Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2008

donderdag 30 mei 2008

DELA: Nederlander gepikeerd over gemeentelijke verschillen bij grafkosten

Eindhoven, 30 mei 2008 – De enorme verschillen in kosten die gemeenten berekenen voor graven, stuiten op groot onbegrip bij de burger. De keuze voor begraven of cremeren moet een morele zijn en mag niet worden beïnvloed door de kosten, vindt 63%. Een nog grotere meerderheid (72%) wenst een actieve rol voor de Tweede Kamer bij het toetsen van de rechtvaardigheid van de gemeentelijke grafkosten. DELA gaf in de aanloop naar de behandeling van de wet op de lijkbezorging, begin volgende maand in de Tweede Kamer, opdracht tot een landelijk, representatief publieksonderzoek.

Lees verder


donderdag 30 mei 2008

Maandag 9 juni: Thema-avond Nieuwe rituelen te Baexem (Limburg)

Het geeft veel mensen troost en kracht, als het afscheid van een dierbare overledene warm en persoonlijk is geweest en men daar met een goed gevoel op kan terugkijken. Film en foto rondom een uitvaart is een nieuw ritueel en kunnen een belangrijke steun zijn bij de verwerking van het verlies. Zij vormen een tastbare herinnering aan de overledene en aan het afscheid. Soms gaat alles in een roes voorbij. Door het verdriet kan een deel langs de nabestaanden heen gegaan zijn.
Een tastbare herinnering rondom de laatste levensfase behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Lees verder


donderdag 29 mei 2008

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 8 juni

In het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) wordt op zondag 8 juni om 14.00 uur het traditionele Concerto in Memoriam gehouden. De muziek tijdens dit herdenkingsconcert in de open lucht – dat vorig jaar bezocht werd door circa zesduizend mensen - wordt verzorgd door het jonge professionele symfonieorkest ‘Colla Voce’ en sopraan Astrid Lammers (begeleid door pianiste Laura Hölzenspies). Er zullen onder andere stukken van Mozart, Strauss, Ravel en Williams (muziek uit de film Schindlers List) ten gehore gebracht worden.

Lees verder


donderdag 29 mei 2008

Monuta kan toekomst met vertrouwen tegemoet zien

Monuta kijkt terug op een jaar waarin er voor het uitvaartbedrijf belangrijke nieuwe ontwikkelingen in gang zijn gezet. Speerpunten hierbij zijn de focus op marktbewerking en de strategische herpositionering. Het verzekeringsbedrijf heeft zich opnieuw positief ontwikkeld met een productie die wederom fors hoger ligt dan in het jaar hiervoor. Monuta kan gekenschetst worden als een sterk en gezond bedrijf, dat met vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien.

Lees verder


donderdag 28 mei 2008

RAADSEL HARRY POTTER OP OCKENBURGH

Dinsdag 10 juni houdt Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21, Den Haag, een avond over Harry Potter. Kunsthistorica drs. Karin Braamhorst geeft de audiovisuele presentatie ‘Harry Potter en de wereld van de kunst’. Braamhorst beantwoordt onder meer de vragen: waar vinden de boeken van Harry Potter hun inspiratie? Welke sagen en mythen vormen de basis? De lezing gaat over de magische wereld van goed en kwaad. Verhalen die eeuwenlang zijn doorverteld, opgeschreven, geschilderd en in steen gehouwen. Een actueel verhaal over normen en waarden en de zoektocht naar zingeving. Aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur. Toegang vrij, reserveren noodzakelijk: telefoon 070 397 8411, of cre.ockenburgh@yarden.nl.

Lees verder


donderdag 28 mei 2008

Geja van de Wetering start Praktijk voor Rouwbegeleiding

Geja van de Wetering, al jaren in de branche actief als begeleidster van nabestaanden bij de laatste zorg voor de overledene en de (thuis)opbaring, verbreedt haar werkveld en start een praktijk voor Rouwbegeleiding.

Lees verder


donderdag 26 mei 2008

DELA jaarcijfers: Mooie omzetgroei operationele activiteiten, minder koerswinsten

Al zeventig jaar verzekert en verzorgt DELA de uitvaart van haar leden. Zo is DELA gedurende en na het leven onlosmakelijk met haar leden en hun omgeving verbonden. Onze verzekerden sluiten de verzekering immers niet voor zichzelf, maar voor hun nabestaanden. Die verbondenheid schept dusdanige (morele) verplichtingen dat een coöperatieve dienstverlener als DELA zich niet mag beperken tot de commercie die een gezonde financiële positie oplevert.

Lees verder


donderdag 22 mei 2008

Themakanaal Holland Doc: Mag ik Dood

Op zaterdag 24 mei, één week voor de uitzending van HUMAN op Nederland 2, gaat de documentaire Mag ik dood van Eveline van Dijck in première op het digitale kanaal Holland Doc. Mag ik dood gaat in op het gebrek aan hulp voor chronisch psychiatrische patiënten met een doodswens. Naast deze documentaire toont het digitale kanaal Holland Doc in de week van 24 tot en met 30 mei verschillende andere films die ingaan op het onderwerp euthanasie waaronder de geruchtmakende IKON-documentaire Dood op verzoek.

Lees verder


donderdag 22 mei 2008

Opening nieuw Uitvaartcentrum Klopper & Kramer

Eindelijk was het zover. Op 21 mei 2008 hebben de heren Bart en Koen Kramer van Klopper & Kramer Begrafenis- en uitvaartverzorging hun lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. De volledig gerenoveerde en uitgebreide villa Oud-Mariënboom is gisteren door wethouder D.F.G. Depla officieel geopend.

Lees verder


donderdag 22 mei 2008

Rondleidingen door het arboretum van De Nieuwe Ooster

Elke eerste zondag en woensdag van de maand organiseert Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster een rondleiding door het gedenkpark van De Nieuwe Ooster. De eerstkomende rondleidingen zijn zondag 1 juni en woensdag 4 juni.

Lees verder


donderdag 21 mei 2008

Oproep: rechtenvrij beeldmateriaal gevraagd van de groene uitvaart

Onze maatschappij krijgt steeds meer oog voor duurzame, ecologische producten en diensten. Ook de uitvaartsector krijgt daar mee te maken. Om die reden wil Uitvaart.Com binnenkort extra aandacht besteden aan producten en diensten die bijdragen aan duurzame, milieuvriendelijke(re) uitvaartverzorging. Wie heeft er producten en diensten die aansluiten bij dit thema en kan ons beeldmateriaal hiervan bezorgen? U kunt dit mailen naar info@uitvaart.nl.

Lees verder


donderdag 21 mei 2008

Speurtocht voor kinderen door museum over de dood

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover introduceert op 5 juni een kinderroute door het museum. Aan de hand van vragen en opdrachten komen kinderen veel te weten over zaken als afscheid nemen, rouwen, rituelen van andere culturen en manieren om mensen te herinneren. Ze worden begeleid door Kleine Hein, het pittige neefje van Magere Hein.

Lees verder


donderdag 20 mei 2008

25 mei a.s.: Dag van het Park

Op zondag 25 mei, de Dag van het Park, verzorgt begraafpark Zorgvlied een serie rondleidingen langs de vele bomen in het unieke park. Onder leiding van een beëdigd boomtaxateur, de heer Wim Kruijk uit Gorinchem en enkele van zijn vakgenoten, zal vanaf 10 uur elk uur de rondleiding plaatsvinden. Vanuit het publiek wordt al jaren gevraagd om uitleg en in-formatie over de bomen van Zorgvlied.

Lees verder


donderdag 20 mei 2008

Fotoverslag van de tweede studiereis naar China, georganiseerd door Uitvaart.Com van 3 tot 11 mei jl.

Dit jaar organiseerde BV Uitvaart.Com voor de 2e keer een studie naar China voor Nederlandse uitvaartondernemers. Van 3 tot en met 11 mei werden diverse uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen bezocht in de Chinese steden Beijing, Shanghai en Guangzhou.

Lees verder


donderdag 20 mei 2008

27 september 2008 : BROEDERZIEL LOTGENOTENDAG

Een dag voor mensen
die een broer of zus hebben verloren

Over de gevolgen van dit verlies is bitter weinig bekend.
Er wordt niet gemakkelijk over gepraat en ook niet veel naar gevraagd.
Rouw van partners, kinderen of ouders wordt gezien,
de rouw van broers en zussen blijft vaak verborgen en ongezien.
Toch kan het verlies van een broer of zus grote gevolgen hebben
voor je relaties, je gezondheid, je emotionele leven en je toekomst.

Lees verder


donderdag 19 mei 2008

Uitvaart Frits Spierings vernieuwt haar website

Uitvaartverzorging Frits Spierings (Helmond) lanceert vandaag haar compleet vernieuwde website. Op de site behandelt Spierings het hele uitvaartproces, opgedeeld in 3 fasen: voor, tijdens en na de uitvaart. Ook vindt u er informatie over plechtigheden in andere culturen en over doodgeborenen.

Klik hier om de website te bekijken.

Lees verder


donderdag 19 mei 2008

Monuta bereikt mijlpaal met 3.000ste tussenpersoon

Monuta bereikt een belangrijke mijlpaal. Vandaag zette Advieskompas een handtekening. Het Haagsche assurantiekantoor is daarmee de 3.000ste tussenpersoon waar Monuta mee samenwerkt. Alle voorgaande kantoren vieren het feestje mee en kregen een inspirerend cadeau.

Lees verder


donderdag 19 mei 2008

Twentse Uitvaartinformatiedag Crematorium Usselo groot succes.

Ruim 1300 bezoekers hebben zaterdag 17 mei de Twentse Uitvaartinformatiedag op het Crematorium in Usselo bezocht. Zij hebben kennis kunnen nemen van mogelijkheden op het gebied van een uitvaart. Tevens was er een open dag voor het crematorium.

Lees verder


donderdag 14 mei 2008

Afscheidsboek bundelt herinneringen voor nageslacht

Requiem, de netwerkorganisatie van lokale uitvaartondernemers, biedt nabestaanden de mogelijkheid om te herdenken op een besloten virtuele gedenkplaats: ‘Persoonlijk Requiem’. Van alle herinneringen wordt een Afscheidsboek gemaakt waarin ook de uitvaartteksten en foto’s worden afgedrukt.

Lees verder


donderdag 14 mei 2008

15e Nationale Dag Kraamzorg, 17 mei 2008 in teken van geboorte & rouw

Suzanne van Horssen geeft deze dag een lezing over rouw- en verliesbegeleiding in de kraamtijd. Met haar gelijknamige uitvaartonderneming heeft zij een jarenlange ervaring opgebouwd in kinderuitvaarten en heeft zij zich gespecialiseerd in de uitvaart van baby’s. Tevens geeft Suzanne van Horssen les in rouw- en verliesbegeleiding en nieuwe uitvaartrituelen aan kraamverzorgenden, verpleegkundigen en opleidingsinstituten.
Zie www.suzannevanhorssen.nl.

Lees verder


donderdag 13 mei 2008

Schilderijen met as van uw geliefde erin verwerkt

Iets bijzonders voor de as van uw dierbare?

Voor het nog persoonlijker herdenken van uw dierbare, schildert Renate Rolefes van Doodgewone Zaak een uniek en persoonlijk schilderij, met daarin de as verwerkt van de overledene.

Lees verder


donderdag 13 mei 2008

Monuta en Staatsbosbeheer maken groene(re) uitvaart mogelijk

Staatsbosbeheer en Monuta introduceren twee uitvaartkisten van oer-Hollands hout waarbij voor elk exemplaar een boom wordt teruggeplant in een Nederlands bos. De kisten zijn gemaakt van FSC-hout, dat betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. Het Groene Uitvaart Boekje van Monuta inspireert daarnaast voor het maken van andere milieubewuste keuzes.

Lees verder


donderdag 13 mei 2008

Beluister radio-uitzending over Museum Tot Zover

Het radioprogramma Verre Verwanten (Radio 5) werd op 9 februari uitgezonden vanuit Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. U kunt de uitzending via internet nog steeds beluisteren via deze link.

Lees verder


donderdag 8 mei 2008

Een cultuurhistorische en recreatieve fietstocht

Tweede pinksterdag organiseert Yarden Vereniging Gelderland vanuit Warnsveld een fietstocht door de omgeving van Warnsveld, Zutphen, Vorden en Wichmond langs historische en recreatief interessante Gelderse begraafplaatsen. Tussen 11.00 en 15.00 uur kan men het boekje “Uut de sloffen” met routebeschrijving en historische informatie over de verschillende begraafplaatsen gratis afhalen bij het Yarden Uitvaartcentrum Berkeloord in Warnsveld.

Lees verder


donderdag 8 mei 2008

Literaire avond

Op uitnodiging van Boekhandel Boek en Buro in Ede en Yarden Vereniging Gelderland geeft Rosita Steenbeek op 14 mei in Ede een lezing over haar nieuwste boek Terug in Rome, dat 16 april jl. is verschenen.

Lees verder


donderdag 8 mei 2008

Troffel eerste steen terug naar Zorgvlied

Op 15 mei aanstaande vindt op Zorgvlied vinden verleden en heden elkaar in een bijzondere gebeurtenis. Dan zal, rond 14.30 uur, mevrouw M.J. Schirm aan wethouder R. Pols de originele zilveren troffelt aanbieden waarmee in 1869 Burgemeester Wiegel de eerste steen is gemetseld van het markante kantoor van begraafplaats Zorgvlied.
Met deze handeling wordt tegelijk het startsein gegeven voor een uniek project: het letter-lijk schrijven van de geschiedenis van Zorgvlied. Hiervoor werkt Zorgvlied nauw samen met het gemeentearchief Amsterdam. Mevrouw M. de Roever zal bij de overhandiging van de zilveren troffel een voordracht houden over de tot nu toe bekende historische feiten rond Zorgvlied.

Lees verder


donderdag 5 mei 2008

GRAND CAFÉ CREMATORIUM EIKELENBURG MOEDERDAG OPEN

Op Moederdag, 11 mei 2008, is het Grand Café van Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Na een bezoek aan de begraafplaats is er de mogelijkheid in het Grand Café wat te eten of drinken. Op deze manier wil Eikelenburg haar bezoekers extra service en steun bieden op bijzondere dagen als Moederdag.

Lees verder


donderdag 2 mei 2008

Unieke handvervaardigde Daguèrreotypie

Speciaal voor de uitvaartbranche wordt er een unieke handvervaardigde Daguèrreotypie aangeboden. Een Daguèrreotypie is een foto op een zilveren plaat, voorzien van een zwartgelakt glazen passé-patout gevat in een satijn glanzende zwarte lijst. Dit procédé dateert uit 1837! Wij kunnen binnen 4 werkdagen leveren. De prijs B2B is 125,00 exclusief 6% BTW. Adviesverkoopprijs € 199,00 inclusief 6% BTW. Meer informatie op onze website: www.platinumprint.eu.

Lees verder


donderdag 1 mei 2008

Nieuwe adverteerder: Den Hollandsche Grafstenen (Elst, GLD)

Den Hollandsche is specialist in het ontwerpen en vervaardigen van alle soorten Grafmonumenten en Grafstenen. Daarnaast bieden wij u een uitgebreid assortiment Urnen, Urnengraven en Accessoires. Neemt u gerust een kijkje op onze website.

Den Hollandsche Grafstenen is ook te vinden op www.uitvaartkaart.nl en www.uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 1 mei 2008

Begraafplaats St. Laurentius in de schijnwerpers

Op Begraafplaats Sint Laurentius wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de renovatie van de arcade. Nicoline Zemering, algemeen directeur van deze begraafplaats vertelt over de roos midden in de stad.

Toen Zemering in september 2003 aantrad als directeur van Begraafplaats St. Laurentius, trof zij een mooie plek aan, waar nog wel veel aan moest gebeuren qua renovatie. Eén van de doornen in haar ogen was de vervallen toestand van de arcade.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder