Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2017

donderdag 31 mei 2017

Stichting geeft ouders overleden prematuren gratis spullen voor waardig afscheid

De stichting Angel Gowns by Floor-de-lis wil ouders van overleden dierbaren helpen om waardig afscheid te kunnen nemen van hun kindje. De stichting vraagt geen geld maar doneert gratis speciale mutsjes, slofjes en geurpoppetjes aan de afdelingen in ziekenhuizen waar prematuren worden verzorgd.

Lees verder


donderdag 31 mei 2017

Docendo op 2 juni in documentaire ‘Dit zijn wij’

Aanstaande vrijdagavond 2 juni is Docendo te zien in de documentaire serie ‘Dit zijn wij’ van Michiel van Erp.
‘Dit zijn wij’ is elke vrijdagavond te zien om 21.05 uur op NPO2.

Lees verder


donderdag 31 mei 2017

DELA groeit in moeilijke markt

Coöperatie DELA realiseerde in 2016 een stevige groei in de krimpende markt van uitvaart- en levensverzekeringen. Net als in 2016 stegen de premie-inkomsten. Nu met bijna 9% naar € 400 miljoen. Het aantal verzekerden liep op naar bijna 3,9 miljoen, ruim 100.000 meer dan in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van DELA, dat vandaag is gepubliceerd.

Lees verder


donderdag 30 mei 2017

Video: Week van de begraafplaats in Tiel

De lokale omroep van Tiel (De Tielenaar) was deze week aanwezig bij de aftrap van de week van de begraafplaats in Tiel. De Tiellenaar maakte onderstaand verslag van de activiteiten op begraafplaats Ter Navolging.

Lees verder


donderdag 30 mei 2017

Gemeente wil tarieven begraven verlagen om aantal begrafenissen te laten stijgen

De gemeente Neerijnen overweegt om de kosten voor graven op de Neerijnense begraafplaatsen te verlagen. Het aantal begrafenissen is de afgelopen jaren met de helft afgenomen en daarom wil de gemeente een plan opstellen om inwoners over te halen om zich te laten begraven, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 30 mei 2017

Pop-up store Afscheidshuis in Harderwijk

Inwoners van Harderwijk kunnen tot 29 juli op een laagdrempelige manier ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van een uitvaart. Uitvaartverzorgster Nandy Boeve heeft in de Smeepoortstraat een pop-up store geopend om mensen voor te lichten, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 29 mei 2017

NOS besteedt aandacht aan de opkomst van de ZZP'er in de uitvaartbranche

Sinds de Telegraaf in januari van dit jaar aandacht besteedde aan de felle concurrentiestrijd in de uitvaartbranche, komen er steeds meer artikelen over de opkomst van de ZZP'er in de uitvaart. Deze maken dat uitvaarten goedkoper en persoonlijker worden, aldus de NOS.

Lees verder


donderdag 29 mei 2017

Uitvaartbeurs Amsterdam op Al Jazeera, Yahoo News en RTL4

De Uitvaartbeurs Amsterdam ligt inmiddels meer dan een maand achter ons maar toch is deze nog vol op in het nieuws. Met name in de buitenlandse media.

Lees verder


donderdag 29 mei 2017

Nieuwe akte voor kind dat levenloos is geboren

De huidige akte van een levenloos geboren kind vervalt met ingang van 1 juli 2017. Hiervoor in de plaats komt een akte met als opschrift: Akte van geboorte (levenloos). Dit staat in een besluit van minister Blok (Veiligheid en Justitie) dat vandaag in het Staatsblad is gepubliceerd.

Lees verder


donderdag 29 mei 2017

Graven vernield op begraafplaats Doorn

Op de Oude Algemene Begraafplaats in Doorn zijn dit weekend negen graven vernield, dat meldt Nieuwsblad De Kaap. De graven zijn omver geschopt door grafschenners.

Lees verder


donderdag 29 mei 2017

Urnen mogen voortaan worden begraven in graf in Lingewaard

Het was tot nu toe niet toegestaan om een urn bij te laten zetten in een bestaand graf op de algemene begraafplaatsen in Lingewaard. Omdat er wel steeds vaker naar gevraagd wordt heeft de gemeente de regels aangepast zodat het voortaan wel mag, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 29 mei 2017

Vijftig verhalen achter de grafstenen Amersfoort

De redder van James Bond, een muzikant die optrad met The Beatles, een SS'er die stierf als verzetsheld. Maandenlang struinde onderzoeker Remco Reiding met fotograaf Marco Hofsté langs de graven op Rusthof, op zoek naar bijzondere mensen en opmerkelijke verhalen. Hun vijftig verhalen en foto's zijn nu gebundeld in het boek Hier rust...

Lees verder


donderdag 29 mei 2017

Video: Verdwijnen bushalte crematorium Zaanstad

De bushalte bij crematorium Zaanstad wordt in december waarschijnlijk opgeheven. Het opheffen van de bushalte zorgt er voor dat bezoekers die met het ov naar een crematie moeten straks verder moeten lopen. De afstand is dan niet onoverbrugbaar groot, maar voor mensen die slecht ter been zijn wordt het een behoorlijke tocht. Daarom hebben de makers van Deorkaan.nl (Zaans nieuws) de toekomstige route in beeld gebracht.

Lees verder


donderdag 26 mei 2017

Kosten graven blijven maar stijgen

De kosten van graven blijven stijgen. In de afgelopen twee jaar zijn de kosten van een eigen graf bijna twintig procent duurder geworden, dat meldt BNR naar aanleiding van het grafkosten onderzoek van Monuta. Wim van Midwoud van de LOB vertelt in het FD dat het onderzoek niet helemaal klopt omdat de kosten per grafsoort en grafvak verschillen. Maar het LOB kan zelf geen andere cijfers overleggen omdat de brancheorganisatie voor begraafplaatsen zelf al jaren geen onderzoek meer heeft gedaan.

Lees verder


donderdag 24 mei 2017

Acht autokraken bij begraafplaats Oosterbeek

Op de parkeerplaats van de militaire begraafplaats in Oosterbeek zijn in twee weken tijd acht auto’s open gebroken, dat meldt de Gelderlander. De politie waarschuwt bezoekers om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto.

Lees verder


donderdag 24 mei 2017

Open Dag natuurbegraafplaats Bergerbos

Zondag 4 juni a.s. vanaf 11 uur open dag met onder andere bijzondere demonstraties en rondleiding nieuw perceel op Natuurbegraafplaats Bergerbos.

Lees verder


donderdag 24 mei 2017

Inschrijving Yarden Afscheidsprijs geopend

Uitvaartorganisatie Yarden heeft de inschrijving geopend voor de Afscheidsprijs 2017. Originele, grensverleggende en taboedoorbrekende ideeën met betrekking tot (praten over) de dood en het afscheid maken kans op deze prijs.

Lees verder


donderdag 24 mei 2017

Wisseling bestuursvoorzitter en directie bij OUVW

Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van OUVW gehouden op 23 mei j.l. is Mr. Albert Kraster door het bestuur benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter en heeft de algemene ledenvergadering ingestemd met de benoeming van de heer Akke Vrijmoeth MBA als directeur van de vereniging en haar dochter Uitvaartverzorging Diedel Wessels B.V..

Lees verder


donderdag 24 mei 2017

Agnes Wolbert directeur van de NVVE

Agnes Wolbert is per 1 juni 2017 benoemd als directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Agnes Wolbert (Oldenzaal, 1958) was als Tweede Kamerlid namens de Partij van de Arbeid van 30 november 2006 tot 23 maart 2017 woordvoerder zorg en medisch ethische vraagstukken

Lees verder


donderdag 22 mei 2017

Yarden doet mee aan de Week van de Begraafplaats

Van 27 mei tot en met 4 juni a.s. is het de Week van de Begraafplaats. Dit jaar staat duurzaamheid centraal en dit thema komt terug in de diverse activiteiten. Uitvaartorganisatie Yarden doet mee met zes locaties. Bezoekers worden hier aan de hand van onder meer rondleidingen, lezingen, concerten, thematentoonstellingen en open dagen vertrouwder gemaakt met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden.

Lees verder


donderdag 22 mei 2017

Open Dag Crematorium De Lariks op zaterdag 24 juni a.s.

Vorig jaar maart opende Crematorium De Lariks in Hardenberg officieel haar deuren voor klanten. Nu, ruim een jaar later, hebben al vele nabestaanden op klantwaardige wijze afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. “We kunnen terugkijken op een mooi en bijzonder jaar”, aldus manager Birgit Rusken. “Maar we krijgen nog steeds vragen over onze dienstverlening. Reden waarom we op zaterdag 24 juni aanstaande een Open Dag organiseren.”

Lees verder


donderdag 22 mei 2017

Weesp wijst Carspelhof af als locatie voor crematorium

De gemeente Weesp heeft besloten dat begraafplaats Carspelhof definitief is afgevallen als locatie voor een nieuw te bouwen crematorium, dat meldt het Weespernieuws. Op dit moment is begraafplaats Landscroon de enige locatie waar naar wordt gekeken.

Lees verder


donderdag 20 mei 2017

Corporatie zet kinderen en oma uit huis na overlijden moeder

Vorig jaar overleed de moeder van de 26-jarige Sharon Brink uit Leiden. Sharon woont met haar jongere broers en oma in haar ouderlijk huis. Maar woningcorporatie Portaal wil dat ze per 1 juli het huis verlaten, dat meldt het Leidsch Dagblad. De kinderen hebben diverse instanties aangeschreven maar het lijkt erop dat niemand ze komt helpen.

Lees verder


donderdag 19 mei 2017

Nieuw crematorium moet icoonproject worden voor Drenthe

Het nieuwe Crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde moet een icoonproject worden voor de provincie Drenthe, dat meldt Cobouw.nl. De Drentse Energie Organisatie is medefinancier van het project.

Lees verder


donderdag 19 mei 2017

Moscowa van 27 mei t/m 4 juni in het teken van Week van de Begraafplaats Wandelingen in Gedenkpark Moscowa

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) twee wandelingen. Op 28 mei opent jan Brugman – voorzitter Klankbordgroep Moscowa – om 14.00 uur een nieuw insectenhotel waarna een natuurwandeling van start gaat en op 31 mei kunt u vanaf 19.30 uur deelnemen aan een avondwandeling over de historie en monumenten van het gedenkpark. Startpunt van beide wandelingen is Theehuis Moscowa. Iedereen is van harte welkom.

Lees verder


donderdag 18 mei 2017

Twee jaar werkzaamheden begraafplaats Scheldestraat Barendrecht

De komende twee jaar staan er diverse werkzaamheden gepland op de begraafplaats aan de Scheldestraat. Het gaat om onderhoudswerkzaamheden en het anders inrichten van sommige delen.

Lees verder


donderdag 18 mei 2017

Expositie ‘familie Stoové’

Zaterdag 27 mei (van 12-15 uur) is het historisch Poortgebouw van de Oude begraafplaats aan de Bergweg in Zeist geopend voor publiek. Er is momenteel een kleine tentoonstelling in het voormalig baarhuis van het Poortgebouw. Dit is een aanvulling op de vaste tentoonstelling ‘Begraven in Zeist’.

Lees verder


donderdag 17 mei 2017

Video: Begraafplaats stort bult zand op graf

De familie Vos uit Naarden kreeg deze week een bijna bizarre verrassing van de gemeente Naarden. Op het graf van opa en oma was een grote bult zand gestort omdat er een graf gedolven moest worden. In plaats van het zand netjes af te voeren of op een lege plek te storten hebben medewerkers van de begraafplaats het zand gewoon boven op een bestaand graf gegooid, dat meldt Omroep NH.

Lees verder


donderdag 17 mei 2017

Jaarverslag SKU: Aangesloten uitvaartorganisaties verdienen een compliment

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen (SKU) heeft haar jaarvlag 2016 gepubliceerd. Het aantal toegewezen klachten is in 2016 uitgekomen op tien, tegen 28 een jaar eerder. De ombudsman merkt verder op dat ze steeds vaker wordt benaderd voor zaken waarover de ombudsman geen uitspraak kan/mag doen omdat het bijvoorbeeld om uitvaartorganisaties gaat die niet zijn aangesloten bij de SKU.

Lees verder


donderdag 17 mei 2017

Drie nieuwe uitspraken ombudsman uitvaart

De ombudsman voor de uitvaart heeft drie nieuwe uitspraken gedaan naar aanleiding van klachten die zijn binnen gekomen bij de ombudsman. De uitspraken zijn in dit artikel terug te lezen.

Lees verder


donderdag 16 mei 2017

Feyenoord vaantje gestolen van graf supporter

Op de begraafplaats Hofwijk is een Feyenoord vaantje gestolen van het graf van een supporter die het kampioenschap van zijn club helaas niet meer mee kon maken. De familie is verbijsterd en boos over de diefstal en roept getuigen op om zich te melden, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 15 mei 2017

Blog Hella – Wie liggen er in een verzamelgraf?

Op een draaidag van Ik mis je komt presentator Hella van der Wijst wel een heel bijzonder graf tegen.

Lees verder


donderdag 15 mei 2017

Nieuw op Uitvaart-Almelo.nl: De Blauwe Einder

Een uitvaartdienst in een prachtige aula. De zon schijnt naar binnen, overal staan mooie bloemen en er klinkt muziek. Maar tussen de muziekstukken door vallen langdurige stiltes. Mensen kijken elkaar aan: gaat iemand nog iets zeggen? Er gebeurt niets. Geschuifel. Hier en daar wordt een keel geschraapt. Hoopvolle blikken. Maar nee. Na drie kwartier is de plechtigheid voorbij. Men staat weer buiten. Verbouwereerd. Was dat het helemaal?

Lees verder


donderdag 15 mei 2017

Jonge verwarde vrouw aangehouden na diefstal op begraafplaats

Een 25-jarige vrouw blijkt al enige tijd bronzen beelden te hebben gestolen op een begraafplaats in Tilburg. De politie keek al een tijdje naar haar uit omdat er diverse aangiftes waren binnen gekomen van gedupeerde nabestaanden. Het bleek uiteindelijk te gaan om een verwarde vrouw, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 15 mei 2017

25.000 Vierkante met bos ter compensatie bouw crematorium Haarlo

Het nieuwe crematorium dat momenteel gebouwd wordt in het beschermde Groene Netwerk Nederland zal ruim worden gecompenseerd aan de natuur. De gemeente Berkelland laat weten dat er 25.000 vierkante meter aan bos- en natuurcompensatie komt, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 14 mei 2017

Commotie om gemarkeerde graven Tilburg

Een klein beetje onhandigheid van medewerkers van begraafplaatsen kan soms voor onnodige commotie zorgen. Zo ook op de RK Begraafplaats van Parochie Heuvel in Tilburg. Daar presteerde een kantoormedewerker het om het voor elkaar te krijgen dat bezoekers dachten dat diverse graven onder waren gespoten met graffiti. Het bleek echter te gaan om gemarkeerde graven die deze week geruimd worden, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 14 mei 2017

Uitvaartcentrum Oost Groningen breidt uit met familie-aula

Onlangs is Uitvaartcentrum Oost Groningen uitgebreid met een familie-aula met plaats voor 20 mensen. Hierdoor is het nu mogelijk dat plechtigheden in kleine, intieme kring plaats kunnen vinden.

Lees verder


donderdag 12 mei 2017

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Niemand die het ziet.

Niemand ziet het als ik in de stad loop en een man zie die ooit naast ons zat op een terras en dat ik dan denk: hij is er nog wel.
Niemand ziet het als ik zapp en langs een tv-programma kom dat jij leuk vond en dat ik dan denk: wat stom dat je dit nooit meer kunt zien.

Lees verder


donderdag 11 mei 2017

Twentse uitvaartonderneemster Leferink brengt eigen glossy uit

Na Linda, Chantal en Wendy heeft de Twentse uitvaartleidster Gerry Leferink nu ook haar eigen glossy. Gerry presenteerde haar eigen magazine op bevrijdingsdag bij Momentum in Boekelo. Het is eerste exemplaar werd uitgereikt aan Truus Vossebeld (80) vrijwilligster van de stichting Leendert Vriel.

Lees verder


donderdag 11 mei 2017

Informatiemarkt over 'Duurzaamheid' op Begraafplaats Buitenveldert

Op zondag 4 juni 2017 houdt r.-k. Begraafplaats Buitenveldert in het kader van de Week van de Begraafplaats inspirerende rondleidingen door Paul Hienkens, Hoofd Buitendienst en verdiepende lezingen over duurzaamheid door dr. Wim Cappers, historicus.

Lees verder


donderdag 11 mei 2017

Open dag en boekpresentatie Essenhof op 27 mei

Op zaterdag 27 mei 2017 organiseert begraafplaats de Essenhof een Open dag en kunt u de boekpresentatie bijwonen van 'Essenhof, voor altijd in mijn hart'. Het boekje gaat over het heden en verleden van een bijzondere plaats. Van 12.00-14.00 zijn er rondwandelingen over de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 11 mei 2017

Mogelijke vestiging crematorium in Lingewaard

Uitvaartverzorger en – verzekeraar coöperatie DELA wil een crematorium vestigen tussen Bemmel en Huissen. Het beoogde perceel ligt aan de Karstraat in Bemmel, tussen de A15 en de Lingewal. Direct omwonenden zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Lees verder


donderdag 10 mei 2017

Speciale rondleiding op gedenkpark Kranenburg

Van 27 mei tot en met 4 juni 2017 wordt in Nederland de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Ook begraafplaatsen Kranenburg en Bergklooster ondersteunen dit initiatief en organiseren in samenwerking met uitvaartcentrum Kranenburg een speciale rondleiding op dinsdagavond 30 mei 2017.

Lees verder


donderdag 10 mei 2017

Forse uitbreiding begraafplaats Elzenhof Harderwijk

Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk wordt uitgebreid, dat meldt de Stentor. Op de begraafplaats zijn eind dit jaar 1300 graven in gebruik. Daardoor dreigt een capaciteitsprobleem.

Lees verder


donderdag 10 mei 2017

Yarden opent FC Utrecht-strooiveld

Yarden Gedenkpark en Crematorium Daelwijck en FC Utrecht hebben gistermiddag het FC Utrecht-strooiveld geopend. Het met Galgenwaardgras begroeide FC Utrechtveld ligt op het terrein van Gedenkpark Daelwijck en is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen clubbeeld. Dit beeld is vandaag onthuld door clubicoon Jean-Paul de Jong en Marijke Hobbij, trouwe supporter van de club.

Lees verder


donderdag 9 mei 2017

Westerveld Fair op 11 juni in Gedenkpark Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) organiseert op zondag 11 juni van 10.30 tot 16.00 uur voor de tweede keer de ‘Westerveld Fair’. De Fair - met als thema Kunst & Natuur - is vrij toegankelijk, iedereen is welkom.

Lees verder


donderdag 8 mei 2017

Yarden organiseert muzikale herinneringsbijeenkomst

Op zaterdag 13 mei, de dag voor Moederdag, organiseert uitvaartorganisatie Yarden een herinneringsbijeenkomst met het thema ‘Vier het leven’. Ruth Jacott zal deze avond, die plaatsvindt in het Yarden Huis van Brabant te Oosterhout, muzikaal omlijsten. Er zijn VIP- en online kaarten te bemachtigen. Met de bijeenkomst -die onderdeel uitmaakt van de jaarlijkse Herinneringsweken- wil de afscheidsspecialist nabestaanden het leven laten vieren en ondersteunen bij het omgaan met hun verlies.

Lees verder


donderdag 8 mei 2017

Zwerfkei voortaan verboden op natuurbegraafplaats

Op veel natuurbegraafplaatsen worden zwerfkeien gebruikt als monument voor een overleden dierbare. Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Drenthe heeft men besloten om deze keien voortaan niet meer toe te staan, dat meldt RTV Drenthe.

Lees verder


donderdag 5 mei 2017

Hangjongeren verstoren rust begraafplaats Harderwijk

Een groep hangjongeren zorgt voor overlast op de algemene begraafplaats Oosteinde in Harderwijk, dat meldt Het Kontakt Harderwijk.

Lees verder


donderdag 5 mei 2017

Man richt ravage aan op begraafplaats Westduin (schade: 68.000 euro)

De politie heeft een verwarde man aangehouden die diverse graven en urnen heeft vernield op begraafplaats Westduin in Den Haag. De man liet een spoor van vernielingen na, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 5 mei 2017

DOOD: kunstprogramma over de verbeelding en ritualisering van de dood

Doodgaan is het proces van de overgang van de ene fase van zijn naar de volgende. Het is een proces dat we niet kennen, ongewis als we zijn over de dood. Dood gaan is het verlaten van de veilige haven, onze vertrouwde plek. We verlaten ons lichaam om op weg te gaan naar een andere bestemming. Op de golven van wat het leven ons gegeven heeft, verkennen we de weg naar de dood, het dood gaan en wat daarna zou kunnen komen. Het is stil staan bij ons eigen leven. Het proces van transitie vraagt om de verbeelding van leven, dood, liefde en hoop.

Lees verder


donderdag 3 mei 2017

Competentis start uitvaartopleidingen in Assen

Gezien de toenemende vraag naar uitvaartopleidingen en de behoefte om haar expertise als uitvaartverzorger over te dragen is Marga Haveman een opleidingscentrum voor de uitvaartbranche gestart aan de Nijlandstraat 1 in Assen. Daarnaast is Competentis het enige opleidingscentrum die de opleiding tot uitvaartverzorger op de zaterdag aanbiedt. Op 30 september start de opleiding.

Lees verder


donderdag 2 mei 2017

Omgekomen autorijders vaak jong of oud

In 2016 kwamen 629 mensen om in het verkeer. Dat zijn 8 personen meer dan in 2015, het jaar waarin het aantal verkeersdoden met 51 toenam. Onder bestuurders van personenauto’s vielen naar verhouding de meeste dodelijke verkeersslachtoffers (30 procent). Onder automobilisten van 18 tot 25 jaar en 75 jaar of ouder was het percentage dat verongelukte het grootst. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Lees verder


donderdag 2 mei 2017

Uitvaartverzorging Myosotis twintig jaar

Op 1 mei 1997 is Uitvaartverzorging Myosotis opgericht door Charles Benschop en Bob ten Boekel. Nu 20 jaar later krijgen wij van veel nabestaanden het vertrouwen om uitvaarten te verzorgen in de regio Amsterdam, Amstelveen, Almere, Weesp en het Gooi.

Lees verder


donderdag 2 mei 2017

Bijzondere viering eerste paal Crematorium Ommeland en Stad

Vandaag is het slaan van de eerste paal voor het nieuwe Crematorium Ommeland en Stad gevierd. Het betrof hier een symbolische viering, de echte eerste paal werd namelijk al op 25 april jl. geslagen. Tijdens het evenement werd een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht van Jean Pierre Rawie voorgedragen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder