Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2013

dinsdag 31 december 2013

Kinderen niet ingelicht over crematie moeder

Een 80-jarige vrouw die verbleef in het Sarphatihuis in Amsterdam is twee weken geleden gecremeerd zonder dat haar kinderen hiervan op de hoogte waren gesteld. Toen een van de kinderen eerder deze maand op bezoek wilde bij zijn moeder kreeg hij te horen dat ze was overleden en dat ze ook al gecremeerd was, dat meldt AT5.

Lees verder


maandag 30 december 2013

Jaaroverzicht overledenen 2013

Zangeres Patti Page was in 2013 de eerste bekendheid die overleed. Dat gebeurde op 1 januari. Ook dit moest de wereld afscheid nemen van diverse beroemdheden uit binnen- en buitenland.

Lees verder


maandag 30 december 2013

Adopteer een graf en laat je er in begraven

In Nederland wordt veelvuldig gesproken over hoe gemeentes en commerciële organisaties begraafplaatsen kunnen blijven exploiteren in tijden waarin steeds meer mensen kiezen voor crematie. Südwestkirchhof Stahnsdorf in Berlijn lijkt een aardig middel gevonden te hebben. De levenden kunnen er verwaarloosde graven adopteren en als tegenprestatie mogen ze (als de tijd daar is) zelf worden begraven in het adoptiegraf, dat meldt Trouw.

Lees verder


donderdag 26 december 2013

Bijna 100.000 euro subsidie voor muur kerkhof Zwolle

De provincie Overijssel trekt 97.000 euro uit voor de restauratie van het toegangshek en de ommuring van het Rooms Katholieke kerkhof in de wijk Diezerpoort, dat meldt de Peperbus.

Lees verder


donderdag 26 december 2013

Groot exploitatietekort algemene begraafplaats Zeist

De gemeente Zeist dreigt geconfronteerd te worden met een groot exploitatietekort op de Algemene begraafplaats. Verschillende fracties uit de raad willen van het college weten waar de hoge kosten vandaan komen en wat men kan doen om de tekorten terug te dringen, dat meldt De Nieuwsbode Zeist.

Lees verder


maandag 23 december 2013

Online gedenken met een digitale ster in de Sterrenhemel

Het online nazorgplatform ‘Wie Troost Mij’– een initiatief van Monuta – biedt sinds vandaag nabestaanden de mogelijkheid een digitale ster te plaatsen ter herinnering aan hun overleden dierbare. De ster kan geplaatst worden in de digitale Sterrenhemel op wietroostmij.nl. Ook kunnen nabestaanden de ster via social media delen met vrienden en familie.

Lees verder


maandag 23 december 2013

Moeder vraagt publiek te helpen bij verstrooien as overleden zoon

Op slechts 20-jarige leeftijd pleegde C.J. Tromley uit het Amerikaanse Maine zelfmoord. Dat deed hij in april 2010 na een ruzie met zijn moeder. Zijn moeder wil zijn as nu op een heel speciale manier laten verstrooien op verschillende plekken op aarde. Daarom vraagt ze wereldreizigers om haar te helpen, dat meldt het AD.

Lees verder


maandag 23 december 2013

Hattem sloopt aula bij gebrek aan uitvaartplechtigheden

De gemeente Hattem laat de aula op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk slopen. De aula moet plaatsmaken omdat er nog nauwelijks gebruik van wordt gemaakt, dat meldt Veluweland.nl.

Lees verder


maandag 23 december 2013

Video: 10.000 mensen zingen onder raam van stervend meisje

Pas acht jaar is ze, Laney Brown uit het Amerikaanse West Reading (Pennsylvania). Het kleine meisje heeft leukemie en zal nog maar heel kort leven. Laney had nog wel een paar wensen voor ze gaat sterven, zo wilde ze graag chatten met Taylor Swift. Die wens ging vorige week in vervulling, maar ze had nog een heel bijzondere wens. Ze wilde graag dat mensen onder haar raam kerstliedjes zouden zingen.

Lees verder


maandag 23 december 2013

Video: Overleden moeder laat kerstwens voorlezen op radio

Een Amerikaanse lokale radiozender heeft een heel emotionele kerstwens voorgelezen aan een man die zijn vrouw twee jaar geleden verloor aan kanker. De vrouw, Brenda Schmitz, schreef een maand voor haar overlijden een brief waarin ze haar man al het beste wilde toewensen op het moment dat hij een nieuwe liefde had gevonden.

Lees verder


zondag 22 december 2013

Video: Man(23) trouwt op sterfbed

De pas 23-jarige Felix Glenny uit het Engelse Stoke is ongeneeslijk ziek en weet dat het einde snel nadert. Vorige maand hoorde hij dat hij darmkanker heeft en dat hij niet meer te redden is. Daarom besloot hij om zo snel als mogelijk te trouwen met zijn vriendin Cola Glenny. Dit weekend gaven de twee elkaar het jawoord in het ziekenhuis waar Felix verblijft, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 19 december 2013

Weduwnaar maakt nieuwe trouwfoto's met dochter

Om de herinnering aan zijn overleden vrouw levend te houden heeft Ben Nunery de trouwfoto's met zijn vrouw in hun huis opnieuw laten maken, maar nu met zijn dochtertje. De vrouw overleed op 31 jarige leeftijd aan longkanker, haar dochter was toen net één jaar, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


dinsdag 17 december 2013

Diepenveense begraafplaats krijgt boom van bomenstichting

De Diepenveense begraafplaats beschikt vanaf woensdag weer over een treurbeuk. De Deventer Bomenstichting schenkt de boom aan de begraafplaats, dat meldt de Stentor.

Lees verder


maandag 16 december 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Forever Uitvaartzorg (Hoofddorp)

Forever Uitvaartzorg begeleidt vanuit het hart bij ziekte en overlijden. Wij verzorgen op respectvolle en persoonlijke wijze de uitvaart, die wordt vormgegeven op basis van de wensen van de overledene en/of de nabestaanden. Hierbij kan de familie zelf aangeven hoeveel ze zelf willen regelen; alles gaat in goed overleg.

Lees verder


maandag 16 december 2013

Grafroof begraafplaats Nieuw-Schoonebeek

Dieven hebben de begraafplaats van het kleine dorp Nieuw-Schoonebeek ontdekt. Vorige week hebben grafrovers tientallen bloempotten en vazen gestolen van de graven, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


maandag 16 december 2013

Rouwstoet bekeurd wegens foutparkeren

Een uitvaartondernemer uit het Belgische Gent heeft vorige week een bekeuring gekregen omdat hij zijn rouwauto niet goed had geparkeerd. Ook vier auto’s van nabestaanden werden voorzien van een prent, dat meldt het Laatste Nieuws.

Lees verder


zondag 15 december 2013

500.000 kransen bij graven omgekomen militairen

In de afgelopen dagen zijn er in de VS op verschillende militaire begraafplaatsen maar liefst 500.000 kransen neergelegd op graven van omgekomen militairen. Het is in de VS een traditie geworden om op oorlogsgraven rond kerst een krans neer te leggen, dat meldt de NOS.

Lees verder


zondag 15 december 2013

Video: Nelson Mandela bijgezet in familiegraf

Nelson Mandela is vandaag in het Zuid-Afrikaanse Qunu begraven. De oud-president is bijgezet in een familiegraf. Ongeveer 4500 mensen woonden de uitvaartceremonie bij. Tijdens het neerlaten van de kist klonken 21 saluutschoten. Nadat de last post was gespeeld, werden familieleden en vrienden alleen gelaten bij het graf.

Lees verder


zondag 15 december 2013

Onderzoek naar crematorium Weesp

Er komt alsnog een onderzoek naar de haalbaarheid van een crematorium in Weesp. Eerdere pogingen liepen na protesten van de buurt op niets uit. De gemeenteraad wil nu laten onderzoeken of het crematorium misschien op een andere locatie gerealiseerd kan worden, dat meldt WeesperNieuws.

Lees verder


vrijdag 13 december 2013

Regenboog boven opgebaarde Nelson Mandela

Nelson Mandela ligt vandaag voor de laatste dag opgebaard in de Union Buildings in Pretoria. Gisteren was boven dat gebouw een mooie regenboog te zien en dat zien verschillende mensen als een bijzonder teken van boven.

Lees verder


vrijdag 13 december 2013

John Snels wordt nieuwe franchisenemer van Monuta

Op 16 december 2013 start John Snels als franchisenemer van Monuta in de regio Oost-Roosendaal, Rucphen, Hoeven en Bosschenhoofd. John woont al 25 jaar in Roosendaal en kent de regio dus goed. Bovendien was hij tot 1 december al werkzaam als uitvaartverzorger bij Monuta De Groen. Nu neemt hij de stap naar lokaal ondernemerschap als franchisenemer. Naast de bestaande vestiging Monuta De Groen, vindt u nu ook Monuta John Snels in Roosendaal en omgeving.

Lees verder


vrijdag 13 december 2013

Uitvaartondernemer spaart urnen

Een Duitse uitvaartondernemer heeft waarschijnlijk erg veel moeite om afscheid te nemen van zijn clientèle. De Duitse politie ontdekte bij een huiszoeking dat de man 67 urnen in huis had staan waarin as zat van mensen die zijn overleden tussen 2011 en 2012, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 12 december 2013

Ombudsman Uitvaart: Wel of geen opdracht aan ondernemer gegeven

Klaagster was van mening geen opdracht aan ondernemer te hebben verstrekt en weigerde daarom gewerkte tijd te vergoeden.

Lees verder


woensdag 11 december 2013

Doventolk uitvaart Mandela deed maar wat

De man die tijdens de herdenking van Nelson Mandela doventolk was deed zo maar wat. Achteraf blijkt dat de man de gebarentaal helemaal niet machtig is. De man zou de gebaren die hij maakte ter plekke hebben verzonnen en dat levert wereldwijd heel wat kritiek op.

Lees verder


woensdag 11 december 2013

Start aanleg begraafplaats Blokker

De eerste werkzaamheden voor de realisatie van een nieuwe begraafplaats in Blokker zijn inmiddels verricht. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Schadenberg uit Hem dat de aanbesteding gewonnen heeft, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


woensdag 11 december 2013

Extra toezicht op begraafplaats Bennekom na vernielingen

De gemeente Ede gaat zorgen voor extra toezicht op de begraafplaats in Bennekom. Nadat er in een week tijd drie keer een melding van vernieling of diefstal binnen is gekomen is de maat vol voor de gemeente, dat meldt EdeStad.nl.

Lees verder


dinsdag 10 december 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland voor een zorgzame begeleiding

Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland is gevestigd in Zierikzee (Gemeente Schouwen-Duiveland) en verzorgt op stijlvolle en professionele wijze begrafenissen en crematies in geheel Zeeland.
Samen met u, de nabestaanden, zorgen de medewerkers van onze uitvaartonderneming voor een waardig afscheid van uw geliefde overledene. Met respect geven wij vorm aan de uitvaart zodat een waardevolle herinnering ontstaat. Niet voor niets hebben wij de slogan "voor een zorgzame begeleiding" hoog in het vaandel.

Lees verder


dinsdag 10 december 2013

Tien procent van de huisartsen negeert regels aan sterfbed

Tien procent van de Nederlandse huisartsen geeft bij palliatieve sedatie een dosos morfine die het levenseinde doet versnellen, dat meldt de Volkskrant.

Lees verder


dinsdag 10 december 2013

LIVE: Uitvaart Nelson Mandela

Zojuist is de uitvaartplechtigheid van Nelson Mandela begonnen. In het FNB Stadium in Soweto zijn tientallen hoogwaardigheidsbekleders en 90.000 burgers aanwezig. Namens Nederland is Koning Willem-Alexander aanwezig.

Lees verder


maandag 9 december 2013

Man ligt weken dood in flat Oldenzaal

Een 54-jarige man heeft mogelijk drie weken dood in zijn flat gelegen. De politie viel maandag een flat binnen aan de Kloosterstraat in Oldenzaal. In de woning troffen zijn het lichaam van de bewoner aan, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


maandag 9 december 2013

Laatste crematiecijfers op Uitvaart.nl

Op Uitvaart.nl kunt u de meest actuele crematiecijfers uit Nederland raadplegen. Deze cijfers worden door de redactie van Uitvaart.Com met regelmaat bijgewerkt. Vandaag zijn de nieuwste cijfers gepubliceerd in samenwerking met Facultatieve Technologies.

Lees verder


maandag 9 december 2013

‘Cremeren steeds populairder onder katholieken’

De katholieke begraafplaats aan de Kerklaan in Twello is uitgebreid met een urnenhof, dat meldt de Stentor. De uitbreiding was noodzakelijk omdat de oude urnentuin bijna vol is.

Lees verder


maandag 9 december 2013

Nieuw: Assieraden bij urnenwinkel.nl

De voordeligste online urnenwinkel heeft haar collectie aanzienlijk uitgebreid met een collectie stijlvolle èn betaalbare assieraden. De ashangers zijn met vakmanschap vervaardigd en van degelijke sluitingen voorzien.

Lees verder


vrijdag 6 december 2013

Video: Gevlochten rotan uitvaartkisten van Henk Boerland

In 1996 introduceerde Henk Boerland als eerste gevlochten rotan uitvaartkisten. Nog net geen twee decennia later zijn de kisten van Henk Boerland een begrip in heel Nederland. Bekijk onze prachtige collectie in deze bedrijfsfilm.

Lees verder


donderdag 5 december 2013

Nieuw crematorium voor huisdieren in Alblasserdam

Er zijn vergaande plannen om een nieuw huisdierencrematorium te openen in Alblasserdam. Het crematorium moet in het voorjaar van 2014 haar deuren openen. De gemeente heeft al positief gereageerd op het plan en werkt mee om de vergunningen voor elkaar te krijgen, dat meldt Klaroen.nl.

Lees verder


donderdag 5 december 2013

Monuta en Begrafenisonderneming Leerdam gaan samenwerken

Landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta en Begrafenisonderneming Leerdam en Omstreken gaan samenwerken. De partijen gaan de uitvaarten in het gebied tussen Tiel en Gorinchem samen uitvoeren. Hiertoe tekenden zij op 4 december een overeenkomst.

Lees verder


woensdag 4 december 2013

Video: Stiltewandeling met gedichten op Natuurbegraafplaats Bergerbos

In het kader van de landelijke dag van de stilte hield Natuurbegraafplaats Bergerbos een stiltewandeling door de prachtige in herfstkleuren getooide natuur van het Munnichsbos. De jaarlijkse wandeltocht biedt een passende gelegenheid om overleden dierbaren in gezamenlijkheid te herdenken. Dichteres Mine droeg tijdens de wandeling een aantal gedichten voor.

Lees verder


woensdag 4 december 2013

Meer zelfmoorden onder mensen met een uitkering

Onder werklozen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering komt het vaker voor dat mensen zelfmoord plegen dan in de groep van mensen die een baan hebben, dat meldt de Volkskrant.

Lees verder


dinsdag 3 december 2013

Gezamenlijk herdenken tijdens Lichtjesavond op Moscowa

Op vrijdag 13 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 uur en 19.30 uur een Lichtjesavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer, Begraafplaats & Crematorium Moscowa en medewerkers van de Eusebiusparochie en is bedoeld voor iedereen die een dierbare wil herdenken.

Lees verder


dinsdag 3 december 2013

Erfgenamen moeten altijd beneficiair aanvaarden

Erfgenamen doen er erg verstandig aan om een erfenis altijd beneficiair te aanvaarden, doen ze dat niet dan kunnen ze in grote problemen komen. De rechtbank in Den Bosch deed vorige week uitspraak in een zaak tussen een bank en een deurwaarder die door de bank was gevraagd om een restschuld op te halen bij de erfgenamen van iemand die na zijn dood een restschuld naliet, dat meldt De Telegraaf.

Lees verder


dinsdag 3 december 2013

Nieuw uit Amsterdam: Tattoo overledene bewaren aan de muur

Een viertal ondernemers hebben een nieuw bedrijf opgericht. Het gaat om tattoo-shop Walls en Skin in Amsterdam. Mensen met een tatoeage kunnen hun tattoo na hun dood doneren aan de shop waar ze aan de wand worden gehangen voor een expositie, dat meldt het AD.

Lees verder


dinsdag 3 december 2013

Ombudsman uitvaart: Nabestaande wil kist niet betalen vanwege beschadiging

Voorafgaand aan de afscheidsdienst bleek dat de kist beschadigd was Klager is van mening dat hierdoor ernstig afbreuk is gedaan aan de afscheidsdienst, terwijl verweerder stelt dat de schade zeer beperkt was, provisorisch, maar vrijwel onzichtbaar, hersteld zodat van afbreuk aan de afscheidsdienst geen sprake is geweest.

Lees verder


dinsdag 3 december 2013

Ombudsman uitvaart: Klager wil specificatie van de specificatie

Dit artikel betreft een uitspraak van de ombudsman voor de uitvaart in een zaak waarbij een opdrachtgever van een uitvaart een vergaande specificatie wil ontvangen voor de diensten die onder het basistarief vallen. De betreffende uitvaartondernemer heeft gelet op dit specifieke geval een korting verleend en een uitsplitsing van de diensten/verstrekkingen gegeven.

Lees verder


dinsdag 3 december 2013

Ombudsman uitvaart: Gereserveerde aulatijd in crematorium onvoldoende

Door een tekortschietende organisatie van de ondernemer kon het afscheid nemen voorafgaand aan de dienst maar gedeeltelijk plaatsvinden, terwijl de auladienst voortijdig beëindigd moest worden omdat de gereserveerde tijd was verstreken.

Lees verder


dinsdag 3 december 2013

Ombudsman uitvaart: Afscheidsdienst niet te horen

Wegens het te verwachten geringe aantal familieleden/belangstellenden was voorgesteld de dienst in de familiekamer te houden. Echter bleek de muziek niet of nauwelijks hoorbaar. Ook was klager van mening dat de familiekamer niet passend was voor een afscheidsdienst.

Lees verder


dinsdag 3 december 2013

Ombudsman uitvaart: Schade aan tapijt door vochtverlies overledene

Een uitvaartondernemer moet een schade vergoeding betalen aan een familie omdat door vochtverlies van de overledene schade is ontstaan aan het tapijt. De uitvaartverzorger had niet genoeg controle uitgeoefend bij de thuis opbaring van een overledene die door medicatie veel vocht had vastgehouden. De uitvaartondernemer liet de zaak voorkomen bij de ombudsman omdat hij de schade niet wenste te betalen.

Lees verder


maandag 2 december 2013

Tiel sluit begraafplaats Kloosterhof

Begraafplaats Kloosterhof wordt vanaf 1 januari aanstaande gesloten. De gemeente heeft hiertoe besloten omdat de sluiting een bijdrage kan opleveren aan een meer gezonde exploitatie van de gemeentelijke begraafplaatsen in Tiel.

Lees verder


maandag 2 december 2013

Purmerenders kunnen oude graven adopteren

Purmerenders kunnen een bijdrage leveren aan het onderhoud van de bijna 350 jaar oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat. De Stichting Behoud en Herstel Oude Begraafplaats Purmerend is daarom begonnen om mensen de mogelijkheid te geven om een graf te adopteren, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


maandag 2 december 2013

Berna van Brussel (Raalte) stopt als uitvaartverzorgster

Uitvaartverzorgster Berna van Brussel uit Raalte is gestopt met haar werkzaamheden, dat meldt de Stentor. Sinds 2000 verzorgde Berna van Brussel uitvaarten in Raalte en omgeving.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder