Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2022

donderdag 31 december 2022

Onthulling gedenkteken door burgemeester Rensen

Het is een van de laatste officiële handelingen van burgemeester Gregor Rensen geworden: de onthulling van een gedenkteken op de Brielse begraafplaats aan de G.J. van den Boogerdweg. Het houten grafbord, uit 1927, werd al jaren verwaarloosd, totdat een vrijwilliger de kans kreeg het te restaureren. Burgemeester Gregor Rensen mocht het resultaat op vrijdag 23 december onthullen.

Lees verder


donderdag 30 december 2022

Haaksbergen start met budget verlengen grafrechten

Vanaf 1 januari kunnen graven in Haaksbergen worden verlengd met een periode van 5 jaar. De gemeente heeft de regels aangepast zodat mensen met weinig geld ook de mogelijkheid krijgen om grafrechten te verlengen.

Lees verder


donderdag 30 december 2022

Bijna 50.000 euro gedoneerd voor uitvaart jong gezin

Mensen leven massaal mee met de nabestaanden van het jonge gezin dat op 2e kerstdag in Rotterdam verongelukte. Inmiddels is er al bijna 50.000 euro opgehaald voor de uitvaart.

Lees verder


donderdag 29 december 2022

Uitvaartcentrum Leidsche Rijn per direct gesloten

Uitvaartverzorging Leidsche Rijn van Angelique en Karel van Dommelen sluiten per direct Uitvaartcentrum Leidsche Rijn. Dat laat directeur Karel van Dommelen weten.

Lees verder


donderdag 28 december 2022

Knekelput begraafplaats Utrecht was nog nooit gebruikt

De knekelput op begraafplaats Soestbergen in Utrecht waar afgelopen vrijdag een vrouw in viel is nooit in gebruik geweest. De knekelput ligt op de bekende ronde grafheuvel en was ooit bedoeld om er de menselijke resten uit geruimde in bij te zetten.

Lees verder


donderdag 23 december 2022

Gemeente Westland kwetst nabestaanden R.K. begraafplaats aan de Dijkweg

De gemeente Westland kwetst twee nabestaanden van familiegraven op de R.K.-begraafplaats in Naaldwijk. Deze nabestaanden, kunsthistoricus René Dessing en Piet Vijverberg, werden door Westland niet erkend toen zij bezwaar maakten tegen de ruiming van de gehele begraafplaats. Zij zijn naar de bestuursrechter in Den Haag gestapt, die de zaak op 10 januari zal behandelen.

Lees verder


donderdag 22 december 2022

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: Uitvaartdiensten Centrum Delft

Als uitvaartondernemer moet u veel ballen in de lucht houden. Een ondersteunende en meedenkende partij op de achtergrond geeft u de rust om te focussen op uw taken. Een krachtige partij bovendien, die uw werk verlicht. Met toewijding en compassie, met een gekwalificeerd en ervaren team. Zo'n partij is het Uitvaart Diensten Centrum.

Lees verder


donderdag 22 december 2022

DELA kiest voor Thanatopraxie Rens de Peijper om lichte balseming te uit te voeren

Na een brede marktconsultatie en aanbestedingstraject kiest DELA voor Thanatopraxie Rens de Peijper (TRP) om lichte balseming uit te voeren wanneer nabestaanden dat willen. De samenwerking is per 22 december officieel bekrachtigd en is inmiddels van start gegaan.

Lees verder


donderdag 22 december 2022

Kerstavond Canadese begraafplaats Holten

Op de Canadese begraafplaats in het Overijsselse Holten worden op kerstavond 1394 kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten.

Lees verder


donderdag 21 december 2022

Funecap neemt activiteiten de Facultatieve over

De Franse uitvaartorganisatie Funecap neemt per 21 december de activiteiten van de Facultatieve over. Het gaat daarbij om de elf crematoria in drie landen, FT (Facultatieve Technologies) met vestigingen over de hele wereld en alle andere activiteiten.

Lees verder


donderdag 21 december 2022

Uitvaartondernemer Koop Geersing gaat met pensioen

Uitvaartondernemer Koop Geersing (65) gaat het in januari rustiger aan doen en stopt met zijn werkzaamheden als uitvaartondernemer. In tien jaar tijd heeft hij veel mensen mogen bijstaan na een overlijden. Zijn werkgebied was de regio Zeist-De Bilt. ‘Ik heb het werk als uitvaartverzorger met zeer veel voldoening kunnen doen. Ik heb ruim duizend uitvaarten mogen begeleiden en ben dankbaar voor de stap, die ik gezet heb in 2012, toen mijn eigen vader overleed. Toen dacht ik: dit werk wil ik gaan doen en ik heb daar geen moment spijt van gehad’.

Lees verder


donderdag 20 december 2022

Boete voor uitvaartverzorger Bunschoten

De 59-jarige uitvaartverzorger uit Bunschoten die in november 2021 een fotograaf hinderde in zijn werk, moet een boete van 500 euro betalen. De uitvaartverzorger zal deze overigens niet zelf hoeven te betalen want er is ondertussen al 1.000 euro ingezameld door mensen die de uitvaartverzorger steunen.

Lees verder


donderdag 19 december 2022

Plannen voor nieuw crematorium in Twello

Gert Brinkhorst wil een nieuw crematorium bouwen op de hoek van de H.W. Lordensweg en de Fliertweg in Twello. Brinkhorst heeft al 5 hectare grond aangekocht waarop het crematorium gebouwd moet worden.

Lees verder


donderdag 16 december 2022

LVC werkt aan track and trace overledenen

De Landelijke Organisatie van Crematoria (LVC) spreekt momenteel over de mogelijkheden om een kist met een overledene digitaal te kunnen volgen. Door track and trace mogelijk te maken kunnen nabestaanden 24 uur per dag volgen waar de kist met de overledene is.

Lees verder


donderdag 16 december 2022

Hesselmans & Van Willegen sluit het jaar af met een kerstactie

Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij u hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen en het prettige contact. Het jaar sluiten wij af met een leuke zoekactie voor alle uitvaartbedrijven.

Lees verder


donderdag 15 december 2022

Leenrolstoelen op begraafplaatsen Altena

De gemeente Altena heeft op de algemene begraafplaatsen leenrolstoelen laten plaatsen. Bezoekers van de begraafplaatsen kunnen de leenrolstoel gratis gebruiken op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 14 december 2022

Rechtbank: hulp bij zelfdoding blijft strafbaar

De rechtbank in Den Haag oordeelt dat de overheid het verbod op hulp bij zelfdoding mag blijven handhaven. Coöperatie Laatste Wil (CLW) had de rechter juist gevraagd om het mensen makkelijker te maken om op een zelfgekozen moment en plek te sterven.

Lees verder


donderdag 13 december 2022

Video: nieuwe koninklijke grafkelder in Delft

De koninklijke grafkelder onder de Nieuwe Kerk in Delft is uitgebreid met een modern nieuw deel. De uitbreiding was nodig om ook in de toekomst voldoende ruimte te houden voor het bijzetten van leden van de Koninklijke Familie. Wat eigenlijk nooit mag gebeurde gisteren, de media mocht de grafkelder bezoeken en dat geeft een uniek kijkje in de meest bekende grafkelder van ons land.

Lees verder


donderdag 13 december 2022

DELA treft schikking met franchisenemers Yarden

Het franchisesysteem van Yarden houdt met ingang van 1 januari 2023 op te bestaan. Hierover heeft DELA overeenstemming bereikt met alle franchisenemers, ook de zeven met wie de beëindiging van de contracten moeizaam verliep.

Lees verder


donderdag 12 december 2022

200-jaar oude beuk begraafplaats Winterswijk omgevallen

De 200-jaar oude beuk op de oude begraafplaats aan de Singelsweg in Winterswijk is omgezaagd. Dat gebeurde vorige week nadat er een grote tak uit de oude boom was gevallen.

Lees verder


donderdag 12 december 2022

Radio1: Rouwen voor jongeren vaak lastig

In het kader van Wereldlichtjesdag heeft het Radio1 programma 'Met het Oog op Morgen' aandacht besteed aan het thema rouw bij jongeren. In de uitzending gaat het ook over het nieuwe boek, ‘Onze band is nooit voorbij’.

Lees verder


donderdag 12 december 2022

Blunder met repatriëring: Nederlandse vrouw per ongeluk gecremeerd in Denemarken

De 69-jarige Rita Waninge uit Borne overleed enkele weken geleden tijdens haar vakantie in het ziekenhuis van Faro in Portugal. Haar lichaam zou worden overgebracht naar Nederland waarna haar uitvaart zou plaatsvinden in Twente. Het liep echter helemaal anders, door een nog onbekende oorzaak werd het lichaam van een Deense vrouw overgebracht naar Twente en werd de Bornse gecremeerd in het crematorium van Ringsted in Denemarken.

Lees verder


donderdag 9 december 2022

Oversterfte in november lager dan in oktober

In week 48 (28 november tot en met 4 december 2022) overleden naar schatting 3 400 mensen. Dat zijn er iets meer dan in de week ervoor (3 365), er was sprake van oversterfte. In heel november overleden 1 400 mensen (10 procent) meer dan verwacht, er was oversterfte in vier van de vijf weken van november. De sterfte was vooral hoger onder 65- tot 80-jarigen. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 9 december 2022

Kerstoverdenking Natuurbegraafplaats Bergerbos

Het kan weer... Kerstoverdenking Natuurbegraafplaats Bergerbos op vrijdag 23 december 2022 aanvang 19.00 uur. Om voldoende ruimte te garanderen is een van de redenen dat wij de kerstoverdenking organiseren op het grasveld naast het gebouw. Dit jaar zijn te gast zangeres Wendy van Dooren met haar vader en gitarist Jos van Dooren en de doedelzakspeelster Michelle Hendriks uit de band Murray's Regiment Pipes & Drums.

Lees verder


donderdag 8 december 2022

Nabestaandencafé op eerste kerstdag

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster organiseert elke laatste zondag van de maand een bijeenkomst voor nabestaanden. Zo ook op eerste kerstdag.

Lees verder


donderdag 8 december 2022

Ontsteken Lichtboom begraafplaats Essenhof Dordrecht

Vrijdagmiddag 9 december om 16.00 uur wordt de Lichtboom ontstoken bij begraafplaats en crematorium Essenhof in Dordrecht. Belangstellenden kunnen aanwezig zijn bij het ontsteken van het licht door wethouder Merks.

Lees verder


donderdag 8 december 2022

Lichtjesmiddagen Hof van Twente

Op verschillende algemene begraafplaatsen in het hof van Twente worden tussen 10 en 18 december lichtjesmiddagen gehouden. De bijeenkomsten starten om 16.45 uur als het net donker wordt.

Lees verder


donderdag 8 december 2022

Presentatie definitief groenplan begraafplaats Sliedrecht (video)

De gemeente is druk bezig met de uitbreiding van de begraafplaats. De werkzaamheden lopen volgens planning en in tussentijd wordt er ook hard gewerkt aan de bouw van de beheerdersonderkomen. De laatste fase van de werkzaamheden is de aanleg van de beplanting.

Lees verder


donderdag 7 december 2022

Midwinterhoorn op natuurbegraafplaats Schapenmeer

Op zondag 18 december zullen de midwinterhoornblazers van d’Olde Roop uit Zelhelm te horen zijn in de bossen van natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden.

Lees verder


donderdag 7 december 2022

Meer dan 10.000 euro opgehaald met crowdfunding voor uitvaart jonge voetballer

De crowdfunding voor de kosten van de uitvaart van de verongelukte Jasper van Diemen (21) heeft tot nu toe al 10.321 euro opgebracht (woensdagmorgen). De actie is opgezet door vrienden van de jonge voetballer uit Bodegraven die op 18 november verongelukte.

Lees verder


donderdag 7 december 2022

Rondleiding over Zorgvlied

Marcel Bergen, auteur van Wandelen over Zorgvlied geeft op zondagmiddag 18 december een rondleiding over begraafplaats Zorgvlied.

Lees verder


donderdag 7 december 2022

Lichtjesavond Sittard vervroegd vanwege kwartfinale WK

Vrijdag 9 december is weer Lichtjesavond in Lahrhof in Sittard. De gemeente heeft de tijd vervroegd, in verband met de voetbalwedstrijd Nederland-Argentinië.

Lees verder


donderdag 7 december 2022

Terebinth 2022-4 verschenen

Dit nummer staat in het teken van de ramp met de veerboot SS Berlin bij Hoek van Holland, op 21 februari 1907. De loods Johannes Bronder was een van de 128 slachtoffers. Op de cover staat zijn graf op begraafplaats Maria Rust in Rockanje (gemeente Westvoorne). Over die begraafplaats gaat ook de fotoreportage, midden in het blad. Onlangs vond daar de herbegrafenis van duiker Leendert Sparling (1987-1962) plaats. Hij was een van redders van de laatste drie overlevenden van de ramp.

Lees verder


donderdag 6 december 2022

Wereldlichtjesdag Lelystad

Tijdens Wereldlichtjesdag op zondag 11 december steken mensen overal ter wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. In Lelystad wordt een bijeenkomst gehouden bij het herdenkingsmonument op begraafplaats Ölandhorst.

Lees verder


donderdag 6 december 2022

Oproep: bel politie als u bij buren zwerm vliegen op de ramen ziet

De politie heeft maandag in Alkmaar het lichaam aangetroffen van een man die waarschijnlijk al twee weken dood in zijn huis lag. Buren kregen al een tijd geen contact meer met de man. De politie forceerde de deur toen de wijkagent zag dat er een zwerm vliegen op de ramen zat.

Lees verder


donderdag 6 december 2022

Mogelijk WOB-verzoek over geldstromen ‘onderhoudskosten begraafplaats’

Het Voorburgs Dagblad overweegt een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) om inzicht te krijgen in wat de gemeente Voorburg doet met het geld dat rechthebbenden moeten betalen voor het onderhoud van de begraafplaats. De krant doet dat omdat het onderhoud van de begraafplaats al een tijd onder de maat is.

Lees verder


donderdag 5 december 2022

Bernheze onderzoekt toekomst begraafplaats ’t Loo

De gemeente Bernheze zit in zijn maag met het steeds maar dalende aantal begrafenissen op begraafplaats ’t Loo in Nistelrode. De tarieven voor graven zouden volgend jaar eigenlijk verdubbeld moeten worden, maar dan kiest mogelijk helemaal niemand nog voor begraven. Er wordt nu eerst een onderzoek gedaan naar de toekomstbestendigheid van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 2 december 2022

Zojuist verschenen vakblad De Begraafplaats, december 2022

Het december-nummer van De Begraafplaats is verschenen. Bekijk hier alvast de inhoud.

Lees verder


donderdag 2 december 2022

Begraafplaats Doesburg voortaan langer open

De gemeente Doesburg laat de oude algemene begraafplaats voortaan langer open. Op die manier wil de gemeente het mogelijk maken dat mensen langer kunnen gedenken en bezinnen op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 1 december 2022

Lichtjesavond (vandaag) begraafplaats Carspelhof Weesp

Op begraafplaats Carspelhof in Weesp wordt vanavond vanaf 18.30 uur Lichtjesavond gehouden. Belangstellenden kunnen een kaarsje opsteken voor een overleden dierbare.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder