Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2018

donderdag 31 december 2018

Drie urnen aangespoeld aan de kust

De afgelopen twee dagen zijn er drie urnen gevonden langs de kust. Twee urnen werden gevonden aan het strand bij Noordwijk en een urn spoelde aan in Katwijk. Het gaat allemaal om urnen met daarin de as van Duitsers die deze zomer zijn gecremeerd in Duitsland.

Lees verder


donderdag 30 december 2018

Strandjutter vindt urn met as

Een 14-jarige strandjutter heeft op het strand van Noordwijk een urn gevonden. In de urn zit de as van een Duitser die deze zomer in een Duits crematorium is gecremeerd, dat meldt Kustnieuws.nl.

Lees verder


donderdag 28 december 2018

Gestolen beeldjes graven Sambeek gevonden

De politie is op zoek naar de eigenaar of eigenaren van een aantal beeldjes die waarschijnlijk afkomstig zijn van de begraafplaats in Sambeek.

Lees verder


donderdag 28 december 2018

Auto rijdt over graf Bentelo

Op de begraafplaats aan de aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Bentelo is een graf beschadigd. De schade is ontstaan omdat iemand met een auto over de begraafplaats heeft gereden, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 21 december 2018

Lippenhuister kerk zoekt vrijwilligers kerkhof

De organisatie van de Protestantse Gemeente Lippenhuizen/Hemrik is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op het kerkhof. De begraafplaats wordt gerund door vrijwilligers, maar het aantal mensen dat wil helpen neemt af en de vergrijzing neemt toe.

Lees verder


donderdag 21 december 2018

Gebiedsverbod voor grafschenner Oldenzaal

Het Openbaar Ministerie heeft een 66-jarige man uit Oldenzaal een gebiedsverbod opgelegd. De man mag niet meer in de buurt komen van de begraafplaats waar hij de afgelopen week tot drie keer toe vernielingen aanrichtte, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 19 december 2018

Lijkschouwer voor tuchtcollege

De familie van een jongen die op 13-jarige leeftijd overleed in een zwembad is Goes heeft een klacht ingediend tegen de lijkschouwer. Die zou voorbarig zijn geweest met zijn conclusie dat de jongen overleed aan een epileptische aanval. De lijkschouwer moet zich woensdag verantwoorden voor het tuchtcollege, dat meldt Omroep Zeeland.

Lees verder


donderdag 19 december 2018

Eerste Kamer stemt in met registratie levenloos geboren kinderen

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wijziging van de Wet Basisregistratie personen (BRP). Hierdoor wordt het mogelijk om levenloos geboren kinderen in de basisregistratie op te nemen. Dit geldt ook voor kinderen waarvoor een Nederlandse akte is opgemaakt die vermeldt dat het kind op het moment van de aangifte niet in leven was.

Lees verder


donderdag 18 december 2018

Stad Keulen kiest voor 'de Facultatieve'

Na een uitgebreide Europese aanbesteding heeft de gemeente Keulen deze week gekozen voor 'de Facultatieve Groep' als exploitant van het crematorium in Keulen. Krematorium Köln is daarmee – na Krematorium Memmingen en Krematorium Niederrhein Willich - het derde crematorium binnen Facultatieve Deutschland. Het crematorium in Keulen werd in 1937 geopend en verricht rond de 4.000 crematies per jaar. Het pand bezit monumentale status.

Lees verder


donderdag 18 december 2018

Rouwpost tijdens de feestdagen

PostNL zorgt er ook rond de feestdagen voor dat rouwpost wordt bezorgd. Maar op sommige dagen zijn de momenten waarop rouwpost kan worden aangeboden wel anders dan op reguliere dagen.

Lees verder


donderdag 18 december 2018

Waarschuwing voor autodieven crematorium Heidehof in Ugchelen

Bezoekers van crematorium en begraafplaats Heidehof in Ugchelen worden gewaarschuwd voor auto inbrekers. Deze week werd voor de zesde keer in twee jaar een auto opengebroken tijdens een afscheidsplechtigheid in het in het crematorium, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 17 december 2018

Grafschenner Oldenzaal opgepakt

De gemeente Oldenzaal en de politie hebben er samen voor gezorgd dat de grafschenner die sinds vrijdag urnen vernielde is opgepakt. In de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag werden urnen uit de urnenmuur op de begraafplaats aan de Schipleidelaan kapot gegooid. Zondagnacht kwam de grafschenner weer naar de urnenmuur, maar dit keer werd hij daar op heterdaad betrapt.

Lees verder


donderdag 17 december 2018

Grafschenners vernielen urnen op begraafplaats Oldenzaal

Op de gemeentelijke begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal zijn vrijdag- en zaterdagnacht urnen vernield. De urnen met daarin de as van overledenen zijn stukgegooid, dat meldt de Telegraaf. Er wordt momenteel druk gezocht naar de daders van deze respectloze actie.

Lees verder


donderdag 17 december 2018

Sociale steun zorgt voor minder intense rouw

De Nederlander die positief terugkijkt op de uitvaart van een naaste, ervaart drie jaar later nog steeds dat de uitvaart een bijdrage heeft geleverd aan de verwerking van het verlies. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Utrecht in samenwerking met Yarden. In dit onderzoek kwam ook naar voren dat vooral het ontvangen van sociale steun kort na het overlijden en persoonlijke rouwrituelen helpen om met het verlies om te gaan. Voor dit onderzoek zijn dezelfde nabestaanden zowel kort na het overlijden als drie jaar later bevraagd.

Lees verder


donderdag 14 december 2018

Woede over triest optreden handhaver tijdens uitvaart

Het gedrag van een handhaver in Rosmalen heeft gezorgd voor de nodige woede bij mensen die aanwezig waren bij de uitvaart van een meisje. De handhaver vond het nodig om de uitvaartondernemer die druk was met de uitvaart aan te spreken over de positie van de rouwauto.

Lees verder


donderdag 14 december 2018

As-verstrooiing in de natuur: nieuw strooiveld in Tilburg

Ten noordwesten van Tilburg ligt bij het Blauwe Meer Gedenkbos De Spinder. Op dit prachtige landgoed was het al mogelijk om een gedenkveldje in te richten.
In samenwerking met Crematorium Tilburg hebben de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder nu ook een speciaal uitstrooiveld gecreëerd.

Lees verder


donderdag 13 december 2018

Natuur Hart van Berkelland op schema

Een GroenLinks-raadslid stelde onlangs de vraag of crematorium Hart van Berkelland wel voldoet aan de afgesproken natuurcompensatie. Die afspraken zijn gemaakt omdat er bomen gekapt moesten worden bij de bouw van het crematorium. Als het raadslid even de moeite had genomen om goed rond te kijken had hij gezien dat de natuur rond het crematorium zich prachtig ontwikkelt.

Lees verder


donderdag 13 december 2018

Overlast door zwarte rook uit crematorium Fine Vita

Het crematorium van Fine Vita in Heteren ligt onder vuur. Bij crematies stoot het crematorium namelijk dikke zwarte rookwolken uit. Een buurman heeft een video gemaakt waarop te zien is dat zijn boerderij tijdens crematies helemaal in de rook wordt gezet. Directeur Albert van der Laan laat aan Omroep Gelderland weten dat het komt door een technisch mankement.

Lees verder


donderdag 11 december 2018

Kritiek op commercieel vervoer dodelijke slachtoffers

Tot februari dit jaar schakelden de hulpdiensten in het Noorden van Nederland lokale uitvaartondernemers in als iemand bij een ongeluk om het leven was gekomen. Maar nu worden slachtoffers opgehaald door een grote commerciële partij en daar zijn hulpverleners niet blij mee, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 10 december 2018

Inbraak tijdens uitvaart

De politie Limburg waarschuwt nabestaanden voor uitvaart inbrekers. Dit soort inbrekers zijn mensen van het allerlaagste soort die via rouwadvertenties en berichten op sociale media mensen zoeken die naar de uitvaart van een dierbare moeten. Terwijl mensen afscheid nemen van hun dierbare wordt er bij hen thuis ingebroken.

Lees verder


donderdag 10 december 2018

Levendige handel in donorlichamen

Het Amerikaanse Body Broker verdient veel geld met de handel in menselijke (donor)lichamen. Uit onderzoek van persbureau Reuters en Nieuwsuur blijkt dat ook Nederlandse ziekenhuizen gebruik maken van de diensten van dit bedrijf.

Lees verder


donderdag 6 december 2018

Nieuw Eykenduynen opent in zomer 2019

Afgelopen juni startte de bouw van het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen. De bouw verloopt voorspoedig, waarmee uitvaartorganisatie Yarden verwacht in de zomer van 2019 haar deuren te openen.

Lees verder


donderdag 5 december 2018

Vijf vragen en antwoorden over islamitische begraafplaatsen

In het Drentse Zuidlaren komt mogelijk een grote islamitische begraafplaats. De begraafplaats is een initiatief van de Stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen in Nederland (BIBIN).

Lees verder


donderdag 5 december 2018

RTL Nieuws: "Nederlanders betalen onnodig hoge premies voor hun uitvaartverzekering"

Er zijn grote verschillen in premie tussen de verschillende uitvaartverzekeraars. Dat maakte RTL Nieuws vanochtend bekend naar aanleiding van recent onderzoek. Op standaard verzekeringen kunnen de verschillen oplopen tot wel € 3.600, bij exact dezelfde dekking.
Het onderzoek bekeek de verschillende kapitaalverzekeringen van Ardanta, Monuta, DELA en Yarden.

Lees verder


donderdag 4 december 2018

Wie mist brons- en zilverkleurige vogelbeeldjes op graf

De politie in Groningen is op zoek naar de eigenaar of eigenaren van een aantal brons- en zilverkleurige vogelbeeldjes. Het gaat om beeldjes die zeer waarschijnlijk op een graf hebben gestaan.

Lees verder


donderdag 4 december 2018

SGP wil recht op (onbetaald) rouwverlof

De SGP wil dat mensen die dat willen het recht moeten krijgen om verlofdagen op te nemen als iemand uit de naaste familiekring is overleden. “Eigenlijk zou zo’n verlof heel normaal moeten zijn, maar de praktijk is nogal eens anders,” aldus SGP-kamerlid Chris Stoffer.

Lees verder


donderdag 4 december 2018

Grootste islamitische begraafplaats West-Europa in Drents dorp

Zuidlaren krijgt mogelijk de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa. Het gaat om een begraafplaats met ruimte voor 1400 eeuwig durende graven, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 4 december 2018

Begraafplaats is geen hondenuitlaatplek

De Dorpsraad van Sambeek roept hondenbezitters op om hun viervoeters voortaan niet meer uit te laten op de plaatselijke begraafplaats. Helaas zijn er mensen die zo weinig respect hebben voor overledenen en hun nabestaanden dat ze hun honden uitlaten tussen de graven, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 3 december 2018

Bunker nazikopstuk Seyss-Inquart moet crematorium worden

Het Rijksvastgoedbedrijf is bezig met de verkoop van de bunker van nazikopstuk Arthur Seyss-Inquart op landgoed Clingendael. De gemeente Den Haag heeft een aantal voorwaarden en mogelijkheden omschreven over wat de koper er mee mag doen. Een van die opties is dat de bunker een crematorium wordt, dat meldt Denhaagcentraal.net.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder