Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws OKTOBER 2015

donderdag 31 oktober 2015

Militaire eer op Klaprozendag op De Nieuwe Ooster

In Amsterdam liggen buitenlandse militairen begraven die op Nederlands grondgebied sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De omgekomen geallieerden worden zaterdagochtend 7 november herdacht op de gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Lees verder


donderdag 30 oktober 2015

Video: Sfeervol gedenken tijdens Lichtjesavond op De Nieuwe Ooster

Afgelopen woensdagavond werd op De Nieuwe Ooster in Amsterdam Lichtjesavond gehouden. De begraafplaats en het crematorium waren verlicht met duizenden kaarsen en prachtige theaterlampen waardoor een unieke sfeer ontstond. In de onderstaande video is een sfeerverslag te zien van deze bijzondere avond.

Lees verder


donderdag 30 oktober 2015

Raadsleden willen maatregelen tegen vernielingen en diefstal op begraafplaats

Sinds de begrafenis van de elfjarige dochter van de familie Botzen op de algemene begraafplaats in Steenbergen worden er spullen gestolen van haar graf. Daarnaast zijn er ook al verschillende keren zaken vernield. De lokale fractie van de PvdA zette de situatie eerder al eens op de agenda en nu volgt ook de lokale partij Steenbergen Anders. De partij roept het college op om maatregelen te nemen om verdere incidenten op de begraafplaats te voorkomen, dat meldt BN deStem.

Lees verder


donderdag 30 oktober 2015

Negen ton extra voor crematorium Hilversum

De gemeente Hilversum wil 900.000 euro extra uittrekken voor de bouw van het crematorium op begraafplaats Zuiderhof, dat meldt Dichtbij.nl. Het geld is nodig om duurzaamheidsmaatregelen te realiseren die eerder niet waren opgenomen in de begroting. Daarnaast zijn de kosten voor de crematiefaciliteiten duurder dan begroot in 2013.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2015

Joodse graven vernield in Oud-Beijerland

Grafschenners hebben diverse graven vernield op de Joodsbegraafplaats in Oud-Beijerland, dat meldt RTV Rijnmond. Verschillende graven zijn helemaal stuk geslagen door de hersenloze nietsnutten.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2015

Gemeente gaat concurrentie aan met crematorium Aalten

De gemeente Winterswijk wil de concurrentie aan gaan met het crematorium in Aalten. Winterswijk wil de tarieven op de gemeentelijke begraafplaats aantrekkelijker maken en er komen meer voorzieningen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2015

Monuta sluit uitvaartcentrum Millingen

Het uitvaartcentrum van Monuta in Millingen heeft haar deuren na tien jaar gesloten. Het uitvaartcentrum is niet rendabel gebleken, dat meldt de Gelderlander. De gemeente is inmiddels wel in contact met een partij die voorzichtig interesse heeft in het uitvaartcentrum.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2015

Blog: MAS - Op leven en dood

Vertel alsjeblieft een verhaal, of het nu waar is of niet. Wij willen, nee, wij móeten ergens in geloven. Desnoods in sinterklaas, maar dat terzijde.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2015

De doden geportretteerd

Foto’s gemaakt van overledenen roepen al ruim anderhalve eeuw afgrijzen en ontroering op. Uitvaartmuseum Tot Zover heeft vanaf 2 november een expositie over deze opmerkelijke traditie. ‘Post Mortem – foto’s vol liefde en verdriet’ bevat 185 historische post-mortemfoto’s uit de grootste Europese collectie met dit onderwerp, die van de Britse verzamelaar Paul Frecker. Het is de eerste keer dat zijn collectie wordt getoond. ‘Post Mortem’ toont ook moderne post-mortemfoto’s. Bovendien roept het museum iedereen op zelfgemaakte foto’s op te sturen.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2015

Stilstaan bij vragen rond leven en sterven

Vandaag verschijnt Over de dood gesproken; Stilstaan bij vragen rond leven en sterven, geschreven door journalist Rob Bruntink. Het boek is een bewerking van de exclusieve ‘Elckerlijck’-lezingen die VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) sinds 2007 organiseerde. Prominente Nederlanders en Vlamingen, onder wie Arjan Erkel, Bert Keizer, Cees Dekker en Kristien Hemmerechts, spraken daar over leven en dood.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2015

Milieufederatie naar rechter om crematorium Haarlo

De gemeenteraad van Berkelland stemde vorige week in met de komst van een crematorium op landgoed 't Aamschot tussen Borculo en Haarlo. De Gelderse Natuur- en milieufederatie is daar tegen en stapt daarom naar de rechter om de komst van het crematorium alsnog tegen te houden, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2015

Video: Graf meisje meerdere keren vernield

De ouders van de op elf jarige leeftijd overleden Laura Louise uit Dinteloord zijn ten einde raad. Het graf van hun dochter krijgt steeds weer bezoek van iemand die het vernield of die spullen steelt van het graf. Voor de camera van SBS6 leggen de ouders uit wat de impact is van deze laffe vernielingen.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2015

Winnaars International Funeral Awards 2015

Het vijftiende International Funeral Awards gala op 24 oktober 2015, dat gehouden werd in het Marriott hotel te Keulen in Duitsland, was wederom een groot succes. Tijdens het gala, met brede vertegenwoordiging van de uitvaartbranche, hebben de aanwezigen genoten van een exclusief diner, muzikale optredens en natuurlijk van de prijsuitreiking.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2015

Aalten in de race voor de eerste Gouden Terebinth

De begraafplaatsen in Aalten, Dinxperlo en Bredevoort zijn door de Bond Heemschut (monumentenorganisatie) voorgedragen voor de Gouden Terebinth 2016, dat meldt de Gelderlander. De gemeente heeft zich volgens de bond onderscheiden door de manier waarop het omgaat met het funerair erfgoed.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2015

Kinderen steken spullen in brand op graven

Een aantal kinderen in de leeftijd tussen de tien en twaalf jaar hebben diverse graven vernield op de begraafplaats in Susteren. De kinderen hebben daarnaast ook een aantal zaken in brand gestoken op verschillende graven en in de basiliek.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2015

Herinneringsweken in crematorium Rotterdam

Crematorium Rotterdam organiseert op dinsdagavond 3 november voor de derde keer dit jaar de Herinneringsweken. Een periode waarin nabestaanden de mogelijkheid hebben om hun dierbaren te herinneren in een Yarden locatie. Van 19:00 tot 21:30 uur opent het crematorium aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam haar deuren. Trio Nuevo Nocturna verzorgt de live muziek en de avond wordt geleid door Ineke Koedam, die ook namen van overledenen opleest. zijn.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2015

Uitvaartondernemer probeert crematorium concurrent tegen te houden

Er wordt al jaren gesproken over de komst van een crematorium in Handel. Maar het zit de initiatiefnemers de afgelopen jaren niet mee. Ondernemer René van Hoof zag een paar jaar geleden dat zijn plan om een crematorium te bouwen aan de Peeldijk werd afgewezen. Tot zijn grote ongenoegen mag zijn concurrent van de gemeente wel een crematorium bouwen in dezelfde straat. Van Hoof heeft daarom bezwaar gemaakt tegen het voornemen om een crematorium te realiseren aan de Peeldijk 20b in Handel, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2015

Arnhem begraaft dakloze in Nijmegen vanwege goedkoper tarief

De Wet op de lijkbezorging schrijft voor dat de gemeente waarin iemand komt te overlijden verantwoordelijk is voor de uitvaart als er geen familie of vrienden zijn die de uitvaart willen of kunnen regelen. In Arnhem overleed vorige week een dakloze Roemeense waarvan de familie in Roemenië de kosten van de uitvaart niet kon dragen, dat meldt de Gelderlander. Daarom regelt de gemeente Arnhem dat de vrouw vandaag wordt begraven, maar het opvallende is dat de gemeente heeft gekozen voor een begrafenis in Nijmegen en niet in de eigen stad.

Lees verder


donderdag 22 oktober 2015

Hek helpt niet om wild van begraafplaats te weren

De gemeente Westvoorne gaat 70.000 euro uitgeven voor een hek dat er voor moet zorgen dat het wild geen bloemen meer opeet op de nieuwe begraafplaats van Rockanje, dat meldt het AD. Volgens raadslid Jacqueline van Hoey Smith (VVD) is het weggegooid geld want het hek zal het wild niet tegenhouden.

Lees verder


donderdag 22 oktober 2015

Video: Grafkelders op begraafplaats Essenhof

Er komen wandgraven en grafkelders op begraafplaats Essenhof, dat meldt RTV Dordrecht.

Lees verder


donderdag 22 oktober 2015

Winterwijk akkoord met het nieuw uitvoeringsplan algemene begraafplaats

Het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk heeft een nieuw uitvoeringsplan voor de algemene begraafplaats opgesteld. De afgelopen jaren zijn gekenmerkt door een afname van het aantal begrafenissen. De kostendekkendheid van de algemene begraafplaats staat hiermee onder druk. Om hier verandering in te brengen is er een uitvoeringsplan opgesteld.

Lees verder


donderdag 22 oktober 2015

Vraag naar grotere kisten neemt toe

Bij kistenfabrikant Bogra in Enkhuizen neemt de vraag naar grotere maten kisten toe, dat meldt BNR.nl. Vorig jaar verkocht Bogra in totaal 25 kisten met extreme buitenmaten. Dit jaar zijn er al 40 van deze kisten voor zeer corpulente overledenen verkocht.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2015

Rebel’s Begrafenisonderneming neemt volledig elektrische auto in gebruik

Uit handen van Karin van Hattem van Renault Bochane Mafait Almere ontving Mijndert Rebel van Rebel’s Begrafenisonderneming de sleutels van een nieuwe Renault Zoe.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2015

Verzet crematorium Hoogezand-Sappemeer groeit

Het verzet tegen de crematoriumplannen in Hoogezand-Sappemeer blijft groeien, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Na eerder protest van onder andere volkstuinders en bewoners van de Kalkwijk komen nu ook bewoners van De Dreven in opstand.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2015

Licht om te Gedenken

Ook dit jaar wordt er weer een herdenkingsbijeenkomst gehouden op begraafplaats De Stille Hof. We komen samen om het leven te gedenken van hen die zo’n grote plaats in ons leven hebben ingenomen. We kunnen dit elk op onze eigen manier doen.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2015

Terrasgraven op begraafplaats Heilig Land Stichting

Begraafplaats Heilig Landstichting (bij Nijmegen) heeft negentig nieuwe grafplekken. Het zijn hele bijzondere graven want het gaat om terrasgraven, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2015

Update: Video historische graven vernield in Meerssen

Het lijkt er op dat iemand een hekel heeft aan historische graven in Meersen. Want op de begraafplaats in Meerssen heeft iemand het nodig gevonden om zeker tien historische graven te vernielen, dat meldt 1Limburg.nl.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2015

Crematorium op begraafplaats Rijnhof in Woerden

De gemeente Woerden gaat zich er voor inzetten om een crematorium te realiseren op begraafplaats Rijnhof in Woerden, dat meldt Dichtbij.nl. Er is onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en de gevolgen voor de omgeving. De uitkomsten van dat onderzoek zijn voor de gemeente aanleiding om de crematoriumplannen door te zetten.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2015

Prachtige zwarte rouwkoets te koop

Te koop. Een prachtige zwarte rouwkoets die in zeer goede staat is en dus ook rijklaar. De rouwkoets heeft veel zilverwerk en is gebouwd in 1884 in Ohio. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.
Tel: 06 52613388

Lees verder


donderdag 19 oktober 2015

Lichtjesavond op De Nieuwe Ooster

Eén keer per jaar gaan op de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster ’s avonds de lichtjes aan. De gewone wereld lijkt woensdag 28 oktober heel ver weg als alle medewerkers en vrijwilligers het gedenkpark veranderen in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2015

Namen weerklinken bij de vuurcirkel tijdens Allerzielenviering

Vijf jaar geleden was het namen zingen bij de vuurcirkel onderdeel van de Allerzielenviering tijdens ons 175 jarig bestaan. Een ritueel dat veel mensen diep raakte en troost bracht.
In de daaropvolgende jaren kreeg het kunnen laten weerklinken van de naam van uw geliefde overledene op andere manieren vorm.

Lees verder


donderdag 16 oktober 2015

Gedeputeerde luidt doodsklok voor natuurbegraven

Met haar voorstel om de grafdichtheid op natuurbegraafplaatsen in het Gelderse Natuur Netwerk (GNN) te verlagen naar 25 – 50 graven per hectare luidt gedeputeerde Josan Meijers de doodsklok voor natuurbegraven in Nederland. Door de verlaging verliest natuurbegraven zijn aantrekkelijkheid als verdienmodel voor particulieren. Alleen gesubsidieerde organisaties kunnen er nog mee uit de voeten. Tegen deze instellingen loopt echter een klacht wegens oneerlijke concurrentie bij de Europese Commissie. Als de Commissie deze klacht gegrond verklaart zijn ook deze organisaties uitgerangeerd en heeft natuurbegraven geen toekomst meer in Nederland. De toekomstige consument, recreant en particulier worden de dupe van een gebrek aan bestuurlijke visie.

Lees verder


donderdag 16 oktober 2015

Definitief geen begraafplaats in Hoge Hexel

Er komt geen begraafplaats in Hoge Hexel. Een werkgroep die een tijd lang onderzocht heeft of het mogelijk is om een begraafplaats te realiseren in Hoge Hexel geeft het op, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 16 oktober 2015

Begraafplaats Zuiderhof (Dudok) rijksmonument

In Hilversum wordt dit jaar het Dudok-jaar gehouden omdat het 100 jaar geleden is dat de bekende landschapsarchitect in dienst trad bij de gemeente Hilversum, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 16 oktober 2015

Gemeenteraad stemt voor crematorium Hart van Berkelland

De gemeenteraad van Berkelland heeft donderdagavond ingestemd met het plan om een crematorium te bouwen in Haarlo. Dat is goed nieuws voor ondernemers Gert en Sonja Brinkhorst want drie jaar nadat zij hun plannen voorlegden staat het licht nu (bijna) op groen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 15 oktober 2015

Getuigen vernielingen begraafplaats Zeeland gezocht

Op de begraafplaats in het dorpje Zeeland zijn de afgelopen weken meerdere vernielingen gepleegd. De wijkagent van Zeeland roept getuigen op om zich te melden.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2015

Bouw crematorium Hilversum valt duurder uit

De bouw van het kleinschalige crematorium op de Zuiderbegraafplaats in Hilversum valt duurder uit. Volgens de verantwoordelijk wethouder wordt de kostenstijging mede veroorzaakt doordat crematieovens door ontwikkelingen in de branche duurder zijn geworden dan vorig jaar, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2015

Angst voor de glijdende schaal euthanasie ongegrond

De angst voor de glijdende schaal voor euthanasie bij psychiatrie en dementie blijkt ongegrond. Dat toont het jaarverslag van de Regionale Toetsingscommissie (RTE) volgens de NVVE aan. Directeur Robert Schurink: “Het verslag van 2014 toont geen toename van het aantal meldingen van euthanasie ten opzichte van het vorige jaar waarbij de grondslag van het lijden gevormd wordt door een psychiatrische aandoening of dementie. Het jaarverslag laat zien dat artsen euthanasieverzoeken bij lichamelijk lijden steeds vaker honoreren en met grote professionaliteit verrichten. Medici blijken echter nog terughoudend om euthanasie bij dementie en psychiatrische aandoeningen toe te passen.”

Lees verder


donderdag 13 oktober 2015

“NAMEN BLIJVEN” in Almere Haven

‘Een wandeling maken en even gedag zeggen zonder afscheid te nemen’… Een reactie van een van de meer dan honderd deelnemers aan “NAMEN BLIJVEN” in Almere Haven. Voor de derde keer organiseert ‘Ritueelbegeleiders Almere’ de herinneringsroute in het Vroege Vogelbos in Almere. Op vrijdag 30 oktober Tussen 19.00 en 21.00 uur is een route sfeervol verlicht met fakkels en lichtjes.

Lees verder


donderdag 12 oktober 2015

Samen herdenken in Gedenkpark Westerveld

“Wij merken dat gezamenlijk herdenken iets is waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon.” Vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark heeft de KRO-NCRV ervoor gekozen om – net als vorig jaar – op 2 november vanaf Westerveld een live-uitzending te verzorgen. De uitzending op NPO 2 begint om 18.45 uur.

Lees verder


donderdag 12 oktober 2015

Handtas gestolen uit rouwauto tijdens dienst

Een dief heeft in Boxmeer kans gezien om een handtas te stelen uit een rouwauto. De rouwauto stond geparkeerd bij een kerk waar op dat moment een uitvaartplechtigheid werd gehouden, dat meldt de Politie.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2015

Video: Meisje (17) moet woning uit na overlijden moeder

Een 17-jarig meisje uit Genk (België) wordt uit haar woning gezet omdat haar moeder onlangs is overleden. Het meisje wil niets liever dan blijven wonen op de plek waar ze is opgegroeid, maar omdat ze nog net geen 18 is kan ze geen huurcontract tekenen en daarom moet ze vertrekken, dat meldt Het Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 9 oktober 2015

Nieuw product: de herinneringskom

Een nieuw poëtisch product met emotionele waarde. De beleving van de herinneringskom dwaalt tussen verleden, heden en toekomst. Het verbeeldt de herinneringen die mensen aan elkaar hebben.

Lees verder


donderdag 9 oktober 2015

Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland breidt dienstverlening uit met digitale nazorg

Nabestaanden troffen in het verleden vaak tastbare herinneringen, zoals brieven en foto’s aan in de nalatenschap van de overledene. Hoewel dat vandaag de dag ook nog het geval is, wordt daarnaast steeds vaker een computer, laptop met wachtwoord of een telefoon met pincode aangetroffen. Het is tijd voor digitale nazorg.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2015

Brand Slangenburg ontstaan door technisch mankement

De brand van woensdagmiddag in de ovenruimte van crematorium Slangenburg in Doetinchem is ontstaan door een technisch mankement aan de invoerwagen. Hierdoor kon de ovendeur niet volledig sluiten en ontstond er brand. Schade-experts zijn bezig om de exacte schade vast te stellen. Er is zeer waarschijnlijk sprake van forse schade omdat er brand- en rookschade is ontstaan in de ovenruimte en rookschade in enkele aangrenzende ruimten.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2015

Yarden maakt theatervoorstellingen over rouw en verlies mogelijk

Uitvaartorganisatie Yarden en Theater TRAXX zijn een exclusieve samenwerking aangegaan om rouw en verlies voor tieners bespreekbaar te maken. In diverse theatervoorstellingen worden verschillende vormen van rouw en verlies op onderwijsinstellingen in heel Nederland uitgelicht en bespreekbaar gemaakt. Bijvoorbeeld rouw bij het overlijden van een gezinslid, of rouw na de scheiding van ouders of omdat een eerste liefde op de klippen is gelopen. Onderwerpen die jongeren en hun begeleiders doorgaans lastig vinden om te bespreken, worden hiermee uit de taboesfeer gehaald.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2015

Begraafplaats Apeldoorn niet bereikbaar tijdens Giro d’Italia

Op 6 mei 2016 wordt de eerste etappe van de Gito d’Italia verreden in Apeldoorn. De wielrenners komen tijdens deze eerste etappe ook langs de begraafplaats aan de Soerenseweg. Daardoor is deze straat die dag niet bereikbaar vanaf 9 uur ’s morgens, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2015

Crematorium in Haarlo

Rondom Rouw wil een crematorium realiseren op Het Aamschot in Haarlo. Naar het zich laat aanzien hebben de initiatiefnemers van het crematorium een meerderheid van de lokale politiek achter zich, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2015

Yarden maakt theatervoorstellingen over rouw en verlies mogelijk

Uitvaartorganisatie Yarden en Theater TRAXX zijn een exclusieve samenwerking aangegaan om rouw en verlies voor tieners bespreekbaar te maken. In diverse theatervoorstellingen worden verschillende vormen van rouw en verlies op onderwijsinstellingen in heel Nederland uitgelicht en bespreekbaar gemaakt. Bijvoorbeeld rouw bij het overlijden van een gezinslid, of rouw na de scheiding van ouders of omdat een eerste liefde op de klippen is gelopen. Onderwerpen die jongeren en hun begeleiders doorgaans lastig vinden om te bespreken, worden hiermee uit de taboesfeer gehaald.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2015

Crematorium in de gemeente Steenwijkerland

In het ontwikkelgebied Eeserwold van Steenwijkerland wil Respectrum Crematoria een crematorium realiseren. Binnenkort wordt de gemeenteraad van Steenwijkerland gevraagd of hij medewerking wil verlenen aan het opstarten van de benodigde bestemmingsplanprocedure en het vergunningentraject.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2015

Herinneringsconcert Essenhof zondag 1 november

Op zondag 1 november start om 14.00 uur het jaarlijkse Herinneringsconcert op de Essenhof in Dordrecht. Dit keer met muziek van maar liefst acht Dordtse cellisten, onder leiding van Godelinde Doolaard. Het ensemble speelt onder andere werken van Corelli en Telemann. Als vaste medewerker van het Herinneringsconcert Essenhof levert dichter Marieke van Leeuwen enkele poëtische bijdragen. Het concert is in de monumentale Thuredrith Aula.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2015

Opa Joos is dood

Veel kinderen hebben geen idee wat een uitvaart inhoudt. Er zijn veel mensen die het moeilijk vinden om met hun familieleden te praten over wat zij zouden willen rondom hun uitvaart.
De educatieve tekenfilm “ Opa Joos is dood” een korte animatie met een luchtige ondertoon over de keuzes die gemaakt moeten worden bij een uitvaart. Wat gebeurt er? Wat kan er?

Lees verder


donderdag 6 oktober 2015

Plek in geboorteregister voor doodgeboren baby's

De ouders van Raven Polak, die dood werd geboren, zijn een petitie gestart. Ze willen dat het mogelijk wordt dat doodgeboren kinderen worden ingeschreven in het bevolkingsregister, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2015

Heerenveen gaat begraven onder de aandacht brengen

Steeds meer inwoners van Heerenveen kiezen er voor om zich te laten cremeren na overlijden. Dat is niet goed voor de gemeentekas en daarom gaat de gemeente begraven promoten, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2015

Groningen verhoogt tarieven begraven

De gemeente Groningen gaat de tarieven voor begraven op de gemeentelijke begraafplaatsen verhogen. De gemeente denkt dat de begraafplaatsen kostendekkend kunnen worden als de tarieven omhoog gaan, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2015

Graf vernield bij dumpen afval op begraafplaats

Op de katholieke begraafplaats in Oud-Vossemeer heeft zich een vreemd incident voorgedaan. Een (nog) onbekende persoon heeft daar met zijn auto een graf vernield toen hij het voertuig achteruit de begraafplaats op reed, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2015

Rouwauto's Amsterdamse uitvaartondernemer vernield

Vandalen hebben drie rouwauto's van uitvaartondernemer Mohamed El Majdoubi vernield. De auto's werden maandagnacht vernield aan de Abberlaan in Westpoort, dat meldt AT5.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2015

Hart van Berkelland wordt naam nieuw crematorium te Haarlo

Deze week vergadert de Berkellandse raadscommissie over het nieuwe crematoriumplan van ondernemersechtpaar Gert en Sonja Brinkhorst. Zij zijn de mensen achter het alom gewaardeerde crematorium De Omarming. Maar daar blijft het niet bij. Er is een plan voor een nieuw crematorium tussen Haarlo en Borculo. Dat schrijft Tubantia vandaag.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2015

Steeds meer Nederlanders zadelen nabestaanden met ongewenste digitale nalatenschap op

• 59 procent wil geen social media accounts van overledene beheren
• Inmiddels al 47 procent geconfronteerd met spookaccounts

Lees verder


donderdag 5 oktober 2015

Nieuwe maatwerk-formule in de uitvaartsector

Sinds 1 oktober is Nederland een nieuwe uitvaartformule rijker: GoedkopeUitvaart.nl. Op deze interactieve website kan de klant een begrafenis of crematie geheel naar eigen inzicht samenstellen. Via een helder keuzemenu ziet de klant precies wat hij kiest en wat zijn keuze kost. Dat heeft twee grote voordelen: het is goedkoper en de uitvaart wordt nog meer persoonlijk maatwerk.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2015

Afscheidshuis De Lelie Gorinchem geopend

Op 2 oktober heeft de officiele opening plaatsgevonden van Afscheidshuis De Lelie in Gorinchem. De oude beheerderswoning aan de poort van de oude begraafplaats in Gorinchem is geheel onder handen genomen en kan vanaf heden ingezet worden als 24-uurs opbaargelegenheid. Hiermee ziet Besems Uitvaartverzorging in Gorinchem zijn wens om een 24-uurs opbaargelegenheid te hebben in vervulling gaan.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2015

Crematie huisdier nu thuis live te volgen via tv-scherm

Dierenuitvaartcentrum Majesta De Betuwe in Geldermalsen biedt als eerste de mogelijkheid de crematie van het eigen huisdier live te volgen via een TV-scherm.

Lees verder


donderdag 2 oktober 2015

Gers Pardoel schrijft indrukwekkende rap met de zieke Dirk voor Waarom wachten?

Nederlanders zijn een nuchter volk en spreken hun emoties niet vaak uit. In het SBS6-programma Waarom wachten? krijgt iedereen de kans om zijn gevoelens hardop voor iemand uit te spreken, want waarom zou je hiermee wachten als het ook nu kan? De één doet dat groots en meeslepend, de ander klein en intiem. De 16-jarige Dirk is ziek en schrijft samen met rapper Gers Pardoel een rap, om de ouders van Dirk te bedanken voor jarenlange zorg en liefde. Waarom wachten? is vanaf woensdag 7 oktober om 22.00 uur te zien bij SBS6.

Lees verder


donderdag 1 oktober 2015

Nieuw op Uitvaart.nl: Atelier Harmsma (Mariënberg)

Atelier Harmsma is een klein persoonlijk atelier dat grafmonumenten en gedenktekens van glas in eigen atelier vervaardigt en plaatst.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder