Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2008

maandag 28 juli 2008

Begraven worden in een milieuvriendelijke Iphone-kist

Het Engelse bedrijf Creative Coffins maakt milieuvriendelijke uitvaartkisten van ongebleekte pulp bestaande uit minimaal 60% gerecycled papier en houtsnippers van bomen uit duurzaam beheerde bossen. En het aardige is, de kisten kun je in elke gewenst ontwerp laten maken. Zo is er nu ook de Iphone kist!

Lees verder


vrijdag 25 juli 2008

Uitvaartverzekering.net, een betrouwbare site voor het vergelijken van uitvaartverzekeringen

De laatste tijd schrijven kranten en tijdschriften steeds vaker over het product uitvaartverzekeringen. De conclusie van de meeste artikelen is, dat uitvaartverzekeringen duur en soms onnodig zijn. Maar is dat wel helemaal juist?

Lees verder


vrijdag 25 juli 2008

Independer: Consument betaalt tot 6.000 euro teveel voor uitvaartverzekering

De premies van uitvaartverzekeringen lopen enorm uiteen. De verschillen kunnen oplopen tot wel 6.000 euro over de gehele looptijd. Belangrijkste reden voor deze verschillen is de weinig transparante markt en het feit dat consumenten vaak niet de moeite nemen deze verzekeringen met elkaar te vergelijken. Voor ruim 34% van de consumenten is de keuze voor een uitvaartverzekering al gemaakt omdat hun ouders die al voor hen hebben afgesloten.Dit blijkt uit onderzoek van Independer.nl.

Lees verder


donderdag 24 juli 2008

Plechtigheid bijwonen via internet

Crematorium Dieren biedt als een van de eerste in het oosten van ons land de mogelijk om een plechtigheid rechtstreeks via het internet te volgen en om voor een film van de plechtigheid te kiezen.

Lees verder


maandag 21 juli 2008

Gemeente Voorschoten opent speciale site van Begraafplaats Rosenburgh

Via de website een graf zoeken van nabestaanden via een virtuele tour op de begraafplaats. Vanaf vandaag is het mogelijk in Voorschoten via www.begraafplaatsrosenburgh.nl.

Lees verder


woensdag 16 juli 2008

Opname TV-Gelderland

Op 15 juli 2008 zijn opnamen gemaakt op de begraafplaats van Moscowa in Arnhem. In dit kleine nieuws-item voor TV-Gelderland belicht Michel Kuipers aan de hand van voorbeelden op deze begraafplaats de ontwikkelingen van monumenten. Ook vertelt hij hoe hij zelf samen met de nabestaanden gekomen is tot een ontwerp voor een persoonlijk gedenkbeeld op het graf van hun overleden dochtertje.

Lees verder


dinsdag 15 juli 2008

Adopteer een vlindervriendje voor de kinderen van de Biezenwaard

Vlindervriendjes is een initiatief van ‘Voor Altijd…’ i.s.m. kunstenares Bertina Slettenhaar

Vlindervriendjes Voor Altijd...
Ze wekken een gevoel van warmte en vreugde op. Door het bekijken, vasthouden en knuffelen van deze vlindervriendjes kunnen de kinderen even lekker weg fladderen in hun dromen.

Lees verder


dinsdag 15 juli 2008

Monuta brengt inspirerend nazorgboek uit

Na een overlijden komt er veel op je af. Er moet van alles geregeld worden. Monuta heeft een inspirerend nazorgboek in magazinevorm geschreven met veel checklisten en tips.

Lees verder


vrijdag 11 juli 2008

Altaartjes voor Troost en Inspiratie

Steeds meer mensen zoeken naar een vorm om uiting te geven aan hun gevoelsleven en spiritualiteit; een klein plekje in huis waarbij dit geïntegreerd kan worden in het dagelijks bestaan.
Onze ambachtelijk vervaardigde houten altaartjes geven de mogelijkheid om een aandachtsplek te creëren voor een dierbare overledene, een geliefd persoon, of voor een bijzondere gebeurtenis.
Dit kan zowel in huis als ook in scholen, instellingen en groepsverblijven zijn.

Lees verder


vrijdag 11 juli 2008

NMa blikt terug op resultaten eerste half jaar

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft in het eerste half jaar van 2008 zes (on)aangekondigde bedrijfsbezoeken afgelegd bij awbz-instellingen in de zorgsector, ondernemingen in de food- en agrisector, de cosmeticabranche en de bouwsector. Daarnaast heeft de toezichthouder twee rapporten opgemaakt tegen ondernemingen actief in de thuiszorg wegens een vermoeden van een overtreding van de Mededingingswet. Het betreft voorlopige bevindingen. In een volgende fase van de procedure worden de betrokken ondernemingen gehoord.

Lees verder


vrijdag 11 juli 2008

"Onafhankelijke" uitvaartglossy ToBe weigert DELA

Recentelijk is het bekend geworden dat in oktober glossy ToBe zal verschijnen, een consumententijdschrift, een zogenaamde glossy, die helemaal in het teken staat van 'het leven, sterfelijkheid en de dood’. ToBe is een uitgave van MCP Uitgevers en Trimedia en zal twee maal per jaar verschijnen in een oplage van 250.000 exemplaren. DELA heeft zowel interesse getoond om redactioneel input aan te leveren (nieuwswaardige onderwerpen) alsmede om te adverteren.

Lees verder


donderdag 10 juli 2008

Koninklijke Bibliotheek archiveert www.uitvaart.nl

De Koninklijke Bibliotheek is bezig met een ambitieus project om de meest waardevolle websites die Nederland rijk is te archiveren zodat deze bewaard blijven voor het nageslacht. Ook Uitvaart.nl is uitverkoren. Uitvaart.nl wordt aangemerkt als 'digitaal erfgoed'.

Lees hier de brief van de Koninklijke Bibliotheek.

Lees verder


woensdag 9 juli 2008

18 september: Weerzin of Weer zin

Op 18 september vindt in Antropia te Driebergen de conferentie Weerzin of Weer Zin plaats over jongeren die achterblijven na zelfdoding in hun naaste omgeving. Ook wordt het boek Om alles wat er niet meer is; jongeren en achterblijven na zelfdoding gepresenteerd.

Lees verder


dinsdag 8 juli 2008

Nieuw recordomzet Monuta Verzekeringen

De Olympische Spelen starten over drie weken. Monuta breekt echter nu al alle records. Het eerste halfjaar was het meest succesvolle ooit. Met de maand juni als voorlopige hoogtepunt.

Lees verder


dinsdag 8 juli 2008

Nederlands Instituut voor Thanatopraxie opgericht

Na de zomer staat – na een aantal keren uitstel – de wijziging van de Wet op de lijkbezorging op de agenda van de Tweede Kamer om goedgekeurd te worden. Met deze wijziging zal het tijdelijk balsemen (thanatopraxie) van een overledene in ons land worden toegestaan. “Het is goed dat met deze wetswijziging thanatopraxie nu mogelijk wordt, zoals in de meeste landen in de Europese Unie. Nederland liep hiermee duidelijk uit de pas,“ zegt Henry Keizer, voorzitter van de Stichting Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT).

Lees verder


maandag 7 juli 2008

Krachtig en troostrijk de herfst in

Troost en Kracht. Onder deze kernachtige titel heeft zaterdag 13 september in De Blije Mare in Alkmaar een krachtige, troostrijke inspiratiedag plaats. Initiatiefneemsters zijn Janet Werner uit Langedijk en Gijsje Teunissen uit Egmond, beiden bekend van diverse evenementen in de regio, echter voor deze gelegenheid hebben zij hunkrachten gebundeld.

Lees verder


dinsdag 1 juli 2008

Kamervragen over onethisch binnenhalen van opdrachten door uitvaartondernemingen

Partij van de Arbeid

Den Haag, 30 juni 2008

Vragen van het lid Arib (PvdA) aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

over het onethisch binnenhalen van opdrachten door uitvaartondernemers

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder