Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2013

maandag 30 september 2013

Giel Beelen komt met Nationale Broer en Zus-dag

Vorige week overleed de zus van radio 3-dj Giel Beelen aan de gevolgen van kanker. Naar aanleiding van haar overlijden heeft Giel 30 september opgeroepen tot Nationale Broer en Zus-dag. Een dag waarop iedereen die een broer of zus heeft even laat weten hoeveel de ander voor hem of haar betekent, dat meldt het AD.

Lees verder


maandag 30 september 2013

Monuta gaat samenwerken met zes natuurbegraafplaatsen

De laatste tijd is er een groeiende belangstelling voor natuurbegraven; het begraven van een overledene of van zijn of haar as op een natuurbegraafplaats. Om haar klanten zo goed mogelijk te informeren over de verschillende mogelijkheden, gaat Monuta samenwerken met zes natuurbegraafplaatsen: Bergerbos, Maasbree, Reiderwolde, Weverslo, Heidepol en Hillig Meer.

Lees verder


zondag 29 september 2013

Radiospots Keurmerk Uitvaartzorg op Radio 1

Om de (naams)bekendheid van het Keurmerk Uitvaartzorg te vergroten worden de komende twee weken radiospots uitgezonden. De spots zullen te horen zijn op Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Classic FM. Daarnaast zal de spot ook te horen zijn bij de regionale omroepen.

Lees verder


vrijdag 27 september 2013

Crematorium Groningen aangewezen als rijksmonument

Minister Bussemaker van Cultuur heeft het crematorium in Groningen aangewezen als rijksmonument. Deze week werden negentig gebouwen toegevoegd aan de lijst met rijksmonumenten, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


vrijdag 27 september 2013

Coosje Smid neemt rouwgids voor jongeren in ontvangst

Coosje Smid, bekend actrice, zangeres en dochter van Ernst Daniël Smid, krijgt tijdens de Apeldoornse Uitvaartbeurs op zaterdag 12 oktober het boek ‘Als jongeren rouwen...’ officieel overhandigd. Deze handzame gids, geschreven door psychosociaal therapeute Annelyn de Boer en uitgegeven door Scrivo Media, geeft 80 tips aan iedereen die te maken heeft met een jongere die een dierbare is verloren.

Lees verder


vrijdag 27 september 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: AKER uitvaarten - Jeanine Maissan (Haarlem)

Verlies van een dierbaar persoon is een onvermijdelijke gebeurtenis in ieders leven. Het verdriet is de keerzijde van de liefde. Hoe kunnen naasten in het afscheid kracht opdoen om verder te gaan?

Lees verder


woensdag 25 september 2013

Uitvaartcentrum Acheron Uitvaarten gaat open

Het nieuwe uitvaartcentrum van Acheron Uitvaarten in Eindhoven houdt dit weekend twee open dagen. Het uitvaartcentrum, dat is gerealiseerd in de oude apotheek aan de Lieven de Keylaan, is deze dagen open van 10.00 tot 18.00 uur.

Lees verder


woensdag 25 september 2013

Zondag 6 oktober Inspiratiemiddag ’Tijd voor het Tijdloze’

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan organiseert Uitvaartonderneming Wilma van Opstal op zondagmiddag 6 oktober een inspiratiemiddag met als thema ‘Tijd voor het Tijdloze’.

Lees verder


woensdag 25 september 2013

Nominaties voor het Monuta Charity Fund bekend

Elk jaar steunt het Monuta Charity Fund mooie, originele en bijzondere initiatieven op het gebied van nazorg en palliatieve zorg in Nederland met een financiële bijdrage. Hiermee helpt het Monuta Charity Fund nabestaanden in de moeilijke periode vlak voor of na een overlijden. Om zoveel mogelijk organisaties met het fonds kennis te laten maken, organiseren Monuta Charity Fund jaarlijks het MCF-event. Hier worden organisaties en onze ambassadeurs met elkaar in verbinding om te kijken hoe het MCF iets voor hen kan betekenen.

Lees verder


woensdag 25 september 2013

De Nieuwe Ooster: Stenen Archief Amsterdam

Op zondag 22 september 2013 vond de aftrap van een bijzonder project plaats.
Loco burgemeester Carolien Gehrels onthulde langs de hoofdlaan van begraafplaats De Nieuwe Ooster een tekstbord bij het monument van de Japanner Ookawa Kitaroo.

Lees verder


vrijdag 20 september 2013

Heropening Uitvaartcentrum Monuta van den Toorn

Afgelopen zomer heeft het pand aan de Jac. Dutilhweg 333 te Rotterdam een complete metamorfose ondergaan. Het interieur en de uitstraling van het pand zijn compleet onder de loep genomen om de locatie helemaal toe te spitsen aan de behoeftes van deze tijd.

Lees verder


vrijdag 20 september 2013

Uitvaart info middag

Op zondag 13 Oktober organiseert Aula Gorssel, in samenwerking met Memento Mori te Gorssel, een uitvaart info middag in de aula aan de Gorsselse Enkweg 1 a te Gorssel.

Lees verder


vrijdag 20 september 2013

Wandelroute vertelt over unieke historie van Westerveld

In het monumentale gedenkpark van Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) is vandaag de bijzondere wandelroute ‘Ontdek Westerveld’ geopend. Het eerste informatiebord werd onthuld door burgemeester Franc Weerwind van de gemeente Velsen en Lidija Pliberŝek, president van de Association of Significant Cemeteries (ASCE). De wandelroute, die speciaal ter gelegenheid van 125 jaar begraafplaats en 100 jaar crematorium Westerveld samengesteld is, leidt bezoekers door het park en vertelt als het ware over de boeiende historie van Westerveld.

Lees verder


donderdag 19 september 2013

Herdenken op de begraafplaats "De Stille Hof"

Naast het verlies dat de dood met zich meebrengt zijn er ook de herinneringen. Door te herinneren en te gedenken wat het leven van de ander voor ons heeft betekend houden we herinneringen in stand en bewaren we een beeld van de overledene. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen wijze.

Lees verder


donderdag 19 september 2013

Urnenwinkel.nl, voor bijzondere en betaalbare urnen

Uitvaart.com heeft een nieuwe webshop voor urnen en assieraden: Urnenwinkel.nl. Op de site worden urnen gepresenteerd, die nog niet in het standaard assortiment van de meeste crematoria zitten. Bijzondere urnen dus, en tegen een scherpe prijs.

Lees verder


dinsdag 17 september 2013

Informatiedag 'Welkom op mijn uitvaart'

Op zaterdag 5 oktober kunt u zich van 10.30 tot 16.00 uur uitgebreid laten informeren over alle aspecten rondom een uitvaart. U krijgt tips en praktische uitleg. U kunt lezingen en workshops volgen en natuurlijk maken wij tijd voor een persoonlijk gesprek.

Lees verder


dinsdag 17 september 2013

Kunst voor-bij de dood op de Bergense begraafplaats

Wederom zal tijdens de Kunst10daagse op woensdag 23 oktober de Bergense begraafplaats ‘s avonds verlicht zijn met honderde fakkels en lichtjes. U bent van harte welkom!

Lees verder


dinsdag 17 september 2013

Zaterdag 28 september open dag Uitvaartverzorging Martien Nijboer

Uitvaartverzorging Martien Nijboer in Drogeham opent zaterdag 28 september haar deuren voor publiek. Tijdens de open dag, van 11.00 tot 16.00 uur, is het mogelijk alle ruimten van het rouwcentrum te bezichtigen. Tevens geven de medewerkers uitleg over het werk van de dienstverlener en beantwoorden ze vragen over zaken rondom een uitvaart en verzekeringen.

Lees verder


dinsdag 17 september 2013

Bijna 60 procent overlijdt aan kanker of hart- en vaatziekten

Bijna zes op de tien overlijdens heeft kanker of hart- en vaatziekten als doodsoorzaak. Bij mannen zorgt kanker al een aantal jaren voor de meeste sterfte, bij vrouwen de hart- en vaatziekten.

Lees verder


maandag 16 september 2013

Informatie over uitvaartverzekeringen? Kijk op Uitvaartverzekering.net

Sinds minister de Jager het provisieverbod heeft ingesteld voor o.a. de verkoop van uitvaartverzekeringen, kan een adviesgesprek over een uitvaartverzekering consumenten veel geld kosten. Wilt u daarom meer weten over uitvaartverzekeringen? Kijk dan eens op www.uitvaartverzekering.net.

Lees verder


zondag 15 september 2013

Tymon Stamborg nieuwe franchisenemer van Monuta

Op 16 september 2013 start Tymon Stamborg als franchisenemer van Monuta in Enschede, Haaksbergen en omgeving. Tymon woont in Haaksbergen en werkt al jaren in het gebied als uitvaartverzorger. Hij kent de regionale gebruiken goed. In Enschede en Haaksbergen vindt u Monuta voortaan onder de naam Monuta Tymon Stamborg.

Lees verder


donderdag 12 september 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: AKER uitvaarten - Heleen Smits

Meer tijd en ruimte voor uw wensen, kleinschalige en persoonlijke dienstverlening tegen een eerlijke prijs. Ook als u een uitvaartverzekering heeft.

Lees verder


dinsdag 10 september 2013

Yarden Symposium 'Afscheid na een niet-natuurlijke dood

Hoe verwerk je het plotselinge verlies van een dierbare bij een niet-natuurlijke dood? En hoe help je iemand die een dierbare heeft verloren door zelfdoding, een ongeval, moord, een ramp of zinloos geweld?

Lees verder


dinsdag 10 september 2013

Opening Natuurbegraafplaats Hillig Meer inspireert 2.000 bezoekers

Op vrijdagmiddag 6 september vond de officiële opening plaats van natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext, in aanwezigheid van voorzitter van het Nationaal Groenfonds professor mr. Pieter van Vollenhoven, gedeputeerde Rein Munniksma van provincie Drenthe en burgemeester Eric van Oosterhout van gemeente Aa en Hunze. Een dag later lieten 2.000 geïnteresseerden zich informeren en inspireren, tijdens de eerste Inspiratiedag.

Lees verder


maandag 9 september 2013

Nederlandse stellen matig voorbereid op financiële gevolgen van overlijden partner of zichzelf

Nederlandse stellen zijn matig voorbereid op de financiële gevolgen van het overlijden van de partner of zichzelf. Een derde verwacht in middelgrote financiële problemen te komen wanneer zij of hun partner overlijdt. Toch heeft maar een kwart van de stellen daadwerkelijk voorzieningen getroffen in het geval van overlijden. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO* in opdracht van REAAL. Bart Janknegt, directeur van REAAL: ‘Overlijden van de partner kan grote financiële gevolgen hebben.’

Lees verder


maandag 9 september 2013

Veel aandacht voor opkomst natuurbegraafplaatsen

Steeds meer mensen willen begraven worden op een natuurbegraafplaats. Volgens het AD staan de mensen met honderden in de rij om een plek te kunnen reserveren.

Lees verder


maandag 9 september 2013

Het thema ‘de uitvaart in een ander perspectief’ uitgelicht door Rondom Leven & Dood

Aanstaande zaterdag 14 september, organiseert Rondom Leven & Dood haar eerste uitvaartinformatiemarkt in het centrum van Breukelen! In samenwerking met aansprekende aanbieders in de uitvaartbranche, presenteert Rondom Leven & Dood in ontspannen sfeer het thema ‘de uitvaart in een ander perspectief’. Deze informatiemarkt is een initiatief om het afscheid uit de taboesfeer te halen, rouw en herdenken bespreekbaar te maken.

Lees verder


vrijdag 6 september 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Bloemen Laten Bezorgen (door heel Nederland)

BloemenLatenBezorgen.nl bezorgt rouwbloemen door heel Nederland, zowel aan huis als bij uitvaartcentra. Ook bieden wij de mogelijkheid om een rouwboeket te bezorgen met een bedrukt lint voor een persoonlijke boodschap.

Lees verder


vrijdag 6 september 2013

Nieuwe Terebinth met speciale aandacht voor de graven van de Oranjes

In de periode 2013-2015 herdenken we dat de Oranjes tweehonderd jaar de koningen en de koninginnen leveren aan het Koninkrijk der Nederlanden. Wanneer leden van het koninklijk huis sterven, worden ze meestal bijgezet in de koninklijke grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft.

Lees verder


vrijdag 6 september 2013

Nieuw crematorium in oude watertoren

In de oude watertoren van Laren wordt mogelijk een crematorium gerealiseerd. Een projectgroep, die bestaat uit onder andere Jan Geesink, Caroline van Weede- Van den Broek en Stork & Albrecht architecten, heeft het plan voorgelegd aan het college van laren, dat meldt t-gooi Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 5 september 2013

Jeugd in de ban van R.-K. begraafplaats Buitenveldert

Hoe krijg je de jeugd geïnteresseerd in een begraafplaats. Om de jeugd te betrekken bij de begraafplaats houdt R.-K. begraafplaats Buitenveldert deze maand diverse activiteiten voor kinderen.

Lees verder


maandag 2 september 2013

Onenigheid over factuur uitvaart

De ombudsman voor de uitvaart heeft een uitspraak gedaan in een geschil tussen een nabestaande en een uitvaartondernemer. De nabestaande is het niet eens met een aantal posten die zijn opgenomen in de factuur. Zo vindt ze bijvoorbeeld dat ze niet zou hoeven te betalen voor een thuis opbaring. Ook zegt ze niet te begrijpen dat 231 euro extra moet betalen voor ‘bijzondere verzorging van de overledene’.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder