Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws APRIL 2016


29 april 2016

Hotels voor ‘lijkvluchtelingen’ Japan

Japan heeft te kampen met een te lage crematiecapaciteit. Het gevolg is dat families soms geen plek meer weten te vinden om hun overleden dierbare op te baren tot het moment dat er ergens een plekje vrij komt in een crematorium. Een handige ondernemer speelt daar op in door hotels te openen waar overledenen een eigen kamer kunnen krijgen.


28 april 2016

Omleiding route Westerveld

Van donderdag 28 april tot en met donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) is de Nicolaas Beetslaan voor een groot deel afgesloten is voor verkeer. Om Westerveld te bereiken kunt u het beste aanrijden via de rotonde vanaf de Waterloolaan naar de Driehuizerkerkweg of, vanuit richting Santpoort, via de Duin en Kruidbergerweg.


Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Rare rouw?

27 april 2016

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Rare rouw?

Vorige week stierf, volkomen onverwacht, Prince. En ik voelde me erg verdrietig daardoor. Als jong meisje werd ik fan (1982….), en mijn hele jeugd is paars gekleurd dankzij hem. De hartstochtelijke passie waarmee ik in mijn jeugd en jong-volwassenheid fan was, is al enige tijd niet meer zo aanwezig. Fan, ja, nog steeds. Verliefd, obsessief luisterend naar de muziek, nee, dat al lang niet meer. Toch was ik enorm geraakt.


Video: Uitvaartbeurs Amsterdam zeer drukbezocht

26 april 2016

Video: Uitvaartbeurs Amsterdam zeer drukbezocht

Ongeveer 3.500 mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de eerste editie van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de Westerkerk konden de bezoekers inspiratie en informatie vinden bij de 72 stands.


26 april 2016

Vrouwen beroven bejaarde dame van spaargeld uitvaart

Vier vrouwen hebben een 92-jarige vrouw uit Rotterdam-Schiebroek van haar spaargeld beroofd. Door middel van een babbeltruc wisten ze de vrouw te beroven, dat meldt het AD


Nieuw Crematorium in Dokkum/Regio Noordoost Friesland

26 april 2016

Nieuw Crematorium in Dokkum/Regio Noordoost Friesland

De Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken gaat in samenwerking met beoogd exploitant Respectrum Crematoria Dokkum een crematorium in Dokkum realiseren. Het nieuwe zelfstandige Crematorium gaat deel uitmaken van Respectrum Crematoria en wordt in nauw overleg met de uitvaartvereniging tegen het huidige uitvaartcentrum aan de Rondweg West aangebouwd.


Gezamenlijke Dodenherdenking Gemeente Rijswijk & Begraafplaats Oud-Rijswijk

26 april 2016

Gezamenlijke Dodenherdenking Gemeente Rijswijk & Begraafplaats Oud-Rijswijk

Gemeente Rijswijk en Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk houden op woensdag 4 mei gezamenlijk de dodenherdenking. Bij het monument op de begraafplaats aan de Sir Winston Churchilllaan 233 begint om 18.30 uur het programma met een korte herdenking. Rond 18.45 uur lopen belangstellenden naar de Oude Kerk in de Herenstraat voor de gemeentelijke herdenking die om 19.15 uur begint. Hier vertelt de kleinzoon van Albert van der Burg het levensverhaal van zijn grootvader - Tweede Wereldoorlog veteraan. Daarna gaan de aanwezigen om 19.45 uur in stilte naar Park Hofrust. Bij het “Monument voor de gevallenen” vindt de kranslegging plaats en wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden, gevolgd door de toespraak van de burgemeester. Aansluitend krijgen belangstellenden gelegenheid om een krans of bloemen bij het monument te leggen.


25 april 2016

Rouwpost tijdens de komende feestdagen

Tijdens de komende feestdagen zijn er gewijzigde aanlevervoorwaarden van toepassing voor rouwpost. PostNL heeft de aanlevermogelijkheden op een rij gezet.


25 april 2016

Boekhouder begrafenisvereniging steelt uit kas

Begrafenisvereniging Het Kerspel uit Ulrum heeft aangifte gedaan van diefstal. De boekhouder van de vereniging zou geld uit de kas hebben gebruikt voor privédoeleinden, dat meldt RTV Noord.


25 april 2016

Forse stijging van gemeentelijke uitvaarten in 2015

Het aantal uitvaarten dat door de gemeenten is verzorgd, is in 2015 gestegen tot circa 2.100 gevallen. Dat is een stijging met 300 uitvaarten en vormt een trendbreuk ten opzichte van de afgelopen vijf jaar. In de periode 2010-2014 was het aantal gemeentelijke uitvaarten behoorlijk stabiel en schommelde rond de 1.800-1.900 uitvaarten per jaar. Door de toename komt gemiddeld 1 op de 70 uitvaarten voor rekening van de gemeenten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Christelijke Hogeschool Ede, uitgevoerd in samenwerking met Stimulansz onder 220 van de 390 gemeenten.


Westerveld Fair op 5 juni in Gedenkpark Westerveld

25 april 2016

Westerveld Fair op 5 juni in Gedenkpark Westerveld

Als afsluiting van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) op zondag 5 juni van 10.30 tot 16.00 uur de ‘Westerveld Fair’. De Fair - met als thema Kunst & Natuur - is vrij toegankelijk, iedereen is welkom.


Sjoelbakkist noviteit op aanstaande Uitvaartbeurs Amsterdam

21 april 2016

Sjoelbakkist noviteit op aanstaande Uitvaartbeurs Amsterdam

Op de eerste editie van de Uitvaartbeurs Amsterdam, zaterdag aanstaande in de Westerkerk, is er een noviteit: een sjoelbakkist! Een normale uitvaartkist waarvan het deksel omgebouwd is tot sjoelbak. De sjoelbakkist is een initiatief van www.uitvaart.nl, naar een idee van Wiljan Bakker.


Radiocampagne Uitvaartbeurs Amsterdam gestart

20 april 2016

Radiocampagne Uitvaartbeurs Amsterdam gestart

De Uitvaartbeurs Amsterdam die aanstaande zaterdag wordt gehouden in de Westerkerk in Amsterdam heeft de afgelopen weken al diverse keren de aandacht gehad in kranten, op websites en televisie. Sinds afgelopen zondag wordt de beurs ook onder de aandacht gebracht in de ether. Op Radio Noordholland is een radiospot te beluisteren.


Kleding overledene krijgt tweede leven bij Leger des Heils

20 april 2016

Kleding overledene krijgt tweede leven bij Leger des Heils

Uitvaartorganisatie Yarden en Leger des Heils ReShare slaan de handen ineen om kleding van overledenen een waardevolle nieuwe bestemming te geven. Vanaf vandaag worden gefaseerd in alle uitvaartcentra en crematoria van Yarden inzamelboxen van Leger des Heils ReShare geplaatst waar nabestaanden kleding van hun overleden dierbaren een tweede leven kunnen geven. De samenwerking is maandag 18 april officieel van start gegaan.


20 april 2016

Lief en Leed Theater krijgt geld van Monuta Charity Fund

Lief en Leed Theater, bestaande uit Josephine de Bont en Iris Jansen heeft uit handen van Ronald Rutten van Monuta Sol een cheque ter waarde van 2500,- gekregen namens het Monuta Charity Fund.


Stuur een kaart, blijf betrokken: Speciale wenskaarten voor mensen met kanker

19 april 2016

Stuur een kaart, blijf betrokken: Speciale wenskaarten voor mensen met kanker

‘Kaarten van Betekenis’ introduceert speciale wenskaarten voor mensen met kanker. Ze zijn te bestellen via de website www.kaartenvanbetekenis.nl.


Video: Rebel’s begrafenisonderneming doneert 32 mille aan De Regenboogboom

18 april 2016

Video: Rebel’s begrafenisonderneming doneert 32 mille aan De Regenboogboom

Rebel’s begrafenisonderneming in Huizen heeft vrijdag 15 april 32.000 euro gedoneerd aan stichting De Regenboogboom, die ouders en kinderen ondersteunt die om welke reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen.


18 april 2016

Samenwerking Yarden en Leger des Heils

Uitvaartorganisatie Yarden en het Leger des Heils werken vanaf nu samen. In alle vestigingen van Yarden komen dozen te staan waar nabestaanden de kleding van de overledene in kunnen doen. De kleding die wordt ingezameld wordt opnieuw gebruikt, dat meldt Dichtbij.nl.


Nieuw op Uitvaart-Zwolle.nl: Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding

18 april 2016

Nieuw op Uitvaart-Zwolle.nl: Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding

Stap voor Stap uitvaartbegeleiding Wilma Bouwmeester is een jonge, onafhankelijke en kleinschalige uitvaartonderneming. Een uitvaart kan een kostbare aangelegenheid zijn, maar dat hoeft niet. U kunt veel uitvaartkosten zelf bepalen: van een eenvoudige bijeenkomst aan huis tot een groots afscheid op locatie. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van uw keuzes en financiële mogelijkheden.


18 april 2016

Toneelstuk Troost

Zondagmiddag 17 april jl. hebben we mogen genieten van de mooie en bijzondere theatervoorstelling Troost, geschreven en voorgedragen door Huug en Albert van Duijn. Een uur lang hebben zij ons meegenomen in het verhaal van een reiziger op zoek naar troost. Dit alles omlijst met prachtige en indrukwekkende piano- en gitaarmuziek. De voorstelling vond plaats in de Buurtkerk in Noordwijk aan Zee.


18 april 2016

Mogelijk crematorium in kerk Luttelgeest

Er komt mogelijk een crematorium in de Noordoostpolder, dat meldt de Stentor. De voormalige katholieke kerk in Luttelgeest zou een nieuwe bestemming kunnen krijgen als crematorium.


Bedrijfsvideo Rebel’s Begrafenisonderneming

15 april 2016

Bedrijfsvideo Rebel’s Begrafenisonderneming

Wat kunnen wij voor u betekenen bij een uitvaart? In deze video leggen wij van Rebel's Begrafenisonderneming u kort uit hoe wij u kunnen helpen bij het organiseren van een begrafenis of een crematie.


15 april 2016

Video: Opening Crematorion Zorgvlied

Het Crematorion op begraafplaats Zorgvlied is in gebruik genomen. Het Crematorium is een technische crematiefaciliteit die het op een laagdrempelige manier mogelijk maakt om aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist in de oven.


14 april 2016

Grafschenners gooien bloemstukken graf in het water

Sommige mensen hebben wat moeite om respect te tonen voor het leed van anderen. Op de begraafplaats aan de Oude Rijksweg in Breskens hebben grafschenners voor extra leed gezorgd bij de nabestaanden van een man. De nabestaanden hadden na de crematie van de man een aantal bloemstukken geplaatst bij de urn van de zoon van de overledene. Deze bloemen zijn door onbekenden in het water gegooid, dat meldt PZC.nl.


14 april 2016

Bijzondere uitvaartbedrijven bundelen krachten & Henk Schiffmacher naar de Uitvaartbeurs

Dutch Funeral Design (DFD), een Nederlands bedrijf dat zich op innovatieve wijze bezighoudt met stijlvolle producten en diensten in de uitvaartbranche en DW Funeral Services, internationale milieuvriendelijke uitvaartkisten, hebben de handen ineen geslagen.


14 april 2016

Veel nabestaanden willen helpen bij verzorging overledene

Veel mensen willen helpen bij de laatste verzorging van hun overleden dierbare. Dit blijkt uit een onderzoek van coöperatie DELA onder haar leden. Meer dan de helft van de ruim driehonderd ondervraagden vindt dat een fijn idee. Bij de laatste verzorging denken mensen vooral aan wassen, aankleden, haren kammen en in de uitvaartkist leggen. In wat mindere mate worden persoonlijke zaken genoemd zoals make-up aanbrengen, nagels lakken en scheren.


13 april 2016

GreenUpdate: nieuwsbrief van de 'groene' uitvaartondernemers

In de uitvaartbranche hebben we sinds 2014 De Duurzame Uitvaart vormgegeven met GreenLeave. De ondernemers die hiermee bezig zijn delen onderling hun ervaringen, klantreacties, leveranciers initiatieven, de eigen inspanningen etc via de GreenUpdate. De tweede editie is net verschenen.


12 april 2016

Yarden genomineerd voor de Franchise Trofee 2016

Yarden is genomineerd voor de Franchise Trofee 2016. De NFV Franchise Trofee, een initiatief van de Nederlandse Franchise Vereniging, is dé vakprijs voor franchiseformules. De Trofee wordt sinds 2004 ieder jaar uitgereikt en geeft erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 24 mei door Hans de Boer, Voorzitter VNO-NCW tijdens het NFV Franchisediner op Landgoed Zonnestraal in Hilversum.


12 april 2016

Video: Dief steelt trouwring van overledene in uitvaartcentrum

Een uitvaartcentrum in Odessa (VS) heeft bewakingscamera’s hangen in de opbaarkamers. Dat blijkt geen overbodige luxe want onlangs werd de trouwring van het lichaam van een overleden vrouw gestolen. Toen men de bewakingsbeelden terug keek ontdekte men dat een vrouw de ring had gestolen op het moment dat er even geen nabestaanden bij de vrouw waren, dat meldt Het Gazet van Antwerpen.


12 april 2016

Verborgen tuinen van Nederland centraal tijdens Week van de Begraafplaats 2016

De Week van de Begraafplaats 2016, die van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni wordt gehouden, heeft als thema ‘Verborgen tuinen van Nederland’. Veel Nederlanders kennen begraafplaatsen alleen als een plek waar hun dierbaren een laatste rustplaats hebben gevonden. Begraafplaatsen zijn daarnaast ook een oord voor rouwverwerking, rust en contemplatie, cultuurhistorie en natuurbeleving.


12 april 2016

Tentoonstelling Post Mortem verlengd

De succesvolle en veelbesproken expositie ‘Post Mortem – Foto’s vol liefde en verdriet’ in Museum Tot Zover is verlengd tot en met zondag 8 mei. Naast 185 historische post-mortemfoto’s en zeventiende hedendaagse, zijn er ook ruim tachtig foto’s te zien die bezoekers instuurden.


12 april 2016

Urn as overleden baby gestolen van begraafplaats Enkhuizen

Grafrovers hebben de nabestaanden van een doodgeboren baby veel extra leed bezorgd. Uit de kluis van de begraafplaats in Enkhuizen namen zij de urn mee waarin de as van de baby zat, dat meldt het Noordhollands Dagblad.


11 april 2016

Open dag Zorgvlied /opening Crematorion

Op 14 april wordt het Crematorion officieel geopend door wethouder Peter Bot, van de gemeente Amstelveen. Deze opening wordt opgeluisterd door Lenny Kuhr.


11 april 2016

Feestelijke gift Rebel’s begrafenisonderneming aan de Regenboogboom

Op vrijdag 15 april maakt Rebel’s begrafenisonderneming, als afsluitende activiteit op haar 200-jarig jubileum, het bedrag bekend dat is bijeen gebracht ten behoeve van Stichting de Regenboogboom. Dan wordt de cheque officieel overhandigd aan de oprichters van de stichting.


10 april 2016

Stel trouwt bij graf op begraafplaats Rusthof

Onlangs is op begraafplaats Rusthof in Amersfoort een hele bijzondere plechtigheid gehouden. Dit keer ging het niet om mensen die kwamen rouwen maar juist om te trouwen. Het ging om een stel waarvan de vrouw (Thea) uitvaartverzorgster is. Ze trouwde bij het graf van de vader van de bruidegom(Arie). Het huwelijk werd enkele uren na het overlijden van de moeder van Thea voltrokken, dat meldt het AD.


Open dag nieuwe crematorium Waalstede in Nijmegen

8 april 2016

Open dag nieuwe crematorium Waalstede in Nijmegen

Op zaterdag 16 april kunnen jong en oud tussen 12.00 en 16.00 uur de open dag bezoeken van het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Waalstede aan de Staddijk 130 in de Nijmeegse wijk Dukenburg. Er is van alles te beleven en te zien; letterlijk alle deuren staan open, ook die van de verzorgingsruimte en de crematieruimte. Bezoekers kunnen deze dag vrij rondlopen, vragen stellen en meedoen aan verschillende activiteiten.


8 april 2016

Omwonenden weigeren te praten over bosbegraafplaats Bathmen

Omwonenden van Landgoed ’t Hemeltje in Bathmen voelen er niets voor om in gesprek te gaan met de Stichting IJssellandschap, dat meldt de Stentor. De stichting wil een begraafplaats realiseren in het bos en had de omwonenden daarom uitgenodigd om er samen over te praten. De omwonenden zitten echter helemaal niet te wachten op een gesprek met de stichting.


8 april 2016

De Algemene bestaat 80 jaar

Ter gelegenheid van het 80 jarige bestaan van de Algemene in Driebergen-Rijsenburg wordt een grote informatiemarkt gehouden.


Nieuw op Uitvaart.nl en UitvaartRotterdam.nl: Ontruimingsdeal

7 april 2016

Nieuw op Uitvaart.nl en UitvaartRotterdam.nl: Ontruimingsdeal

Ontruimingsdeal is dé specialist in ontruiming in heel Nederland. Wij werken landelijk, maar vooral in de omgeving van Rotterdam, Den Haag en het Westland. Woningontruiming gaat vaak gepaard met heftige emoties. Daarom zit u niet te wachten op nog meer kopzorgen bij de huisontruiming. Laat ons daarom uw zorgen uit handen nemen. Ontruimingsdeal is sinds 2011 specialist in woningontruiming en heeft honderden woningen bezemschoon opgeleverd. Wij zorgen ervoor dat uw woning in 1 keer goed en snel ontruimd is.


Beursnoviteit: De Andreas kist

6 april 2016

Beursnoviteit: De Andreas kist

Voor Amsterdammers gemaakt door Amsterdammers
Een betaalbare stadskist voor Amsterdammers.


6 april 2016

Uitvaarten online meer besproken in begin van het jaar

Op online en social media wordt lief en leed gedeeld. Ook over overlijden wordt veel gesproken en wanneer je deze data analyseert, levert dit interessante insights op: Wanneer praten we over uitvaarten? Welke thema’s zijn belangrijk en welke uitvaartverzekeraars worden genoemd?


6 april 2016

Ervaar hoe het is om gecremeerd te worden

Je moet toch haast wel een vreemde afwijking hebben als je bij leven de wens hebt om eens te ervaren hoe het is om gecremeerd te worden. Mensen die een antwoord willen op die vraag kunnen vanaf nu gebruik maken van een speciale simulator die het beeld geeft alsof je in een echte crematieoven zit, dat meldt de Telegraaf.


5 april 2016

Risico’s crematie-as in tatoeages moeilijk vast te stellen

De Nederlandse Voedsel – en warenautoriteit (Ministerie van Economische Zaken) heeft onderzoek laten doen naar de gezondheidsrisico’s van crematie-as in tatoeages. Het onderzoek, dat is verricht door een bekend bureau, heeft echter geen definitieve conclusie opgeleverd omdat er nog te weinig bekend is over de mogelijke aanwezigheid van schadelijke stoffen in crematie-as.


Lezing: Afscheid en Herinnering Dichtbij

4 april 2016

Lezing: Afscheid en Herinnering Dichtbij

Gemeente Hilversum kan binnen afzienbare tijd complete dienstverlening bieden bij een uitvaart. Met een kleinschalig crematorium binnen de gemeentegrenzen, kunnen inwoners van Gemeente Hilversum na overlijden behalve begraven, ook in hun directe woonomgeving gecremeerd worden. Inmiddels kiest 70 % van de inwoners van Gemeente Hilversum na een overlijden voor een crematie. Begin augustus is de opening van het crematorium gepland.


4 april 2016

Verdubbeling eenzame uitvaarten

In Brabant stijgt het aantal eenzame uitvaarten sterk. In twee jaar tijd is het aantal uitvaarten die geregeld moeten worden door gemeentes verdubbeld, dat meldt Omroep Brabant.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >