Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2024

maandag 26 februari 2024

Begraafplaats Groenesteeg Leiden wint Gouden Terebinth

De Gouden Terebinth, de tweejaarlijkse prijs van de stichting Terebinth voor funerair erfgoed, is zaterdag uitgereikt aan de Stichting tot instandhouding van de Begraafplaats Groenesteeg in Leiden. Deze begraafplaats krijgt de prijs met name omdat de stichting effectief laat zien dat ‘begraafplaatsen een integraal onderdeel zijn van wie wij zijn en wat onze gezamenlijke geschiedenis is’.

Lees verder


zaterdag 24 februari 2024

Islamitische Begraafplaats Utrecht: Bezwaren Overwonnen

In Utrecht is een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van de eerste islamitische begraafplaats in de regio, na een succesvolle oplossing van eerdere bezwaren tegen het Raadsbesluit. Ondanks uitdagingen, waaronder bezwaren van omwonenden en de organisatie BIBIN, is het projectteam verheugd te kunnen aankondigen dat deze hobbels zijn overwonnen, waardoor de weg vrij is voor de realisatie van dit essentiële initiatief.

Lees verder


vrijdag 23 februari 2024

Omroep Max: Yarden-klanten onterecht onverzekerd'

DELA, dat de uitvaartverzekeringen van het voormalige Yarden heeft overgenomen, lijkt problemen te hebben met het compleet houden van ledeninformatie, vooral in verband met voormalige Yarden-polissen. Ongeveer 1 miljoen mensen, waaronder de 77-jarige Erik van Delden, zijn overgezet naar DELA na de overname van Yarden.

Lees verder


vrijdag 23 februari 2024

Serie Doodgewoon - Aflevering Juanita Konijn-Leon

In de serie Doodgewoon van de studenten van de Christelijke Hogeschool Ede worden medewerkers van Amstel Uitvaarten en haar leveranciers op persoonlijke wijze ondervraagd of hun werkzaamheden, ervaringen en hun eigen houding ten opzichte van sterven en de dood.

Lees verder


vrijdag 23 februari 2024

Geschiedenis monument begraafplaats Nijmegen (leestip)

Ter herinnering aan de 22 kleuters en 8 zusters van de Sociëteit Jezus Maria Josef die op 22 februari 1944 omkwamen bij een bombardement in Nijmegen, staat er sinds 1947 een monument op de begraafplaats aan de Daalseweg.

Lees verder


vrijdag 23 februari 2024

Prullenbakken centrum Baarn naar begraafplaats

Er waren voor het centrum van Baarn speciale, heel mooi vormgegeven prullenbakken ontwikkeld. Helaas bleken ze in de praktijk niet geschikt voor het winkelcentrum, maar ze krijgen nu een tweede leven op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Wijkamplaan.

Lees verder


vrijdag 23 februari 2024

Uitvaartdienst voor 130-jarige beuk op De Nieuwe Ooster

Op de begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam is een bijzondere uitvaartdienst gehouden voor een meer dan 130 jaar oude zieke beuk, liefkozend bekend als de Rode Beuk. De beslissing om de imposante boom te kappen, werd genomen vanwege een agressieve reuzenzwam die door bomenbeheerder Johan Mullenders werd ontdekt in 2019. De aankondiging van de kap leidde tot een emotionele reactie, waardoor bezoekers afscheidsbrieven naar de boom schreven, wat uiteindelijk resulteerde in een afscheidsdienst.

Lees verder


vrijdag 23 februari 2024

Zaterdag 9 maart Uitvaartbeurs Delft

Op zaterdag 9 maart wordt in de Immanuelkerk te Delft de “Uitvaart Inspiratiebeurs” gehouden. Deze beurs is opgezet om consumenten voor te lichten, hoe zij een uitvaart persoonlijk kunnen maken. De beurs is geopend van 12.00 tot 16.00. De toegang is gratis.

Lees verder


donderdag 22 februari 2024

Oranjekerk (Amsterdam Zuid) opent nieuwe rouwkamer

De Oranjekerk, een bekende locatie in Amsterdam, kondigt met trots de opening aan van haar nieuwe rouwkamer op de begane grond van de kerktoren. Sinds de aanvang van dit jaar biedt de Oranjekerk een rustgevende ruimte voor nabestaanden, gelegen aan de Tweede van der Helststraat. Deze toevoeging aan de locatie komt voort uit een groeiende behoefte in de buurt aan een plek waar familie en vrienden in alle rust afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Lees verder


donderdag 22 februari 2024

Wat is jouw digitale nalatenschap?

In een tijd waarin steeds meer zaken zoals foto’s en video’s digitaal worden opgeslagen, is het belangrijk dat na een overlijden deze digitale nalatenschap toegankelijk is voor nabestaanden. Bibliotheek Westland en Digital Life Legacy vragen hier aandacht voor.

Lees verder


donderdag 22 februari 2024

Kunst belicht in Uitvaartcentrum Watergraafsmeer

Museum Tot Zover organiseert dit jaar een reeks activiteiten in het leegstaande rouwcentrum PC Art Paviljoen van Uitvaartcentrum Watergraafsmeer, gelegen op het terrein van begraafplaats De Nieuwe Ooster, aldus museumdirecteur Guus Sluiter. Deze tijdelijke uitbreiding maakt deel uit van een samenwerking met de eigenaar van het rouwcentrum, die plannen heeft om het te verbouwen tot het duurzaamste uitvaartcentrum van Nederland.

Lees verder


woensdag 21 februari 2024

Bijzonder graf in Aalsmeer behouden

Een ogenschijnlijk gewone grafsteen op de begraafplaats van Aalsmeer blijkt een verhaal van liefde, vriendschap en tragedie te verbergen. Het graf, met de inscriptie 'Mijn trouwe vrienden', was bijna geruimd, maar een attente bezoeker voorkwam dit.

Lees verder


woensdag 21 februari 2024

Enquête over West Betuwe begraafplaatsen trekt 509 reacties

Een enquête over begraafplaatsen in West Betuwe trekt uitzonderlijk veel aandacht, met 509 respondenten in oktober.

Lees verder


dinsdag 20 februari 2024

Twente investeert in forensische dienstverlening

14 gemeenten in Twenten gaan de komende jaren 1,3 miljoen euro extra investeren in forensische dienstverlening. De gemeenten willen voorkomen dat er door te, er net als vorig jaar, niet op tijd een forensisch arts aanwezig kan zijn op een plaats delict.

Lees verder


maandag 19 februari 2024

Lezing Manu Keirse op Natuurbegraafplaats Bergerbos

Op woensdagavond 10 april 2024 heeft Natuurbegraafplaats Bergerbos een bijzondere spreker te gast: schrijver en emeritus hoogleraar verliesverwerking Manu Keirse. Hij houdt een lezing over rouwverwerking en hoe we elkaar kunnen helpen bij verlies en verdriet.

Lees verder


maandag 19 februari 2024

Uitvaart vaak oververzekerd

Uitvaartverzekeringen keren vaak minder uit dan gespaard, wat leidt tot ongebruikt geld bij de maatschappij. Dit fenomeen, bekend als oververzekering, resulteert in onaangeroerde bedragen die niet aan erfgenamen worden uitgekeerd. Harm van Teijlingen, directeur van het Leger des Heils, wijst op gevallen waarbij tot wel €10.000 onbenut blijft na een uitvaart. Hij benadrukt dat goede doelen, zoals het zijne, vaak geen toegang hebben tot deze middelen, omdat verzekeringsmaatschappijen weigeren om overschotten aan hen uit te keren. In plaats daarvan worden soms luxueuze items of diensten gekozen om het geld op te maken, een praktijk die Van Teijlingen als absurd beschouwt.

Lees verder


zaterdag 17 februari 2024

Restgeld uit uitvaartpolissen niet voor erfgenamen

Het Leger des Heils heeft aangegeven dat uitvaartverzekeraars regelmatig oververzekeren, waardoor er na een begrafenis of crematie aanzienlijke bedragen onaangeroerd blijven. Deze 'oververzekering' leidt ertoe dat het resterende geld op de rekening van de verzekeraar blijft staan, in plaats van te worden uitgekeerd aan de erfgenamen. Dat bericht de Telegraaf vandaag.

Lees verder


dinsdag 13 februari 2024

Uitreiking Gouden Terebinth 2024

De Gouden Terebinth, de funeraire prijs die Terebinth (de stichting die zich hard maakt voor funerair erfgoed) in 2015 instelde, wordt op 24 februari a.s. voor de vijfde keer uitgereikt – deze keer in Gorinchem. Winnaar van de prijs is de organisatie of de persoon die zich volgens de jury de laatste jaren uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van de (historische) begraafplaats.

Lees verder


maandag 12 februari 2024

Videoportret Sjaak Sijm (Bogra)

Onlangs werd Amstel Uitvaarten benaderd door zes studenten van de Christelijke Hogeschool te Ede voor een videoproductie. De studenten kregen de opdracht om een serie videoportretten van een onderneming te maken. Laura, Iris, Thomas, Ralph, David en Job kozen voor Amstel Uitvaarten en maakten een serie videoportretten van medewerkers onder de naam "Doodgewoon".

Lees verder


vrijdag 9 februari 2024

Videoportret Joanne Trompert (Rouwservice Nederland)

Onlangs werd Amstel Uitvaarten benaderd door zes studenten van de Christelijke Hogeschool te Ede voor een videoproductie. De studenten kregen de opdracht om een serie videoportretten van een onderneming te maken. Laura, Iris, Thomas, Ralph, David en Job kozen voor Amstel Uitvaarten en maakten een serie videoportretten van medewerkers onder de naam "Doodgewoon".

Lees verder


vrijdag 9 februari 2024

Levensverwachting toegenomen

De levensverwachting bij geboorte is in 2023 gestegen. Deze komt uit op 80,3 jaar voor mannen en 83,3 jaar voor vrouwen. Dat is voor zowel mannen als vrouwen 3 maanden meer dan de levensverwachting in 2022.

Lees verder


vrijdag 9 februari 2024

Sterfte in 2023 afgenomen

In 2023 overleden 169 duizend mensen. Dat zijn ongeveer 750 minder sterfgevallen dan in 2022. Vooral onder vrouwen en mensen jonger dan 65 jaar was de sterfte lager. De levensverwachting is in 2023 toegenomen. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers.

Lees verder


donderdag 8 februari 2024

Videoportret van Amstel Uitvaarten en haar partners

Amstel Uitvaarten, een toonaangevende uitvaartonderneming gevestigd in Amsterdam, toont vandaag de resultaten van een recente samenwerking met zes studenten van de Christelijke Hogeschool te Ede.

Lees verder


donderdag 8 februari 2024

Podcast van CNV over rouw en werk

Wat gebeurt er met je als er iemand overlijdt waar je zielsveel van houdt? Hoe ga je daarna weer over tot de orde van de dag? Zoals weer aan het werk, in gesprek met je werkgever en collega’s? Rouw, Je hangt ’t niet aan de kapstok is een podcast van vakbond CNV over rouw en werk.

Lees verder


donderdag 8 februari 2024

Belgen mogen met hond worden begraven

Het Vlaamse Parlement heeft haar Wet op de lijkbezorging op een aantal punten aangepast. Eén van de veranderingen is dat Vlamingen vanaf komende zomer ook met hun hond of kat begraven mogen worden.

Lees verder


dinsdag 6 februari 2024

Uitvaartcentrum De Cello heropent haar deuren

Het Kamper uitvaartcentrum aan de Cello in Kampen is weer open. Het uitvaartcentrum was eind vorig jaar door eigenaar DELA gesloten omdat het voor de uitvaartverzekeraar teveel geld zou kosten om het gebouw te verduurzamen. Hiermee kwam er een plotseling einde aan hèt uitvaartcentrum van Kampen met de meest voor de hand liggende ligging, vlakbij de Algemene Begraafplaats. De sluiting leverde onder polishouders veel onrust op omdat zij plots aangewezen waren op andere opbaarlocaties, soms in Zwolle en Lelystad.

Lees verder


zaterdag 3 februari 2024

Ria (72) kan graf van haar man niet verlengen

Vandaag besteedt het AD aandacht aan Ria die het graf van haar man Tom niet kan verlengen. "Was ik maar nooit op vakantie gegaan".

Lees verder


vrijdag 2 februari 2024

Artikel over soberdere uitvaarten

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie omdat ze begraven veel te duur vinden. Een crematie is al snel een paar duizend euro goedkoper dan een begrafenis. In de Margriet staat een artikel over het stijgende crematiepercentage en de kosten van een uitvaart.

Lees verder


vrijdag 2 februari 2024

1,5 ton voor renovatie Joodse begraafplaats

De Joodse begraafplaats in Groenlo wordt grondig gerenoveerd. Dankzij bijdrages van de gemeente, provincie en het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap kunnen de werkzaamheden binnenkort starten.

Lees verder


donderdag 1 februari 2024

Verwarde man slaat voorganger tijdens uitvaart

Een uitvaart in een kerk in Volendam is woensdag verstoord door een verwarde man. De man sloeg de pastoor neer.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder