanneer de partner komt te overlijden. Verzekeraar ASR waarschuwt jonge stellen om zich goed te laten informeren over wat er gebeurt wanneer de kostwinnaar wegvalt, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 11 mei 2018

Closure wint Philips Innovation Award 2018

Studentenstart-up Closure, de uitvinder die een methode heeft ontwikkeld om contracten af te sluiten van overledenen. Closure mag zich komend jaar de meest innovatieve studenten-startup van Nederland noemen. Circal Technologies werd de winnaar van de Rough Diamond Award, de Award voor startups die zijn opgericht na 1 oktober 2017. De winnende studenten bewezen maandagavond tijdens de finale in de Rotterdamse Schouwburg de grote impact van hun uitvinding aan de jury voorgezeten door Frans van Houten, CEO van Philips.

Lees verder


donderdag 11 mei 2018

Australiër geëuthanaseerd in Zwitserland

Het was de laatste wens van wetenschapper David Goodall (104) om zelf de regie te hebben over hoe en wanneer hij zou sterven. In Australië is het verboden om mensen met een stervenswens te helpen als ze niet ongeneeslijk en terminaal ziek zijn. Daarom week de hoogbejaarde Australiër uit naar Zwitserland waar ze niet zulke strenge regels hebben rond euthanasie.

Lees verder


donderdag 11 mei 2018

Een kleurrijke krant over kunst op begraafplaatsen

Onlangs verscheen ter gelegenheid van de vijfde Week van de Begraafplaats (26 mei - 3 juni) de Week van de Begraafplaats-Krant, die geheel gewijd is aan het thema Tussen Kunst & Kist.

Lees verder


donderdag 9 mei 2018

Handige informatie over de Algemene Nabestaandenwet (ANW)

De Nabestaandenwet zorgt voor weduwen en weduwnaars die minderjarige kinderen hebben. Toen de wet aan het einde van de vijftigerjaren van de vorige eeuw werd geïntroduceerd telde deze alleen voor weduwen en niet voor mannen van wie de vrouw was overleden. Nu telt hij uiteraard voor beiden, maar de overheid heeft wel een heel aantal regels vastgesteld rond de Nabestaandenwet.

Lees verder


donderdag 9 mei 2018

24 mei lezing: Hoe kan ik er zijn voor een stervende dierbare?

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, een dierbare gaat overlijden. Vaak wegens ziekte of ouderdom. Wilt u voorbereid zijn in wat u te wachten staat als sterven zich in uw omgeving aandient of heeft u belangstelling voor het onderwerp? Wilt u leren om met vertrouwen, zingeving en liefde te kunnen zorgen, handelen en begeleiden als het zover is? Voor u organiseert Welkom op mijn Uitvaart, een initiatief van Rebel’s Begrafenisonderneming, op 24 mei een lezing over dit onderwerp.

Lees verder


donderdag 8 mei 2018

Crematorium Goes in bedrijf

In crematorium Het Zeeuwse Land aan de Kandtweg 2 vinden vanaf deze week de eerste crematies plaats. Coöperatie DELA waarborgt met het moderne, ruime gebouw een hoge kwaliteit van haar dienstverlening. Iedereen is welkom. Leden en niet-leden. Ook families die kiezen voor een andere uitvaartverzorger. Op zaterdag 26 mei is de open dag.

Lees verder


donderdag 8 mei 2018

Crematorium Goes in gebruik genomen

Het DELA-crematorium in Goes is deze week in gebruik genomen. Het crematorium is het derde in de provincie Zeeland.

Lees verder


donderdag 8 mei 2018

Video: Duurzaam rouwvervoer

Hoe ziet een duurzame uitvaart er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er voor het vervoer als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Lees verder


donderdag 7 mei 2018

Grafstenen begraven op begraafplaats Gouda

Op de begraafplaats in Gouda zijn niet alleen overledenen begraven. Ook oude, soms heel bijzondere grafmonumenten liggen er onder de grond, dat meldt het Goudsdagblad.nl. Een aantal bewoners willen dat de gemeente de oude, soms onder de grond en soms onder een laag planten begraven, grafmonumenten weer zichtbaar maakt voor bezoekers.

Lees verder


donderdag 7 mei 2018

Weigeren ex bij uitvaart slecht voor kinderen

Maar liefst een op de drie gescheiden ouders met kinderen wil zijn of haar ex niet aanwezig hebben op zijn/haar uitvaart, dat meldt de Volkskrant op basis van een onderzoek van GFK. Dat is volgens een psycholoog die het onderzoek bestudeerde slecht voor kinderen.

Lees verder


donderdag 7 mei 2018

Crematorium Tilburg presenteert haar 4 afscheidslocaties aan publiek tijdens open dag

Op dinsdagmiddag 1 mei opende het crematorium Tilburg zijn vierde afscheidslocatie ‘Ode’, iedere ruimte heeft zijn eigen grootte, sfeer en mogelijkheden. Zondag 6 mei was het open dag. 450 bezoekers bezochten de vier afscheidslocaties Atrium, Aurora, Andante cafe en Grand cafe Ode.

Lees verder


donderdag 4 mei 2018

Video Van der Lans & Busscher in het AD

Van der Lans & Busscher beschikt over een grote variatie aan rouwmobiliteit. Van de traditionele rouwauto tot hele bijzondere, unieke rouwauto’s. De passie van Van der Lans & Busscher om iedereen een passend en persoonlijk rouwvervoersmiddel te kunnen bieden straalt er vanaf in een leuke video die het AD heeft opgenomen.

Lees verder


donderdag 4 mei 2018

Activiteiten R.-K Begraafplaats Buitenveldert

Tijdens de Week van de Begraafplaats 26 mei t/m 3 juni organiseert R.-K. Begraafplaats Buitenveldert twee bijzondere evenementen in de kapel van de begraafplaats. Tijdens de week stellen begraafplaatsen door heel Nederland hun deuren open voor publiek: er worden verschillende rondleidingen, lezingen en voorstellingen georganiseerd gerelateerd aan het thema ‘Tussen Kunst en Kist’.

Lees verder


donderdag 4 mei 2018

Begraafplaatsen zijn schatkamers vol korstmossen

Begraafplaatsen zijn, volgens onderzoeker Henk-Jan van der Kolk, schatkamers vol korstmossen. Alleen al op de begraafplaats in Ede zijn negentig soorten korstmossen te vinden. Dagblad de Trouw volgde de onderzoeker onlangs tijdens zijn zoektocht naar zeer zeldzame korstmossen.

Lees verder


donderdag 3 mei 2018

Jaarcijfers 2017 Monuta

Monuta kijkt terug op een solide jaar waarbij de basis voor de toekomst verder is verstevigd. Hierbij lag de focus op het verder reorganiseren van het uitvaartbedrijf. Daarnaast hebben we veel aandacht gehad voor onder meer het vormgeven van ons nieuwe bedrijfsonderdeel Monuta Ontzorgt, verdere digitalisering en gedegen financieel risicomanagement.

Lees verder


donderdag 2 mei 2018

Het Vlinderkindcafé

De, in Velsen-Noord wonende, Nathalie van Stijn organiseert zondag 3 juni van 13:30 tot 16:30 het Vlinderkindcafé. Een plek waar ouders van overleden kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Steun en herkenning vinden door elkaar ontmoeten.

Lees verder


donderdag 2 mei 2018

Meer sterfte dan geboorte in het eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2018 zijn 6 duizend meer mensen overleden dan er kinderen werden geboren. Er waren 18,5 duizend meer immigranten dan emigranten. Per saldo kwamen er 12,5 duizend inwoners bij. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers.

Lees verder


donderdag 2 mei 2018

Alzheimer Nederland en Monuta gaan samenwerken

Alzheimer Nederland en Monuta gaan zich samen inzetten voor mensen met dementie en hun dierbaren. Marco Blom (directeur van Alzheimer Nederland) en Quinten Fraai (directievoorzitter van Monuta), hebben getekend voor deze samenwerking. Op dementie.nl, een online platform voor mantelzorgers van een naaste met dementie, gaan de twee organisaties elkaars kennis en ervaring delen.

Lees verder


donderdag 1 mei 2018

Namen begraafplaatsen Den Haag zorgen voor verwarring

Ongeveer 150 jaar lang zorgen de namen van begraafplaatsen Oud Eik en Duinen en Nieuw Eykenduynen in Den Haag voor verwarring. Beide begraafplaatsen zijn nog gewoon in gebruik en het komt al bijna 150 jaar voor dat nabestaanden per ongeluk voor de poort van de verkeerde begraafplaats staan. RTV West vroeg zich af waarom de namen zoveel op elkaar lijken.

Lees verder


donderdag 1 mei 2018

Video: Duurzame lijkwade

Hoe ziet een duurzame wade er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder