nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rechter buigt zich over protesten bij uitvaarten

5 oktober 2010


Het Federaal Hooggerechtshof in de Verenigde Staten gaat zich deze week buigen over de protesten die de Westboro Baptist Church houdt bij begrafenissen van omgekomen militairen, zo meldt Daily Titan. De Westboro Baptist Church staat ‘bekend’ om hun luidruchtige en confronterende protesten tegen militairen en homoseksuelen.

Verschillende nabestaanden zijn een rechtzaak tegen de kerk begonnen om deze protesten tijdens uitvaarten te laten verbieden. Fred Phelps, oprichter van de De Westboro Baptist Church, verdedigt zijn kerk door zich te beroepen het recht van vrijheid van meningsuiting. Het is nu aan het Hooggerechtshof om te beslissen waar deze grens ligt, omdat schadelijke of beledigende teksten in sommige gevallen verboden kunnen zijn.

Iedereen is het er over eens dat het een moeilijke kwestie is. Zeker omdat de vrijheid van meningsuiting een ‘hot issue’ is in de VS wordt er gemixt gereageerd op de zaak en kan de uitspraak van het Hooggerechtshof bepalend zijn over hoe er tegenwoordig tegen deze vrijheid wordt aangekeken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >