Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2009

maandag 30 maart 2009

Nieuw op Uitvaart.nl's forum: compliment voor een uitvaartbedrijf

Hallo allemaal.

Ik schrijf allemaal omdat er toch meer mensen bij betrokken zijn dan ik ken.
Ik wil iedereen een compliment geven, ook namens de rest van mijn familie, over hoe mijn pa is verzorgd.
Vanaf het begin tot het einde om het zo te zeggen.
Lees verder...

Lees verder


maandag 30 maart 2009

DELA heeft vertrouwen in studenten

Den Haag, 27 maart 2009 – Coöperatie DELA en studentenuitzendbureau Studentalent gaan de samenwerking intensiveren en tekenden deze week een exclusieve mantelovereenkomst. Sinds vorig jaar levert Studentalent HBO- en WO studenten voor verschillende functies bij DELA. De toegevoegde waarde van deze studenten blijkt zo groot dat DELA de komende jaren meer studenten gaat inzetten. De tijdelijke medewerkers vangen piekmomenten bij de klantenservice van DELA op en worden ingezet als medewerkers telesales.

Lees verder


maandag 30 maart 2009

Zaterdag 23 mei: Uitvaartbeurs 2009 in de grote kerk Alkmaar

Op zaterdag, 23 mei 2009 zal voor de tweede keer de uitvaartbeurs in Alkmaar plaatsvinden.

De bezoekers zullen kennis maken met bijzonder toegewijde mensen uit de stervensbegeleiding en rouwverwerking. Ook zal men zich breed kunnen oriënteren over wat er voor, tijdens en na een uitvaart mogelijk is.

Lees verder


zaterdag 28 maart 2009

Opendag Uitvaartcentrum Myosotis te Weesp

Weesp, op zaterdag 4 april organiseert Uitvaartverzorging Myosotis aan de Utrechtseweg 110-B te Weesp een open dag in zijn uitvaartcentrum. Belangstellenden krijgen van 12.00 tot 15.00 uur de kans een kijkje te nemen in het gerenoveerde uitvaartcentrum en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Lees verder


donderdag 26 maart 2009

Nieuwe adverteerder op Uitvaart.nl: Stichting Begraafplaatsen Nijmegen

Stichting Begraafplaatsen Nijmegen beheert 5 begraafplaatsen met ieder hun eigen identiteit en mogelijkheden, te weten Jonkerbos, Daalseweg, Vredehof, Graafseweg en de algemene begraafplaats Lent.


Op al deze locaties staan we garant voor een respectvolle uitvaart, waarbij we u alle gelegenheid geven om uw dierbare op een betrokken en persoonlijke manier de laatste eer te bewijzen - en later te blijven gedenken.
http://www.begraafplaatsennijmegen.nl

Stichting Begraafplaatsen Nijmegen is ook vindbaar op www.uitvaartkaart.nl en www.uitvaartsite.nl.

Lees verder


woensdag 25 maart 2009

CMO publiceert aangescherpt foetusprotocol

CMO is als actieve dienstverlener op het gebied van postmortale zorg steeds alert om haar dienstverlening en de daarbij behorende protocollen en procedures up to date te houden en waar mogelijk te verbeteren. In dat kader is recent het 'foetusprotocol' aangescherpt. Dit protocol wordt intensief gebruikt in de ziekenhuizen waar CMO postmortale zorg verleent. Dit protocol is op verzoek ook beschikbaar voor collega's en ziekenhuizen.

U kunt het foetusprotocol hier lezen.

Lees verder


dinsdag 24 maart 2009

UITNODIGING voor Passieconcert 8 april a.s. in Yarden Crematorium te Blerick

Het traditionele Passieconcert van Yarden Vereniging Regio Limburg in Yarden crematorium te Blerick

Lees verder


dinsdag 24 maart 2009

Zaterdag 25 april: Kunstexpositie Uitva-art

Op zaterdag 25 april a.s. organiseert Stichting De Rondzegster de kunstexpositie "Uitva-art". Tijdens deze expositie laten verschillende kunstenaars uit de regio hun werk zien.

Lees verder


dinsdag 24 maart 2009

Avond crematie mogelijk bij Uitvaart Frits Spierings (Helmond)

Sindskort is het bij Uitvaart Frits Spierings in Helmond mogelijk om 's-avonds een afscheidsdienst te houden. Hierdoor is het mogelijk af te wijken van de reguliere tijden van crematoria.

Lees verder


dinsdag 24 maart 2009

Wijziging organisatiestructuur en directie Stichting Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (NKU) en Expertisekantoor voor Uitvaartondernemingen Hoogstaete BV

Tijdens de vergadering van het bestuur van de Stichting NKU en de aandeelhoudersvergadering van Hoogstaete BV op 28 januari jl. is besloten tot wijziging van de statuten, organisatiestructuur en directievoering. Tevens is besloten tot het oprichten van eigen huisvesting met een dagelijkse bezetting en bereikbaarheid.
De raad van commissarissen (RvC) van Hoogstaete BV bestaande uit de heren Rob Yntema, Arjen Dragt en Alex de Boer, heeft de heer Wiebe Zijlstra benoemd tot directeur van de BV.

Lees verder


maandag 23 maart 2009

No-waste uitvaartkist

De Unique Uitvaartkist van DZU is een prachtige design uitvaartkist van No-Waste houtsoorten. No-Waste staat voor “geen verspilling” !

Deze uitvaartkist is gebaseerd op een RECYCLECONCEPT, waarbij DZU haar restanten van massieve houtsoorten verzamelt.

Lees verder


maandag 23 maart 2009

DELA stopt samenwerking met ‘cadeauaanbieders’

Eindhoven, 23 maart 2009 -Coöperatie DELA accepteert geen aanvragen meer van assurantiekantoren die consumenten door middel van grote cadeaus verleiden tot de aankoop van een uitvaartverzekering. Het gaat bijvoorbeeld om navigatiesystemen, spelcomputers of wasdrogers. DELA constateert dat de voorwaarden voor de consument ongunstig en vaak niet helder zijn.

Lees verder


maandag 23 maart 2009

Uitvaartverzekering.net volledig vernieuwd

AMSTERDAM- De verzekeringssite Uitvaartverzekering.net (www.uitvaartverzekering.net) is inhoudelijk volledig vernieuwd. Alle informatie op de website is geactualiseerd in verband met de nieuwe wetgeving sinds januari van dit jaar. Tegelijkertijd gaat de informatie dieper dan voorheen, mede dankzij de medewerking van financieel adviseur Johan Zwaanswijk, verbonden aan het Nederlands Instituut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedrijf (NIBE-SVV).

Lees verder


zondag 22 maart 2009

30 maart a.s.: Algemene Leden Vergadering van Yarden regio Limburg

Maandag 30 maart aanstaande wordt de
Algemene Leden Vergadering gehouden van Yarden Vereniging rondom het levenseinde regio Limburg.

Aanvang 20.00 uur in Crematorium Blerick, Grote Blerickse Bergenweg 30 te Blerick.

Lees verder


vrijdag 20 maart 2009

Uitvaart.nl lanceert consumentenforum voor discussie, troost en inspiratie

De uitvaartbranche is al jaren op internet aanwezig. Inmiddels zijn er talloze websites van uitvaartondernemingen naast de bekende portal Uitvaart.nl. Toch missen al deze websites iets essentieels wat bij uitvaarten juist steeds belangrijker wordt: de inspraak van nabestaanden. Om die reden introduceert Uitvaart.nl nu een forum voor discussie, inspiratie en troost.

Lees verder


donderdag 19 maart 2009

Succesvol Nederlands therapeutisch spel nu ook Engelstalig

All The Stars Above is de Engelstalige editie van het Nederlandse therapeutisch bordspel Alle Sterren Van De Hemel. Het bordspel, dat op spelende wijs hulp biedt bij rouwverwerking, is nu ook beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Nabestaanden (van 6 tot 100 jaar) komen op een gemakkelijke en vriendelijke manier bij de kern van hun emoties. Met deze kracht opent het de communicatielijnen binnen een gezin of familie. Het spel wordt onder deskundige begeleiding gespeeld.

Lees verder


donderdag 19 maart 2009

Kinderen dragen bij aan Tot Zover jij & Ik

Kinderen van twee basisscholen uit Amsterdam hebben een prachtige bijdrage geleverd aan Tot Zover Jij & Ik, het interactieve monument van en in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover.

Lees verder


woensdag 18 maart 2009

Een prijs die je niet wilt winnen

Het is het Darwinjaar, dat kan niemand meer zijn ontgaan. Daarom nu aandacht voor een van de leukste Darwin-sites, over een prijs die niemand wil winnen. (Niet voordat je een jaar of 90 bent althans.)

Lees verder


vrijdag 13 maart 2009

De Uitvaartwinkel van Uitvaartverzorging EHBC is vernieuwd

Uitvaartverzorging EHBC was een van de eerste uitvaartondernemingen in Nederland met een eigen website. En dat bleek nog maar het begin want al snel volgde een online uitvaartwinkel. Inmiddels is de online uitvaartwinkel flink vernieuwd en zijn alle mogelijke uitvaartartikelen direct te koop: van kisten tot graflantaarns en van boeken tot sieraden. Bekijk hier de nieuwe site.

Lees verder


donderdag 12 maart 2009

Hiphop of opera op je uitvaart?

Uit onderzoek van uitvaartorganisatie Yarden blijkt dat maar liefst 94% van de mensen hun uitvaart niet heeft vastgelegd. Hierdoor worden nabestaanden meteen voor vele mogelijkheden en keuzes gesteld. Een belangrijke beslissing is het bepalen van de rol van familie en vrienden bij de organisatie van een uitvaart. Yarden constateert dat de rol van nabestaanden tijdens de uitvaart snel verandert.

Lees verder


woensdag 11 maart 2009

BESTUREN NUVU EN VOU SLUITEN AKKOORD

Één nieuwe nationale branchevereniging voor uitvaartverzorgers. Een dynamische speler met de kracht om doelen te bereiken met een overtuigende meerderheid. Met drie sectoren voor de kleine, middelgrote en de grootste bedrijven, zodat recht gedaan wordt aan de diversiteit van de branche. Een plek voor het specifieke belang, maar op de eerste plaats voor gedeelde belangen, waar de branche samen sterk staat en van zich laat horen.

Lees verder


dinsdag 10 maart 2009

28 maart uitvaart-informatiedag in De Meidoorn, Rotterdam-Schiebroek

Hess uitvaartzorg houdt zaterdag 28 maart 2009 van 10.00 tot 16.00 uur haar uitvaart-informatiedag in rouwcentrum De Meidoorn te Rotterdam-Schiebroek. Met informatie van notarissen, verzekeringen, uitvaartsprekers, begraafplaatsen, crematoria, ouwdrukwerk, natuursteenbedrijven, bloemisten, hospices en nog veel meer.
En natuurlijk is er voor iedere bezoeker een leuke attentie!

Lees verder


dinsdag 10 maart 2009

Barokke bloemtafels voor aula De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

Beeldend kunstenaar en vormgever Léon van Kuijk van Superstudio maakte in opdracht van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster enkele kunstobjecten voor de Rijksmonumentale aula.

Lees verder


maandag 9 maart 2009

9 mei 2009: Informatiemarkt Memories4ever te Krimpen aan den IJssel

Op 9 mei 2009 organsieert Doodgewoonnafkah in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel de infomarkt Memories4ever

Lees verder


maandag 9 maart 2009

Rotterdam's trots: Crematorium Hofwijk

Rotterdammers hebben, naast de Euromast en Erasmusbrug, nog iets om heel erg trots op te zijn: Crematorium Hofwijk. Bekijk de foto's van het recent door Concepts & Images gerestylde crematorium.

Bekijk hier het fotoboek.

Lees verder


vrijdag 6 maart 2009

Nabestaanden vervangen dominee en pastoor

Yarden constateert dat de rol van nabestaanden tijdens de uitvaart snel verandert. Familie of vrienden nemen steeds vaker de ceremoniële rol over die vroeger weggelegd was voor dominee of pastoor. Ook kinderen worden veel actiever betrokken bij de uitvaart. Dat is vaak een uitdrukkelijke wens van zowel de overledene als de nabestaanden. Actief betrokken zijn bij de uitvaart van een dierbare blijkt een positieve bijdrage te leveren aan een goed afscheid van de overledene en de latere rouwverwerking.

Lees verder


donderdag 5 maart 2009

Donderdag 19 maart 2009: Informatie-avond Palliatieve zorg en Hospice in Hengelo.

Palliatieve zorg wordt verleend daar waar de patiënt ongeneeslijk ziek en of stervende is. Dat kan dus thuis zijn maar ook in een zorginstelling.
De hospicevoorzieningen zijn bedoeld voor mensen die in hun laatste levensfase om wat voor een reden dan ook niet in het ziekenhuis of thuis kunnen/willen verblijven. De hospice is dan een waardevol alternatief.

Lees verder


woensdag 4 maart 2009

Nieuwe adverteerder: Walpot uitvaartzorg en crematorium (Maastricht)

Walpot uitvaartzorg en crematorium is een kleinschalige familieonderneming met een ervaring van ruim 75 jaar. Het uitvoeren van uw persoonlijke wensen is ons motto bij het verzorgen van een uitvaart. Ieder mensenleven verdient het immers om er op een waardige manier afscheid van te nemen. En iedereen wil dat op zijn eigen manier. Wij verzorgen uitvaarten in Zuid-Limburg, België, Luxemburg of desgewenst ook in Duitsland.

Lees verder


dinsdag 3 maart 2009

Leentje, de rouwkoe

Met onze goed afgerichte koe verzorgen wij het rouwvervoer voor uitvaarten met een prachtige rouwkoets.

Lees verder


dinsdag 3 maart 2009

Eindelijk een echte productinnovatie: Leentje de Rouwkoe

Altijd geinteresseerd geweest in een milieuvriendelijke begrafenis of crematie? Kies dan voor Leentje, de rouwkoe voor uw laatste rit.
Meer informatie

Lees verder


maandag 2 maart 2009

Dementie steeds belangrijker doodsoorzaak

2 maart 2009 | Per jaar overlijden in Nederland ongeveer 135.000 mensen. Ruim de helft overlijdt aan een chronische aandoening. Vooral het aantal mensen dat overlijdt aan de gevolgen van dementie zal nog sterk toenemen, zo blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL en het AMC in BMC Palliative Care.

Lees verder


maandag 2 maart 2009

Inschrijving Yarden Stimulans 2009 gestart

Eind 2009 reikt Yarden Uitvaartorganisatie voor de tweede keer de Yarden Stimulans van € 5.000,- uit. Deze tweejaarlijkse prijs is bedoeld om vernieuwende ideeën op het gebied van het levenseinde en uitvaart te stimuleren en tot uitvoering te laten komen. Opgeven kan tot 1 augustus a.s.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder