Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2014

donderdag 28 februari 2014

Wilsbeschikkingboekje voor mensen met verstandelijke beperking

De licht verstandelijk beperkte Peter Dibbets heeft een fascinatie voor de dood. Het viel hem op dat mensen met een verstandelijke beperking meestal niet worden betrokken bij de uitvaart van een dierbare. Hij wil graag dat daar verandering in komt, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 28 februari 2014

Gedenkteken bij verzamelgraf Dodewaard

Op woensdag 5 maart wordt op de Dodewaardse begraafplaats een monument onthuld ter nagedachtenis aan de overledenen van wie de resten in het verzamelgraf zijn geplaatst. De gemeente heeft de algemene begraafplaats aan de Kalkestraat heringericht. Daarbij zijn verschillende graven geruimd, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 28 februari 2014

ChristenUnie zorgt voor onderhoud joodse graven

De ChristenUnie in Aalten heeft een begin gemaakt met het onderhoud van graven van ‘joodse broeders’. De joodse gemeenschap in Aalten is te klein om zelf voor het onderhoud te zorgen van de joodse begraafplaats. De ChristenUnie voelt zich daarom verantwoordelijk om dit onderhoud over te nemen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 28 februari 2014

Essenhof brengt regels grafbedekking in beeld

Samen met een groep nabestaanden heeft de Essenhof afgelopen jaar de regels voor de grafbedekking op de algemene graven aangepast. De nieuwe afspraken worden sinds kort kenbaar gemaakt door middel van pictogrammen.

Lees verder


donderdag 27 februari 2014

Yarden benoemt Ron Bavelaar tot directievoorzitter

Almere, 27 februari 2014 - De Raad van Commissarissen van Yarden heeft Ron Bavelaar benoemd tot directievoorzitter. Hij zal zich onder meer richten op de strategieontwikkeling van Yarden, die zich profileert als dé uitvaartspecialist van Nederland. De benoeming is met ingang van 1 maart 2014 van kracht.

Lees verder


donderdag 26 februari 2014

Urnenwinkel.nl, mooiste collectie voor de beste prijs

Urnenwinkel.nl is vandaag in een nieuw jasje gestoken. Het aantal categorieën urnen en assieraden is uitgebreid en (beter) gerubriceerd. En de site is nu geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Lees verder


donderdag 25 februari 2014

Graf grondlegger Staphorst in verval geraakt

Het graf van Ebbinge Wubben, de eerste burgemeester van Staphorst, moet worden opgeknapt. Dirk Kok uit Rouwveen zet zich er voor in om het familiegraf van Wubben weer mooi te maken, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 25 februari 2014

Stijlvolle en honderd procent ecologische ‘biokist’ gepresenteerd

Nieuwkomer Onora b.v. brengt begin volgend jaar een unieke grafkist op de markt. Afgelopen week werd het prototype van deze ‘biokist’ gepresenteerd bij een bevriende uitvaartondernemer in Helmond. De kist is duurzaam, licht en heeft een vloeiende vormgeving met afgeronde hoeken.

Lees verder


donderdag 25 februari 2014

Uitvaartverzorger sponsort dode spelmomenten PEC Zwolle

PEC Zwolle is de eerste Nederlandse eredivisieclub die een passende ‘dodenspelmomenten sponsor’ heeft. Marloes Damman van Kameleon Uitvaartzorg is de bedenker en de sponsor van deze momenten tijdens de voetbalwedstrijden in Zwolle.

Lees verder


donderdag 25 februari 2014

Uitvaartsprekers extra onder de aandacht via nieuwe domeinnamen!

De uitvaartsprekers die adverteren in de bedrijvengids van Uitvaart.nl, zijn vanaf vandaag bereikbaar via 2 nieuwe domeinnamen: Uitvaartspreker.nl en Uitvaartsprekers.nl.

Lees verder


donderdag 24 februari 2014

Onthulling monument doodgeboren kinderen Steenwijk

Zaterdag 8 maart wordt op de oude begraafplaats in Steenwijk een monument onthuld voor doodgeboren kinderen, dat meldt RTV Oost. Het monument is een initiatief van de Stichting Voorbije Toekomst.

Lees verder


donderdag 24 februari 2014

Wat is er gebeurd met de gelden van grafrechten begraafplaats Enkhuizen?

In Enkhuizen zijn vragen gesteld over wat er gebeurd is met de inkomsten van afgekochte graven op de algemene begraafplaats. Hans Langbroek, raadslid namens Het Enkhuizer Alternatief, wil precies weten waar het geld is gebleven van 542 afgekochte graven, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 23 februari 2014

Vrijwilligers starten informatiepunt op begraafplaats Den Helder

Alex en Greet Duijvelshoff uit Den Helder starten een service- en informatiepunt op de algemene begraafplaats in Den Helder, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Morgen wordt het servicepunt officieel in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 21 februari 2014

Video: Interview Begrafenis-Amsterdam.nl bij RTV Noord-Holland

Deze week is de nieuwe website Begrafenis-amsterdam.nl gelanceerd. Op de site kunnen mensen alle informatie vinden rond het thema uitvaart in Amsterdam. RTV Noord-Holland interviewde Peter van Schaik van Begrafenis-amsterdam.nl over deze unieke funeraire website voor Amsterdammers.

Lees verder


donderdag 17 februari 2014

Yarden organiseert Franchise Event in Ede

Op woensdag 19 maart 2014 organiseert Yarden een Franchise event, voor iedereen die als franchisenemer geïnteresseerd is in het werken in de uitvaartbranche bij Yarden. Tijdens deze avond ontvangen belangstellenden informatie over het werken in de uitvaartbranche en uitleg over de franchise formule van Yarden. De bijeenkomst vindt plaats in Crematorium Slingerbos te Ede. Een franchisenemer zal ook tijdens deze avond een presentatie verzorgen over zijn/haar eigen ervaringen als franchisenemer bij Yarden. Na afloop van de avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en om in gesprek te gaan met de aanwezige medewerkers van Yarden Franchise.

Lees verder


donderdag 17 februari 2014

IOC verbiedt uitingen van rouw tijdens Spelen

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ontneemt sporters de kans om hun overleden dierbare te eren tijdens de Spelen. De Noorse langlaufploeg wilde met rouwbanden om skiën omdat de broer van een van de teamleden op de dag van de opening was overleden. De heren van het IOC staken daar echter een stokje voor want rouwen zou de feestelijke sfeer wel eens kunnen bederven.

Lees verder


donderdag 17 februari 2014

Kist uitvaart Harry Mulisch ongevraagd op reclameposter

Een reclamecampagne van de Nationale Notaris blijkt niet helemaal perfect te zijn voorbereid. Op een poster waarvan er honderden zijn verspreid staat een foto van de kist van Harry Mulisch. Het bedrijf zou niet hebben geweten dat de betreffende foto van de uitvaart van de schrijver was, dat meldt het AD naar aanleiding van een artikel in het NRC.

Lees verder


donderdag 17 februari 2014

Jurgen Theunissen nieuwe franchisenemer Monuta

Op 17 februari 2014 is Jurgen Theunissen gestart als franchisenemer van Monuta in de regio Arnhem-Noord, Oosterbeek en indien gewenst ook daarbuiten. Met 36 jaar is hij nog jong. Toch heeft Jurgen al 15 jaar ervaring in de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 17 februari 2014

Informatieve site over een uitvaart in Amsterdam

Vanaf vandaag kunnen alle Amsterdammers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een uitvaart in Amsterdam. De nieuwe site Begrafenis-Amsterdam.nl biedt Amsterdammers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amsterdams tintje te geven.

Lees verder


donderdag 17 februari 2014

In 2014: ‘100 jaar cremeren in Nederland’

In april 2014 is het 100 jaar geleden dat in Nederland de eerste crematie plaatsvond. Het was de crematie van de arts dr. C.J. Vaillant die plaatsvond in het Crematorium Westerveld in Velsen (Noord Holland). In het kader van ‘100 jaar cremeren in Nederland’ wordt op initiatief van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) in het weekend van 5 en 6 april door tal van crematoria een Open Dag georganiseerd.

Lees verder


donderdag 17 februari 2014

Crematorium Venlo-Blerick verkozen tot beste uitvaartlocatie van Yarden

Crematorium Venlo-Blerick is in een interne wedstrijd van Yarden verkozen tot beste uitvaartlocatie van Nederand. In 2013 zijn alle uitvaartlocaties van Yarden elke maand door een interne commissie beoordeeld op kwaliteit, financiën en klanttevredenheid. Aan het eind van het jaar zijn Crematorium Venlo-Blerick en Crematorium & Begraafplaats Steenbrugge (Diepenveen) genomineerd als de twee beste uitvaartlocaties van het land. Het team van Crematorium Venlo-Blerick is uiteindelijk verkozen tot winnaar.

Lees verder


donderdag 16 februari 2014

Kerk wil beheer begraafplaats overnemen van gemeente

De Hervormde kerk in Oudelande wil de begraafplaats in het dorp overnemen van de gemeente. De kerk wil daarmee voorkomen dat de gemeente grafstenen verwijderd van graven, dat meldt Omroep Zeeland.

Lees verder


donderdag 16 februari 2014

Fotograaf mishandeld op begraafplaats Nijmegen

Een 65-jarige man uit Berg en Dal is zaterdagmiddag op een begraafplaats in Nijmegen aangevallen door een 44-jarige Nijmegenaar, dat meldt Omroep Gelderland. Het slachtoffer was foto’s aan het maken op de begraafplaats aan de Daalseweg en dat werd door de 44-jarige man niet op prijs gesteld.

Lees verder


donderdag 13 februari 2014

Besloten begrafenis voor oud-minister Els Borst

Aanstaande zaterdag wordt in de Domkerk in Utrecht een herdenkingsdienst gehouden voor Els Borst. Aansluitend aan die plechtigheid zal de politica in besloten kring worden begraven.

Lees verder


donderdag 13 februari 2014

Ruiming graven algemene begraafplaats Schipluiden

De gemeente Midden-Delfland laat 22 graven ruimen op de algemene begraafplaats Schipluiden, dat meldt de Delftse Post.

Lees verder


donderdag 13 februari 2014

(Video)Duizenden euro's schade begraafplaats na diefstal

Grafrovers hebben voor 10.000 euro schade aangericht op begraafplaats De Oosterse in Appelscha, dat meldt RTV Drenthe. Het bijzondere is dat het gaat om een koperdief die enkele nachten achter elkaar zijn slag heeft geslagen op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 13 februari 2014

Crematorium Montfoort stap dichterbij

In de oude steenoven op het terrein van Jan Snel in Montfoort wordt waarschijnlijk een crematorium gebouwd. De gemeente en Jan Snel hebben vorige week een principe akkoord ondertekend. Daarmee is de weg vrij om een procedure op te starten om het bestemmingsplan te wijzigen, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 13 februari 2014

DELA helpt het delen van mooie woorden

Vandaag start het vervolg van het (inter)nationaal veelbekroonde initiatief ‘Mooie woorden voor elkaar’ van coöperatie DELA. Met drie nieuwe, korte films wil DELA mensen er meer bewust van maken niet te wachten met het delen van mooie woorden.

Lees verder


donderdag 12 februari 2014

Heropening Uitvaartcentrum Monuta de Jager

Zaterdag 15 februari wordt het hernieuwde uitvaartcentrum van Monuta de Jager in Bussum heropend. Tijdens de feestelijke heropening geeft zangeres Brigitte de Boer een lunchconcert voor belangstellenden.

Lees verder


donderdag 11 februari 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Natuurbegraafplaats Heidepol (Arnhem)

Een voormalig landgoed, verscholen tussen de bossen, weg van de dagelijkse drukte. De vogels zingen, rust overheerst. Op een prachtige locatie tussen Arnhem en Ede, aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Wie deze plek bezoekt, wordt geraakt door het natuurschoon. Hier vindt men de ruimte voor rust en bezinning.

Lees verder


donderdag 10 februari 2014

Uitvaartoffertes aanvragen via Uitvaartmarkt.nl

De Consumentenbond riep haar leden in haar oktober 2013 uitgave op om vooral offertes van uitvaartondernemers aan te vragen en met elkaar te vergelijken. Volgens de Consumentenbond kan dat nabestaanden veel geld besparen. De site Uitvaartmarkt.nl maakt dat mogelijk. Kosteloos en gemakkelijk.

Lees verder


donderdag 10 februari 2014

Nieuw crematorium voor Hardenberg

Als alles volgens plan verloopt wordt er volgend jaar in Hardenberg een nieuw crematorium geopend. Vasse uitvaartverzorging en Re-spectrum Hardenberg hebben vorige week een intentieverklaring ondertekend om samen een crematorium te realiseren, dat meldt Hardenberg.nu.

Lees verder


donderdag 7 februari 2014

Consortium wil crematorium realiseren in Eemnes

De discussie over de bouw van een regionaal crematorium voor Eemnes, laren, Blaricum, Huizen en Hilversum is nieuw leven ingeblazen. Het Consortium Crematorium Gooyergracht vraagt de lokale en regionale overheden om te kijken naar hun plan om een crematorium realiseren in de oksel van de A1 en A27 bij de golfbaan, dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Lees verder


donderdag 7 februari 2014

Roos Zwetsloot nieuwe directeur Uitvaartzorg Monuta

Roos Zwetsloot (39) wordt per 24 februari 2014 benoemd tot directeur Uitvaartzorg van Monuta. Met de benoeming van deze oud-ondernemer laat Monuta zien dat het ondernemerschap de komende jaren voorop zal staan. De sterk veranderende uitvaartmarkt vraagt om innovatieve dienstverlening en lokale verankering. Gert-Hein de Heer, directievoorzitter van Monuta: “Wij zijn zeer verheugd over de komst van Roos Zwetsloot. Zij beschikt over de ondernemende kwaliteiten en commerciële slagkracht die wij nodig hebben om de toekomstplannen van Monuta te verwezenlijken.” Zwetsloot neemt het stokje over van interim-directeur Uitvaartzorg Ton Klinkers.

Lees verder


donderdag 5 februari 2014

Teeven gaat erfgenamen beschermen tegen onverwachte schuld

Het ziet er naar uit dat er een speciale regeling komt voor mensen die na een erfenis geconfronteerd worden met een onverwachte schuld. Deze mensen kunnen in de toekomst naar de kantonrechterstappen om geheel of gedeeltelijke ontheffing te vragen. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie).

Lees verder


donderdag 5 februari 2014

Overledenen worden steeds vaker thuis opgebaard

Het aantal families dat er voor kiest om hun overleden dierbare thuis op te baren groeit, dat blijkt uit een onderzoek dat NTS NIPO heeft uitgevoerd in opdracht van Monuta. Families kiezen steeds vaker voor een persoonlijke en intieme invulling van de uitvaart.

Lees verder


donderdag 4 februari 2014

Coöperatie DELA opent uitvaartcentrum in Weert

Coöperatie DELA opende vandaag in Weert de deuren van een nieuw uitvaartcentrum. Het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Sint Odastraat 24 in de wijk Boshoven is de afgelopen maanden volledig verbouwd. In het nieuwe uitvaartcentrum worden overledenen verzorgd en kunnen nabestaanden in huiselijke omgeving afscheid van hun dierbare nemen. Ook is het mogelijk er kleine auladiensten te houden.

Lees verder


donderdag 3 februari 2014

Amerikaan met motor en al begraven

Een 82-jarige Amerikaan uit Mechanicsburg is vorige week begraven terwijl hij nog op zijn motor zit. Het was de laatste wens van de man om begraven te worden op zijn Harley-Davidson, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 3 februari 2014

Video: Monuta bouwt duurzaamste crematorium ter wereld

Uitvaartverzorger Monuta gaat een uniek crematorium realiseren in de ENCI-groeve in Maastricht. Het Limburgse crematorium wordt het meest duurzame van de hele wereld, dat meldt Dagblad de Limburger.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder