Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2010

donderdag 29 april 2010

Uitvaartmuseum te zien in BNN-programma Over Mijn Lijk

Een deel van de komende uitzending van het BNN-programma Over Mijn Lijk is opgenomen in Tot Zover, het Nederlands Uitvaart Museum. In deze aflevering plaatst Lonneke een door haar ontworpen houten urn in een van de vitrines van het museum. Lonneke is een van de vijf ongeneeslijk zieke jongeren die anderhalf jaar lang door BNN zijn gevolgd. Deze slotaflevering van het door Yvon Jaspers gepresenteerde programma is te zien op donderdag 6 mei om 22.25 uur op Nederland 2.

Lees verder


donderdag 29 april 2010

Nationaal condoleanceregister Condoleance.nl herdenkt slachtoffers Apeldoorn-drama

Op verzoek van vele Nederlanders herdenken we vandaag de slachtoffers van het Koninginnendagdrama van vorig jaar in Apeldoorn. Het condoleanceregister kan worden bezocht op www.condoleance.nl.

Lees verder


dinsdag 27 april 2010

5 juni as. : Open dag crematorium Usselo

Crematoria Twente houdt zaterdag 5 juni a.s. een open dag in haar vestiging in Usselo. Medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden over de verschillende aspecten van een crematieplechtigheid. Ook kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de regiekamer, crematieruimte en de ontvangstkamer voor de asbestemming.

Lees verder


maandag 26 april 2010

Nieuw voor Nederland: complete serie ECO uitvaartkisten met FAIR TRADE

KATWIJK ZH, 20100426 -- Het Katwijkse bedrijf GreenCoffins is vanaf april dit jaar alleenvertegenwoordiger voor een nieuwe groene lijn ecologische uitvaartproducten van de Engelse FAIR TRADE producent Ecoffins. Deze uitvaartkisten zijn gemaakt van ecologisch verantwoord geteelde gewassen zoals bamboe, wilde ananas en bananenblad. In Engeland is Ecoffins de Natural Death Centre Award toegekend voor de beste milieuvriendelijke uitvaartproducten.

Lees verder


maandag 26 april 2010

Laatste gang bij crematie leidt omhoog!

Amsterdam, 26 april 2010 – De Nieuwe Ooster, begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam, begint dit najaar met een ingrijpende verbouwing om te kunnen voldoen aan de Europese milieueisen. Architectenbureau Henket & partners maakte een spectaculair ontwerp voor de Rijksmonumentale aula. Een moderne, ten opzichte van de grond opgetilde, aanbouw biedt ruimte aan een vernieuwend ritueel. De kist met de overledene stijgt na afloop van de crematieplechtigheid op naar het crematorium.

Lees verder


woensdag 21 april 2010

Uitvaart.nl breidt expert panel uit met financiële planning

Uitvaart.nl (www.uitvaart.nl), dé gids met informatie over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg, breidt haar expertise verder uit. Met een nieuwe adviesrubriek over financiële planning biedt de site vanaf vandaag informatie over de financiële aspecten van de afwikkeling van een overlijden.

Lees verder


dinsdag 20 april 2010

HERINNERINGSPLEK VOOR OVERLEDEN KIND

Tilburg – Ouders van overleden kinderen hebben sinds vorige week een speciale herinneringsplek. In de tuin van crematorium Tilburg en omstreken werd het monument “gekleurde herinneringen”voor overleden kinderen onthuld. Het kunstwerk is ontworpen door Isabelle Roskam uit Oisterwijk. “Het werk is een initiatief van crematorium Tilburg, ouders, het St. Elisabeth ziekenhuis en het Twee steden ziekenhuis”, zegt Mariëlle van den Heuvel, directeur van het crematorium.

Lees verder


maandag 19 april 2010

Uitvaartonderzoek: 87% respondenten spreekt thuis over persoonlijke wensen uitvaart

Het uitspreken van persoonlijke wensen voor een begrafenis of crematie komt steeds meer uit de taboesfeer. Maar liefst 87% van de respondenten geeft aan hier thuis over te spreken. Dat blijkt uit onderzoek van Yarden Uitvaartorganisatie, uitgevoerd door research & consultancy bureau MarketResponse, onder 600 bezoekers van de landelijke Open Dag die vandaag werd gehouden. De belangstelling voor de gang naar het hiernamaals is groeiende: circa 10.000 mensen bezochten één van de 36 uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen die hun deuren openden.

Lees verder


zondag 18 april 2010

Kleinschalige productpresentatie ronden uitvaartkisten en tenten voor bij de uitvaart.

Op woensdag 21 april van 12.00 uur tot 14.00 uur a.s.zullen Hans Denijs Meubelmaker en Martin de Jonge van Maharadja Tenten een kleinschalige productinformatie verzorgen.

Lees verder


donderdag 15 april 2010

Reinildis van Ditzhuyzen over Koninklijke uitvaarten

Op donderdag 22 april 2010 organiseert Yarden Vereniging in Begraafplaats / Crematorium en Uitvaartwinkel Beukenhof aan de Burgemeester van Haarenlaan 1450 in Schiedam de lezing ‘Koninklijke uitvaarten’. Oranje-kenner, televisiecommentator en schrijfster drs. Reinildis van Ditzhuyzen verzorgt deze presentatie van 19.30 tot 21.45 uur (ontvangst 19.00 uur). Koninklijke uitvaarten lijken een voorbeeldfunctie te hebben voor veel Nederlanders.

Lees verder


donderdag 15 april 2010

De kunst van verliezen

Stichting Two Tone brengt een nieuw gedichtenboekje met cd uit. Het boekje bevat een selectie van de gedichten die het afgelopen jaar tijdens workshops op diverse scholen zijn gemaakt door kinderen die met verlies te maken hebben gehad.

Lees verder


woensdag 14 april 2010

Help Uitvaart.nl, win een iPod Nano!

Met een korte vragenlijst doet Uitvaart.nl onderzoek naar hoe u aankijkt tegen het plannen van een uitvaart voor u zelf of een dierbare. De resultaten van dit onderzoek zullen we gebruiken voor het verbeteren van onze site. Help ons met het verbeteren van de site en doe mee! Onder de deelnemers wordt een Ipod Nano verloot.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan!

Goed om te weten:Als u wilt mee doen met het verloten van de iPod Nano kunt u aan het einde van de enquête uw emailadres achterlaten. Dan kunnen we contact opnemen als u de winnaar bent.
Alle gegevens worden anoniem bewaard.
Heeft u nog vragen, stuur dan een mailtje naar info@uitvaart.nl

Lees verder


dinsdag 13 april 2010

Nieuwe adverteerder: Uitvaartonderneming Oisterwijk en Omstreken B.V. (Oisterwijk)

Uitvaartonderneming Oisterwijk en Omstreken B.V. verzorgt de uitvaarten voor de leden van de Uitvaartvereniging Oisterwijk en voor derden vanuit een modern eigentijds uitvaartcentrum;
U kunt onmiddellijk bellen naar 013-5216482; Uitvaartonderneming Oisterwijk en Omstreken B.V.is 24 uur per dag bereikbaar.
Wij zullen de overledene volgens uw wensen verzorgen. De uitvaart wordt, op een passend moment, in detail met u besproken zodat de uitvaart geheel naar de wensen van de overledene en de nabestaanden kan worden uitgevoerd;
Op deze wijze wil Uitvaartonderneming Oisterwijk en Omstreken B.V. nabestaanden zoveel mogelijk zorgen uit handen nemen.

Voor meer informatie, zie www.uitvaartvereniging-oisterwijk.nl.

Lees verder


zondag 11 april 2010

Condoleanceregister voor Poolse president Lech Kaczynski

Naar aanleiding van het tragische vliegtuigongeluk in Rusland waarbij de Poolse president Lech Kaczynski, zijn vrouw, een groot deel van de Poolse elite en de bemanning van het vliegtuig om het leven kwam, heeft de Poolse gemeenschap een condoleanceregister aangemaakt op Condoleance.nl.

Lees verder


donderdag 8 april 2010

Duizenden bezoekers verwacht tijdens Open Dag van Yarden Uitvaartorganisatie

Op zondag 18 april aanstaande openen de vestigingen van Yarden tussen 11.00 en 16.00 hun deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse Open Dag. Ook dit jaar worden weer duizenden bezoekers verwacht. Tijdens de dag staat het thema: antwoord krijgen op al uw uitvaartvragen centraal. Ter gelegenheid van de Open Dag is een bijzonder kaartspel gemaakt, met 52 vragen en antwoorden over uitvaarten. Vragen als: Hoe graaf je een graf als het vriest? En, mag je ook gecremeerd worden zonder kist?

Lees verder


donderdag 8 april 2010

Slechts 153,60 Neerlandse guldens voor 9 lijkkisten

Een rekening daterend uit 1930, het jaar dat lijkkistenfabrikant P. van Kessel in Eindhoven startte, heeft een prominente plaats gekregen in de website die vandaag is gelanceerd.

Lees verder


donderdag 8 april 2010

Monument voor overleden kinderen in de tuin van het crematorium in Tilburg

Tilburg, maart 2010 - Het verlies van een kind is een enorm tragische ervaring. In de tuin van het crematorium in Tilburg is er binnenkort een plek om te herdenken voor ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden. Een plek om te herinneren in de geborgenheid en bescherming van de natuur. Omarmd door de beukenhaag, in stilte en even weg uit het zicht.

Lees verder


woensdag 7 april 2010

L’espace bleu: artistieke urnen voor mens en dier

Atelier L’espace bleu biedt een ruim aanbod van keramische artistieke artisanale urnen voor mens en dier aan. Deze urnen worden eerst handgevormd in verschillende gekleurde kleisoorten.

Lees verder


dinsdag 6 april 2010

Renate Rolefes van Doodgewone Zaak

Vanaf 30 maart wordt er weer een nieuwe serie van De Kist uitgezonden. Na de eerste spraakmakende serie worden nu ook weer inspirerende Nederlanders met hun eigen doodskist geconfronteerd

Lees verder


maandag 5 april 2010

Condoleanceregister voor Sugar Lee Hooper op Condoleance.nl

Op Condoleance.nl, het online condoleanceregister van de uitvaartbranche, is een condoleanceregister aangemaakt voor Marja van der Toorn, bekend onder de artiestennaam Sugar Lee Hooper.
Klik hier om het condoleanceregister te tekenen.

Lees verder


vrijdag 2 april 2010

Het familiehart

Sanverhart is een familiebedrijf met een fantastisch product voor rouwverwerking.
De oprichtster van Sanverhart is zelf werkzaam geweest in de uitvaartverzorging en heeft op gebied van rouwverwerking veel ervaring opgedaan. Het idee is ontstaan om een hart te maken met buideltjes waarin gebedjes, laatste groeten en foto’s kunnen.

Families kunnen hierdoor persoonlijk afscheid nemen en zo hun verdriet een plaatsje geven, met het idee dat alles gezegd en meegegeven is.

Lees verder


donderdag 1 april 2010

Grafkosten gemiddeld slechts 2,9% omhoog

De prijzen voor grafkosten op 1020 gemeentelijke, particuliere en kerkelijke begraafplaatsen in Nederland zijn ten opzichte van vorig jaar gemiddeld met slechts 2,9 procent gestegen.
Op 40 begraafplaatsen daalden de grafkosten met gemiddeld 3,4% en op 250 begraafplaatsen bleven de kosten hetzelfde.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder