Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2022


31 juli 2022

Zorgmedewerkster Delden heeft sieraden van stervende vrouw gestolen

Het Openbaar Ministerie eist 1,5 jaar celstraf voor een 46-jarige zorgmedewerkster van zorgcentrum St. Elisabeth in Delden. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze sieraden heeft gestolen van bewoners van het zorgcentrum.


Nieuw op Uitvaart.nl: Rouwverzorging Randstad

29 juli 2022

Nieuw op Uitvaart.nl: Rouwverzorging Randstad

Rouwverzorging Randstad is gespecialiseerd in het aanbieden van diensten aan uitvaartondernemers.


7 augustus: Wandelen over Zorgvlied

27 juli 2022

7 augustus: Wandelen over Zorgvlied

Op 7 augustus geeft Marcel Bergen weer een rondleiding over begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen. De wandeling gaat onder andere langs bijzondere graven op Zorgvlied.


27 juli 2022

CBS: 3480 mensen overleden aan COVID-19 in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2022 zijn 3 480 mensen overleden aan COVID-19. Dat is 8,1 procent van alle sterfgevallen in die periode. De COVID-sterfte was lager dan in het eerste kwartaal van 2021. Dit meldt het CBS op basis van de voorlopige cijfers over doodsoorzaken.


26 juli 2022

Loss-App voor ouders van overleden (ongeboren) kindjes

De Loss-App ondersteunt ouders na het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte. De app is gemaakt door gynaecoloog Babette Prick (Maasstad Ziekenhuis Rotterdam) en twee betrokken organisaties. De app moet ouders mentaal en psychosociaal ondersteunen.


25 juli 2022

CBS: "Minder inwoners verdronken in 2021"

In 2021 zijn 80 inwoners van Nederland verdronken in open water, of in of om het huis. Dat waren er 27 minder dan een jaar eerder. Het aantal verdrinkingen is naar verhouding hoger onder migranten en hun hier geboren kinderen. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers over doodsoorzaken.


22 juli 2022

Vacature-vrijdag: 8 nieuwe vacatures

Ook deze week zijn er weer aantal nieuwe vacatures. Vooral logistieke bedrijven zijn hard op zoek naar nieuwe krachten. Een nieuwe aanbieder is Rouwverzorging Randstad te Monster. Zij hebben maar liefst 3 vacatures uitstaan. Maar ook Rouwservice Nederland en Funeral Assist Midden Nederland zoeken naar versterking. Bekijk hier alle vacatures.


21 juli 2022

Resomeren fors duurder geworden door oorlog Oekraïne

Humane resomatie zit er voorlopig nog niet in, in Nederland omdat de nieuwe Uitvaartwet nog wel even op zich laat wachten. Maar dieren mogen al wel worden geresomeerd en dat resomeren is door de oorlog in Oekraïne fors duurder geworden.


21 juli 2022

Verhalen over bekende en onbekenden die zijn begraven op Esserveld

Begraafplaats Esserveld in Groningen staat bij velen bekend als de duurste begraafplaats van Nederland. Maar de begraafplaats heeft ook een rijke historie en er liggen vele prominenten uit de stad begraven. Stadsgids Henk Bakker geeft sinds kort rondleidingen over de begraafplaats.


Nieuw: Het Moment, hét opleidingsinstituut voor professionals en starters in

18 juli 2022

Nieuw: Het Moment, hét opleidingsinstituut voor professionals en starters in "Ritueel begeleiden rondom de dood en bij leven"

Het Moment is hét opleidingsinstituut voor professionals en starters in "Ritueel begeleiden rondom de dood en bij leven". In 1,5 jaar leer je tijdens deze opleiding op post-hbo-niveau hoe je anderen kunt begeleiden bij grote veranderingen in het leven. Momenten zoals geboorte, sterven, trouwen en scheiden, of veranderingen rondom carrière en pensionering.


Digital Life Legacy: Dé expert in digitale nazorg na overlijden

18 juli 2022

Digital Life Legacy: Dé expert in digitale nazorg na overlijden

Digital Life Legacy is het kennis- en expertisecentrum voor digitale nalatenschap. We geven presentaties door het hele land en helpen nabestaanden, uitvaart- en (na)zorgprofessionals met het veiligstellen van dierbare data.


18 juli 2022

Linda lezers kiezen voor uitvaart in uitvaartcentrum

Het blad Linda heeft de uitvaart voorkeuren van haar lezers onderzocht en komt tot de conclusie dat de meeste Linda lezers kiezen voor een uitvaartplechtigheid in een uitvaartcentrum. 63,7 procent van de mensen die deelnam aan het onderzoek geeft aan samen met hun partner of vrienden te willen bespreken hoe het afscheid eruit moet zien.


La Unidad Memorial: Motorrijders herdacht

17 juli 2022

La Unidad Memorial: Motorrijders herdacht

La Unidad Memorial is een speciale dag om motorrijders die heen zijn gegaan in heel Nederland te eren en steun te betuigen aan hun naasten.


15 juli 2022

Crowdfunding om as jongetje naar de maan te brengen

De 11-jarige Matthew uit Florida overleed afgelopen mei totaal onverwachts. Omdat de jongen al vanaf kleins wist dat hij later astronaut wilde worden willen zijn ouder zijn as laten uitstrooien op de maan. Omdat te kunnen betalen zijn ze een crowdfunding begonnen.


14 juli 2022

3 nieuwe uitspraken Ombudsman voor het Uitvaartwezen

Er staan weer 3 nieuwe uitspraken op de website van de Ombudsman voor het uitvaartwezen. Het betreft klachten over grafrechten, de kosten van de dienstverlening en onvolkomenheden tijdens de uitvaart.


13 juli 2022

Historische begraafplaats Ketsheuvel weer open voor begrafenissen

Het bestuur van de stichting Solamen, beheerder van onder andere begraafplaats Ketsheuvel in de Bossche wijk Orthen, heeft besloten dat er weer begraven mag worden op de begraafplaats.


13 juli 2022

Ruimen graven gemeentelijke begraafplaats De Hoge Boght

In september starten we met het ruimen van ongeveer honderd graven op de gemeentelijke begraafplaats De Hoge Boght. Het gaat om graven waarvan nabestaanden de grafrechten niet verlengd hebben.


11 juli 2022

Verhaal over graf beeldhouwer op begraafplaats Orthen

De Bossche Omroep plaatst regelmatig artikelen met daarin verhalen over bijzondere graven op de prachtige begraafplaats Orthen. Deze keer gaat het verhaal over het graf van Jozef Kornelis (Sjef) Goossens en zijn vrouw Ida Maria Louisa Lautenslager.


11 juli 2022

Voortgang modernisering Wet op de lijkbezorging vertraagd

De nieuwe uitvaartwet loopt aanzienlijke vertraging op. Dat schrijft minister Hanke Bruins Slot in een brief aan de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel ter modernisering van de Wet op de lijkbezorging kan pas in de eerste helft van 2024 bij de Tweede Kamer worden ingediend. Lees hier wat de Minister aan de Tweede Kamer heeft geschreven.


Oversterfte in alle weken van juni

8 juli 2022

Oversterfte in alle weken van juni

In de laatste week van juni (week 26, 27 juni tot en met 3 juli 2022) overleden naar schatting 3 050 mensen. Dat zijn er net iets minder dan in de week ervoor overleden (3 090) en meer dan verwacht voor deze periode. In heel juni overleden ongeveer 1 150 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in alle weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 65-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


7 juli 2022

Burgemeester Winterswijk opent heringerichte kindervelden

De kindervelden op de algemene begraafplaats zijn, mede op basis van ideeën van een aantal ouders, door kunstenares Karin Jansen en hovenier Jan Bent opnieuw ingericht.


Kerkhof in Oldenzijl: rustplaats voor de doden én voor de levenden

6 juli 2022

Kerkhof in Oldenzijl: rustplaats voor de doden én voor de levenden

Het kerkhof van Oldenzijl vertelt, zoals zoveel oude kerkhoven, verhalen. Verhalen over de mensen die in het dorp hebben geleefd en zijn gestorven. Op grafstenen is vaak te lezen hoe zij in het leven stonden, wat hun overkwam en hoe ze aankeken tegen het leven na de dood. Het kerkhof is opgeknapt en wordt, samen met een boek én een grafrek, op zaterdag 9 juli gepresenteerd.


5 juli 2022

Nunspeet moet vaker betalen voor uitvaart overleden inwoner

De gemeente Nunspeet ziet een stijging in het aantal uitvaarten op kosten van de gemeente. De stijging mag procentueel redelijk hoog zijn, toch gaat het om een klein aantal van deze uitvaarten. In 2021 moest de gemeente drie keer een uitvaart regelen voor een overleden inwoner.


5 juli 2022

Algemene begraafplaats Woerden binnenkort weer open voor bezoekers

De werkzaamheden op de algemene begraafplaats op de Hogewal zijn afgerond. De lokale opdrachtnemer, De Heeren Bouwmeester, heeft de graven weer heel en veilig gemaakt. Met het opknappen van de kapotte stenen en graven is de tand des tijds als uitgangspunt meegenomen.


4 juli 2022

Onderhandelingsresultaat CAO Uitvaartbranche 2022-2024

Op 20 juni 2022 is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen vakbonden en werkgeverspartijen over een nieuwe cao Uitvaartbranche. Er is intensief, tijdelijk moeizaam, maar per saldo constructief overleg aan voorafgegaan. Over veel onderwerpen zijn goede afspraken gemaakt. Op 28 juni 2022 is overeenstemming bereikt over de tekst van het onderhandelingsresultaat.


4 juli 2022

Strooiveld op begraafplaats Opperdoes

De gemeente Medemblik heeft een strooiveld laten aanleggen op de begraafplaats in Opperdoes. Er is een groeiende vraag naar asbestemmingen doordat steeds meer mensen kiezen voor een crematie.


Buitenuitvaarten mogelijk bij Essenhof

1 juli 2022

Buitenuitvaarten mogelijk bij Essenhof

Vanaf 28 juni tot 1 november van dit jaar is het op de Dordtse begraafplaats Essenhof ook mogelijk een uitvaartdienst in de buitenlucht te houden. Dat kan in het Merwede Paviljoen. De buitenbeleving geeft een speciale dimensie aan een uitvaart. Passend bij de overledene die het buitenleven koesterde. Of juist de naasten die de mooie natuur op de begraafplaats waarderen.


1 juli 2022

voormalig GL-statenlid bouwt recreatiefcentrum naast 200 jaar oude begraafplaats

In het dorp Wilsveen in Leidschendam-Voorburg is grote commotie ontstaan door de komst van een recreatief ontmoetingscentrum pal tegen de oude begraafplaats en stilteplek in het kleine dorp.


1 juli 2022

Bonzen hoofdje van grafsteen gestolen

Een grafrover heeft een bronzen beeld van een kindergraf gestolen op begraafplaats Tolsteeg in Utrecht. De vader van het meisje doet er alles aan om het voor hem zo dierbare beeld terug te krijgen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >