Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JANUARI 2017


31 januari 2017

Meerdere pogingen inbraak op begraafplaats Ter Aar

In de maanden december 2016 en januari 2017 is er meerdere malen geprobeerd in te breken bij de begraafplaats aan de Westkanaalweg in Ter Aar. Op het terrein van de begraafplaats staat een schuur, bij deze schuur vonden de pogingen plaats.


30 januari 2017

Uitspraak rechter: Monuta mag reorganisatieplannen voortzetten

Monuta mag de plannen voor de reorganisatie van haar uitvaartbedrijf voortzetten. Dat besliste de rechter vandaag inzake het kort geding dat vakbonden FNV en CNV hadden aangespannen.
De vakbonden hadden geëist dat Monuta de reorganisatie zou schorsen en dat de uitvaartverzorgers hun oude functie terug zouden krijgen. De rechter wees deze vordering af.


30 januari 2017

Video: Vrienden dansen bij uitvaart verongelukte jongen Almelo

Tijdens de uitvaart van de vorige week verongelukte Chiel uit Almelo hebben zijn vrienden van de dansschool waar hij al jaren kwam een optreden gegeven. Het is een heel bijzonder en mooi laatste eerbetoon, dat meldt de Telegraaf.


Al veel stands Uitvaartbeurs Amsterdam verhuurd

30 januari 2017

Al veel stands Uitvaartbeurs Amsterdam verhuurd

Hoewel de Uitvaarbeurs Amsterdam pas op zaterdag 22 april wordt gehouden, zijn er al heel wat stands verhuurd. De komende weken presenteren we dagelijks standhouders die aanwezig zijn op de beurs. Zo kunnen bezoekers vooraf zien hoe gevarieerd het aanbod van diensten en producten is.


29 januari 2017

Almere krijgt speciale begraafplaats voor prematuren

In Almere Stad wordt een begraafplaats gerealiseerd die er speciaal is voor baby’s die voor de 24e week van de zwangerschap overlijden. De begraafplaats is een initiatief van de stichting Wensjes, dat meldt Omroep Flevoland.


29 januari 2017

Minder vermogen uit erfenissen

Er is een breuk gekomen in de trend dat generaties het steeds beter hebben en men dus ook steeds meer geld naliet bij overlijden. In de afgelopen jaren is het gemiddelde bedrag aan nalatenschappen met maar liefst 10% afgenomen. In 2011 was het totale bedrag aan erfenissen 15,1 miljard euro. In 2014 was dat nog 13,6 miljard euro.


29 januari 2017

College ‘Levensles’ met Peter van Uhm

Yarden Vereniging organiseert op woensdag 8 februari een inspiratiesessie met Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten. Tijdens de sessie, die wordt gehouden bij Yarden Crematorium Ockenburgh in Den Haag, vertelt Van Uhm openhartig over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon. Op de bijeenkomst wil Van Uhm het publiek inspireren om na te denken over het leven en afscheid nemen.


27 januari 2017

Wierden wil begraven in eigen grond mogelijk maken

De gemeente Wierden wil begraven in eigen grond mogelijk gaan maken. Maar er zullen weinig inwoners in de gemeente zijn die straks daadwerkelijk in de eigen tuin worden begraven. De gemeente stelt namelijk een heel aantal eisen waar men aan moet voldoen om in aanmerking te komen, dat meldt de Tubantia.


Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: De stomste verjaardag ooit

27 januari 2017

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: De stomste verjaardag ooit

Drieënveertig zou je vandaag geworden zijn. Ik zou je vanochtend geappt hebben met felicitaties. Iets als: Hé Donny, gefeliciteerd! 43 alweer, je wordt oud! Fijne dag alvast, ik zie je zondag.


26 januari 2017

Publiek mag naam begraafplaats Ermelo verzinnen

De gemeente Ermelo wil de Gemeentelijke Begraafplaats van Ermelo graag een eigen naam geven en vraagt u met ons mee te denken. In de volksmond wordt de begraafplaats vaak De Varenhof genoemd, maar dit is de naam van het naastgelegen uitvaartcentrum. Daarom is het besluit genomen dat er een eigen naam moet komen. De gemeente roept het publiek op om mee te denken over de nieuwe naam van de begraafplaats.


26 januari 2017

Yarden Uitvaartcentrum Goutum in nieuw jasje

Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Goutum heeft het uitvaartcentrum volledig gerestyled. Sinds deze week kunnen nabestaanden afscheid nemen van hun dierbaren in de Fryske Mar, Liwwadden, ’t Wad, ’t Riet, de Zee, de Greide, de Heide en de Oldehove. Zo heten de compleet vernieuwde opbaarkamers waar muurvullende foto’s van het betreffende Friese landschap zorgen voor een aangename, lokale sfeer. In dezelfde stijl is het uitvaartcentrum uitgebreid met een nieuwe afscheidsruimte voor kleine groepen en een vernieuwde koffielounge. Op zondag 12 maart kan iedereen de vernieuwde locatie bekijken.


26 januari 2017

Hoge sterftetrend zet door in 2016

In 2016 is, in navolging van 2015, weer een relatief groot aantal Nederlanders gestorven in vergelijking met de jaren ervoor. Opnieuw is de winter het seizoen waarin de meeste mensen overlijden (28 %) en wordt de 'zondagsrust' in ere gehouden met het kleinste aantal sterfgevallen op die dag. Dit blijkt uit het aantal overlijdensmeldingen bij uitvaartorganisatie Yarden.


Docu zelfdoding zus in 18 bioscopen

26 januari 2017

Docu zelfdoding zus in 18 bioscopen

De documentaire In het hoofd van mijn zusje is vanaf 30 januari te zien in 18 Nederlandse bioscopen.


Ali B en Yarden maken samen dood en afscheid bespreekbaar

24 januari 2017

Ali B en Yarden maken samen dood en afscheid bespreekbaar

Uitvaartorganisatie Yarden lanceert vandaag haar nieuwe reclamecampagne. Met de campagne gaat Yarden door om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken en mensen op te roepen om hun laatste wensen vast te leggen. Adelheid Roosen -wiens persoonlijke verhaal in de vorige campagne werd belicht- draagt het stokje over aan Ali Bouali, beter bekend als Ali B. Dit keer staat zijn authentieke en persoonlijke verhaal centraal in de campagne. Ali heeft zelf ervaren hoe belangrijk het is om te weten wat de wensen van een dierbare zijn om op een goede manier afscheid te kunnen nemen.


23 januari 2017

Verontwaardiging over verspreiden video’s verongelukte jongen

Gistermorgen kwam een pas 16-jarige jongen om het leven bij een auto ongeluk in Almelo. Terwijl hulpdiensten vochten voor het leven van de puber maakten omstanders foto’s en video’s. De politie en de burgemeester van Almelo zijn verontwaardigd over dit respectloze gedrag van mensen.


23 januari 2017

Natuurbegraafplaats in Haaksbergen

De Stichting Hervormde Begraafplaats Haaksbergen (HBH) gaat een deel van het bos op de begraafplaats gebruiken als natuurbegraafplaats, dat meldt de Tubantia. Overledenen krijgen er een ‘eeuwige’ laatste rustplaats.


23 januari 2017

Uitvaart gemist door problemen met postbezorging

In de wijk Warande in Lelystad komen niet alle poststukken op het juiste adres aan. Daardoor zouden tientallen bewoners niet al hun post hebben ontvangen, dat meldt Omroep Flevoland. Een van de bewoners miste hierdoor zelfs een uitvaart.


22 januari 2017

Burgemeester bij heropening crematorium en uitvaartcentrum Meppel

Het Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Reestborgh in Meppel is vorige week officieel heropend. Voor deze bijzondere gelegenheid kwam ook burgemeester Korteland van Meppel naar het crematorium, dat meldt Dasmooi.nl.


22 januari 2017

Weekenddrukte bij crematoria

Een familie uit Elst moest onlangs uitwijken naar het crematorium in Nijmegen omdat er geen ruimte was in de crematoria en Arnhem en Beuningen, dat meldt het AD. De familie wilde hun overleden dierbare op vrijdag cremeren, maar konden pas terecht bij het derde crematorium dat werd benaderd.


Inschrijving Uitvaartbeurs Amsterdam vandaag voor iedereen open

20 januari 2017

Inschrijving Uitvaartbeurs Amsterdam vandaag voor iedereen open

Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de tweede editie van de Uitvaartbeurs Amsterdam. Met 3.500 bezoekers tijdens de eerste editie is de Uitvaartbeurs Amsterdam de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland. De beurs wordt dit jaar gehouden op 22 april in de Westerkerk aan de prinsengracht in Amsterdam.


20 januari 2017

Essenhof heropent Rijksmonumentale grafvelden

De Dordtse Wethouder Peter Heijkoop heeft donderdag enkele Rijksmonumentale grafvelden op de algemene begraafplaats Essenhof in Dordrecht geopend. De twee grafvelden dateren uit 1829 en waren tot 2009 in gebruik. Door te hoge grondwaterstanden konden er sindsdien geen nieuwe graven meer worden uitgegeven. Na een intensieve renovatie en herinrichting is dit nu weer mogelijk. Met de aanleg van grafkelders, deels bovengronds gesitueerd, wordt verwezen naar de oude graftombes die zo kenmerkend zijn voor dit historische deel van de begraafplaats.


20 januari 2017

Verbouwing crematorium Amersfoort

Crematorium Amersfoort wordt de komende maanden gerenoveerd. Door de werkzaamheden kunnen er in de maanden maart en april geen crematies worden uitgevoerd. De plechtigheden kunnen gewoon worden gehouden in het crematorium waarna de overledenen worden gecremeerd in Bilthoven, dat meldt het AD.


20 januari 2017

Vrouw die erfenis cremeerde moet 35.000 euro terugbetalen

De vrouw die onlangs verklaarde dat ze de volledige erfenis van haar vader had mee gecremeerd is veroordeeld voor verduistering van het geld. De vrouw moet haar broer 35.000 euro betalen, daarnaast moet ze ook een taakstraf van 60 uur doen, dat meldt Omroep Brabant.


19 januari 2017

Yarden symposium: ‘Zelfdoding? Praat erover!’

Yarden Vereniging organiseert op dinsdag 11 april 2017 het symposium ‘Zelfdoding? Praat erover!’.Met het symposium wil Yarden Vereniging het thema zelfdoding bespreekbaar maken. Iedereen die persoonlijk of professioneel, direct of indirect, met zelfdoding te maken heeft of heeft gehad , krijgt tijdens verschillende interactieve lezingen handvatten aangereikt. Ter preventie en ten behoeve van de rouwverwerking. Het symposium vindt plaats van 17.00 uur tot 21.30 uur (ontvangst vanaf 16.30 uur) in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht.


Monumentale kunstwand onderdeel renovatie Aula begraafplaats Zegestede

19 januari 2017

Monumentale kunstwand onderdeel renovatie Aula begraafplaats Zegestede

SCB Zoom- en Zegestede heeft in 2007 het beheer van begraafplaats Zegestede overgenomen van de gemeente Roosendaal. De aula op de begraafplaats dateert uit 1977 en voldoet niet meer aan de normen/eisen van deze tijd. SCB Zoom- en Zegestede heeft daarom besloten deze aula compleet te renoveren. De aula zal naast begrafenisplechtigheden ook als tweede aula voor crematorium Zegestede gaan dienen. In oktober 2016 is hoofdaannemer Heembouw uit Breda gestart met de renovatie van de aula.


‘De dood legt een vergrootglas op het leven en leert ons wijze en soms ook harde lessen’

19 januari 2017

‘De dood legt een vergrootglas op het leven en leert ons wijze en soms ook harde lessen’

Op donderdag 26 januari a.s. wordt het boek Dood. Wegwijs in de Nederlandse uitvaartcultuur gepresenteerd in Nijmegen. Dit boek vertelt aan de hand van actuele thema’s over de menselijke ervaring en omgang met de dood, en brengt in beeld welke ontwikkelingen zich in Nederland voordoen. Een gesprek met de auteurs, Claudia Venhorst en Brenda Mathijssen.


Politiek Groningen steunt nieuw crematorium Westpark

19 januari 2017

Politiek Groningen steunt nieuw crematorium Westpark

Een meerderheid van de Groningse politiek lijkt voorstander van de realisatie van crematorium Westpark. Het crematorium wordt straks het meest duurzame van Nederland. Tijdens een raadscommissie van afgelopen woensdag lieten lokale partijen zich positief uit over het crematorium, dat meldt het Dagblad van het Noorden.


19 januari 2017

Jongetjes plegen vernielingen op begraafplaats Stadskanaal

Twee hele jonge kinderen (9 en 11) hebben vernielingen gepleegd op de begraafplaats van de Oosterkadekerk in Stadskanaal. Hun moeder meldde zich bij de politie, dat meldt het Dagblad van het Noorden.


19 januari 2017

Video: EenVandaag over voor- en nadelen natuurbegraafplaatsen

Natuurbegraven Nederland en Natuurmonumenten zijn enige tijd geleden een partnerschap aangegaan met als doel om meer natuurbegraafplaatsen te realiseren. Het natuurbegraven spreekt veel mensen aan onder andere omdat de graven vaak voor ‘eeuwig’ zijn omdat er niet geruimd wordt. Een ander voordeel is dat de natuur in stand blijft, maar daar is niet iedereen het over eens. EenVandaag heeft er onderstaande nieuwsvideo over gemaakt waarin voor- en tegenstanders aan het woord komen.


19 januari 2017

Monuta stoot uitvaartcentrum Raalte af

Het uitvaartcentrum van Monuta Holmaat in Raalte wordt omgebouwd tot een sportschool. Monuta stoot het uitvaartcentrum af om dat het niet meer rendabel is nu families steeds vaker kiezen voor een thuisopbaring, dat meldt de Stentor.


19 januari 2017

Protesten tegen ruimen graven op begraafplaats Halle

De Stichting Oud Zelhem heeft de gemeente Bronckhorst gevraagd om een geplande ruimingsactie in Halle te stoppen. De gemeente zegt dat echter niet te kunnen omdat de begraafplaats eigendom is van de protestantse kerk in Halle, dat meldt de Stentor.


19 januari 2017

Leeuwarden deed niet voldoende onderzoek voor ruimen graven

Er zijn fouten gemaakt bij de procedure rond het ruimen van 668 graven op de begraafplaats in Huizum. De gemeente zou bij meer dan de helft van de geruimde graven niet kunnen aantonen of er geruimd mocht worden, dat meldt Omroep Friesland.


17 januari 2017

Vandalen vernielen crematorium

Crematorium De Blauwe Toren uit België is zwaar beschadigd door twee inbrekers die een enorme ravage achterlieten. De daders sloegen gaten in muren en deuren en gingen er zonder buit vandoor, dat meldt HLN.be.


AMC krijgt bijzondere begraafplaats voor onderzoek

17 januari 2017

AMC krijgt bijzondere begraafplaats voor onderzoek

Het AMC heeft een vergunning gekregen om lichamen die ter beschikking zijn gesteld aan de wetenschap, te begraven op een kleine begraafplaats op het eigen terrein. Het doel is om wetenschappelijk onderzoek te doen naar het ontbinden van lichamen. Behalve puur wetenschappelijk is deze begraafplaats van belang voor forensisch onderzoekers en bij het oplossen van ernstige misdrijven.


14 januari 2017

Waarschuwing voor crowdfunding uitvaart

De gemeente Den Haag waarschuwt voor een crowdfundingactie op Doneeractie.nl. Daar vraagt een onbekende persoon mensen om geld te doneren voor de overleden Haagse Chuck Deely. De gemeente roept mensen om geen geld te doneren omdat de gemeente al zorg draagt voor de uitvaartkosten, dat meldt het AD.


13 januari 2017

Lezing mr Willem van der Putten op Natuurbegraafplaats Bergerbos

De heer mr Willem van der Putten is specialist op het gebied van de wetgeving voor begraven en cremeren. Hij schrijft boeken en artikelen voor vakgenoten, maar is bij het publiek ook bekend door zijn omvangrijke gratis internetadvies. Op woensdag 29 maart geeft hij een lezing op Natuurbegraafplaats Bergerbos. Hij gaat het onder andere hebben over de ontwikkeling van natuurbegraven en andere tendenzen in de uitvaart.


12 januari 2017

DELA past plannen verbouwing Rhijnhof aan

Op begraafplaats Rhijnhof in Leiden moeten extra parkeerplaatsen worden aangelegd. Met die die aanpassing in de uitbreidingsplannen hoopt DELA tegemoet te komen aan de wensen van de rechter die de eerdere plannen afkeurde, dat meldt het Leidsch Dagblad.


12 januari 2017

Drie nieuwe uitspraken ombudsman uitvaart

De ombudsman voor de uitvaart heeft drie nieuwe uitspraken gepubliceerd. De uitspraken kunt u in dit artikel lezen.


Crematorium Tilburg koopt het pand van Monuta

12 januari 2017

Crematorium Tilburg koopt het pand van Monuta

Monuta heeft haar pand aan de Karel Boddenweg 7 in Tilburg per 1 juli 2017 verkocht aan het naastgelegen Crematorium Tilburg en omstreken. Het pand krijgt voor een deel een nieuwe bestemming. Op de begane grond wordt namelijk een vierde aula voor het crematorium gerealiseerd. Monuta blijft ook vanuit deze locatie werken en zal daarvoor een deel van het pand terug huren voor haar dienstverlening als uitvaartonderneming.
Om beide ondernemingen te huisvesten in het pand, zal deze verbouwd worden.


Instructievideo’s voor ondernemers: hoe kan je gratis condoleanceregister aanmaken

11 januari 2017

Instructievideo’s voor ondernemers: hoe kan je gratis condoleanceregister aanmaken

Er zijn vele sites waar je als ondernemer condoleanceregisters kunt aanmaken voor je clienten. Voor bijna al dit soort sites moet je als uitvaartondernemer veel geld betalen. Gelukkig is er ook een gratis condoleancesite: www.condoleance.nl. Condoleance.nl, opgericht in 2001, is de eerste en bekendste condoleancesite van Nederland. Bovendien kunt u als uitvaartondernemer helemaal gratis gebruik maken van Condoleance.nl.


11 januari 2017

Bezoekster lichtjesavond begraafplaats boos om bekeuring

Tijdens lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam hebben verschillende mensen een bekeuring gekregen. Het gaat om mensen die geen parkeergeld hadden betaald. Een van die mensen was Yolanda Velthuizen, zij wist helemaal niet eens dat er rond Zorgvlied parkeerautomaten staan.


11 januari 2017

Uitvaart George Michael pas in februari

De nabestaanden van de in december overleden Engelse zanger George Michael hebben erg veel tijd om de uitvaart van hun dierbare te regelen. De zanger wordt mogelijk pas in februari begraven. In de onderstaande video van De Telegraaf wordt uitgelegd waarom het zo lang duurt voordat George Michael wordt begraven.


10 januari 2017

Friese gemeenten willen geen graven in achtertuinen

Twee gemeenten uit Friesland hebben besloten om geen graven in achtertuinen van burgers toe te staan, dat meldt de Leeuwarder Courant. Zowel Joure als De Fryske Marren zien te veel bezwaren om een begraafplaats op privéterrein toe te kunnen staan.


10 januari 2017

Zelfdoding 15-jarige schokt Nederland

De zelfdoding van een pas 15-jarige jongen uit Heerlen heeft Nederland geschokt. De jongen werd op school en online zo gepest dat hij deze week besloot uit het leven te stappen. Zijn ouders hebben een brief die hij achterliet online geplaatst. De familie zoekt de publiciteit omdat ze hopen dat het helpt om cyberpesten tegen te gaan.


Aanvullende informatie van Monuta nav kort geding vakbonden

10 januari 2017

Aanvullende informatie van Monuta nav kort geding vakbonden

Middels een persmededeling heeft Monuta het proces van de reorganisatie en de nieuwe functie van uitvaartverzorger willen verhelderen. Lees hier het bericht van Monuta.


9 januari 2017

Zoektocht naar verdwenen assieraad Nijmegen

Een bezoekje aan sauna Sanadome in Nijmegen is voor Liana de Ruiter uit Breda naar geëindigd. De Ruiter deed haar assieraad met daarin de as van haar oma bij hoge uitzondering af voor een nekmassage. Helaas vergat ze later om het assieraad weer om te doen. Om het terug te vinden is ze een zoektocht begonnen via Facebook, dat meldt de Gelderlander.


Nieuwe opleiding Verlies- en rouwtherapie aan de SAU

9 januari 2017

Nieuwe opleiding Verlies- en rouwtherapie aan de SAU

De Sociale Academie start vanaf februari 2018 met de geaccrediteerde post bachelor opleiding: Verlies- en rouwtherapie. Sociaal professionals kunnen na deze opleiding als rouwexpert voor hun werkgever aan de slag, óf als rouwtherapeut een eigen praktijk starten. Hun werk wordt door zorgverzekeraars erkend en vergoed.


9 januari 2017

Video: Is een natuurbegraafplaats goed voor de natuur?

Er worden steeds meer natuurbegraafplaatsen gerealiseerd in Nederland. Naast voorstanders van de deze relatief nieuwe manier van begraven zijn er ook tegenstanders. Zo ook de mensen achter de website Geendodeninhetbos.nl. Om hun bezwaren kracht bij te zetten hebben ze een video gemaakt.


Inschrijving Uitvaartbeurs Amsterdam start aanstaande woensdag

6 januari 2017

Inschrijving Uitvaartbeurs Amsterdam start aanstaande woensdag

De inschrijving voor de tweede editie van de Uitvaartbeurs Amsterdam start aanstaande woensdag. De beurs wordt gehouden op zaterdag 22 april in de Westerkerk in Amsterdam. Vanaf woensdag 11 januari kunnen exposanten een plek uitkiezen op beursplattegrond. Zorg dus dat u er op tijd bij bent en de plek kunt u bespreken waar u het liefst wilt staan!


6 januari 2017

70.000 Euro mee gecremeerd in Rosmalen

De crematie van een 75-jarige man uit Den Bosch is mogelijk de kostbaarste ooit geweest in Nederland. Dat is het geval als zijn 54-jarige dochter de waarheid spreekt. De dochter staat voor de rechter omdat ze na het overlijden van haar vader 70.000 euro in contanten opnam. Ze zegt dat ze het geld met haar vader heeft laten cremeren omdat niemand anders dan haar vader er recht op had, dat meldt het Brabants Dagblad.


6 januari 2017

Forse uitbreiding begraafplaats Putten

De gemeente Putten wil begraafplaats Schootmanshof uitbreiden met ruimte voor 800 nieuwe graven, dat meldt de Stentor. De begraafplaats moet uitbreiden omdat er anders in de toekomst geen ruimte meer is om nieuwe graven uit te geven.


Website van Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen volledig vernieuwd

5 januari 2017

Website van Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen volledig vernieuwd

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) is niet alleen de vereniging van en voor begraafplaatsbeheerders maar ook voor het geïnteresseerd publiek. Juist deze publieke taak is een van de speerpunten in het huidige beleid van de LOB.


5 januari 2017

Canadezen dragen bij aan kaarsjes actie begraafplaats Groesbeek

Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers konden er op kerstavond maar liefst 2.617 kaarsen worden aangestoken op de Canadese begraafplaats in Groesbeek. Op elk graf van de, voor onze vrijheid, gesneuvelde soldaten werd een kaarsje aangestoken. Het Canadese bedrijf Parker vond het Nederlandse initiatief zo mooi dat er een collecte werd gehouden onder de medewerkers om een bijdrage te leveren in de kosten van de kaarsenactie, dat meldt de Gelderlander.


4 januari 2017

47 procent meer uitvaartondernemers actief in Nederland (periode 2011/2016)

De tarieven in de uitvaartbranche staan sterk onder druk. Daar zijn verschillende oorzaken voor op te noemen. Tijdens de crisis gingen consumenten ook bij een uitvaart meer op de kosten letten. De online aanbieders met goedkope uitvaartpakketten vonden daardoor hun weg in de markt. Maar ook het aantal uitvaartondernemers is enorm toegenomen. In 2011 waren er zo´n 1200 uitvaartondernemers actief en dat zijn er nu 1800, een stijging van maar liefst 47 procent, dat meldt de Telegraaf op basis van cijfers van de BGNU.


4 januari 2017

Bouw crematorium Oldenzaal start in maart

Als alles volgens planning verloopt starten de bouwwerkzaamheden van het nieuwe crematorium in Oldenzaal in maart van dit jaar. Voor de bouw start worden nog wel gesprekken gevoerd met omwonenden van het crematorium. De gesprekken richten zich op de afwikkeling van het verkeer en het voorkomen van andere overlast, dat meldt de Tubantia.


3 januari 2017

Oude boom begraafplaats Rheden omgevallen

Een 146-jarige oude treurbeuk die waarschijnlijk geplant is bij de opening van de bijzondere begraafplaats van de Protestantse Gemeenschap in 1870, is omgevallen, dat meldt de Gelderlander.


3 januari 2017

Start verbouwing crematorium Almelo

Volgende week wordt gestart met de renovatie van het crematorium in Almelo. Het crematorium wordt de komende vijf maanden gemoderniseerd, dat meldt de Tubantia. Tijdens de werkzaamheden blijft het crematorium gewoon in bedrijf.


2 januari 2017

Tweedagen licht op begraafplaats Nieuweroord

Tijdens oud en nieuw was het oude deel van de begraafplaats in Nieuweroord verlicht door ruim 150 kaarsen. Met de kaarsen wilde kunstenares Delia Bremer een eerbetoon brengen aan alle overledenen uit 2016 en aan het leven zelf, dat meldt RTV Drenthe.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >