nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gronings uitvaartbedrijf opent deuren voor publiek op 6 november a.s.

Informatie, inspiratie & gedenkballonnen bij Algemeen Belang in Groningen

26 oktober 2010


Zaterdag 6 november opent uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang de deuren voor het publiek. Het Open Huis vindt plaats in Groningen, in het eigen het uitvaartcentrum aan de Esdoornlaan 187. Belangstellenden zijn welkom voor een nadere kennismaking met deze belangrijke sector waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Het programma speelt zich af tussen 10.00 – 16.00 uur en is toegankelijk voor jong en oud. Er is diverse informatie, productpresentaties en live muziek verzorgd door Roon Staal. Bovendien kan elke bezoeker een persoonlijke gedenkballon oplaten.

Groeiende belangstelling
De consument toont steeds meer belangstelling voor de wereld van uitvaartverzorging. Niet alleen de media, maar ook de uitvaartbranche zelf speelt daar steeds meer op in. Zo organiseert Algemeen Belang in Groningen haar traditionele Open Huis dat elk jaar meer bezoekers trekt. Directeur Evert de Niet weet wel waarom: “Uitvaart en verlies, is steeds minder een taboe. De behoefte aan een echt persoonlijke uitvaart groeit sterk. Mensen willen voor zichzelf, maar ook voor hun dierbaren, een uitvaart die recht doet aan de individuele mens en zijn of haar manier van leven. Daardoor wordt de uitvaart een waardige afsluiting en dat helpt ook bij de rouwverwerking. Onze uitvaartadviseurs krijgen steeds meer vragen over de mogelijkheden om daar invulling aan te geven.”
Tijdens het Open Huis komen ook andere onderwerpen aan bod. Zoals de uitvaartkosten en wat het nut is van een goede verzekering. De kosten van een uitvaart worden nog al eens onderschat, vertelt de Niet. “We maken regelmatig mee dat nabestaanden naast het persoonlijk verlies ook met onverwacht financiële problemen te maken krijgen.” De verzekeringsadviseurs van Algemeen Belang kunnen daar goede voorlichting over geven.

Schouderen en historische koets
Tijdens het Open Huis bij Algemeen Belang is het nodige te zien, zoals de speciale rouw- en familiekamers, bijzondere grafkisten, waaronder een unieke Groninger rouwkist met ‘d Olle Grieze erop. Directeur De Niet wijst ook op de demonstratie ‘schouderen’ die zaterdag te zien is. “Bij schouderen wordt de kist op een aparte manier – los op de schouders – naar het graf gedragen. Dit is een oude, mooie traditie waarmee wij de mensen graag kennis laten maken.”
En wie graag eens in een zo’n statige rouwauto wil kijken, is ook welkom. Algemeen Belang beschikt over een indrukwekkend vervoerspark, inclusief een fraaie historische koets. Bezoekers kunnen zich ook laten voorlichten over persoonlijke gedenktekens; er is een professionele steenhouwer aanwezig die er alles over kan vertellen. Er is zelfs een prijs te winnen tijden het Open Huis: als men het juiste gewicht raadt van de gepresenteerde grafsteen!

Thanatopraxie en gedenkballonnen
Enkele jaren geleden was Algemeen Belang de eerste uitvaartverzorger in Nederland die thanatopraxie mocht toepassen. Thanatopraxie is een innovatieve techniek, waarbij het lichaam van een overledene door milde balseming kan worden opgebaard zonder koeling. Thanatopraxie biedt een aantal belangrijke voordelen, de speciale opgeleide thanatopracteur van Algemeen Belang zal er tijdens het Open Huis alles over vertellen.
Tot slot speelt Algemeen Belang op een unieke manier in op de persoonlijke beleving rond uitvaart en verlies. Elke bezoeker krijgt de gelegenheid om een speciale gedenkballon op te laten voor een overleden dierbare. Men kan de ballon voorzien van een kaartje met een persoonlijke boodschap.

Het Open Huis programma wordt muzikaal ondersteund door de inbreng van gevoelsmusicus Roon Staal. Zijn veelzijdige repertoire raakt bij veel mensen het hart.
Dat sluit aan bij het bedrijfsmotto waarmee de Groninger Uitvaartverzorger en –verzekeraar naar buiten treedt: “Algemeen Belang leeft met u mee”.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE