Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2007

dinsdag 31 juli 2007

Herdenkingsballoon

Een kleine boodschap om te zeggen hoeveel je iemand mist of van hem/haar houdt. Neem een herdenkingsballoon en een vilstift. Teken, schilder of schrijf er een persoonlijke boodschap op. Laat je balloon opstijgen op een mooie avond/dag, tijdens de begrafenis of na crematie met jouw boodschap erop en volg het mooie licht in to the sky…
Hoger en hoger gaat jouw boodschap. Steeds dichter naar je dierbare toe. Iets mooiers kan je je niet voorstellen: a postcard to heaven…
Deze balloon werkt op het principe van een heteluchtballon en is gemaakt van rijstpapier en 100% biologisch afbreekbaar.

Lees verder


donderdag 26 juli 2007

Uitvaart.Com verwerft domeinnaam Crematoria.nl

Uitvaart.Com is de nieuwe eigenaar van de domeinnaam Crematoria.nl. De domeinnaam past in de strategie van Uitvaart.Com om met handige bedrijvengidsen zoveel mogelijk aanbieders uit de uitvaartbranche te presenteren aan een groeiend aantal consumenten dat zich via internet oriënteert op de laatste levensfase.

Lees verder


woensdag 25 juli 2007

Na DELA biedt ook Monuta opzegdienst voor nabestaanden

Net na het overlijden van een dierbare moet er van alles worden geregeld. Ook op administratief gebied. Dit blijkt in de praktijk een tijdrovende zaak. Nabestaanden laten veel geld liggen bij het opzeggen van allerlei diensten. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen. Monuta introduceert een online Opzegdienst. Deze dienst meldt het overlijden in één keer bij meer dan 1.000 instanties.

Lees verder


maandag 23 juli 2007

Uitvaartverzorger start goede doelen fonds uit naam van zijn vermoorde dochter

Uitvaartverzorger Jacques Beemsterboer stuurde de redactie van Uitvaartbranche.nl een dringend verzoek om aandacht te besteden aan de Nadine Foundation, een stichting tegen geweld. De heer Beemsterboer heeft de stichting opgericht nadat zijn jongste dochter Nadine vorig jaar december is vermoord door haar ex vriend. Lees hier het hele verhaal en steun de Nadine Foundation.

Lees verder


donderdag 19 juli 2007

Nieuw artikel: Nederland verovert Europa

Nederlandse bedrijven in de uitvaartbranche breiden steeds vaker hun activiteiten uit tot over de landsgrenzen. Verzekeringen, crematieovens, kisten; ook de rest van Europa maakt bij een begrafenis of crematie gebruik van producten van Hollandse bodem.

Lees verder


donderdag 19 juli 2007

Nationaal Uitvaartcongres 2007

‘Standaard’ uitvaarten komen steeds minder voor. Een trend die zich in de toekomst sterk zal doorzetten.
Stond in de kerkelijke rituelen vooral de overgang van de overledene naar het hiernamaals centraal, tegenwoordig gaat het steeds meer om de verbondenheid van nabestaanden met de overledene en tussen nabestaanden onderling. Hierdoor worden uitvaarten steeds persoonlijker.
Deze veranderingen staan niet op zichzelf, maar zijn een gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen zoals individualisering en ontkerkelijking.

Lees verder


maandag 16 juli 2007

Milieuvriendelijke wilgentenen urn

Seker B.V. komt met een nieuwe milieuvriendelijke urn op de markt. Het betreft hier een wilgentenen urn. Deze milieuvriendelijke sierurn is geschikt voor het begraven van de as in de aarde en kan tevens ook meegenomen worden om thuis een plekje te geven. Aangezien wilgentenen een open structuur hebben wordt standaard bij deze urn een 100% biologisch afbreekbare zak geleverd waar de as in wordt gedaan.

Lees verder


donderdag 12 juli 2007

DELA biedt nabestaanden 'Opzegdienst'

Het opzeggen van abonnementen of het stopzetten van lidmaatschappen na een overlijden; vanaf maandag heeft uitvaartorganisatie DELA voor dergelijke zaken een speciale Opzegdienst. DELA neemt hiermee nabestaanden verschillende administratieve taken uit handen.

Lees verder


dinsdag 10 juli 2007

De 1e herinneringsdag in Vlaardingen van zaterdag 7 juli is bijzonder succesvol verlopen.

De 1e herinneringsdag in Vlaardingen van zaterdag 7 juli is bijzonder succesvol verlopen. De gedachte dat nabestaanden behoefte hebben aan een speciaal herinneringsmoment is hierdoor bevestigd. Tijdens de bijzondere bijeenkomst werd door De Wensengel, door het inwisselen van symbolische steentjes, de mogelijkheid geopperd van vervelende herinneringen afstand te nemen en de mooie herinneringen te behouden. René Vendeville, coach en schrijver van het boek Omarm het leven, vertelde over de achtergronden van het rouwproces en gaf handreikingen hiermee om te gaan.

Lees verder


vrijdag 6 juli 2007

Workshops voor nabestaanden: Allerzielen Alom

Allerzielen Alom is bedoeld om ideeën te ontwikkelen over hoe je op ‘eigen’ wijze de overledenen kunt vieren. Wij vormen de begraafplaats om tot een gastvrije en warme ontmoetingsplek met licht, spijs en drank. Daarnaast zullen kunstenaars plekken ontwerpen en inrichten waar bezoekers zich op hun doden kunnen concentreren door bijvoorbeeld kleine rituelen uit te voeren.

Lees verder


donderdag 5 juli 2007

Panelenkist

De opbaarplank is van nieuw steigerhout. Er zit een matras in bekleed met ongebleekte katoen. De deksel bestaat uit een vurenhouten lattenconstructie waaromheen de 23 panelen met touw worden vastgeknoopt. Het touw is op maat gesneden en afgewerkt. Standaard bestaat de kist uit 23 panelen, maar is ook leverbaar met 32 panelen.

Lees verder


donderdag 5 juli 2007

SkylarNet Solutions schenkt Uitvaartmuseum vijfde werkstation

SkylarNet Solutions verzorgt voor het NUM een vijfde personal computer. Het was al lang een wens van het museum om een vijfde werkplek te creëren. Naast de betaalde krachten werken er ook veel vrijwilligers en er was regelmatig gebrek aan werkruimte.

Lees verder


maandag 2 juli 2007

Phoenix Urnen ® officieel geregistreerd als merknaam

Per 1 juli 2007 is “Phoenix Urnen” officieel geregistreerd als (beschermde) merknaam in de Benelux.

Daarmee is vanaf nu het product “handbeschilderde urnen” met de daarbij behorende gegarandeerde kwaliteit voor het publiek nog beter herkenbaar. Ook vanuit andere landen neemt de belangstelling toe, wat het atelier heeft doen besluiten om internationaal met de naam “Phoenix Urns ®” naar buiten te treden. (websites: www.phoenixurnen.nl / www.phoenixurns.com)

Lees verder


maandag 2 juli 2007

Ritueelbegeleider 2007: Gijsje Teunissen-Sewcz

Amersfoort, 2 juli 2007

Op 30 juni 2007 vond in Amersfoort de jaarlijkse landelijke ontmoetingsdag van ritueelbegeleiders, die hun opleiding bij Het Moment hebben gevolgd, plaats. Tijdens deze dag is Gijsje Teunissen-Sewcs uit Egmond aan de Hoef uitgeroepen tot ritueelbegeleider van 2007. Sinds 5 jaar leidt Het Moment ritueelbegeleiders op voor de inhoudelijke kant van de uitvaart.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder