Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2007

donderdag 28 februari 2007

DA VINCI CODE IN YARDEN CREMATORIUM SCHAGERKOGGE

Op dinsdag 13 maart houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3 in Schagen. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in boek en film.

Lees verder


donderdag 28 februari 2007

DROMEN EN NACHTMERRIES WORDEN VERKLAARD IN YARDEN CREMATORIUM ROTTERDAM

Op donderdag 15 maart houdt psychologe/droomtherapeute drs. Ada de Boer een presentatie over ‘dromen bij het stervensproces’ in Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens haar lezing gaat zij in op droomthema’s bij het levenseinde en bij achterblijvers. Voor nabestaanden kunnen dromen een essentiële rol vervullen bij het verwerken van gemis en verdriet. Soms ontmoeten zij hun gestorven geliefde in dromen. Maar wat betekenen deze dromen?

Lees verder


donderdag 28 februari 2007

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman: Onderzoekplicht begraafplaats naar de belanghebbende

Vraag:
Klager was van mening dat de begraafplaats tekort was geschoten in haar wettelijke verplichting om enige inspanning te verlenen bij het zoeken naar de rechthebbende bij verlenging van grafrechten.
De begraafplaats had de weduwe van de, bij de begraafplaats bekende rechthebbende, de vraag voorgelegd of de grafrechten verlengd moesten worden. De weduwe had besloten om niet te verlengen en om het grafmonument te laten verwijderen.
Klager was van mening dat de begraafplaats de nog levende nakomelingen van de begraven persoon had dienen op te sporen en aan hen de beslissing over wel of niet grafrechten verlengen moeten voorleggen.

Lees verder


donderdag 28 februari 2007

Myosotis sluit zich aan bij DELA

Eindhoven, 28 februari - Uitvaartverzorging Myosotis gaat een samenwerking aan met landelijke uitvaartorganisatie DELA. Met de voorgenomen samenwerking versterkt DELA haar positie in de Randstad. De nieuwe organisatie zal verdergaan onder de naam Uitvaartverzorging Myosotis B.V.

Lees verder


donderdag 28 februari 2007

2 maart a.s.: Opening Uitvaartcentrum H. Jobse (Middelburg)

Op 2 maart om 16.00 uur zal het nieuwe uitvaartcentrum van H. Jobse Uitvaartverzorging aan de Bachweg 2 te Middelburg officieel worden geopend door de weledele heer F.J. Schouwenaar. Op zaterdag 3 maart is er voor een ieder de gelegenheid en de mogelijkheid het nieuwe uitvaartcentrum te komen bezoeken. Het open huis zal duren van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Lees verder


donderdag 27 februari 2007

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman: informatie en kostenopgave

Vraag:
De overledene was verzekerd bij een naturaverzekeraar.De nabestaanden deelden dat aan de ondernemer mee en deze meldde het overlijden bij de verzekeraar.Alles was volgens de ondernemer in orde; hij kon de uitvaart regelen en uitvoeren ,maar hij maakte het de nabestaanden niet ( of niet in voldoende mate) duidelijk dat zijn tarieven aanzienlijk boven de vergoeding van de verzekeraar lagen, aangezien hij met de verzekeraar geen afspraken over te hanteren tarieven had gemaakt.
Vervolgens werd er geen kostenopgave aan de nabestaanden gegeven zodat die het met de uiteindelijke nota niet eens waren.

Lees verder


donderdag 27 februari 2007

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman: Extrakosten voor langer gebruik aula crematorium

Vraag:
Klager was het niet eens met het in rekening brengen van een extra bedrag voor langer gebruik van de aula van het crematorium.
Zijn argument was dat de ondernemer te weinig rekening had gehouden met de te verwachten, zeer grote, belangstelling voor de uitvaartdienst en dat daardoor de dienst in de aula van het crematorium te laat was begonnen en dus de vastgelegde eindtijd had overschreden.
Op het aantal te verwachten belangstellenden was de ondernemer nadrukkelijk gewezen, nog afgezien van het feit dat er een zeer groot aantal gedachtenisprentjes waren besteld, zodat ook hierdoor de ondernemer wist dat er meer dan een gemiddeld aantal bezoekers in de kerk kon worden verwacht.

Lees verder


donderdag 26 februari 2007

Doodgewoon, tweede beurs over de ‘uitvaart’ in De Koperen Hoogte

Zwolle, 5 februari 2007 – Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart 2007 organiseert De Koperen Hoogte in samenwerking met Yarden Uitvaartverzorging wegens succes de tweede, exclusieve beurs ‘DOODGEWOON, dé informatiedagen over uitvaartverzorging’. Hiermee speelt De Koperen Hoogte in op de toenemende behoefte vanuit de markt aan goede informatievoorziening omtrent dit onderwerp.

Lees verder


donderdag 25 februari 2007

De ahorn kist model 840

Met de introductie van het kistlijnenboek in 2005 heeft Bogra b.v. een nieuwe invulling gegeven aan de wijze zoals een uitvaart ingevuld kan worden. Eerst een persoonlijke keuze maken in 3 sfeerlijnen, wat past het best bij de leefstyle van de overledene, om te komen tot de keuze van een kist.

Lees verder


donderdag 19 februari 2007

Uitvaartverzorging Myosotis viert 10 jarig jubileum

Uitvaartverzorging Myosotis viert dit jaar haar 10 jarig jubileum. Op 27 april 2007 vindt de receptie voor genodigde plaats in he Uitvaartcentrum Myosotis. Myosotis heeft zich de laatste 10 jaar goed ontwikkeld. Inmiddels beschikt Myosotis over een eigen kantoor en informatiecentrum in Amstelveen, een eigen uitvaartcentrum in Amstelveen en diverse afscheidcentra in Amstelveen en Amsterdam. "In 1997 verzorgden wij 5 uitvaarten en nu in 2006 hebben wij 325 uitvaarten verzorgt iets waar we trots op kunnen zijn", alsdus directeur Charles Benschop.

Lees verder


donderdag 15 februari 2007

Collectie miniatuur lijkwagens naar Uitvaartmuseum

De vaste presentatie van het Nederlands Uitvaartmuseum wordt verrijkt met een collectie van 23 lijkwagens in miniatuur. Deze verzameling ontvangt het museum in langdurige bruikleen van de Amsterdamse verzamelaar Bert Spoelder.

Lees verder


donderdag 14 februari 2007

Lian Brandsma Uitvaartzorg Loenen/Eerbeek organiseert Uitvaartinformatieavond in Eerbeek

Op maandag 26 maart a.s. organiseert Lian Brandsma van de gelijknamige uitvaartonderneming uit Loenen een uitvaartinformatieavond in Zalencentrum De Korenmolen in Eerbeek. De avond zal bestaan uit een lezing aangevuld met informatie van diverse bedrijven, zoals een juwelier, crematorium, drukkerij, uitvaartbus, bloemist, boeken-op-maat, rouwfotoreportages, wikkelgoed etc. Ook wordt getoond hoe een thuisopbaring eruit kan zien.

Lees verder


donderdag 13 februari 2007

HELDERZIENDE IN YARDEN CREMATORIUM DAELWIJCK

Op dinsdag 27 februari houdt medium Janet Werner de lezing ‘vragen over het
einde’ in Yarden Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich bezig met
psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto’s en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden naar de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.

Lees verder


donderdag 12 februari 2007

Uitvaart.Com zet haar klanten op de kaart... letterlijk!

Vanaf vandaag worden de bedrijfsvermeldingen van klanten die adverteren in de adressengids van Uitvaart.nl en/of de adressengids van Uitvaartbranche.nl uitgebreid met een vermelding op de kaart van Google. Op deze wijze kunnen consumenten zich ook geografisch oriënteren op de vestingsplek van Uitvaart.Com's klanten.

Lees verder


donderdag 12 februari 2007

Uitvaartverzekeraar Bredevoort gaat op in GUV N.V.

De Onderlinge Bredevoortse Uitvaartverzekering u.a. wordt overgenomen door GUV N.V..(Gelderse Uitvaart Verzekering N.V.) De verzekerden, in totaal goed voor 750 polissen, krijgen hierdoor een nieuwe polis van de verzekeraar GUV die de verzekerden bovendien een gratis verhoging van het verzekerde kapitaal geeft.

Lees verder


donderdag 9 februari 2007

Uitvaart.Com lanceert Condolences.eu, de Europese website voor online gedenken en condoleren

Amsterdam, 9 februari - Het Amsterdamse internetbedrijf Uitvaart.Com lanceert vandaag een nieuwe site voor online gedenken en condoleren, Condolences.eu. De website gaat vandaag online met een register voor de onverwachts overleden Amerikaanse pin-up Anna Nicole Smith.

Lees verder


donderdag 8 februari 2007

De gedenkvlinder: tijdelijk grafmonument, voor kindergraf, bermmonument of strooiveld

De gedenkvlinder is een unieke manier om uw dierbare te herdenken. Via onze website of via een adviseur kunt u uw gedenkvlinder bestellen. De gedenkvlinder staat op een rvs onderstel en de vlinder is gemaakt van tijdloze materialen zoals acrylaat, natuursteen of rvs. De gedenkvlinder wordt binnen drie weken naar elke plaats in Nederland opgestuurd.

Lees verder


donderdag 8 februari 2007

Hoe staat het met de CAO Crematoria en CAO Uitvaartverzorging 2006-2007?

Er is veel om te doen geweest, de CAO's Crematoria en Uitvaartverzorging. Uiteindelijk bleek er voor beide CAO's een akkoord bereikt. En toen werd het stil. Hoe staat het nu met de beide CAO's?

Lees verder


donderdag 8 februari 2007

Uitvaartinformatiedag in Nijkerk

EABN Uitvaartverzorging B.V. organiseert op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 16.00 uur een informatieve dag in haar Uitvaartcentrum aan de Frieswijkstraat te Nijkerk.

Lees verder


donderdag 7 februari 2007

Tweede fase verbouwing Yarden Centrum voor Uitvaartzorg Reestborgh voltooid

Vanaf heden zijn de opbaargelegenheid en het columbarium van Yarden Centrum voor Uitvaartzorg Reestborgh, Zomerdijk 10-a in Meppel, opnieuw in gebruik genomen. Ook zijn het kantoorgedeelte en de nieuwe presentatieruimte inmiddels voltooid. In de presentatieruimte wordt informatie verstrekt over uitvaart en verzekeringen en staan voorbeelden van nagedachtenisvormen opgesteld. Zoals sierurnen, mini-urnen en assieraden.

Lees verder


donderdag 7 februari 2007

De boodschap van de BijnaDoodErvaring (BDE)

We horen steeds vaker over bijnadoodervaringen (BDE). Maar wat is nou precies een BDE? Hierover bestaan veel misverstanden. Yarden Vereniging regio Overijssel probeert hier opheldering over te geven tijdens een bijeenkomst onder de titel; Het leven gaat door? De bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 28 februari in het Yarden Uitvaartcentrum Zwolse Begrafenis Vereniging, Ter Pelkwijkpark 18 in Zwolle. U bent van harte welkom om 20.00 uur, het programma zal ongeveer tot 22.00 uur duren.

Lees verder


donderdag 6 februari 2007

ONTWERP JE EIGEN DOODSKIST, IN SECOND LIFE EN REAL LIFE!

Amsterdam, 6 februari 2007 - Begin dit jaar introduceerden de Amsterdamse internetonderneming Uitvaart.Com samen met Nederlands grootste kistenfabrikant Bogra de dood in Second Life. Uitvaart.Com opende er een uitvaartcentrum annex crematorium, Bogra een showroom met uitvaartkisten en urnen. Vandaag lanceren beide partners een nieuw initiatief: ontwerp je eigen uitvaartkist in Second Life!

Lees verder


donderdag 6 februari 2007

VINGERAFDRUK MET AS OVERLEDENE OM JE HALS Yarden introduceert nagedachtenisvorm landelijk

Yarden Uitvaartverzorging introduceert 5 februari een hangertje met vingerafdruk en as van een overledene erin verwerkt. De as wordt in kunststof gegoten en kan aan de achterkant van het sieraad zichtbaar blijven. Nabestaanden die dat niet willen kunnen een gouden of zilveren plaatje laten monteren.

Lees verder


donderdag 2 februari 2007

Nieuwste ontwerpen op geheel vernieuwde website PHOENIX URNEN

Om voor mensen, op zoek naar die ene speciale urn, nog beter vindbaar te zijn, heeft "Lotus Ceramic Arts / Phoenix Urnen zijn "website compleet gewijzigd. De foto's mét ook de nieuwste ontwerpen, zijn in één oogopslag allemaal te zien op de fotogalerij.

Lees verder


donderdag 1 februari 2007

Startsein bouw Uitvaartcentrum van de Associatie Uitvaartverzorging te Rhoon

Dinsdag 6 februari is het zover. Na het officieel verlenen van de bouwvergunning en de overdracht van de grond aan de Associatie Uitvaartverzorging, gaat om precies 15.30 uur de eerste paal de grond in van het nieuwe Uitvaartcentrum voor Rhoon en de Albrandswaard. De handeling zelf zal worden verricht door het driemanschap Warner Bakker, Ben van den Bosch en Rob Kloeg, partners en initiatiefnemers in de Associatie Uitvaartverzorging, allen stammend uit bekende families binnen het uitvaartwezen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder