Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2021

donderdag 30 juni 2021

Nieuw op Uitvaart.nl: Elite Uitvaarten. Voor een uitvaart zoals u dat wilt. Zonder compromissen.

Sinds april van dit jaar is de uitvaartbranche een nieuwe onderneming rijker: Elite Uitvaarten. Dit keer geen budgetondernemer maar juist een onderneming gericht op persoonlijke, exclusieve uitvaarten. Voor mensen die het leven willen vieren! Met familie, vrienden en zakelijke relaties. Op een prachtige locatie voor de juiste ambiance.

Lees verder


donderdag 30 juni 2021

Joke Hermsen spreekt in Museum Tot Zover over expositie Roos van Geffen

Op zondag 4 juli spreekt filosoof en schrijver Joke Hermsen in Museum Tot Zover. Haar lezing gaat over de verhouding tussen kunst & tijd, en sluit perfect aan bij de tentoonstelling Overgave, met nieuw werk van Roos van Geffen.

Lees verder


donderdag 30 juni 2021

Hele uitspraak Kifid online over ‘algehele verzorging uitvaart’

De uitspraak van het Kifid in de zaak over wat er wel of niet valt onder 'algehele verzorging uitvaart' blijft vragen oproepen bij andere media en consumenten. Zo publiceerde het ouderen magazine Plusonline deze week nog een nieuw bericht over de uitspraak.

Lees verder


donderdag 29 juni 2021

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart: branche volop in beweging

De uitvaartbranche is in beweging. Henry Meijdam en Joris Huizinga onderzoeken de komende tijd vorm en inhoud van een nieuw op te richten koepelorganisatie in de uitvaartbranche. De koepel- organisatie is een initiatief van de gezamenlijke uitvaartorganisaties in Nederland, als reactie op de conclusies van het rapport Heerts.

Lees verder


donderdag 29 juni 2021

Kinderen krijgen elk jaar een ijsje van overleden actrice

In 1984 overleed actrice Elly van Stekelenburg in haar woonplaats Breukelen. In haar testament had ze opgenomen dat de kinderen van groep 3 van basisschool de Regenboog elk jaar op 28 juni een ijsje krijgen. Maandag werden de ijsjes uitgedeeld door burgemeester Ap Reinders.

Lees verder


donderdag 28 juni 2021

Unigra: Een groenere toekomst zonder concessies in kwaliteit

Graag brengen wij u op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen bij Unigra. Als fabrikant van uitvaartkisten is het belangrijk om in te spelen op nieuwe trends en zijn we continu kritisch op onze eigen manier van produceren. Duurzaam ondernemen staat binnen ons bedrijf op alle mogelijke manieren centraal. Dat ziet u bijvoorbeeld terug in ons vernieuwde aanbod en onze gewijzigde productiemethodes. Zo dragen we ons steentje bij aan een circulaire en groenere wereld, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

Lees verder


donderdag 28 juni 2021

Nabestaande maakt zich boos over nummers in plaats van namen op rekening grafrechten

De gemeente Hengelo stuurt (net als andere gemeenten) jaarlijks rekeningen voor grafrechten naar rechthebbenden van graven. Een 68-jarige inwoonster van de gemeente maakt zich al enkele jaren boos over het feit dat er op de rekening alleen maar grafnummers staan en geen namen van de overledenen die er zijn begraven. De gemeente wil het beleid alleen niet aanpassen.

Lees verder


donderdag 28 juni 2021

Nieuw ecologisch grafgebied op Zorgvlied

Vanaf deze week kent Zorgvlied een nieuwe grafwijk die alleen bedoeld is als ecologische bestemming voor begraven of voor het bijzetten van as: ‘De Rode Vlindertuyn’. In korte tijd is een nieuwe grafwijk op Zorgvlied gerealiseerd, uitsluitend bedoeld als ecologische bestemming voor begraven of asbijzettingen: De Rode Vlindertuyn. Voor de aanleg van de Rode Vlindertuyn zijn alleen duurzame materialen gebruikt. De te gebruiken omhulsels en urnen zijn biologisch afbreekbaar. Een boom of boomschijf markeert de begraafplek.

Lees verder


donderdag 28 juni 2021

Epe geeft geen tijdelijke vergunning voor uitvaarten in de Houtschuur

De gemeente Epe geeft geen tijdelijke omgevingsvergunning af voor uitvaartplechtigheden in de Houtschuur op landgoed Tongeren. De Houtschuur had gehoopt om in ieder geval tot een uitspraak van de Raad van State uitvaartplechtigheden te kunnen houden.

Lees verder


donderdag 25 juni 2021

Sterfte in week 24 ongeveer gelijk gebleven

In week 24 (14 tot en met 20 juni 2021) overleden naar schatting iets meer dan 2 850 mensen. Dat zijn bijna 100 sterfgevallen meer dan verwacht voor deze periode, en ongeveer evenveel als in de week ervoor (2 838). In de leeftijdsgroep 65 tot 80 jaar was net als de twee weken ervoor oversterfte. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 25 juni 2021

Geen registratieplicht meer voor uitvaartbezoekers

Verschillende uitvaartondernemers stelden de vraag hoe we - nu morgen de coronamaatregelen versoepelen - in de branche om moeten gaan met de registratieplicht. Het bestuursteam Coronavirus heeft die vraag voorgelegd aan BZK en kregen zojuist het volgende antwoord:

Lees verder


donderdag 25 juni 2021

Nardus werkt mee aan een documentaire van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed (KIEN)

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) heeft in samenwerking met Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties een film laten maken over Noaberschap. De film is gemaakt door de Amsterdamse Filmstichting.

Lees verder


donderdag 23 juni 2021

Kifid: crematie valt niet onder ‘algehele verzorging van de begrafenis’

De nabestaanden van een overledene die was verzekerd bij Monuta schrokken toen ze na de uitvaart toch nog een rekening kregen voor de crematie. Ze waren in de veronderstelling dat de overledene overal voor was verzekerd, maar dat bleek toch niet het geval.

Lees verder


donderdag 22 juni 2021

EO zendt documentaire uit over vestiging multiculturele rouwcentrum Yarden in de Bijlmer

Maandag 5 juli om 20.25 uur op NPO 2

‘Dood in de Bijlmer’, werd in november afgelopen jaar uitgeroepen tot ‘Best Dutch Documentary’ op IDFA. De prijswinnende documentaire, gemaakt door regisseur Paul Sin Nam Rigter, volgt uitvaartmanager Anita van Loon in de Amsterdamse Bijlmer. Zij moet ervoor zorgen dat alle rituelen rondom de dood een plek krijgen in haar nieuwe multiculturele rouwcentrum. Maar hoe meer ze zich verdiept in de verschillende culturen in Amsterdam-Zuidoost, hoe meer ze zich afvraagt of het rouwcentrum niet een naïeve utopie is.

Lees verder


donderdag 22 juni 2021

Natuurbegraafplaats Het Wienerveeld officieel geopend

Eindelijk is het zover… Badend in zonlicht, fluitende vogels, een oase van rust: Natuurbegraafplaats Het Wienerveeld van Jan Nijhuis en zijn partner Joke Beenakker is maandag 21 juni officieel geopend. Ze hadden eerder open willen gaan maar door corona en andere perikelen werd het steeds uitgesteld. Maar ze kozen 21 juni, de langste dag van het jaar, als officiële openingsdatum. 18, 19 en 20 juni hielden ze open dagen die erg goed bezocht zijn. Er is blijkbaar steeds meer behoefte aan een laatste rustplaats in de natuur.

Lees verder


donderdag 22 juni 2021

Bouw crematorium Hoentocht in Groningen hervat

De bouw van crematorium Hoentocht in Groningen wordt komende week hervat. De bouw werd begin maart stilgelegd nadat vorst en water hadden gezorgd voor schade in (vooral) de massief houten wand- en dakconstructies.

Lees verder


donderdag 21 juni 2021

Strooiveld bij stadion De Graafschap

Voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem heeft een grasveld achter de tribune van stadion de Vijverberg aangewezen als strooiveld. Hier kunnen nabestaanden de as van overleden De Graafschap fans uitstrooien.

Lees verder


donderdag 21 juni 2021

Herdenkingsschommel bij crematorium Enschede

Dit weekend is een herdenkingsschommel in gebruik genomen bij het crematorium in Enschede. De schommel moet kinderen meer betrekken bij de dood.

Lees verder


donderdag 18 juni 2021

Sterfte in week 23 gedaald

In week 23 (7 tot en met 13 juni 2021) overleden naar schatting iets meer dan 2 800 mensen. Dat zijn ongeveer 50 sterfgevallen meer dan verwacht voor deze periode, en bijna 200 minder dan in de week ervoor (2 990). In de leeftijdsgroep 65 tot 80 jaar was net als de week ervoor oversterfte. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 18 juni 2021

Uitvaartcentrum Buitenwoelhof Veendam niet meer van Monuta

Jarenlang waren uitvaartvereniging Mekander en Monuta samen eigenaar van uitvaartcentrum Buitenwoelhof in Veendam. Monuta heeft na een strategische heroriëntatie besloten om haar aandelen over te dragen aan Mekander.

Lees verder


donderdag 18 juni 2021

Mensen vaker lang onopgemerkt dood door corona

Het aantal overledenen die pas na meer dan twee weken thuis worden gevonden is toegenomen door corona. Het ging in 2020 om een stijging van 40 procent ten opzichte van 2019.

Lees verder


donderdag 17 juni 2021

Dunweg 110 jaar, € 110 voor u?

Dit jaar bestaat Dunweg 110 jaar en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom ontvangt u € 110 bij een inleg in het Stichting Dunweg Depositofonds (SDD).

Lees verder


donderdag 17 juni 2021

Publiek kan skelet en graf kasteelruïne bekijken

Het graf op de kasteelruïne in Valkenburg is opengesteld voor het publiek. Bezoekers kunnen niet alleen het graf bekijken, maar ook het skelet van de persoon die erin is begraven rond 1600.

Lees verder


donderdag 17 juni 2021

Passend uitvaartritueel oogst bewondering op internet

Honderden mensen hebben afscheid genomen van een 16-jarige Mexicaans-Amerikaanse jongen die in het zuiden van Mexico werd doodgeschoten door de politie. Alexander Martínez werd zijn begrafenis weerspiegelde zijn passie: voetbal!

Lees verder


donderdag 17 juni 2021

BGNU positief over oprichting koepelorganisatie

Branchevereniging BGNU reageert positief op de oprichting van een nieuwe koepelorganisatie voor de uitvaartbranche. BGNU-directeur Heidi van Haastert zegt dat het heel mooi zou zijn als er een koepelorganisatie komt die breed wordt gedragen.

Lees verder


donderdag 16 juni 2021

Persverklaring van de samenwerkende uitvaartorganisaties over nieuwe koepelorganisatie

De gezamenlijke uitvaartorganisaties in Nederland gaan in de komende periode de vorm en inhoud van een nog op te richten koepelorganisatie in de Uitvaartbranche onderzoeken.
Henry Meijdam, tot 23 juni a.s. burgemeester van de gemeente Lelystad, neemt daarin het voortouw en zal het gezicht naar buiten zijn. De operationele verantwoordelijkheid voor deze fase is belegd bij Joris Huizinga, die al langer in de uitvaartbranche actief is. De twee heren zijn na een uitgebreid kennismakings- en afwegingsproces, door een breed samengestelde selectiecommissie uit de uitvaartbranche, waarin diverse brancheorganisaties en verenigingen vertegenwoordigd zijn, naar voren gekomen als de best beschikbare combinatie voor deze rollen.

Lees verder


donderdag 16 juni 2021

Geld voor herstellen graf theoloog Herman Bavinck

Er is voldoende geld opgehaald om het graf van Vlaardingse theoloog Herman Bavinck op te knappen. Bavinck stierf 100 jaar gelden, zijn graf wordt deze maand hersteld op initiatief van de Theologische Universiteit Kampen.

Lees verder


donderdag 16 juni 2021

Rechthebbenden gezocht graven begraafplaats Poortvliet in Tholen

De gemeente Tholen wil graag dat de administratie van begraafplaatsen actueel is. Van een aantal graven is, door bijvoorbeeld verhuizing of overlijden, de rechthebbende niet meer bij ons bekend. Dit is wel noodzakelijk voor de begraafplaatsadministratie. Daarom wordt contact gezocht met rechthebbenden om de benodigde gegevens bij te werken. Dat doen we momenteel voor de begraafplaats in Poortvliet.

Lees verder


donderdag 15 juni 2021

Geen natuurbegraafplaats op maisveld bij Kranenburg Zwolle

In Zwolle is men al sinds 2018 bezig met de plannen om een natuurbegraafplaats te realiseren. De initiatiefnemers willen deze het liefst bij herdenkingspark Kranenburg aanleggen. Eerdere plannen werden al een paar keer afgewezen en het nieuwste plan om het maisveld bij de begraafplaats geschikt te maken voor natuurgraven is nu ook afgewezen door de gemeente.

Lees verder


donderdag 15 juni 2021

Persoonlijke urnen bij Urnenwinkel.nl

Voor de as van fanatieke biljarter is de familie lange tijd op zoek geweest naar een urn in de vorm van een biljart. Op de urnen webshops was er niets te vinden dat in de richting kwam en steenhouwerijen zagen geen mogelijkheid een urn in deze vorm te maken.

Lees verder


donderdag 15 juni 2021

NFI en politie starten uniek onderzoek naar nieuwe technieken voor zoektocht naar clandestiene graven

Een grondradar, een drone met multi-spectrale camera en een laserscanner (lidar). Stuk voor stuk tools in de zoektocht naar vermiste personen die vermoedelijk ergens onder de grond begraven liggen. De mogelijkheden om dit soort technieken onder realistische omstandigheden te testen waren altijd beperkt. NFI en de Landelijke Eenheid (LE) van de politie starten daarom nu met een uniek onderzoek op een natuurbegraafplaats van Natuurbegraven Nederland. De bedoeling is om met respect voor de grafrust ter plekke (nieuwe) technieken te onderzoeken, valideren en om de nodige data te verzamelen. Onder welke omstandigheden werken de methodes optimaal? Wat nemen die waar en wat juist niet?

Lees verder


donderdag 15 juni 2021

Historische begraafplaats Huis te Vraag in gevaar door fietspad

De gemeente Amsterdam wil een snelfietspad aanleggen door begraafplaats Huis te Vraag in de Schinkelbuurt in Amsterdam. De sfeer op de begraafplaats komt daardoor in gevaar en daarom is de beheerder een petitie gestart om het fietspad van de begraafplaats af te houden.

Lees verder


donderdag 14 juni 2021

Corné Mulders nieuwe voorzitter Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC)

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft een nieuwe voorzitter, Corné Mulders. Hij komt in de plaats van Jaap Blaak, die van een nieuwe levensfase gaat genieten.
Corné is sinds ruim een jaar werkzaam bij uitvaartorganisatie Monuta als directeur uitvaartverzorging.

Lees verder


donderdag 13 juni 2021

Tientallen motoren bij afscheid omgebrachte jongen (14)

Bij het afscheid van de 14-jarige jongen die vorige week in een supermarkt in Hoogkerk werd omgebracht waren zaterdag tientallen motor- en trikerijders aanwezig. Ze reden voor de stoet uit naar het crematorium en vormden daar een erehaag.

Lees verder


donderdag 13 juni 2021

Natuurbegraafplaats Naarden geopend

Landschapsarchitect Ada Wille en wethouder Barbara Boudewijnse hebben de nieuwe natuurbegraafplaats in Naarden officieel geopend. De twee hielden een speech tijdens de open dag die dit weekend werd gehouden.

Lees verder


donderdag 11 juni 2021

Voldoende islamitische graven beschikbaar in Bergen op Zoom

Op de islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom geldt eeuwige grafrust. Daar is door de coronacrisis veel vraag naar. In de media ontstaat de indruk dat er bijna geen islamitische graven met eeuwige grafrust meer vrij zijn in ons land. Volgens de beheerder van de begraafplaats in Bergen op Zoom is er van ruimtegebrek helemaal geen sprake.

Lees verder


donderdag 11 juni 2021

Geen geld voor natuurbegraafplaats Kranenburg Zwolle

Er komt geen natuurbegraafplaats op herdenkingspark Kranenburg in Zwolle. Er is wel vraag naar een natuurbegraafplaats maar het kan financieel niet uit.

Lees verder


donderdag 11 juni 2021

Ruim 27.000 Nederlanders overleden aan corona (periode tot en met februari)

Tussen maart 2020 en februari van dit jaar zijn ruim 27.000 Nederlanders overleden aan COVID-19, dat meldt het CBS.

Lees verder


donderdag 11 juni 2021

In week 22 opnieuw oversterfte (200)

In week 22 (31 mei tot en met 6 juni 2021) overleden naar schatting bijna 3 000 mensen. Dat zijn ongeveer 200 sterfgevallen meer dan verwacht voor deze periode, en ruim 200 meer dan in de week ervoor (2 777). Er overleden vooral meer ouderen. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 10 juni 2021

Uitbreiding aantal graven natuurbegraafplaats Weverslo

Het aantal natuurgraven op begraafplaats Weverslo moet worden uitgebreid van 550 naar 1.100 graven. Dat kan zonder dat de begraafplaats in omvang hoeft te groeien. Eigenaar Gé Peterink wil het aantal graven per hectare vergroten naar 200 graven.

Lees verder


donderdag 10 juni 2021

Moet iedereen recht krijgen op rouwverlof?

Het NPO Radio1 programma Gaan besteedde vannacht aandacht aan het thema rouwverlof. Aanleiding is het feit dat de overheid in België van plan is om het rouwverlof voor Belgen zelfs uit te breiden naar 10 dagen. Waarom hebben wij wel recht op verlof bij geboorte, maar niet als een dierbare komt te overlijden?

Lees verder


donderdag 10 juni 2021

Laatste oproep om te profiteren van het aanbod van FIAT-IFTA: Registratie voor gratis conferentietickets: FIAT-IFTA/ZENSOREN Conference, Yokohama.

FIAT-IFTA President Hiroshi Kitajima en de bestuursleden nodigen u uit om dit unieke evenement bij te wonen.
Volledige informatie en registratie-informatie van FIAT-IFTA & ZENSOREN Virtuele Conventie/Conferentie: woensdag 23 juni 2021.

Lees verder


donderdag 9 juni 2021

Publicatie Staatscourant over de fusie DELA en Yarden

Publicatie Staatscourant en overige media: mogelijkheid om verzet aan te tekenen tegen fusie.

Lees verder


donderdag 9 juni 2021

Column Architectenweb.nl: "Huilen onder systeemplafonds"

Vandaag op Architectenweb.nl een vermakelijke column over de vormgeving en architectuur in de uitvaartbranche, afkomstig van Marjolein van Eig. Zij is architect-directeur van BureauVanEig. De branche wordt niet gespaard. Maar er is één crematorium dat volop wordt geprezen!

Lees verder


donderdag 9 juni 2021

Versoepelingen van de coronamaatregelen bij de gemeentelijke crematoria De Nieuwe Ooster en De Nieuwe Noorder

Met ingang van 14 juni 2021 zijn er enkele versoepelingen in de dienstverlening bij de gemeentelijke crematoria van Amsterdan: De Nieuwe Ooster en De Nieuwe Noorder, beide locaties waar Amstel Uitvaarten regelmatig uitvaarten uitvoert.

Lees verder


donderdag 9 juni 2021

Geen crematorium en islamitische graven in Nijkerk

In Nijkerk heeft men geen behoefte aan een crematorium. Daarom zal de gemeente ook geen initiatief nemen om een crematorium naar de gemeente te halen. Ook wordt er geen initiatief genomen om een islamitische begraafplaats aan te leggen. De gemeente heeft moeite om eeuwigdurende grafrechten te kunnen garanderen.

Lees verder


donderdag 9 juni 2021

Geslaagd Webinar ‘Zorgvuldig Opgraven en Ruimen

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) heeft, samen met de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB), een succesvol Webinar georganiseerd met als onderwerp ‘Zorgvuldig Opgraven en Ruimen’. Ruim 100 deelnemers hebben hun kennis omtrent dit onderwerp verbreed en verdiept.

Lees verder


donderdag 9 juni 2021

Uitvaartverzekeraar moet toezegging adviseur waarmaken

Uitvaartverzekeraar Yarden moet toezeggingen die zijn gedaan door een verzekeringsadviseur waarmaken. Het gaat om toezeggingen waarvan Yarden niet ontkent dat die door de adviseur zijn gedaan. De Geschillencommissie van het KiFiD heeft dit geoordeeld in een bindende uitspraak.

Lees verder


donderdag 8 juni 2021

Coöperatie DELA presenteert jaarcijfers 2020: Meer dan 50.000 uitvaarten (15 procent meer dan in 2019)

Voor DELA was 2020 een jaar van beproeving. ‘Het coronavirus kwam in golven met vooral enorme regionale pieken. Dit vereiste niet alleen toewijding, maar ook wend- en weerbaarheid. Dit hebben we goed en snel opgepakt, mede omdat er vanuit minder zwaar getroffen regio’s door collega's zonder enige aarzeling bijstand werd verleend’, aldus Edzo Doeve algemeen directeur coöperatie DELA. Financieel had de pandemie een negatieve impact gezien het beduidend hogere aantal overlijdensuitkeringen, maar vooral ook veel lagere beleggingsresultaten.

Lees verder


donderdag 8 juni 2021

Video: fantasy uitvaart Breda

Afgelopen weekend trok een bijzondere uitvaartstoet door Breda. Na een dienst in de Grote Kerk liepen honderden ‘fantasy-spelers’ achter de koetsen en paarden aan die Cor Vermeulen naar zijn laatste rustplek brachten.

Lees verder


donderdag 8 juni 2021

Veel nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

De laatste paar dagen zijn er zoveel nieuwe vacatures bijgekomen dat dit speciale aandacht verdient op Uitvaartbranche.nl. Wellicht is dit het moment voor een overstap. Bekijk de nieuwe vacatures:

Lees verder


donderdag 8 juni 2021

Uitvaartondernemer realiseert natuurbegraafplaats in Twente

Uitvaartondernemer Jan Nijhuis heeft een natuurbegraafplaats gerealiseerd in het buitengebied van Bentelo. De natuurbegraafplaats wordt op 21 juni officieel in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 7 juni 2021

Gemeente tegen bermmonumenten (haalt ze zelfs weg)

De gemeente Het Hoge Land is tegen bermmonumenten langs de weg. Ze staan in de weg bij het onderhouden van de berm. Het college vindt dat er op de lokale begraafplaatsen voldoende ruimte is om overleden dierbaren te herdenken.

Lees verder


donderdag 7 juni 2021

Gemeente heeft geen geld meer voor groenonderhoud begraafplaatsen

De gemeente Het Hogeland heeft niet de financiële middelen om het groen op de begraafplaatsen grond bij te houden. Het college hoopt dat het onderhoud met hulp van vrijwilligers op peil gehouden kan worden.

Lees verder


donderdag 7 juni 2021

Lobby om aanvullende regelgeving grafruimen op te nemen in regeerakkoord

De stichting Alert & Zorgzaam uit Leusden heeft een brief geschreven naar de griffie van de Tweede Kamer. In de brief vraag de stichting om aanvullende regels voor een respectvolle omgang met menselijke resten bij grafruiming mee te nemen in het nieuwe regeerakkoord.

Lees verder


donderdag 7 juni 2021

Heerde staat 3343 natuurgraven toe op de Polberg

Op natuurbegraafplaats de Polberg in Wapenveld mogen van de gemeente Heerde 3.343 graven komen. De gemeente komt tot dit aantal graven op basis van de compensatievoorschriften van de provincie Gelderland.

Lees verder


donderdag 7 juni 2021

Zojuist verschenen De Begraafplaats juni 2021

Zojuist verschenen
De Begraafplaats, juni 2021

Themanummer: Waardevolle stenen behouden en restaureren

Lees verder


donderdag 4 juni 2021

Naam Crematorium en Uitvaartcentrum Zwijndrecht onthuld

Al lange tijd koesterde de gemeente Zwijndrecht de wens voor een eigen crematorium omdat het een verrijking zou zijn van de mogelijkheden op de begraafplaats. Op 1 juni jl. is door wethouder Jacqueline van Dongen en Martin van der Spek, directeur van Klink Uitvaart, de naam van het nieuwe crematorium op begraafplaats Munnikensteeg onthuld: Crematorium en uitvaartcentrum Minnendael.

Lees verder


donderdag 4 juni 2021

De vernieuwde Chrysler Pacifica Multi-Hearse van Budget Hearses!

Budget Hearses heeft meerdere Chrysler Pacifica’s op voorraad! Ralph van Ravensteijn laat hem u graag zien in onderstaande video.

Lees verder


donderdag 4 juni 2021

Vraag naar islamitische begraafplaats in Den Bosch

De fracties van GroenLinks en de PvdA in Den Bosch willen dat de gemeente helpt om een islamitische begraafplaats te realiseren in de stad. Het moet een begraafplaats worden met eeuwige grafrust.

Lees verder


donderdag 3 juni 2021

Première podcastserie ‘Stervelingen’

Sterfelijk zijn we allemaal. Maar toch lijkt het of we onze eigen dood steeds verder verbannen uit ons dagelijks bestaan. De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) streeft naar nieuwe manieren waarin we de dood, verlies en rouw als onderdelen van het leven zien. Als opmaat naar een advies daarover - dat later dit jaar verschijnt - onderzoekt de Raad ons samenleven met de dood in de driedelige podcastserie ‘Stervelingen’. Te beluisteren op www.raadrvs.nl/stervelingen en via diverse podcastkanalen. De podcasts zijn gerealiseerd door Slowpony/SCHIK in nauwe samenwerking met de RVS.

Lees verder


donderdag 3 juni 2021

DBVU, de stand van zaken.

Nog maar enkele weken geleden werden de plannen aangekondigd voor een nieuwe brancheverenging. Inmiddels hebben we een streefdatum waarop DBVU officieel zal worden opgericht: 1 juli a.s.! Hiervoor
wordt door het oprichtingsbestuur achter de schermen hard gewerkt.
Tijd voor een update:

Lees verder


donderdag 3 juni 2021

In februari stierven 2,5 duizend mensen aan COVID-19

In februari 2021 stierven 2 504 mensen aan COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Het totaal aantal coronadoden komt daarmee volgens de voorlopige cijfers tot en met februari op 27 056. Van hen overleden 24 242 mensen aan vastgestelde COVID-19 en 2 814 aan vermoedelijke COVID-19. Het aandeel aan corona overleden mensen dat Wlz-zorg kreeg nam in februari af tot 53 procent. Dit blijkt uit voorlopige cijfers over doodsoorzaken die het CBS vandaag publiceert.

Lees verder


donderdag 2 juni 2021

Herdenkingsbossen steeds populairder

De animo om bomen te planten in herdenkingsbossen neemt toe. In Zeeland zijn de herdenkingsbossen zelfs zo populair dat de drie bestaande bossen bijna vol staan. Staatbosbeheer moet nu op zoek naar een nieuw locatie voor een vierde herdenkingsbos in de provincie.

Lees verder


donderdag 1 juni 2021

Laagste aantal corona sterfgevallen sinds september

In de afgelopen week zijn 66 mensen overleden aan het coronavirus. Het gaat om mensen waarbij het virus was vastgesteld. Dit is het laagste aantal coronadoden (die zijn gemeld bij het RIVM) in een week, sinds september vorig jaar.

Lees verder


donderdag 1 juni 2021

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart: Special opleiding en persoonlijke ontwikkeling

Voor het juni nummer van Vakblad Uitvaart - de special opleiding en persoonlijke ontwikkeling – sprak de redactie met tal van opleiders, ondernemers en medewerkers in de uitvaart. ‘Kwaliteit bieden aan nabestaanden is het uiteindelijke doel voor professionals om te investeren in de eigen ontwikkeling.

Lees verder


donderdag 1 juni 2021

Illegaal feest op begraafplaats Opmeer

Een groep mensen heeft zondagavond een feestje gehouden op een begraafplaats in Opmeer. De ‘feestgangers’ hebben er zelfs gelopen over de graven. De gemeente is verontwaardigd en de initiatiefnemer van het ‘feest’ is thuis van zijn bed gelicht door de politie.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder