Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2006

zondag 28 mei 2006

Crematoria Twente bouwt nieuwe crematieovens en filters

De grootste crematoria in Nederland, waaronder het crematorium in Enschede valt, moeten voor eind 2006 hun ovens hebben voorzien van nieuwe filters. Andere crematoria, waaronder het crematorium in Almelo, moeten afhankelijk van het aantal crematies, uiterlijk 2012 hun nieuwe filters gereed hebben.

Lees verder


woensdag 24 mei 2006

Nieuwe klacht en uitspraak van de Ombudsman Uitvaartwezen

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen houdt zich bezig met klachten van consumenten over een uitvaart. De Stichting heeft hiertoe een reglement opgesteld.
De Stichting heeft een Ombudsman aangesteld die de klachten op basis van hoor en wederhoor bestudeert en uitspraak doet. Vandaag behandelt de Ombudsman klacht 2006-44 over verzekeringen en bijkomende kosten.

Lees verder


maandag 22 mei 2006

De Gedenkteken Specialist nodigt u uit op 8 juni aanstaande voor het “Open huis” in een van onze negen vestigingen.

De Gedenkteken Specialist omvat een groep van speciaalzaken op het gebied van grafmonumenten, urnen, accessoires en gedenksieraden en is met 9 vestigingen de grootste van Nederland. Onze organisatie staat borg voor ruim 50 jaar ervaring met verkoop, belettering en plaatsing van grafmonumenten door het hele land.

Lees verder


zaterdag 20 mei 2006

Herdenkingsconcert Yarden Crematorium Ockenburgh

Op dinsdag 23 mei 2006 houdt Yarden Crematorium Ockenburgh aan de Ockenburghstraat 21 in Den Haag een herdenkingsconcert met lichtjesceremonie. Het concert duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Met dit initiatief wil het crematorium nabestaanden de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Popkoor ‘Puur Zang enzo’ zingt vijfstemmig gevoelige nummers over liefde, blijdschap en verlies. Zoals Oud verdriet, Angels (Robbie Williams), Het gaat altijd over liefde en Who wants to live forever (Queen). Geestelijk verzorger Maurice van der Put spreekt een woord van troost uit en leest bij de lichtjesceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden een kaarsje kunnen opsteken.

Lees verder


vrijdag 19 mei 2006

Zin en onzin van de bestseller en Hollywood-film

Op maandag 22 mei houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in het boek. Op 17 mei is de première van de Hollywood-film met Tom Hanks in de hoofdrol.

Lees verder


donderdag 18 mei 2006

Nieuwe deelnemers voor 0800-STERFGEVAL

Het meldnummer voor overlijdensmeldingen 0800-STERFGEVAL is een landelijk samenwerkingsverband van uitvaartondernemingen. Families kunnen dit nummer bellen wanneer een dierbare overlijdt. Zij worden dan doorverbonden met een goede uitvaartonderneming in de buurt. Het bedrijf Uitvaart.Com, exploitant van het meldnummer, sluit hiertoe contracten met geselecteerde, kwalitatief hoogwaardige uitvaartondernemingen door het hele land. Daarmee is 0800-STERFGEVAL vergelijkbaar met een meldnummer als '112' alleen, maar dan voor overlijdensmeldingen.

Per 1 juni zal het meldnummer in de regio 071 worden gehuurd door Uitvaartverzorging Janson & Bolland. Per 1 juni zal het meldnummer in de regio 071 worden gehuurd door Uitvaartverzorging Janson & Bolland. Daarnaast breidt een bestaande huurder, Uitvaartdienstverlening BV, het aantal door haar gehuurde gebieden fors uit.

Lees verder


donderdag 18 mei 2006

Nieuwe adverteerder: Fronik Grafmonumenten (Mijdrecht)

Als een dierbare naast je verdwenen is, een familielid of bloedverwant, vriend, kennis of iemand uit je binnenste kring en je zoekt naar een blijvend symbool naast de herinnering, dan is het fijn als die behoefte op een persoonlijke intieme wijze vertaald kan worden naar een tastbaar monument. Wij vertalen deze wens in samenspraak met u op geheel eigen wijze. Door de dierbare centraal te stellen in een persoonlijk gesprek komen we het beste tegemoet aan de laatste wens, een intiem ankerpunt als blijvende herinnering.
Voor meer informatie, ga naar http://www.fronikgrafmonumenten.nl/

Lees verder


donderdag 18 mei 2006

21 mei: open dag Yarden Crematorium Schagerkogge

Op zondag 21 mei houdt Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3 in Schagen, van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Tijdens de dag kunnen mensen een kijkje nemen in onder meer de aula, condoleanceruimtes en familiekamer. Ook is er een blik achter de schermen mogelijk, zoals in de ovenruimte. Belangstellenden kunnen zich laten voorlichten over bijvoorbeeld nagedachtenisvormen en uitvaartverzekeringen. Het terrein van het crematorium heeft naast gebruikelijke elementen als een urnenmuur en urnentuin ook bijzondere faciliteiten. Zoals het kinderhofje, de urnenheuvel en de zwerfkeientuin waar men een persoonlijke boodschap kan achterlaten. Gedurende de dag maken eindexamenleerlingen van het Clusius College ‘Groene Campus’ hun eindexamenwerk rouwbloemwerk.

Lees verder


woensdag 17 mei 2006

YARDEN PRIJS 2006 VOOR VERNIEUWING RONDOM UITVAART

Met ingang van 2006 stelt Yarden Vereniging een tweejaarlijkse prijs van 25.000 euro in om vernieuwende ideeën op het gebied van uitvaart te stimuleren. De prijs geeft uiting aan wat Yarden in de samenleving voor ogen staat. De prijs kent een vakjury, bestaand uit prof.dr. Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau), prof.dr. Manu Keirse (directeur Academisch Ziekenhuis Leuven) en drs. Herman de Mönnink (verliescounseler/psycholoog). Tot eind juni kunnen deelnemers zich opgeven, waarna de vakjury drie kandidaten nomineert. In november 2006 reikt het hoofdbestuur van Yarden Vereniging de prijs uit aan de winnaar.

Lees verder


dinsdag 16 mei 2006

De Beethoven LifeGems® : 3 LifeGem diamanten vervaardigd met behulp van DNA-geïdentificeerde haarlok van componist Ludwig von Beethoven.

Zundert (Nederland) – 16 mei 2006
LifeGem Memorials, wereldwijd marktleider op het gebied van de vervaardiging en levering van herinneringsdiamanten, kondigt de vervaardiging aan van 3 Ludwig von Beethoven LifeGems®. Deze LifeGem diamanten zullen de eerste herinneringsdiamanten zijn die persoonlijke koolstof bevatten van een wereldberoemde, historisch invloedrijke persoon.

Lees verder


dinsdag 16 mei 2006

Delegatie Nederlandse uitvaartbranche op studiereis naar China

Zaterdag 17 juni a.s. vertrekt een delegatie van 15 mensen uit het Nederlandse uitvaartwezen voor een studiereis naar China. In de steden Shanghai en Beijing zullen een groot aantal uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria worden bekeken. In het programma is ook veel ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaring met Chinese collega's.

Lees verder


maandag 15 mei 2006

YARDEN PRESENTEERT JAARVERSLAG 2005
Bedrijfsresultaat na belastingen: 30,7 miljoen

Yarden Uitvaartverzekering & -verzorging presenteert vandaag het Financieel Jaarverslag 2005. Na belastingen resteert een bedrijfsresultaat van 30,7 miljoen euro positief (2004: 3,7 miljoen euro positief). De solvabiliteit groeide van 273% tot 399% in 2005 van de vereiste solvabiliteit. In het jaarverslag wordt onder meer aandacht besteed aan de voortgang van de integratie van de verschillende divisies en de opening, overnames en uitbreidingen van verschillende crematoria en rouwcentra. Als thema is de nieuwe pay-off van Yarden ‘Iedere uitvaart uniek. Yarden.’ gekozen.
Nabestaanden van acht overledenen vertellen openhartig over hun - bijzondere - uitvaart verzorgd door Yarden.

Lees verder


maandag 15 mei 2006

Koen Wauters wordt het “gezicht” van uitvaartorganisatie DELA België

DELA België kondigt tijdens een persconferentie op 17 mei in Gent aan dat zanger Koen Wauters het nieuwe gezicht van de reclamecampagne voor DELA België wordt. Het is de eerste keer dat een bekendheid zijn naam verbindt aan een reclamecampagne voor een uitvaartorganisatie. Tijdens de persconferentie zal Koen Wauters live het nummer “leef je leven” brengen, dat speciaal voor de campagne is geschreven.

Lees verder


vrijdag 12 mei 2006

Open dag Monuta Plessen & Emotie in Beeld

Bergschenhoek, 12 mei 2006 – zaterdag 20 mei vindt de Open dag plaats van Monuta Plessen in samenwerking met Emotie in Beeld aan de Nolweg te Schelluinen. Tijdens deze middag kan er kennis worden gemaakt met alle zorg rondom een overlijden, maar ook met de talloze nieuwe mogelijkheden voor een gedenkmonument.

Lees verder


woensdag 10 mei 2006

Grafkosten wederom fors gestegen: gemiddeld met 7%

In 2006 zijn de gemeentelijke grafkosten wederom fors gestegen met 7%, zo blijkt uit eigen onderzoek van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen onder 396 gemeenten in Nederland. De forse stijging in de afgelopen jaren is voor consumenten nog geen reden om te kiezen voor cremeren of een algemeen graf.

Lees verder


dinsdag 9 mei 2006

ALGEMEEN BELANG GRONINGEN BOUWT EIGEN CREMATORIUM

Uitvaartverzekeraar- en verzorger Algemeen Belang gaat in Groningen een eigen crematorium annex uitvaartcentrum bouwen. De huidige locatie zal dan worden afgestoten. Dit plan past in de strategische keuzes die het bedrijf heeft gemaakt voor de komende jaren.
Directeur Evert de Niet: "Wij willen onafhankelijk een zo breed mogelijk aanbod aan onze klanten doen op het gebied van uitvaartverzekering en uitvaartverzorging. Daar hoort een eigen crematorium nadrukkelijk bij. Ook een natuurbegraafplaats past in de plannen."

Lees verder


dinsdag 9 mei 2006

Ghanese doodskisten

Al meerdere malen besteedden wij aandacht aan de Ghanese doodskisten. Ze blijven fantistische om te zien. Voor meer foto's, zie deze pagina.

Lees verder


maandag 8 mei 2006

Yarden start nieuwe radiocampagne

Na een korte onderbreking start Yarden maandag 8 mei met een nieuwe radiocampagne. Doel van deze campagne is om gedurende drie weken Yarden onder de aandacht te brengen als dé specialist in uitvaarten die garant staat voor een unieke en gedenkwaardige uitvaart.

Lees verder


zaterdag 6 mei 2006

DELA organiseert herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden

Op zondag 21 mei organiseert uitvaartorganisatie DELA een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden. De herdenkingsbijeenkomst vindt plaats in het Crematorium voor Tilburg en Omstreken. Tijdens de bijeenkomst zal er muziek ten gehore worden gebracht door Flextet. Marinus van den Berg, schrijver van boeken over verlies en tevens columnist en dichter, houdt een lezing over rouwverwerking.

Lees verder


vrijdag 5 mei 2006

'De Facultatieve Groep' bouwt crematorium in Duitsland (Memmingen)

'De Facultatieve Groep' – in ons land exploitant van onder andere vijf crematoria en twee begraafplaatsen – opent dit jaar een crematorium in Duitsland (Memmingen). Eind april werd hiervoor door de heren
Dr. I. Holzinger - Oberbürgermeister van de Stadt Memmingen - en J.M.H.J. Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep' de officiële overeenkomst getekend. Met de bouw is inmiddels gestart. Naar verwachting zal ‘Krematorium Memmingen’ (Beieren, ca. 150 km westelijk van München) in oktober haar deuren openen.

Lees verder


vrijdag 5 mei 2006

Yarden en Drentse Bond vieren jubileum met symposium

Een kwart eeuw geleden bundelden de 'Bond van Uitvaartverenigingen in de provincie Drenthe' (de Drentse Bond) en de toenmalige OBM, de rechtsvoorganger van Yarden Uitvaartverzekeringen, hun krachten. Ter gelegenheid van deze succesvolle samenwerking vindt op 31 mei 2006 een feestelijk symposium plaats. Drie sprekers delen met de zaal hun visie op de toekomst van uitvaartverenigingen.

Lees verder


woensdag 3 mei 2006

Zang en samenzijn op Moederdag

Op zondag 14 mei 2006 (Moederdag) houdt Yarden Crematorium Rotterdam,
Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid), voor de achtste keer een algemene
herdenkingsbijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 15.30 uur en
wordt geleid door pastor Rob Lijesen. Tijdens de slotplechtigheid leest de
pastor de namen van overledenen op, waarna medewerkers symbolisch kaarsen
aansteken. De bijeenkomst eindigt met een kranslegging bij het monument op
het terrein van het crematorium. Nabestaanden kunnen bloemen bij het
monument leggen. Namen van mensen die recent of langer geleden zijn
heengegaan kunnen vooraf worden opgeven bij het crematorium.

Lees verder


woensdag 3 mei 2006

Herdenkingsconcert Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

Op zondag 14 mei 2006 houdt Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw
Eykenduynen aan de Kamperfoeliestraat 2-A in Den Haag een herdenkingsconcert
met lichtjesceremonie. Het concert duurt van 11.00 tot 12.30 uur. Onder
genot van een echte Engelse high tea speelt een strijkkwartet bekende
nummers, zoals Yesterday, Candle in the wind, Don’t cry for me Argentina en
Everything I do, I do it for you. Speciaal voor het concert wordt ook het
tango-nummer Adiós nonino, bekend van het koninklijk huwelijk, uitgevoerd.
14 mei is bovendien Moederdag, een dag met een bijzondere betekenis.
Geestelijk verzorger Maurice van der Put spreekt een woord van troost uit en
leest bij de lichtjesceremonie de namen van overledenen op, waarna
nabestaanden een kaarsje kunnen opsteken. Afhankelijk van de
weersomstandigheden vindt de herdenking in de buitenlucht plaats.

Lees verder


woensdag 3 mei 2006

De wereld achter de bestseller

Op donderdag 18 mei houdt neerlandica Laurieke de Koning een lezing over de
Da Vinci Code in Kunstgalerie De Compagnie aan de Kuipershaven 21 in
Dordrecht. De thema-avond is een initiatief van Yarden Zuid-Holland en is
vrij toegankelijk, aanvang 19.30 uur. Laurieke de Koning voert de
belangstellenden mee naar de wereld áchter de ‘Da Vinci Code’. Ze brengt de
personages tot leven en legt de bronnen van het boek bloot. De Koning geeft
inzicht in het raamwerk van symbolen en bloedlijnen waarmee de schrijver
‘jongleert’. Aansluitend kunnen Dan Brown-fans met De Koning en elkaar van
gedachten wisselen. Toegang is vrij, reserveren noodzakelijk: telefoon 0181
324 724 of (tijdens kantooruren) 088 927 3284.

Lees verder


woensdag 3 mei 2006

De Rouwcaravan naar een eigen website

In verband met de vele reacties heeft de Rouwcaravan nu een eigen website gekregen. In eerste instantie werd de benodigde informatie over de Rouwcaravan gegeven op de website van uitvaartverzorging Atropos www.atropos.nl. Alle informatie over de Rouwcaravan is nu te vinden op www.rouwcaravan.nl.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder