Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2020

donderdag 30 april 2020

Extra koelcellen geplaatst bij herdenkingspark Kranenburg in Zwolle

Achter het uitvaartcentrum bij herdenkingspark Kranenburg in Zwolle zijn twee koelcontainers geplaats. De koelcontainers zorgen voor extra koelcapaciteit omdat er in de regio rond Zwolle veel mensen zijn overleden aan het coronavirus.

Lees verder


donderdag 30 april 2020

Monuta presenteert jaarcijfers 2019

Monuta, uitvaartverzorger en -verzekeraar, is in 2019 gestart met de implementatie van de herijkte strategische koers voor de komende jaren. De strategische koers is gericht op continuïteit en kwaliteit. Monuta wil, ook voor de lange termijn, in staat zijn om de hoogste kwaliteit dienstverlening in het afscheidsdomein aan haar klanten te bieden. Ook nu, tijdens de coronacrisis, beweegt het uitvaartbedrijf binnen haar standaard mee met de klantbehoeften.

Lees verder


woensdag 29 april 2020

Getuigen gezocht van mishandeling vrouw begraafplaats Nijmegen

De politie is dringend op zoek naar getuigen van de laffe overval en mishandeling van een 66-jarige weduwe. De vrouw bezocht op 26 maart rond 09.15 het graf van haar man op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen. Daar werd ze aangevallen door twee blanke en een donkergetinte man.

Lees verder


woensdag 29 april 2020

In het Noorden geen coronadrukte bij crematoria wel openluchtcondoleance

Waar crematoria in Limburg en Brabant in de weekenden open zijn om de grote drukte aan te kunnen is het beeld bij crematoria in het Noorden van het land heel anders. Zo ook bij het crematorium in Winschoten waar de drukte niet anders is dan andere jaren. Maar ook in het Noorden tellen de strenge maatregelen voor uitvaarten. Daarom kunnen mensen bij uitvaartcentrum Winschoten gebruik maken van een openluchtcondoleance.

Lees verder


dinsdag 28 april 2020

Klanten dagvaarden Yarden

Vorig jaar ontstond grote ophef toen uitvaartverzekeraar Yarden de rechten van haar pakketpolishouders plotseling afwaardeerde. Vrijdag is een aantal verzekerden een kort geding gestart om de poliswijziging ongedaan te maken.

Lees verder


maandag 27 april 2020

Kamsteeg en Kramer uitvaartzorg failliet

Kramer en Kamsteeg uitvaartzorg is eerder deze maand failliet verklaard. Er was veel bezwaar van omwonenden tegen het uitvaartcentrum aan de Nassaustraat in Alphen aan den Rijn. De buurt was boos dat het uitvaartcentrum op hun woonerf was gerealiseerd.

Lees verder


vrijdag 24 april 2020

Sterfte neemt af in derde week van april 2020

Voor week 16 (13 tot en met 19 april) wordt het aantal overledenen geschat op ongeveer 4 300. Dat is minder dan in week 15 toen 4 937 mensen overleden. De schatting is gebaseerd op het aantal overlijdensberichten dat het CBS tot nu toe ontvangen heeft voor week 16. De sterfte in week 16 valt bijna 40 procent hoger uit in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


vrijdag 24 april 2020

Overheidsonderzoek kwaliteit uitvaartbranche gepubliceerd

In het kader van de modernisering van de Wet op de lijkbezorging heeft de minister van Binnenlandse Zaken eerder onderzoek laten doen naar de kwaliteit van de uitvaartbranche. Uit dat onderzoek is duidelijk geworden dat een grote meerderheid van de consumenten zeer tevreden is over de kwaliteit van de dienstverlening in de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 23 april 2020

Brand in voormalig uitvaartcentrum Kramer in Alphen a/d Rijn

Er heeft brand gewoed in het voormalig uitvaartcentrum van Kramer Uitvaartzorg in Alphen aan den Rijn. De brand ontstond woensdagmorgen in de dakisolatie van het pand.

Lees verder


donderdag 23 april 2020

Amsterdam gaat meebetalen aan uitvaarten moslims

Door de coronacrisis is het niet mogelijk voor overleden moslims om te worden begraven in het land van herkomst. Dat is voor veel moslims juist heel belangrijk omdat in het land van herkomst voor eeuwig wordt begraven terwijl dat in Nederland op maar een paar plekken kan. Waar dat kan in Nederland is het kostbaar en daarom gaat de gemeente Amsterdam geld beschikbaar stellen.

Lees verder


woensdag 22 april 2020

Live-stream Natuurbegraafplaats Bergerbos

Vanwege het coronavirus mogen er momenteel maar maximaal 30 belangstellenden een uitvaart bezoeken. Erg lastig voor uitvaartondernemers en de betrokken families, want hoe bepaal je wie er wel en niet welkom zijn?

Lees verder


woensdag 22 april 2020

Crematorium Zeist in gebruik genomen

Het crematorium op begraafplaats Zeister Bostrust is in gebruik genomen. Het crematorium is gerealiseerd in een nieuwgebouwde kelder onder het bestaande aulagebouw.

Lees verder


dinsdag 21 april 2020

Verruiming termijn van lijkbezorging vanwege corona

De overheid geeft burgemeesters in heel Nederland per direct toestemming om uitstel van de termijn van lijkbezoring te verlenen voor alle uitvaarten als dat nodig is.

Lees verder


dinsdag 21 april 2020

Ook verbod erehagen in Ermelo

De gemeente Ermelo heeft per 20 april een verbod uitgevaardigd op erehagen bij uitvaarten. De gemeente baseert zich daarbij op de noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Lees verder


maandag 20 april 2020

Begraafplaatsen branden elke avond licht bij de poort

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) heeft beheerders van begraafplaatsen opgeroepen om in deze moeilijke tijd elke avond een lichtje te branden. Een licht bij de poort van de begraafplaats voor iedereen die in deze donkere tijden geraakt is of wordt. Een licht dat zegt: we zien u en we leven met u mee.

Lees verder


maandag 20 april 2020

Commotie: Limburg overweegt verbod erehagen

Het lijkt erop dat de landelijke regels als het gaat om de voorschriften van het RIVM op lokaal en regionaal niveau anders worden geïnterpreteerd. Zo besloot de Veiligheidsregio Noord-Holland om erehagen onder voorwaarden toe te staan, maar is er in diverse gemeenten op de Veluwe een verbod op erehagen. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg beslist deze week of erehagen verboden moeten worden vanwege het coronavirus.

Lees verder


zondag 19 april 2020

Veel aandacht voor corona in nieuwe editie Vakblad Uitvaart

In het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart (uiteraard) veel aandacht voor de manier waarop de uitvaartbranche met de ingrijpende coronamaatregelen omgaat.

Lees verder


zondag 19 april 2020

Verbod erehagen in Harderwijk, Putten, Barneveld en Nunspeet

In de gemeenten Harderwijk, Putten, Barneveld en Nunspeet is het verboden om een erehaag te houden voor een uitvaart. Uitvaartondernemers die werkzaam zijn in deze gemeenten hebben daarover een mail ontvangen.

Lees verder


vrijdag 17 april 2020

Ook de uitvaartbus treft maatregelen tegen het coronavirus

Ook de uitvaartbus treft maatregelen tegen het coronavirus. In de bus hebben wij extra hygiënemaatregelen genomen. Vanwege de aanbevelingen door het RIVM mogen wij nog maar 5 zitplaatsen en één staanplaats aanbieden. Er is in de uitvaartbus tot in ieder geval 1 juni ruimte voor de kist en zes passagiers. Zo voldoen wij aan de richtlijnen van het RIVM om 1.5 meter afstand te houden.

Lees verder


vrijdag 17 april 2020

Het nieuwe normaal in de uitvaartwereld: De drive-in uitvaart

Onder strikte voorwaarden mogen er nu slechts 30 personen aan een uitvaartdienst deelnemen. Vanaf het moment dat de RIVM-richtlijnen, als voorbereiding op de ‘1.5 meter-samenleving’, worden versoepeld biedt Dunweg uitvaartzorg haar cliënten in de Amsterdam metropool regio een uniek nieuw drive-in uitvaartproduct aan.

Lees verder


vrijdag 17 april 2020

Geen verbod op erehagen uitvaarten

De veiligheidsregio Noord-Holland blijft erehagen bij uitvaarten toestaan. Dat is de uitkomst van een crisisoverleg waarin onder andere werd besproken of erehagen ook onder het verbod op samenkomsten vallen.

Lees verder


donderdag 16 april 2020

Week 14: 5037 mensen overleden

De sterfte valt de afgelopen weken hoger uit dan gemiddeld voor deze periode. Dit geldt met name voor de sterfte onder bewoners van institutionele huishoudens, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en gehandicapten, gevangenissen en asielzoekerscentra. Hier was in week 14 (30 maart tot en met 5 april) de sterfte bijna twee keer hoger dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020, terwijl de sterfte van mensen in particuliere huishoudens 1,5 keer hoger was. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


woensdag 15 april 2020

Monuta maakt drive through condoléance op 22 locaties mogelijk

Op meer dan twintig locaties verspreid over heel Nederland maakt Monuta drive through condoléances mogelijk. Zo kan iedereen die dat wenst persoonlijk afscheid komen nemen van een overledene. Nabestaanden hebben zo toch de mogelijkheid om een condoléance te organiseren. Vanuit de auto kunnen mensen hun laatste groet brengen aan de overledene en hun medeleven betuigen aan de naaste familie.

Lees verder


woensdag 15 april 2020

GUV trots op uitspraak RvS inzake crematorium Etten

GUV is trots op het feit dat de Raad van State bij alle bezwaren aangeeft dat het betoog niet slaagt. Het geeft aan dat de raad van de gemeente Oude IJsselstreek goed werk gedaan heeft. Van het beoordelen van de locatie tot aan de belangen van de buurtbewoners. De Raad van State geeft aan dat er doordachte en terechte besluiten zijn genomen.

Lees verder


woensdag 15 april 2020

Erehagen bij uitvaarten verboden

Omdat er door het coronavirus nog maar dertig mensen bij een uitvaart aanwezig mogen zijn worden overledenen momenteel vaak langs erehagen gereden. Alle mensen staan dan minimaal anderhalve meter uit elkaar. Op die manier kunnen meer mensen toch een beetje afscheid nemen. Maar de veiligheidsregio Noord-Holland zegt dat het niet is toegestaan.

Lees verder


maandag 13 april 2020

Modernisering Wlb uitgesteld door coronacrisis

Minister Knops van Binnenlandse Zaken geeft voorlopig prioriteit aan het ondersteunen van de uitvaartbranche in deze coronatijd. Alle onderzoeken en gesprekken ter voorbereiding op de modernisering van de Wet op de lijkbezorging (Wlb) liggen daarom voorlopig stil.

Lees verder


maandag 13 april 2020

Zonder afscheid geen rouw

Door de coronacrisis heeft de overheid tal van maatregelen moeten nemen waaronder de regel dat er bij een uitvaart nog maximaal dertig mensen aanwezig mogen zijn. Daardoor kunnen veel mensen niet aanwezig zijn bij het afscheid van een dierbare en dat heeft gevolgen voor het rouwproces.

Lees verder


vrijdag 10 april 2020

Vorige week 2000 extra sterfgevallen

De sterfte in de afgelopen weken valt hoger uit dan gemiddeld voor deze periode. Voor week 14 (30 maart tot en met 5 april) wordt het aantal overledenen geschat op ongeveer 5 100 personen. Dat zijn er in deze week ongeveer 2 duizend meer dan het weekgemiddelde gedurende de eerste tien weken van 2020.

Lees verder


vrijdag 10 april 2020

Danny op straat: over de uitvaartbranche in tijden van corona

Danny op straat is het wekelijkse televisieprogramma van presentator Danny Ghosen. Voor de aflevering van deze week liep Danny een week mee met uitvaartonderneemster Paulien Graves.

Lees verder


donderdag 9 april 2020

Budget Hearses ‘occasion van de maand’ April 2020: Mercedes-Benz E250 Indus Eneexis

Budget Hearses zet elke maand via uitvaartbranche.nl een begrafenisauto in de spotlights. Deze keer in ‘Occasion van de maand’ presenteert Ralph van Ravensteijn een bijzondere Mercedes-Benz begrafeniswagen.
Dit is niet zo maar een omgebouwde Mercedes-Benz maar een Eneexis van de Spaanse carroseriefabriek Indus.

Lees verder


donderdag 9 april 2020

Producten en diensten naturapolis kunnen later worden gebruikt voor herdenkingsbijeenkomst

Nabestaanden worden door de coronacrisis beperkt in de manier waarop ze afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. Omdat er minder mensen bij de uitvaart kunnen zijn en er geen catering is houden nabestaanden producten, diensten en een deel van het vrij te besteden bedrag over uit hun naturapolis. Dat mag later worden ingezet om na deze coronatijd alsnog een herdenkingsbijeenkomst te houden waar iedereen bij kan zijn.

Lees verder


woensdag 8 april 2020

Eeuwigdurend grafrecht in Nederland zeer kostbaar

Door de coronacrisis kunnen moslims momenteel niet meer worden begraven in het land van herkomst. Daarom neemt de vraag naar islamitische graven in Nederland toe. Maar een graf met ‘eeuwigdurend grafrecht’ is kostbaar.

Lees verder


dinsdag 7 april 2020

Tip: Catering to go na uitvaart

Door de coronacrisis mag er na de uitvaartplechtigheid geen eten en drinken meer worden geserveerd. Uitvaartstichting Hilversum hoorde van nabestaanden dat een kopje thee of koffie na de plechtigheid wel heel erg wordt gemist. Daar hebben ze in Hilversum nu wat op bedacht: (uitvaart)catering to go.

Lees verder


dinsdag 7 april 2020

Richtlijnen thanatopraxie en corona

Het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT) heeft richtlijnen opgesteld voor thanatopraxiebehandelingen in deze coronacrisis. In dit artikel staat deze gehele brief met alle richtingen.

Lees verder


dinsdag 7 april 2020

Monuta lanceert nieuw soort uitvaartverzekering

Vandaag start Monuta, uitvaartverzekeraar en -verzorger, met een nieuw soort natura uitvaartverzekering. Een verzekering met meer keuzevrijheid. Monuta stapt namelijk met dit nieuwe product af van het vastgestelde uitvaartpakket met producten en diensten. De dienstverlening van de Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag zijn onderdeel van de nieuwe natura uitvaartverzekering. De premie kan daarnaast jaarlijks meebewegen met renteontwikkelingen. Hiermee komt Monuta tegemoet aan veranderende klantwensen en marktomstandigheden.

Lees verder


maandag 6 april 2020

Islamitische organisaties vragen Den Haag om graven met eeuwige grafrust

In Nederland worden graven doorgaans uitgegeven voor een bepaalde termijn. Na het verlopen van de grafrusttermijn kunnen nabestaanden de rechten verlengen voor een nieuwe periode. Maar uiteindelijk kan een graf worden geruimd wanneer niemand meer wil betalen voor de grafrechten. Moslims worden daarom meestal begraven in het land van herkomst, maar dat is door het coronavirus niet mogelijk. Daarom willen twee islamitische organisaties dat Den Haag een aantal graven met eeuwigdurende grafrust beschikbaar stelt.

Lees verder


maandag 6 april 2020

Uitvaarten in tijden met corona kinderen besmet, uitvaart met alleen (achter)kleinkinderen

Het coronavirus zorgt ervoor dat uitvaarten anders zijn dan normaal. Er mogen nog maar weinig mensen aanwezig zijn bij het afscheid en een condoleance kan niet meer worden gehouden. Ook mensen die zelf ziek zijn kunnen geen uitvaarten bijwonen. De BGNU heeft een aantal verhalen gepubliceerd van nabestaanden die vertellen over hoe zij in deze coronatijd afscheid hebben genomen van een dierbare.

Lees verder


maandag 6 april 2020

Geopend: unieke natuurbegraafplaats in beschermd natuurgebied Elspeterbos op de Noord-Veluwe

De Natuurbegraafplaats Elspeterbos is op alle dagen geopend voor bezoekers. Helaas komt de officiële opening door wethouder Jaap Groothuis
(gemeente Nunspeet) voorlopig te vervallen. Deze stond gepland voor 29 mei. In verband met het coronavirus schuiven ook de open dagen van 8 en 9 mei door naar een later moment dit jaar.

Lees verder


zondag 5 april 2020

Rotterdam geeft 25 procent korting op uitvaarten

De gemeente Rotterdam geeft Rotterdammers 25 procent korting op een begrafenis of crematie. De gemeente wil nabestaanden financieel tegemoetkomen nu ze door de coronacrisis heel sober afscheid moeten nemen.

Lees verder


zondag 5 april 2020

Veel moslims begraven in Nuenen

Overleden moslims kunnen door de coronacrisis niet meer worden overgebracht naar het land van herkomst. Alleen Turkije laat nog overledenen toe, maar dan mag de familie niet meekomen. Omdat het Nuenen mogelijk is om een graf voor onbepaalde tijd te huren worden daar nu veel moslims begraven.

Lees verder


vrijdag 3 april 2020

Hoeveel sterfgevallen zijn er per week?

Per week overlijden er gemiddeld 2 900 mensen. Maar in de winter overlijden er doorgaans meer mensen dan in de zomer.

Lees verder


vrijdag 3 april 2020

Aantal doden week 12 hoger dan normaal

Het CBS meldt dat er in week 12 (16/22 maart) 3575 mensen zijn overleden. Dat zijn er meer dan vijfhonderd meer dan in dezelfde week vorig jaar. Tijdens de zware griepgolf van 2018 lag het aantal doden per week wekenlang hoger.

Lees verder


donderdag 2 april 2020

DELA ziet forse stijging overlijdens

Coöperatie DELA ziet het aantal overlijdens stijgen. In januari en februari ontving DELA ongeveer 3.000 overlijdensmeldingen per maand. In maart waren dat ongeveer 4.000 overlijdensmeldingen. Normaal verzorgt DELA tussen de 80 en 90 uitvaarten per dag. Dat zijn er nu tussen de 130 en 140 per dag, dat schrijft DELA vandaag in een mailing.

Lees verder


woensdag 1 april 2020

Uitvaart Hulplijn: steun bij afscheid nemen op afstand

Nabestaanden beleven een uitvaart anders dan hoe zij het wellicht gewenst hadden door de coronamaatregelen die er momenteel gelden. Het afscheid nemen van een overledene is het begin van rouwen. Gaat dit niet zoals gehoopt, dan kan dit gevolgen hebben bij het verwerken van verdriet bepleit rouwtherapeut Leoniek van der Maarel. Monuta’s medewerkers bieden steun en informatie via de Uitvaart Hulplijn voor iedereen die vragen of zorgen heeft over afscheid nemen in coronatijd.

Lees verder


woensdag 1 april 2020

Uitvaart drive-through tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis mogen er nog maar maximaal dertig mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. Hierdoor kunnen veel mensen geen afscheid nemen van hun dierbare. Alexander van der Pijl van Dunweg heeft een creatieve oplossing bedacht om meer mensen in de gelegenheid te stellen om afscheid te kunnen nemen. Dat kan met een uitvaart drive-trough.

Lees verder


woensdag 1 april 2020

Interview uitvaartverzorger Erik Boelkens

Door de coronacrisis wordt er momenteel op een heel andere manier afscheid genomen van een dierbare dan eerder. Den Haag FM sprak er eerder deze week over met Erik Boelkens van Atropos Uitvaartverzorging.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder