Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2017

donderdag 31 augustus 2017

Adreswijziging Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

De laatste tijd is er achter de schermen hard gewerkt om binnenkort ons nieuwe kantoor te kunnen openen. Het is gelegen aan de rand van de natuurbegraafplaats aan de Maasbreese zijde. Mede door deze locatie biedt dit kantoor ons de mogelijkheid om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2017

Komst algemene begraafplaats Zetten weer stap dichterbij

Het ziet er naar uit dat het dorp Zetten een eigen algemene begraafplaats krijgt. De gemeenteraad hoeft enkel nog in te stemmen met een wijziging van het bestemmingsplan voor de grond tussen het Zettense Pad en de Lewe van Aduardstraat, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2017

Zaterdag 2 september: Open dag Crematorium Hoeksche Waard

Zaterdag 2 september 2017 zet Crematorium Hoeksche Waard zijn deuren open voor publiek en professionals. De mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het splinternieuwe crematorium in de Hoeksche Waard. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 11:00 tot 15:00 uur aan de Zaaiviool 3 te Heinenoord.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2017

Vergunning nieuw crematorium Groningen rond

Algemeen Belang/DELA is een belangrijke stap dichterbij de bouw van het nieuwe crematorium aan het Hoendiep in Groningen. De gemeente Groningen heeft de benodigde vergunning verleend.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2017

Hervormde begraafplaats Twijzel zoekt rechthebbenden

In 2018 bestaat de hervormde begraafplaats van Twijzel honderd jaar. Voor de beheerder is dat aanleiding om zich te verdiepen in wie de rechthebbenden zijn van de graven op het kerkhof. Van honderd graven weet men namelijk niet meer wie de grafrechten moet betalen, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2017

Uitvaartcentrum Startman helpt bij repatriëring Joey

Uitvaartcentrum Startman van het echtpaar Esther Startman en Robert de Boer uit Haaksbergen draagt zorg voor de repatriëring van de in Turkije overleden Joey uit Haaksbergen. De jongen was na zijn verdwijning eerder deze zomer veel in het nieuws. Zijn ouders kunnen de kosten voor het overbrengen van de Joey naar Nederland zelf niet betalen. Esther en Robert hebben daarom besloten dat zij de kosten (4.000 euro) op zich nemen, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2017

Unieke oude urnen tentoongesteld in Breda

In 1937 werden in Strijbeek twee hele bijzondere uren gevonden. De urnen bleken maar liefst 3000 jaar oud te zijn. Momenteel kan het publiek deze bijzondere urnen bekijken tijdens de tentoonstelling ‘Verborgen verleden, wat lieten onze voorouders achter in de bodem’, dat meldt de Bredase Bode.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2017

Twee jaar verplichte opname voor grafschenner

De rechtbank in Den Haag heeft duidelijk gemaakt dat grafschenners niet zo maar meer met verwaarloosbare straffen wegkomen. Een 25-jarige grafschenner kreeg maandag te horen dat hij twee jaar verplicht wordt opgenomen in een instelling. De man had eerder vernielingen aangericht op begraafplaats Westduin in Den Haag, dat meldt Omroep West.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2017

Video: Nieuw bespaarboek Henselmans kritisch over tarieven uitvaartbranche

Er is in de afgelopen jaren al heel wat meer transparantie en keuze ontstaan als het gaat om de tarieven van uitvaarten. Maar bespaarkoningin Marieke Henselmans constateert dat er nog vaak te veel wordt betaald voor een uitvaart. Ze adviseert nabestaanden in haar boek (dat op 10 september wordt uitgegeven) om altijd eerst offertes op te vragen, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2017

Misschien subsidie voor herstel begraafplaats Wildervank

Aan de Dalweg in Wildervank ligt de historische begraafplaats er momenteel vervallen bij. Om de begraafplaats weer helemaal in ere te herstellen is veel geld nodig. De provincie Groningen is bereid om een deel van die kosten op zich te nemen als de gemeente Veendam zelf ook wil bijdragen, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2017

Gespreksapp ‘Before you leave’ trekt meer publiek dan verwacht

De app ‘Before you leave’ draagt bij aan een waardige oude dag van mensen. Dat was de gedachte bij het introduceren van de app. En dat is succesvoller dan gedacht. Wekelijks komen er honderden gebruikers bij.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2017

interactieve middag over muziek en rouw

Op zondag 10 september a.s. om 13.00 uur is er in het Andante Café een interactieve middag met als onderwerp ‘muziek en rouw’.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2017

Crematiepercentage West-Brabant op 75 procent

In West-Brabant wordt 75 procent van alle overledenen gecremeerd. Dat is aanzienlijk meer dat het landelijke crematiepercentage van ruim 63 procent, dat meldt BN DeStem. Ook worden de afscheidsplechtigheden steeds meer afgestemd op de wensen van nabestaanden.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2017

Alblasserdam gaat algemene graven ruimen

In oktober 2017 ruimt de gemeente Alblasserdam algemene graven die meer dan 20 jaar geleden zijn uitgegeven. De stoffelijke resten worden overgebracht naar een anoniem verzamelgraf op de begraafplaats. Nabestaanden kunnen ook aangeven dat ze willen herbegraven of cremeren. Het ruimen van de graven gebeurt door een deskundig bedrijf.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2017

Leden PKN gaan uitvaarten leiden

De cursus ‘Uitvaarten voor gemeenteleden’ van drie wijkgemeenten in Groningen van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is een succes gebleken. Na de start van de cursus in 2016 is er nu een eerste uitvaartteam samengesteld dat bestaat uit PKN-leden die uitvaarten kunnen begeleiden voor gemeenteleden, maar ook voor mensen van buiten de kerk, dat meldt Protestantsekerk.nl.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2017

Muzisch Treffen op Weverslo

‘De Moeite Waard’, is de titel van het vijfde Muzisch Treffen op Weverslo op zondag 3 september as. om 15.00 uur. Drie veelzijdige talenten: de Keltische Flierefluiters Iris Schram en Luuk Lenders en de schrijver, filosoof en columnist Govert Derix vullen dan het programma op het Bosplein van Weverslo.
Alle drie zingen, spelen en vertellen ze over hun passie. Dat doen ze zowel solo als samen, door te reageren op elkaars bijdragen.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2017

CBS: In het weekend minste sterfgevallen

Gemiddeld genomen komen er in het weekend minder mensen te overlijden dan in het weekend. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er op zondag 7 procent minder mensen sterven dan op een werkdag. Op vrijdag sterven er meer mensen dan op andere dagen.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2017

Toch geen einde aan plannen natuurbegraafplaats Wapenveld

Landgoedeigenaar A.P.H. Stuyling is helemaal niet voornemens om zijn plannen voor de realisatie van een natuurbegraafplaats te stoppen. Dat schrijft de landgoedeigenaar in een reactie op een artikel op Uitvaartbranche.nl van dinsdag waarin melding wordt gemaakt van een publicatie op Veluweland.nl over het stopzetten van de plannen.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2017

Rondleidingen over Zuiderbegraafplaats Groningen

De Zuiderbegraafplaats is de grootste van Groningen. In de loop van de jaren zijn er veel bekende Groningers begraven. Mensen die meer willen weten over de graven van deze bekende Stadjers kunnen deze zomer deelnemen aan een van de excursies op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2017

Uitvaarthuis Nuenen mag voorlopig open blijven

De gemeente Nuenen heeft besloten dat het Uitvaarthuis van uitvaartondernemer Hans Raaijmakers tot minimaal eind september open mag blijven. Het college werd door de rechtbank verzocht om nog niet over te gaan tot sluiting, dat meldt ED.nl.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2017

Overheid gaat crematie foetussen niet betalen

Een organisatie die foetussen wil ophalen bij abortusklinieken en ziekenhuizen wil geld van de gemeente Middelburg. De organisatie vraagt om een subsidie van 8000 euro voor de crematie van foetussen. De gemeente heeft dit verzoek afgewezen, dat meldt PZC.nl

Lees verder


donderdag 23 augustus 2017

Trouw bezoekt islamitisch grafvak op De Nieuwe Ooster

Dagblad de Trouw bezoekt deze zomer plekken die veel betekenis hebben in de geloofsovertuiging van mensen. Deze week is een artikel te lezen over Rizwan Akram die elke vrijdag een bezoek brengt aan het graf van zijn moeder op de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2017

Afval gedumpt op begraafplaats Hoogerheide

Er gaat soms wat mis in de hoofden van mensen. Zo ook bij iemand die zijn of haar afval deze week achterliet op de begraafplaats in Hoogerheide. Wijkagent Chris van der Veen ontdekte het afval deze week en meldt het voorval op Twitter.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2017

Einde aan begraafplaats soap Wapenveld

De gemeente Heerde kan opgelucht adem halen want na een paar jaar lijkt er nu een einde gekomen te zijn aan de spraakmakende natuurbegraafplaats soap in Wapenveld. Landgoedeigenaar A.P.H. Stuyling wilde op zijn grond een natuurbegraafplaats realiseren. Zijn buurvrouw van landgoed Winfried vond dat zo’n goed idee dat zij haar landgoed ook wilde omtoveren tot natuurbegraafplaats. Er volgden jaren van procedures en protesten van omwonden. Maar de provincie Gelderland heeft de initiatiefnemers nu toch op andere gedachte gebracht, dat meldt Veluweland.nl.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2017

Museum Tot Zover verwerft fotoserie Satijn Panygay

Museum Tot Zover is trotse bezitter geworden van Satijn Panyigay’s fotoserie ‘Behind Death’s Door’. Deze melancholische foto’s geven een inkijkje in de huizen van pas overledenen. De foto’s zijn hermetisch, er is geen contact met de buitenwereld, wat resulteert in een atmosfeer van eenzaamheid en nostalgie.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2017

Verdachte vernielingen Harlingen aangehouden

De politie heeft een 52-jarige man aangehouden die er van wordt verdacht dat hij vernielingen heeft gepleegd op de algemene begraafplaats in Harlingen, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 18 augustus 2017

Nieuw crematorium in Lingewaard

Coöperatie DELA en Gemeente Lingewaard hebben op donderdag 17 augustus overeenkomsten getekend die de vestiging van een crematorium in Lingewaard mogelijk maken. Al vele jaren is het een wens van zowel DELA als gemeente om een crematorium te realiseren. Afgelopen maanden diende zich na een lange zoektocht een nieuwe locatie aan: het voormalige JABRO-complex aan de Karstraat, tussen de A15 en de Lingewal, in Bemmel.

Lees verder


donderdag 18 augustus 2017

Bouwondernemer en hamburgerketen investeren in uitvaartbranche

De bekende Belgische bouwfamilie Verhaeren en Maury Hendrickx (medeoprichter van Hamburgerketen Ellis Gourmet Burger) willen door overnames een belangrijk aandeel krijgen in de Belgische uitvaartbranche, dat meldt De Tijd.

Lees verder


donderdag 18 augustus 2017

Gemeente wil begraafplaatsen privatiseren

De gemeente Stichtse Vecht wil de begraafplaatsen in Kockengen, Nieuwe ter AA en Vreeland overdragen aan private organisaties. De samengevoegde gemeente is nu te veel geld kwijt aan het onderhoud op de acht gemeentelijke begraafplaatsen, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2017

Luidklok begraafplaats houdt woonwijk nacht wakker

Op de begraafplaats in Tübingen in Duitsland staat een luidklok die doorgaans wordt gebruikt voor een begrafenis. Dinsdagnacht ging er echter wat mis met de klok en begon deze midden in de nacht te luiden. Hierdoor werden omwonenden wakker, dat meldt de protestantse nieuwsdienst Idea.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2017

Grafrover slaat toe in Hoogeveen

Het lijkt er op dat de zomer grafschenners en grafrovers wakker maakt. Want na de diverse meldingen van de afgelopen tijd uit hele land is er nu ook een melding van grafroof in Hoogeveen. Een vrouw ontdekte deze week dat er voor de twee keer spullen zijn gestolen van het graf van haar moeder, dat meldt Regiohoogeveen.nl.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2017

Crematorium Dokkum klaar voor ingebruikname

Het nieuwe crematorium in Dokkum is afgebouwd, dat meldt In-dokkum.nl. Het crematorium is gerealiseerd in het oude uitvaartcentrum van Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken. Respectrum Crematoria B.V. nam het uitvaartcentrum eerder dit jaar over.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2017

Graven vernield in Dokkum

Grafschenners hebben zeven graven vernield op de begraafplaats in Dokkum, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2017

Yarden wil verplicht keurmerk voor uitvaartondernemers

Directievoorzitter Ron Bavelaar van Yarden was dinsdag te gast bij BNR. Daar vertelde Bavelaar dat hij vindt dat het beroep van uitvaartverzorgers beschermd moet worden door middel van een verplicht keurmerk. Tijdens het interview noemde hij de situatie rond commerciële mortuaria die zich opdringen aan nabestaanden ‘excessen’. ‘Dit is absoluut geen gemeengoed in de branche’, aldus Bavelaar.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2017

Dierbaar reliek gestolen graf meisje (7)

Van het graf van een meisje dat op 7-jarige leeftijd verongelukte is een dierbaar reliek gestolen. Op het graf stond een glasreliek waarin een beetje as zat van haar opa. Helaas heeft een dief het meegenomen, dat gebeurde recent op begraafplaats Orthen Den Bosch.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2017

Nieuwe boeken in de boekenlijst van Uitvaart.nl

Op Uitvaart.nl zijn vrijwel alle relevante boeken die betrekking hebben op het thema uitvaart terug te vinden in een overzichtelijke lijst. De boekenlijst wordt regelmatig uitgebreid omdat auteurs en uitgevers hun nieuwe boeken aanmelden bij de redactie van Uitvaart.nl.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2017

Kerk blijft graven ruimen ondanks voldoende ruimte

Doordat steeds meer mensen kiezen voor cremeren is er op veel begraafplaatsen op zijn zachts gezegd geen gebrek aan ruimte voor nieuwe graven. Toch gaan de begraafplaatsen door met het ruimen van graven, zo ook op het kerkhof aan de Sint Lambertuskerk in Beers. De pastoor laat in de Gelderlander weten dat ruimte inderdaad geen reden is, maar dat de kerk wil dat mensen grafrechten betalen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2017

Meisje (9) ruimt samen met opa zwerfafval op bij begraafplaats Voorschoten

Ze is pas negen jaar, maar Lilly uit Voorschoten heeft meer gevoel voor verantwoordelijkheid voor haar omgeving dan menig volwassene. Lilly stoort zich aan zwerfafval dat ze overal op straat tegen komt. Ze wil er wat aan doen en daarom gaat ze er regelmatig met haar opa op uit om, gewapend met een grijper en plastic tas, op te ruimen wat anderen zomaar van zich af gooien, dat meldt Unity.nu.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2017

Omwonenden verdeeld over komst natuurbegraafplaats Eindhoven

De meningen van omwonenden zijn verdeeld over het plan om een natuurbegraafplaats te realiseren in de tuin van de Trudokerk. Sommige zijn fel tegen omdat ze bang zijn dat het gedaan is met de rust, anderen zien de natuurbegraafplaats juist als een verzekering dat het groen voor de komende decennia zal blijven, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2017

Uitvaartkist een van de eyecatchers open dag NAC Breda

Zondag werd de traditionele open dag gehouden van NAC Breda. Na de zware nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen bij Vitesse op zaterdag, was het zondag voor de spelers en supporters toch vooral een feestelijke dag. Met dit jaar een wel heel bijzonder item tussen alle speeltoestellen en voetbalclinics. Want naast de presentatie van de nieuwe selectie werd ook de speciale NAC Breda uitvaartkist gepresenteerd, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 11 augustus 2017

Zonnebloemen als eerbetoon aan doden

Op de oude begraafplaats in Diepenheim bloeien momenteel tientallen zonnebloemen. Ze zijn er geplant als eerbetoon aan de honderden Diepenheimers die er vroeger zijn begraven in een graven waar geen stenen monumenten op geplaatst werden, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 10 augustus 2017

Rondleiding langs graven ter ere van 50ste verjaardag Lelystad

Ger Koreman geeft deze zomer een aantal rondleidingen over begraafplaats Ölandhorst in Lelystad. Ter ere van het 50-jarig bestaan van de stad neemt hij bezoekers mee langs graven van overleden Lelystedelingen, dat meldt Omroep Flevoland.

Lees verder


donderdag 10 augustus 2017

Veel geld nodig om begraafplaats Bellingwolde weer goed toegankelijk te maken

De Protestantse gemeente Bellingwolde hoopt via fondsenwerving en subsidies ongeveer 70.000 euro bij elkaar te krijgen. Dat geld is nodig om de paden op de begraafplaats te verharden. Nu zijn delen van de begraafplaats vaak niet bereikbaar voor mensen met bijvoorbeeld een rollator omdat de paden nauwelijks begaanbaar zijn, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 10 augustus 2017

Inbraak begraafplaats Nijverdal

De begraafplaats in Nijverdal heeft bezoek gehad van inbrekers. Deze wisten de ingang van de opslagplaats te forceren en konden zo hun slag slaan, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2017

Verbouwing mortuarium een uitvaartcentrum bij Elkerliek Ziekenhuis

Direct na de zomervakantie wordt het mortuarium en het uitvaartcentrum bij het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond grondig verbouwd, dat meldt ED.nl.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2017

Start dienstverlening Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân op 15 augustus a.s.

Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân start dinsdag 15 augustus a.s. met haar dienstverlening. ‘Daarmee ronden we een intensief half jaar van bouwen, verbouwen en voorbereiden af’, aldus manager Linda van der Deen. ‘We gaan nu daadwerkelijk inhoud en betekenis geven aan wat we noemen een klantwaardig afscheid.’

Lees verder


donderdag 8 augustus 2017

Verontwaardiging over massale ruimingen begraafplaatsen Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn zijn diverse mensen verontwaardigd over de schoonmaakactie op de begraafplaatsen. De gemeente laat in 2e Exloërmond 780 graven ruimen en een soort gelijk aantal graven zullen volgens de lokale historische club ook worden geruimd in Valthermond West. De historische vereniging vindt het ruim beleid van de gemeente onnodig en vreselijk, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2017

Rechter geeft toestemming voor natuurbegraafplaats Alkmaar

De komst van een natuurbegraafplaats in Alkmaar is weer een stap dichter bij. De rechtbank heeft na een eerder tussenvonnis besloten dat de plannen financieel haalbaar zijn, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Tegenstanders van de natuurbegraafplaats hadden gehoopt dat het plan zou worden afgekeurd door de rechter.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2017

Toch weer plannen voor Islamitische begraafplaats in Zuidlaren

Particuliere begraafplaats Lits de Feniks in Zuidlaren wordt mogelijk toch een Islamitische begraafplaats, dat meldt RTV Drenthe. Er waren eerder al eens plannen voor een Islamitische begraafplaats in Zuidlaren, maar de gemeente wilde daar toen geen toestemming voor geven.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2017

Urnenmuur vernield in Kerkrade

Het kerkhof in Eygelshoven bij Kerkrade heeft bezoek gehad van vandalen. Een deel van de urnenmuur dat nog niet in gebruik was is helemaal kapot geslagen, dat meldt Limburger.nl.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2017

Forse toename euthanasie

Aan de onderhandelingstafel in Den Haag is het onderwerp euthanasie een heet hangijzer en mogelijk zelfs een breekpunt. Maar in de praktijk wordt euthanasie steeds vaker toegepast, dat schrijven Nederlandse onderzoekers in The New England Journal of Medicine.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2017

Graf Apeldoornse helden nu officieel oorlogsgraf

Er is wat tijd overheen gegaan, maar het graf waarin Riek Stapper en Berend Holtman in 1944 werden begraven is vanaf nu officieel een oorlogsgraf. De gemeente Apeldoorn komt daarmee tegemoet aan de wens van de nabestaanden van de twee helden die in 1944 omkwamen toen ze een zwangere vrouw hielpen om te evacueren uit Arnhem, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2017

Koning Bhumibol wordt jaar na overlijden gecremeerd

Van 25 tot en met 29 oktober vinden er in Thailand diverse activiteiten plaats rond de crematie van koning Bhumibol. De koning overleed op 13 oktober 2016 maar de crematie liet lang op zich wachten omdat er een jaar van nationale rouw gehouden moest worden en er een speciaal crematorium gebouwd moest worden voor de crematie van de koning.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2017

Graf Pieter Muijselaar (Snap) blijft behouden voor toekomst

Begraafplaats Zorgvlied laat het graf van artiest Pieter Muijselaar niet ruimen. Op de website van de gemeente Amstelveen staat een bericht waarin staat dat Zorgvlied het beleid heeft om graven van bekende Nederlanders in principe niet te ruimen. Zorgvlied wil deze graven juist behouden omdat ze voor veel mensen van betekenis zijn.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2017

Radio: Veel meer onverwachte bezoekers uitvaarten door sociale media

Uitvaartondernemers waarschuwen nabestaanden om voorzichtig te zijn met het delen van informatie over uitvaarten. Want het komt steeds vaker voor dat uitvaarten massaal bezocht worden terwijl men rekening hield met niet bijzonder veel bezoekers. Dat kan voor problemen zorgen, denk aan overvolle aula’s, te weinig koffie en cake en natuurlijk ook extra kosten.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2017

Foto’s Nieuwbouw Mortuarium Schiphol

Op 20 juli 2017 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe ‘Mortuarium Schiphol. Bij het bouwen van dit mortuarium worden de principes van cradle to cradle (wieg tot wieg) toegepast. De centrale gedachte hierachter is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Het verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is, en er zijn geen restproducten die alsnog gestort moeten worden.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2017

Haaksbergen vraagt bezoekers begraafplaats netjes achter te laten

De gemeente Haaksbergen heeft bezoekers van Het Waarveld gevraagd om de begraafplaats netjes te houden. De gemeente liet eerder al twee extra vuilnisbakken plaatsen omdat er veel zwerfafval lag, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2017

Wie wint de Gouden Venus van Milo?

DELA goededoelenfonds organiseert dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Vanaf 24 juli tot en met 15 september kan iedereen stemmen via www.goudenvenusvanmilo.nl.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2017

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaart-Amersfoort.nl: Uitvaartverzorging A. van Pijpen (Baarn)

Grote momenten in uw leven omgeeft u met zorg. Het feest van een geboorte, een huwelijk, een jubileum. U heeft graag zelf de regie. En terecht! Want wie weet er nu beter wat passend en mooi is dan u. Dat geldt ook voor een uitvaart, als u definitief afscheid moet nemen van een dierbare. Daarbij spelen vaak grote emoties een rol. Maar ook veel praktische zaken die in korte tijd geregeld moeten worden.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder