Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws DECEMBER 2018


11 december 2018

Kritiek op commercieel vervoer dodelijke slachtoffers

Tot februari dit jaar schakelden de hulpdiensten in het Noorden van Nederland lokale uitvaartondernemers in als iemand bij een ongeluk om het leven was gekomen. Maar nu worden slachtoffers opgehaald door een grote commerciële partij en daar zijn hulpverleners niet blij mee, dat meldt RTV Noord.


Uitvaarthuis Glanerbrug zet de deuren open

10 december 2018

Uitvaarthuis Glanerbrug zet de deuren open

Op maandag 17 december zet Vredehof Uitvaartverzorging de deuren van het Uitvaarthuis Glanerbrug aan de Kerkstraat 14 wijd open. Van 19.00 tot 21.00 uur hebben de inwoners van Glanerbrug de mogelijkheid om rond te kijken in het Uitvaarthuis.


10 december 2018

Inbraak tijdens uitvaart

De politie Limburg waarschuwt nabestaanden voor uitvaart inbrekers. Dit soort inbrekers zijn mensen van het allerlaagste soort die via rouwadvertenties en berichten op sociale media mensen zoeken die naar de uitvaart van een dierbare moeten. Terwijl mensen afscheid nemen van hun dierbare wordt er bij hen thuis ingebroken.


10 december 2018

Levendige handel in donorlichamen

Het Amerikaanse Body Broker verdient veel geld met de handel in menselijke (donor)lichamen. Uit onderzoek van persbureau Reuters en Nieuwsuur blijkt dat ook Nederlandse ziekenhuizen gebruik maken van de diensten van dit bedrijf.


Nieuw Eykenduynen opent in zomer 2019

6 december 2018

Nieuw Eykenduynen opent in zomer 2019

Afgelopen juni startte de bouw van het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen. De bouw verloopt voorspoedig, waarmee uitvaartorganisatie Yarden verwacht in de zomer van 2019 haar deuren te openen.


5 december 2018

Vijf vragen en antwoorden over islamitische begraafplaatsen

In het Drentse Zuidlaren komt mogelijk een grote islamitische begraafplaats. De begraafplaats is een initiatief van de Stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen in Nederland (BIBIN).


5 december 2018

RTL Nieuws: "Nederlanders betalen onnodig hoge premies voor hun uitvaartverzekering"

Er zijn grote verschillen in premie tussen de verschillende uitvaartverzekeraars. Dat maakte RTL Nieuws vanochtend bekend naar aanleiding van recent onderzoek. Op standaard verzekeringen kunnen de verschillen oplopen tot wel € 3.600, bij exact dezelfde dekking.
Het onderzoek bekeek de verschillende kapitaalverzekeringen van Ardanta, Monuta, DELA en Yarden.


Wie mist brons- en zilverkleurige vogelbeeldjes op graf

4 december 2018

Wie mist brons- en zilverkleurige vogelbeeldjes op graf

De politie in Groningen is op zoek naar de eigenaar of eigenaren van een aantal brons- en zilverkleurige vogelbeeldjes. Het gaat om beeldjes die zeer waarschijnlijk op een graf hebben gestaan.


4 december 2018

SGP wil recht op (onbetaald) rouwverlof

De SGP wil dat mensen die dat willen het recht moeten krijgen om verlofdagen op te nemen als iemand uit de naaste familiekring is overleden. “Eigenlijk zou zo’n verlof heel normaal moeten zijn, maar de praktijk is nogal eens anders,” aldus SGP-kamerlid Chris Stoffer.


4 december 2018

Grootste islamitische begraafplaats West-Europa in Drents dorp

Zuidlaren krijgt mogelijk de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa. Het gaat om een begraafplaats met ruimte voor 1400 eeuwig durende graven, dat meldt de Telegraaf.


4 december 2018

Begraafplaats is geen hondenuitlaatplek

De Dorpsraad van Sambeek roept hondenbezitters op om hun viervoeters voortaan niet meer uit te laten op de plaatselijke begraafplaats. Helaas zijn er mensen die zo weinig respect hebben voor overledenen en hun nabestaanden dat ze hun honden uitlaten tussen de graven, dat meldt de Gelderlander.


3 december 2018

Bunker nazikopstuk Seyss-Inquart moet crematorium worden

Het Rijksvastgoedbedrijf is bezig met de verkoop van de bunker van nazikopstuk Arthur Seyss-Inquart op landgoed Clingendael. De gemeente Den Haag heeft een aantal voorwaarden en mogelijkheden omschreven over wat de koper er mee mag doen. Een van die opties is dat de bunker een crematorium wordt, dat meldt Denhaagcentraal.net.